Dodaj do ulubionych

Chrząkanie

22.10.08, 18:26
Juz pisałem post tego typu ale moze teraz mi ktos odpowie na moje pytanie. Mam 17 lat i od ponad roku chrząkam tak co 10 min musze sobie odchrząknąc a raz na 3 dni czasem zakaszle ( ale to chyba normalne ), mowa tu o chrząkaniu,jeszcze strasznie pic mi sie czesto jak bym miał "kaca", byłem u laryngologa i brałem już różne leki Bioparox, Eurespal, Buderhin, Cirrus, Broncho - Vaxom ( 3 m-ce, szczepionka )Marimmer jeszcze ich trochę było ale juz nie pamietam. Ostatnio robiłem RTG zatok i wyszło ze są ok. No i laryngolog ok 2 miesiące temu dał mi skierowanie do Alergologa i teraz czekam na 8 listopada mam wizyte. Ostatnio byłem u pani aptekarki i wyjasniłem to samo co powyzej i dała mi flegamine i prawie nic nie pomogła ale jeszcze poradziła lek stymulujący wydzielanie śliny "Profylin"

PS
Czasem 1 raz na miesiac pobolewaja mnie migdalki
Proszę pomoc bo czasem mam takie mysli ze to juz koniec mojego zycia
Obserwuj wątek
    • marekk2131 Re: Chrząkanie 22.10.08, 18:37
      aaaa i czasami mam taka wydzieline miedzy nosem a gardlem i nie wiem czym ja wciagac
      • ania2261 Re: Chrząkanie 25.10.08, 19:07
        Nie bój się, od tego się nie umiera.Mam 36 lat i chrząkam odkąd pamiętam, tzn od
        podstawówki.Chrząka również moja starsza siostra i teraz tez zaczął jej 14 letni
        syn.Śmiejemy się że to rodzinne ale tak na poważnie jest to co najmniej
        wkurzające.Rano mam chrypkę i nie chcąc budzić całego domu o 6-tej rano staram
        się wytrzymać z chrząkaniem aż wyjdę z domu. Za to jadąc do pracy samochodem
        "ryczę" jak maciora żeby mi ulżyło.Czasem aż "podrę" gardło, dopiero przejdzie
        mi potrzeba chrząkania.
        Nie potrafię tego wytłumaczyć, z niczym skojarzyć. Trzeba to chyba zaakceptować.
        Nigdy z tym u lekarza nie byłam i jak czytam czego ty nie brałeś to mi sie włos
        jeży.Ja sięgam po leki jak już prawie schodzę z tego świata.No chyba że się coś
        znajdzie na chrząkanie to wezmę.
        • gweeny Re: Chrząkanie 25.10.08, 19:44
          to może być na tle nerwowym, znam osobiście taki przypadek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka