Dodaj do ulubionych

Baby Jogger City Metro (jak Mini ??)

19.10.09, 23:45
w jednym z brytyjskich sklepow internetowych pojawila sie nowosc :)
Baby Jogger City Metro
Wyglada dokladnie tak samo jak Mini, tylko w nowej kolorystyce i z czarnymi
kolami :)

www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/searchresults_0_Price|1_primary_10751_set_-1__10001?Ntt=baby+jogger+city+metro
pomyslalam, ze moze kogos to zainteresuje ;)
Obserwuj wątek
    • maja3333 Re: Baby Jogger City Metro (jak Mini ??) 19.10.09, 23:49
      swoja droga jak to sie dzieje, ze na brytyjski rynek zawsze wozki maja inne
      nazwy ;) tak samo jest z peg perego (czyli odpowiednik brytyjski M&P), z tym
      Metro jest chyba tak samo, zmienili nazwe na potrzeby brytyjskiego rynku, bo nie
      ma takiego modelu na stronie producenta.
      czyli juz wiem - ten Merto to po prostu Mini
      • pinik Re: Baby Jogger City Metro (jak Mini ??) 20.10.09, 00:15
        kurcze, maja, ladny!!! I po co go tu wstawilas???? :-))))

Nie! Smieje sie! Podoba mi sie!
        Ten czarny stelaz ladny! I czarny z turkusem jest tez!

Dziekuje ci za zdjecia na maila!

Oba komputery mi w domu padly, wiec tylko wieczorem mam meza laptopa
        z pracy :-(

Chyba zachorowalam teraz na ten wozek :-(((
    • isabel_o maja3333 20.10.09, 08:59
      Cześć Maja. Mam pytanie, bo wiem, że Ty miałaś city mini. Jak
      sądzisz czy starsze dziecko jak siedzi w tym wózku to ma podkurczone
      nóżki? Pytam się bo tak jest w MB swifcie, starsze dziecko ma tam
      budę na głowie i nózki podkurczone i dziwnie to wygląda... Ja mam
      city elite, ale ten mini jest fajny, wygodny do przewożenia w
      samochodzie:)
      • maja3333 Re: maja3333 20.10.09, 09:53
        pinik faktycznie czarny stelaz, ja tylko w pierwszej chwili zauwazylam
        cale czarne kola ;) mysle, ze jak lubisz zappa to city mini tys pokochala (moj
        syn z tych dwoch wozkow w city mini ma duzo wiecej miejsca) ale juz nie kusze ! :P

isabel_o moj nie ma podkurczonych nozek, ma 98cm i tak akurat jest
        wzrostem, ze swobodnie opiera nogi (jakby byl troche nizszy to by nie siegnal
        jeszcze do podnozka)
        znalazlam na necie zdjecia 5-latki w city mini i city elite, wiec sama zobacz
        jak to wyglada :)
        http://images.google.com/imgres?imgurl=http://i206.photobucket.com/albums/bb69/lovinwaves/DSC02249.jpg&imgrefurl=http://www.car-seat.org/showthread.php%3Ft%3D79994&usg=__B8icjyO7Ca9LYyn6xD8socahkvM=&h=640&w=480&sz=68&hl=pl&start=26&tbnid=_OUQCpdSEPBqTM:&tbnh=137&tbnw=103&prev=/images%3Fq%3Dbaby%2Bjogger%2Bcity%2Belite%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN%26start%3D20
        • maja3333 Re: maja3333 20.10.09, 09:54
          www.car-seat.org/showthread.php?t=79994
          • isabel_o Re: maja3333 20.10.09, 10:30
            Fajne fotki, dzięki! Nieźle, naprawdę sporo w nim miejsca! Ciekawa
            jestem czy city i city mini różnią się głównie wielkością kół i
            wysokością, a jak z szerokością... Bo jeśli szerokość ramy by była
            taka sama to wtedy pałąk i tacka z mojego city może pasowałyby do
            mini! Powoli się nakręcam;) Marzy mi się cały czarny:D Maja, a czy
            ten mimi ma jakąś amortyzację?
            • maja3333 Re: maja3333 20.10.09, 11:43
              City Mini ma amortyzacje na przednie kolo (mysle, ze wystarczajaca i tak bys go
              nie uzywala w terenie, bo masz elite ;)
              tacka i barierka na 100 % pasowalaby do Mini, bo to sa uniwersalne akcesria i
              pasuja do modeli 2008, 2009 (mini, elite i classic)

a do mnie wlasnie przed chwila dotarl city classic (nie sadzilam, ze bedzie tak
              szybko, normalnie ekspresowa dostawa) i jestem pod ogromnym wrazeniem :) :) :)
              city mini ma wysokosc oparcia 51cm, a classic ma az 55cm
              jestem w szoku, bardzo mi sie ten wozkek podoba :) mam model 2008, kupilam bo
              byl na przecenie :)

i jeszcze rostwa kol w classic - tylko 63cm, mini mial 61cm (to nieduza roznica)
              a po zlozeniu jest w zasadzie taki jak mini tylko kola wieksze :P
              • maja3333 Re: maja3333 20.10.09, 11:45
                czytalam, ze modele 2009 classic i elite maja baaardzo szeroki rozstaw kol ze
                wzgledu na te bolce przy kolach, ktore wystaja z kazdej strony po 5cm, wiec w
                sumie rozstaw kol robi sie 73cm
                to tez przesadzilo, ze wzielam model 2008
                • isabel_o Re: maja3333 20.10.09, 12:10
                  Tak, ja mam właśnie city elite 2009 i jest dosyć szeroki. Dlatego
                  pomyślałam, że mini by był fajny tak na szybko gdzieś wyskoczyć albo
                  do samochodu na zakupy do centrum handlowego itd... A my musimy
                  zdejmować koła w elite jak upychamy w bagażnik:) Aczkolwiek elite
                  bardzo sobie chwalę, zwłaszcza na wakacyjny wyjazd bo po lasach
                  można jeździć. W ferie też pewnie brałabym elite... Ale ten mini
                  mnie kusi! Mój sredniack ma ponad 3 lata a najmłodszy półtoraroku.
                  Maja napisz mi coś jeszcze czym przekonadsz mnie że mając elite
                  warto wziąć też mini;) (napewno plus, że akcesoria będą mi pasować;)
                  • maja3333 Re: maja3333 20.10.09, 12:23
                    Nie wiem jakie masz wozki w tym momencie ;) ale majac elite napewno mini
                    przydalby Ci sie do samochodu, bo jest lekki (mnie by bylo ciezko podnosci
                    ciagle i wsadzac do bagaznika mini)
                    no nie wiem jakie jeszcze zalety, moze to, ze dziecko ma w nim duzo miejsca i
                    nie wyrosnie z niego do konca wozkowania ;)

ale ja nie chce Ci do niczego przekonywac, bo to Twoj wybor :) ja sama
                    sprzedalam mini na rzecz classic bo chcialam wozek na wiekszych kolach i zebym
                    mogla prowadzic go jedna reka (mini da sie prowadzic jedna reka tylko po gladkim
                    jak np. w centrum handl., po trawie ja nie dalam rady jedna reka- jak dla mnie
                    prowadzenie podobne do Arii, w arii tez jedna reka nie dawalam rady, ale ogolem
                    fajnie sie nia manewruje, w mini jest tak samo)
                    • maja3333 Re: maja3333 20.10.09, 12:24
                      mialo byc "mnie by bylo ciezko podnosic ciagle i wsadzac do bagaznika elite"
                    • isabel_o Re: maja3333 20.10.09, 12:34
                      Dzięki za pomoc:) Co do ilości wózków może jednak nie będę się
                      wypowiadać, napomknę tylko, że mam fioła na punkcie wózków;)
    • maja3333 Re: Baby Jogger City Metro (jak Mini ??) 20.10.09, 12:37
      a i jeszcze czytalam, ze modele Mini 2010 maja gigantyczne kosze na zakupy, o
      wiele wieksze niz 2008 i 2009.
      ten Metro ze zdjec wynika, ze ma jeszcze ten mniejszy kosz.
      moim zdaniem to te kosze nie byly wcale male, ale jesli w nowej kolekcji maja
      byc jeszcze wieksze, to tez plus ;)
    • anna.bw1 Do maja333 20.10.09, 13:52
      Maja
      A chciałabym zapytać cię o tego Classica . Chciałabym kupić ten wózek - na
      Allegro jest własnie model 2008 za 830 zł, niestety wysyłka do Polski 6 tyg. :(
      Ty jesteś z UK , prawda? Nie wiesz czy można kupic tam z wysyłka do Polski?
      • maja3333 Re: Do maja333 20.10.09, 14:15
        anna.bw1 ja kupilam na ebay, ale teraz nie widze,zeby jakis byl :(
        w sklepach inetrnetowych sa modele 2009, czyli te szersze, jesli to Ci nie
        przeszkadza to mozesz zobaczyc czy ktorys ze sklepow nie wysyla do polski (ale
        zwykle niesty wysylalja tylko do UK)

tutaj jest chyba najlepsza oferta na ten wozek:
        www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_0_10751_-1__79248_10001_
        maja tez czerwony, ktory wyglada na model 2008 (trzebaby by sie upewnic):
        www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_0_10751_-1__16143_10001_
        ale niesty nie wysylaja poza UK :(
        • maja3333 Re: Do maja333 20.10.09, 14:21
          o jest jeden na brytyjskim ebay :)
          cgi.ebay.co.uk/Baby-Jogger-City-Classic-with-built-in-mounting-bracket_W0QQitemZ290361167960QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item439adfd058
          to jest model 2008 (dokladnie taki sam mam) i ma do tego folie i torbe na kola
          (normalnie te rzeczy nie sa w komplecie)

mysle, ze jesli Cie on interesuje to mozesz zapytac sprzedawcy czy wyslalby Ci
          do Polski, przesylka wynioslaby jakies 30 funtow, ale dla pewnosci ja bym dala
          40f, czyli tak po szybkim przeliczeniu dalabys za niego niecale 900zl z przesylka
          moim zdaniem niezla cena na ten wozek (w dodatku z folia)

w razie czego moge pomoc z angielskim (bo nie wiem czy znasz)
          • maja3333 Re: Do maja333 20.10.09, 14:29
            a jeszcze spojrzalam na allegro i tam jest city classic model 2009 za te 830zl
            (po tym poznaje, ze modele 2009 maja cale kola czarne), a druga aukcja jest
            dziwna, bo jest napisane, ze city elite, a na zdjeciu city classic 2008.. dziwne
    • anna.bw1 Re: Baby Jogger City Metro (jak Mini ??) 20.10.09, 15:39
      Ten jest uzywany, wolałabym nowy . Pamiętam, ze dziewczyny z forum kupowały w UK
      via internet, ale nie wiem w jakim sklepie.
      A mozesz mi powiedzieć, jaka jest szerokośc Classcica z 2008 r? Też wolałabym
      węzszy.
      Ten sprzedawca z Allegro pisał mi, ze Classic jest z 2008 r , Elite z 2007 r.
      Moze tylko zdjęcia ma inne?
      • maja3333 Re: Baby Jogger City Metro (jak Mini ??) 20.10.09, 15:53
        no ja tam nie wiem, ale Elite to jeszcze w 2007 roku nie produkowali :P (dopiero
        w 2008 weszly)

pare postow wyzej napisalam, ze classic 2008 ma szerokosc 63cm ;) (2009 jest
        szerszy o 10cm ze wzgledu na wystajace bolce)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka