Dodaj do ulubionych

Jane Rider - nowość 2010

02.11.09, 17:07
cgi.ebay.de/Jane-Rider-2010-Kinderwagen-der-NEUEN-Generation_W0QQitemZ250514680499QQcmdZViewItemQQptZDE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies?hash=item3a53d6aab3
Może kogoś zainteresuje taka nowinka. Trochę podobnie wygląda jak Concord Neo,
tylko przód ma trochę inaczej rozwiązany.
Stelaż się składa do małych rozmiarów.

Mnie nie zachwyca, ale może komuś przypadnie do gustu.

A.
Obserwuj wątek
    • carol2010 Re: Jane Rider - nowość 2010 02.11.09, 17:15
      faktycznie piekny to on nie jest :)
      ciekawe czy dobrze sie nim jezdzi..
    • samanta25 Re: Jane Rider - nowość 2010 02.11.09, 20:21
      To zapewne następca Jane Nomada, bo w tym roku nomad jest
      produkowany po raz ostatni

• fenyloalanina5 Re: Jane Rider - nowość 2010 02.11.09, 20:33
        samanta25 napisała:

> To zapewne następca Jane Nomada, bo w tym roku nomad jest
        > produkowany po raz ostatni

Naprawdę? Ale dlaczego? Przecież to świetny wózek - w sensie relacji wymiarów
        (super wygodnych dla dziecka) do wagi...
        • fenyloalanina5 Re: Jane Rider - nowość 2010 02.11.09, 20:36
          I jeszcze do tego swojego rozczarowania wiadomością Samanty dodam, po obejrzeniu
          Ridera na zdjęciach, że ma się nijak do Nomada. To kubełkowe siedzisko:(((
          A w Nomadzie SWOBODNIE trzylatka jeździ i jeszcze, jak trzeba, to sobie pośpi...
          • hannah.10 Re: Jane Rider - nowość 2010 02.11.09, 20:45
            Nie moge go produkowac po raz ostatni :(
            Ja go chcialam za 1,5 roku kupic dla mojej, wtedy juz prawie 2 letniej coreczki..
            • samanta25 Re: Jane Rider - nowość 2010 02.11.09, 21:49
              Nie wiem czy zaprzestanie produkcji NOMADA to wiadomość na 100% ale
              takie info dostałam od sprzedawcy w jednym ze sklepów. Zdziwiło mnie
              to że teraz wszędzie ceny tych wózków poszły w dół a jeszcze na
              początku października były wyższe

• mija0206 Re: Jane Rider - nowość 2010 03.11.09, 08:38
                A mnie się bardziej podoba niż nomad
                • fenyloalanina5 Re: Jane Rider - nowość 2010 03.11.09, 10:36
                  mija0206 napisała:

> A mnie się bardziej podoba niż nomad

Wiesz, ja nie widziałam, co oczywiste, Ridera na żywo, oceniam zatem jedynie po
                  zdjęciach. I nawet pomijając względy estetyczne, bo te, jak wiadomo, mogą być
                  różne, to Rider przegrywa wg mnie z Nomadem ze względów typowo praktycznych. To
                  wąskie siedzisko nie posłuży długo dziecku. I znowu - moja ocena nie jest
                  obiektywna, bo opieram się na własnym jedynie doświadczeniu, ale dla nas istotne
                  było (i jest nadal), żeby mała miała wygodnie i mogła się zdrzemnąć podczas
                  długich spacerów (w domu zresztą nie śpi od roku już wcale, w wózku - owszem,
                  zdarza się, że uśnie). Więc w naszym przypadku Nomad okazał się idealnym
                  rozwiązaniem.
            • firstmamma Re: Jane Rider - nowość 2010 30.03.10, 15:16
              i będziesz mogła:), bo od maja w sklepach pojawi się ulepszona
              wersja nomada pod nazwą unlimit.
      • justyna.siupik Re: Jane Rider - nowość 2010 18.02.10, 19:20
        Witam serdecznie,
        jako że wątek dotyka mnie niemalże bezpośrednio - osmielam sie włączyc do dyskusji. Jestem brand managerem marki Jane w Polsce i mam przyjemnośc bezposrednio odpowiadac za selekcje towaru wprowadzanego do obrotu - z ramienia wyłącznego dystrybutora Jane, tj. firmy Euro-Tade z Krakowa. Historię (wzloty i upadki) Jane znam od podszweki - dlatego też postaram się w sposób jawny i uczciwy w kilku słowach przedstawic plan na rok 2010.
        Rzeczony RIDER to najnowsze "dziecko" Jane - z dumą prezentowane jako absolutne nowum na rynku, chronione kilkoma patentami, zasadniczo różniące się od wspomnianego Concorda i - przede wszystkim - niemajace nic (lub - prawie nic :) wspólnego z dawnym kultowym Nomadem, który to (uwaga) zostaje od 2010 zastąpiony modelem pod nazwą UNLIMIT.
        Zarówno UNLIMIT, jak i RIDER to wózki głęboko-spacerowe, jednak z innej półki cenowej i - co więcej - o odmiennych funkcjach.
        A propos ceny - prosze uprzejmie nie sugerowac się danymi na ebay'u - i cierpiwie poczekac na Jane w polskich sklepach. Jesetem przekonana, że będziecie mile zaskoczone vs. ceny 2009. Kolekcja powinna się pojawic na przełomie marca/kwietnia.
        Wracając do wózków - cała kolekcja Jane 2010 to przede wszystkim:
        1) przekładane siedziska przód-tył (nowośc w jane!);
        2) totalna zmiana wszystkich dotychczasowych modeli na nowe - nawet slalom został przekształcony w wersję mega-sportową;
        3) 100% alumionowe ramy (jak zawsze);
        4) 100% nieprzepuszczające wody (śniegu, deszczu) materiały, które jednoczesnie w pełni oddychają - i to nie tylko na powierzchni budki, ale całego poszycia! - SERIO wylewam szklanke wody na wózek - i nic! spływa jak po kaczce!
        5) koniec z tzw. zestawami - tzn. od 2010 wprowadzamy sprzedaz każdego elementu osobno, tj. wózka, gondoli, fotelika etc - wedle uznania klienta;
        6) ZABÓJCZE CENY DETALICZNE! - prosze mi wierzyc - takich cen jeszcze nie było - zresztą wspomniany UNLIMIT będzie najtańszym (!!!) wózkiem kolekcji.

Cóż, w telegraficznym skrócie - to na tyle.
        mam nadzieję, że mój bezpośredni stosunek do tematu - nikogo nie uraził :)
        Jesli macie jakies pytania produktowe - chętnie na ne odpowiem.
        Pozdrawiam,
        Justyna
        • mamaly Re: Jane Rider - nowość 2010 18.02.10, 20:15
          To ja mam jeszcze pytanko czy budki są naciągane, przynajmniej w pozycji siedzącej ?

A.
          • justyna.siupik Re: Jane Rider - nowość 2010 18.02.10, 20:46
            witaj,
            zeby uniknac niedomowien - prosze napisz co rozumiesz dokladnie przez "naciagane"? budki 2010 montuje sie nieco inaczej, niz w modelach 2009 - przede wszystkim z uwagi na mozliwosc przelozenia siedziska przodem lub tylem.
            wszystkie budki jane zostały nieco wydłuzone o element na przedzie - taki "daszek", ktory (jesli nie jest uzywany) - mozna podwinac pod spod.

• mamaly Re: Jane Rider - nowość 2010 18.02.10, 20:56
              Chodzi o możliwość pociągnięcia budki do przodu, tak by sięgała prawie do pałąka
              i osłaniała od słońca/deszczu/śniegu itp. Stare Jane mają budki zapinane po
              bokach stelaża , więc nie da się ich ruszyć. Nowe mają inny system mocowania i
              wyglądają jakby dało się je naciągnąć, ale nie wiem czy zębatka budki jest
              wystarczająca.

Daję linki do moich wózków, gdzie są ponaciągane budki

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143251,2,27,Peg-Perego-Pliko-xlite.html
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143233,2,30,Peg-Perego-SI.html
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143292,2,3,Emmaljunga-City-Jet.html

Ps. W Jane carrera dało się budkę naciągnąć do przodu.

A.
        • asikajst Re: Jane Rider - nowość 2010 20.02.10, 22:04
          A jak wygląda sprawa siedziska w nowym wózku? Czy wysokość, szerokość będą jak w obecnych wózkach??
          • asikajst Re: Jane Rider - nowość 2010 21.02.10, 14:51
            Mam także pytanie - czy na starych stelażach będzie można instalować nowe gondole i foteliki??
            • justyna.siupik Re: Jane Rider - nowość 2010 24.02.10, 11:20
              witaj asikajst,
              co do montażu nowych fotelików i gondol jane do poprzednich stelazy -
              nie ma z tym problemu - jeśli (oczywiście) poprzednie stelaże
              działają w systemie tzw. PRO - czyli wpinania jedną ręką.
              jeśli masz natomiast stelaż sprzed dobrych kilku lat ( o ile dobrze
              pamietam to sprzed 5-ciu)- a koniecznie chcesz wpiąć nowy
              fotelik/gondolę w systemie PRO - jedynym roziązaniem pozostają tzw.
              adaptery do ramy (sprzedawane osobno), jednakże z ich dostępnościa -
              po tylu latach od wprowadzenia systemu PRO - może być kłopot. no i
              zalezy, do jakiego modelu wózka adaptery są Ci potrzebne.
              :)
        • misiaczek02 Re: Jane Rider - nowość 2010 15.03.10, 18:33
          co Pani miała na myśli ZABÓJCZE CENY DETALICZNE? ja noszę się z zamiarem kupna
          tego JANE, choć jeszcze nie wiem czy 4 kołowca czy 3. Myślałam o poczekaniu na
          nowe modele i wówczas wybraniu czy kolekcji 2009 czy 2010?
          Jeśli mogła coś więcej na temat tych z kolekcji 2010.
          pozdrawiam:)
        • tracey1 Re: Jane Rider - nowość 2010 07.04.10, 12:35
          Witam, przebilam sie z grubsza przez caly watek ale nie wiem, czy czegos nie
          przeoczylam...Nomady sa wciaz jeszcze do kupienia, jesli dobrze rozumuje?? i
          moze nawet beda jakies opcje wyprzedazowe? pisze, bo juz sie prawie na nomada
          zdecydowalismy i chcialabym sie jeszcze "zalapac". Choc te nowosci sa tez
          calkiem calkiem - plusem - jak dla mnie- jest opcja przekladania siedziska.. hmm
          - trzeba chyba sprawe wozka jeszcze raz przemyslec!
        • iwonaklyk Re: Jane Rider - nowość 2010 15.04.10, 12:02
          Pani Justyno czy orientuje się Pani jaką szerokość siedziska ma Jane UNLIMIT? I
          czy można już go kupić na naszym rynku polskim
    • kiniak22 Re: Jane Rider - nowość 2010 21.02.10, 11:31
      mnie sie srednio te nowosci jane podobaja...
      www.discountbabyequip.co.uk/?id=2&tag=qs&tagHdrId3000004=0&tagHdrId3000003=3000031&tagHdrId3000002=0&tagHdrId3000005=0&pg=5
      • isabel_o Re: Jane Rider - nowość 2010 21.02.10, 21:21
        Zgadzam się z kiniak22. A ta buda w unlimit nie wygląda na lepszą,
        powiedziałabym nawet, że wygląda na płytszą :/ Chyba, że jakimś
        magicznym sposobem da się ją mocno do przodu naciągnąć... No i ten
        ogranicznik na podnóżku, ciekawe jak długi jest podnóżek ... Czy
        starsze dziecko nie będzie miało podkurczonych nóg , w nomadzie i
        fusionie to nie groziło...
        • sylwek_81 Re: Jane Rider - nowość 2010 21.02.10, 22:45
          No zgadzam się,mała ta budka, kurcze jakby nie mogli zrobić rozsuwanej jak w
          Maclarenie xlr...a widziałyście wagę? 12,5kg:(((a Nomad 9,7kg.przesadzili...
          • sylwek_81 Re: Jane Rider - nowość 2010 21.02.10, 22:50
            A slalom 13kg...tez chyba więcej, co?
            • mamaly Re: Jane Rider - nowość 2010 22.02.10, 07:41
              Slalom obecnie waży podobnie. Budka może się dać naciągnąć bo jest inaczej
              montowana niż do teg pory, nie wiem tylko ile bo fakt, że nie jest powalająco
              głęboka. Za to mi się bardzo podoba nowa kolorystyka, szczególnie Slaloma.

A.

• kiniak22 Re: Jane Rider - nowość 2010 22.02.10, 08:23
                jeden wielki plus jaki zauwazylam jeszcze to zmiana konstrukcji koszyka :)
                chociaz jakis plytszy teraz sie wydaje? te male budki to mi do peg perego troche
                sie podobne wydaja i co do wagi to mialabym watpliwosci i tak, stelaz moze i
                pozostal aluminiowy ale jaki teraz jest gruby.. ciekawe czy rzeczywiscie teraz
                podawana waga jest prawdziwa ale to chyba trzeba bedzie poczekac az znajdzie sie
                jakas uzytkowniczka tego wozka i sie pochwali :)
                • mamaly Re: Jane Rider - nowość 2010 22.02.10, 09:46
                  te male budki to mi do peg perego troch
                  > e
                  > sie podobne wydaja

No akurat Peg Perego małych bud nie mają, poniżej uproszczone wersje Pliko:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143251,2,27,Peg-Perego-Pliko-xlite.html
                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143235,2,32,Peg-Perego-SI.html
                  Tylko w obecnej carrerze i solo tak naciągniesz budę.

A.

• madziowiec1 Re: Jane Rider - nowość 2010 22.02.10, 00:04
      Zdaje się, że i nomad i slalom tyle właśnie faktycznie ważą (stelaż, siedzisko,
      budka), przestali w końcu zaniżać wagę i podają prawdziwą ;)
      • justyna.siupik Re: Jane Rider - nowość 2010 24.02.10, 11:29
        witaj madziowiec1,
        szczerze odpowiadam - w zgodzie z tym, co podaje productent -
        unlimit około 8kg (stelaż, kosz, koła), slalom pro reverse 10 kg
        (stelaż, kosz, koła pompowane), rider (stelaż, kosz, koła) aokoło
        9,5 kg. To są ostateczne dane potwierdzone jako logistyczne - nalezy
        zatem traktować je jako zgodne ze stanem faktycznym :)
        • pstrabiedronka Re: Jane Rider - nowość 2010 24.02.10, 11:45
          justyna.siupik napisała:

> witaj madziowiec1,
          > szczerze odpowiadam - w zgodzie z tym, co podaje productent -
          > unlimit około 8kg (stelaż, kosz, koła), slalom pro reverse 10 kg
          > (stelaż, kosz, koła pompowane), rider (stelaż, kosz, koła) aokoło
          > 9,5 kg. To są ostateczne dane potwierdzone jako logistyczne - nalezy
          > zatem traktować je jako zgodne ze stanem faktycznym :)

a kto przepraszam jeździ stelażem, kołami i koszem samym ?????
          waga realna to waga tych elementów plus gondola lub siedzisko.
          Od zawsze Nomad był podawany jako ważący 6,5 kg a tak naprawde spacerówka waży
          ok. 3 kg więcej. Nieuczciwe moim zdaniem jest podawanie wagi stelaża i ani słowa
          że jest to właśnie waga stelaża. Bardzo wiele razy musiałysmy tu na forum
          prostować te dane.

W jakimś angielskim sklepie znalazłam UNLIMIT i powiem tak - Nomad był
          wspaniałym wóżkiem. Nie miał praktycznie konkurencji w swojej kategorii - tak
          ogromne siedzisko i taka waga. Tylko wspomniany tu Concord Fusion był podobny i
          nie produkowane już PEgPerego Atlantico.
          Szkoda że Jane zaprzestało produkcji. Waga w okolicach 13 kg nie jest w żadnym
          wypadku wyróżniająca. Jest mnóstwo wózków o wadze w okolicach 12 kg, nawet z
          pompowanymi kołami - Quinny Speedy, Emmaljunga NitroCity, Casualplay S4.
          Rozumiem - pewnie przekładane siedzisko wymaga innych rozwiązań i dlatego wózek
          jest cięższy. Ale moim zdaniem Jane zyskałoby więcej zostawiając w ofercie choć
          jeden wózek lekki, nawet jeśli miałby byćbez przekładanego siedziska.
          Teraz wózki Jane niczym się nie wyróżniają wobec konkurencji, przedtem było
          wiadomo że wyjątkowo obszerne i wyjątkowo lekkie.

Czemu firmy nie udoskonalają z roku na rok tego co już i tak jest dobre ale
          zaprzestają produkcji najlepszych swoich wózków? tak samo jak PP zaprzestało
          produkcji Atlantico - dziewczyny wciąz polują na używki i zgodnie twierdzą że
          lepszego wózka nie było.

Ja bym się cieszyła gdyby Jane zostawiło NOmada i pracowało z roku na rok nad
          coraz niższą wagą, poprawiło (wydłużyło) budkę, poprawiło dostęp dokosza (to się
          chyba akurat stało), zwiększyłowysokość rączki - obecna była zbyt nisko, nawet
          regulowana, mój mąż 198 cm wzrostu mało komfortowo pchał ten wózek.

to takie moje spostrzeżenia..
        • annulka79 Re: Jane Rider - nowość 2010 30.03.10, 16:23
          justyna.siupik napisała:

> witaj madziowiec1,
          > szczerze odpowiadam - w zgodzie z tym, co podaje productent -
          > unlimit około 8kg (stelaż, kosz, koła), slalom pro reverse 10 kg
          > (stelaż, kosz, koła pompowane), rider (stelaż, kosz, koła) aokoło
          > 9,5 kg. To są ostateczne dane potwierdzone jako logistyczne - nalezy
          > zatem traktować je jako zgodne ze stanem faktycznym :)

No dobrze, mamy więc faktyczną wagę KOMPLETNYCH STELAŻY, poproszę teraz o
          podanie wagi całego siedziska (z budką) i gondolki.
          Podawanie wagi samego
          stelaża jest bardzo mylące bo dopiero po zsumowaniu z wagą siedziska lub gondoli
          daje nam obraz WAGI WÓZKA.

• pstrabiedronka Re: Jane Rider - nowość 2010 24.02.10, 11:31

nie, nie - Nomad realnie waży niecałe 10 kg, na pewno nie 12 czy 13 kg.
        • asikajst Re: Jane Rider - nowość 2010 24.02.10, 14:58
          Zgodzę się z Toba :) Mój mąż dzis zważył Nomada i wyszło tak 10 kg :) A w tym
          nowym wózku to smiesznie sa zamontowane z przodu kola. Mąż się smieje ze nie sa
          nasze polskie drogi, bo sa jakby zlapane tyko z jednej strony a nie z dwoch :)
          Zobaczymy jak sie beda wypowiadac uzytkowniczki.
          ja dopiero co kupilam nomada i po malych kombinacjach bym mogla mala widziec
          przez budke uwazam ze jest swietny :)
          Tylko jeszcze nie przetestowany na dworze ale zobaczymy juz niedlugo :)
          • tracey1 Re: Jane Rider - nowość 2010 27.05.10, 20:36
            Asikajst mi sie akurat kolka w unlimicie bardziej spodobaly niz te w
            nomadzie..porownalam sobie te 2 modele dosc dokladnie i doszlam do takich
            wnioskow: ja nie jestem fanka podwojnych kolek, zawsze sie tam jakis paproch
            lubi wkrecic, wiec tu unlimit ma moj glos. Opcja zmiana ulozenia siedziska w
            unlimicie- kolejny plus. No i unlimit ma w koncu jakas sensowna kolorystyke...
            taka weselsza. Dodam na marginesie, ze ja zreszta chcialam kupowac nomada, ale
            ostatecznie wybralismy wlasnie unlimita ;-)
            • justa3me Re: Jane Rider - nowość 2010 - do tracey1 29.05.10, 15:23
              Zamówiłaś już unlimita?
              • lupota Re: Jane Rider - nowość 2010 - do tracey1 29.05.10, 17:41
                My właśnie kupiliśmy NOMADA i jesteśmy nim zachwyceni. Chcieliśmy
                czekać na Unlimita ale jak przeczytałem ile ona waży to od razu odpadł.
                Poza tym jak z każdą nowością nie wiadomo jakie wady wyjdą na początku
                użytkowania. W każdym razie Jane strzeliło sobie samobója zastępując
                super lekkiego Namada czymś dużo cięższym. I po co komuś odwracanie
                siedzisko- IMHO bez sensu .
                • matka_poli Re: Jane Rider - nowość 2010 - do tracey1 07.06.10, 01:26
                  No to chyba nie masz pojęcia, jak wspaniałą rzeczą jest przekładane siedzisko,
                  skoro piszesz, że to bez sensu! My mamy akurat przekładaną rączkę w symbio i to
                  najwspanialsze rozwiązanie, jakie kiedykolwiek miałam w wózku!!!
                  • lupota Re: Jane Rider - nowość 2010 - do tracey1 07.06.10, 17:57
                    To mnie oświeć . Bo ja nadal uważam że o zbędna rzecz jest .
                    • only_marcopol Re: Jane Rider - nowość 2010 - do tracey1 06.07.10, 14:58
                      np po to żeby obrócić dziec ko jak świeci mu słońce prosto w oczy ;p

dla mnie nomad jest duzo gorszy ( brzydszy i mniej praktyczny ) i cięższy niż rider
    • nikulenka Re: Jane Rider - nowość 2010 07.06.10, 16:08
      czy są juz jakieś mamy, które użytkują unlimita, jak z wielkością siedziska dla
      starszych dzieciaczków. Sama zastanawiam się NOMAD czy UNLIMIT podpowiedzcie.
      Dzidzia będzie więcej jeździć zimą. Na razie ma 4 mce, ale nie chciałabym już
      zmieniać więcej wózka waga nie ma znaczenia.
    • ladyj.pr Re: Jane Rider - nowość 2010 21.06.10, 08:52
      Witam
      parę dni temu kupiliśmy z mężem Raidera i muszę powiedzieć, że wózek jest wart
      swojej (niemałej ) ceny :)
      Przekładane siedzisko, ręczny hamulec, ustawienia siły amortyzatora, ściągana
      budka, regulowana wysokość rączki, bardzo łatwe wpinanie i wypinanie siedziska -
      kwestia przyciśnięcia jednego guzika :) Prawie same zalety :) W wózku są
      plastikowe koła ale regulowany amortyzator powoduje że dziecko nie trzęsie się
      jak w innych wózkach (mam parasolkę maclarena więc mam doskonałe porównanie )
      Kubełkowe siedzenie można ustawić w 3 pozycjach zarówno tyłem jak i przodem do
      kierunku jazdy. Siedzonko jest wygodne i wymiarowo dość spore. Roczna córka nie
      należy do najmniejszych i ma sporo miejsca a poza tym można ściągnąć kolorową
      wkładkę i zyskuje się wtedy dodatkowe miejsce. Ortopedzi chwalą ten typ
      siedziska więc musi być "nieszkodliwe" :), a poza tym w większości nowych wózków
      lepszych firm montują tylko takie :)
      Zalet przednich skrętnych kół nie będę opisywać, bo chyba wszyscy je znają :)
      W zestawie wózek jest z plecakiem, który zawiesza się na wózku i jest dość
      spory: Ja zmieściłam w nim styropianowy termos z butelką mleka, drugą butelkę z
      herbatką, 3 pieluchy, krem i chusteczki do pupy, telefon, szminkę, mp3, petitki
      i pudełeczko z paluszkami i jeszcze pół plecaka było puste.
      Folia przeciwdeszczowa jest ogromna i zakrywa całą budkę aż do przednich kół
      wózka więc dziecko nie ma możliwości wystawić nóg aby zmokły :) Folia ma spore
      okienko do wietrzenia :)
      Żeby jednak nie było tak słodko wózek ma jedną wadę: bardzo mały kosz na zakupy.
      Gdy włożyłam tam folie przeciwdeszczową i butelkę mineralnej to nie zostało
      miejsca już na nic innego.
      I trzeba dodać, że wózek jedzie sam :) Mimo tego, że cały wózek waży ok 13 kg to
      tej wagi w ogóle nie czuć. Bardzo ładnie i płynie się prowadzi nawet po wertepach :)
      No i ten wygląd :) Prawdę mówiąc bijemy się z mężem kto ma wózek prowadzić :)
      Wózek jest godny polecenia :)

Mam jeszcze jedną uwagę odnośnie postu. Dotyczy On wózka Raider a wszyscy
      dyskutują na temat Nomada. To chyba nie jest ten post prawda....? :)

• only_marcopol Re: Jane Rider - nowość 2010 06.07.10, 14:56
        widziałam go na żywo świetnie sie prowadzi - i wygląd ma duzo lepszy niz Nomad -
        przynajmniej na zywo i lżejszy jest - jestem nim zachwycona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka