Dodaj do ulubionych

Bole zoladka.

IP: 138.227.189.* 01.12.03, 13:07
Od dluzszego juz czasu mam bole zoladka w gornej czesci poloczone z
nudnosciami lub tez same nudnosci, temp. w granicach 37-37.5. Bole pojawiaj
sie zarowno po posilku jak i przed. Czy moze to byc objaw zapalenia blony
sluzowej zoladka? Dodam, ze robilam test na Helicobacter pylori i wynik byl
ujemny. A gastrolog, u ktorego bylam prywatnie, podejrzewal tylko ciaze, co
jest wykluczone.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joasia Re: Bole zoladka. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 20:48
      Czy naprawdę nikt nie może mi nic poradzić?
      • Gość: qwerty Re: Bole zoladka. IP: *.toya.net.pl 02.12.03, 20:57
        miałaś gastroskopię?
    • Gość: Joasia Re: Bole zoladka. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 21:33
      Nie, jeszcze nie miałam. A następną wizytę mam wyznaczoną dopiero na połowę
      stycznia.
    • Gość: mamsonka Re: Bole zoladka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 15:32
      Mam zapalenie błony śluzwej żołądka. Lekarka przepisała mi Gasec i rzeczywiście
      przestał mnie boleć, ale mam takie mdłości, że już sama nie wiem co jest lepsze.
    • jadwiga_r Re: Bole zoladka. 03.12.03, 16:52
      W chorobie żołądka nie należy jeść surowych i kwaśnych owoców.Jabłka najlepiej
      pieczone.Unikać tłustych potraw,bo wtedy występują mdłości.Unikać orzechów,bo w
      nich jest olej,pomidorów,kapusty kiszonej,ogórków.Organizm sam podpowie,co mu
      potrzebne.Nawet kotlet schabowy smażony jest niezdrowy dla Twojego żoładka,ale
      inny cierpiący na to schorzenie zje i nic mu po nim nie będzie dolegało.Kżdy
      organizm inaczej reaguje na zjedzone potrawy.
    • Gość: Joasia Re: Bole zoladka. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 19:44
      A po czym lekarz poznał, że masz zapalenie błony śluzowej żołądka?
    • Gość: Anna Re: Bole zoladka. IP: 80.51.250.* 04.12.03, 13:03
      Mam podobne bole zloladka,po srodku,tak wyzej.Milam goraczke 38st.CMialam tez
      rozwolnienie,nie zwracalam.Teraz juz nie mam goraczki,nie mam rozwolnienia ale
      mam bol zoladka i nie wiem co to jest.Zrobilam test na lambrie,jeszcze nie mam
      wyniku.Smecta mi nie pomaga.Kto wie co moze byc przyczyna?Juz wczesniej mialam
      takie pobolewania ale bez goraczki i rozwolnienia,ale z bolem glowy.Czym to
      leczyc?mam 17 lat i boje sie gastroskopii.Pozdrawiam
      • Gość: pepsi3 Re: Bole zoladka. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 15:13
        Spróbuj jeszcze no-spa rozkurczowo i któryś z środków typu: Alugastrin, Maalox.
        Ale myśle, że bez gastroskopii się nie obejdzie...
        • Gość: md Re: Bole zoladka. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.03, 15:44
          Czy to na pewno żołądek? Te objawy to wypisz wymaluj problem z woreczkiem
          żółciowym - czemu lekarz nie zlecił usg?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka