hotnewspl 28.07.07, 04:53 maszyny na dwóch kółkach... a ile lat po karierze pożyją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
firletta1 Re: Kolarz czy terminator? 28.07.07, 11:57 "Pojemność płuc u szosowców może przekroczyć nawet osiem litrów. To o 2-3 litry więcej, niż mogą zmieścić płuca zwykłego śmiertelnika." A szosowcy są nieśmiertelni, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
naukawiec2 Kolarz czy terminator? 28.07.07, 13:05 Panie redatorze, Przydałby się krótki kurs z fizjologii i biochemii lub konsultant. A tak wyszło niewiarygodnie, ale " jedni piszą co wiedzą inni wiedzą co piszą" Odpowiedz Link Zgłoś
marek.rawluk Re: Kolarz czy terminator? 29.07.07, 13:23 Krótki kurs z fizjologii i biochemii w ramach jednego artykułu? "Trochę niemożliwe". Artykuł napisany jest bardzo dobrze, nie ma w nim błędów, więc po co się czepiać Bardzo dużo czytuję na ten temat, interesuje mnie to dlatego, że amatorsko ścigam się ostro z byłymi kolarzami wyczynowymi. Wielu z nich do końca ściga się w różnych zawodach i zachowuje formę i ZDROWIE do późnego wieku. Kolarstwo i pływanie to sporty najmniej urazowe, najzdrowsze do uprawiania. A kto pozna smak arbuza na bufecie górskiego wyścigu (albo piwka na mecie, po 200km) ten czuje, że żyje Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Kolarz czy terminator? 30.07.07, 10:33 Zwykłe tuczone brojlery. Po tegorocznej serii skandali przestałem oglądać Tour de France i kolarstwo w ogóle. Nie interesuje mnie oglądanie oszustów koksowników. Ile lat po zakończeniu kariery? Daję im góra 10 lat, a potem geriatrzy będą mieli mnóstwo roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
mloskot Re: Kolarz czy terminator? 31.07.07, 07:37 IMHO, bardzo dobrze by tej dyscyplinie zrobiło wykluczenie z igrzysk olimpijskich na 2-3 edycje, jedyne szansa na jakiekolwiek katharsis. A tak, z roku na rok kolarstwo grzęźnie w bagnie koksu...dzięki samym kolarzom. Choć szczerze wątpię aby takie wykluczenie się udało, bo zbyt silne jest lobby, przecież to biznes, jak każdy inny. Tylko po grzyba wciskać kibicom komunały o duchu sportowym, fair play etc. Niech się w końcu lud pogodzi, że prawdziwy sport nie istnieje i niech oficjalnie się pogodzi z wszędobylskim koksem, i ogląda kolarstwo jak walki gladiatorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zcinudm Kolarz czy terminator? 31.07.07, 11:22 Patrząc na to zdjęcie, to chyba raczej Obcy z Nostromo. Odpowiedz Link Zgłoś