23.08.08, 21:16
Może cos wiecie na temat żylaków.
To znaczy tak, moja mama idzie na operację żylaków tylko że juz jej się
zaczęło owrzodzenie zylakowe.
Czy po operacji to owrzodzenie minie czy to nic nie da????
Czy ta operacja jest niebezpieczna? ( moja mama ma bardzo duże te żylaki)
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • siem-ata Re: żylaki 24.08.08, 11:55
      Istnieje też na tej stronie WYSZUKIWARKA.
      • agnieq29 Re: żylaki 25.08.08, 12:35
        I co w związku z tym że jest wyszukiwarka?
        Jeśli nie masz nic do powiedzenia to po co w ogóle piszesz
      • ken-ya Re: żylaki 01.06.13, 16:06
        Jak bylam w szpitalu podawano mi zastrzyki w brzuch z heparyna na rozrzedzenie krwi, moje zylaki znikly [ mialam nuzki jak nastolatka]. Po powrocie ze szpitala nikt juz nie podawal mi zastrzykow , ogulne badanie krwi zawsze w normie i zylaki znow wyszly a nawet wiecej, niz przed szpitalem . Z tego co sie sama nauczylam to to ze powinno sie kontrolowac gestosc krwi i cisnienie. Moja kolezanka miala wstrzykiwanie roztworu soli , co pomoglo jej pozbyc sie zylakow , ale czy na dlugo?.
    • atos38 Re: żylaki 01.06.13, 09:06
      Jesli już pojawiło się owrzodzenie to już jest nie bezpieczna. Z tym, że wyboru nie masz.
    • karola2379 Re: żylaki 04.01.16, 14:25
      Jesta taka roślina z azji -Gotu Kola.
      Gotu kolę zaleca się przyjmować osobom, które przez większość czasu pracują w jednej pozycji ? stojącej lub siedzącej. Zaburzenia w przepływie krwi (zbyt wysokie jej ciśnienie) prowadzą do niewydolności zastawek żylnych, przez co w końcu dochodzi do przepełnienia żył powierzchniowych nóg. W konsekwencji krew szukająca ujścia napiera na ścianki żył, poszerzając je i wydłużając, i przyjmując ostatecznie postać widocznych gołym okiem żylaków.Gotu kola wcierana 3 razy dziennie w miejsca chorobowo zmienione pomaga przywrócić prawidłowe krążenie krwi i wzmocnić naczynia krwionośne. Udowodniono to w licznych badaniach, przeprowadzonych zarówno na grupach osób już dotkniętych żylakami, jak i skarżących się na pierwsze symptomy niewydolności.Warto więc stosować zioło zapobiegawczo, gdy odczuwamy wczesne objawy niewydolności, takie jak uczucie ciężkości nóg pod koniec dnia, bóle i obrzęki czy skurcze stóp i łydek lub dostrzegamy pierwsze niepokojące oznaki (fioletowe żyłki w kształcie miotełek).
      • koziorozka Re: żylaki 04.01.16, 15:48
        Gotu kola ? wąkrota azjatycka (Centella asiatica)
        To zioło nie tylko na żylaki pomaga :)

www.doz.pl/ziola/p5614-Wakrota_azjatycka_Gotu_kola
        zielniczek.pl/gotu-kola/
    • detramax Re: żylaki 19.04.16, 21:22
      Polecam preparaty, które składają się z diosminy, hesperydyny, ekstraktu z liści winorośli właściwej i pestek winogron, a także z witaminy C. Wspierają mikrokrążenie żylne i, poprzez wpływ na syntezę kolagenu, zapewniają prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych. Przeznaczone są dla osób mających problemy z wydolnością nóg, które objawiają się pajączkami, obrzękami, uczuciem ciężkości czy mrowieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka