bananacar 07.08.07, 10:38 Otoz sprawa jest taka.. mam 181 cm wzr. i wage 60 kg.. i nie moge przytyc. Ostatnio sie zabralem za silownie ale widze,ze waga ani drgnie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur.kalinski Re: Jak przytyc??? 09.08.07, 09:50 Sam trening to nie wszystko. Ważne jest w jaki sposób ćwiczysz (masę mięśniową budują ćwiczenia siłowe - a nie np. aerobowe), jak często, czy regularnie, ale także jak się odżywiasz. Dieta "na masę" powinna być bogata w wysokowartościowe białko zwierzęce, odpowiednie składniki mineralne i witaminy. Jeżeli nie zmienisz nic w swoim dotychczasowym sposobie odżywiania, trening może nie dać oczekiwanych rezultatów, a wręcz zaszkodzić organizmowi z powodu niewystarczającej ilości niezbędnych składników odżywczych. Przeszukaj to forum pod kątem "jak przytyć" a znajdziesz sporo konkretnych porad. Jeżeli chodzi o trening - najlepiej skorzystać z porady doświadczonego instruktora, który podpowie jakie ćwiczenia i z jaką intensywnością należy wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
pawello_1986 Re: Jak przytyc??? 09.08.07, 18:39 W takim razie mam pytanie czy białka zwierzące są lepiej przysfajalne niż roślinne? Czytałem gdzieś że jedzenie białek roślinnychw towarzystwie pełnoziarnistych zbóż sprawia ze stają sie one pełnowartościowe ( podobno jakieś aminokwasy sie wzajemnie uzupełniają). Odpowiedz Link Zgłoś
optymus Re: Jak przytyc??? 10.08.07, 08:41 pawello_1986 napisał: > W takim razie mam pytanie czy białka zwierzące są lepiej przysfajalne niż > roślinne? Oczywiście, i to dużo lepiej. Optymus Odpowiedz Link Zgłoś