Dodaj do ulubionych

Wózeczek bez gondolki ?

19.11.09, 19:26
Kieruje pytanie do doświadczonych mam jako że ja kompletnie nie doświadczona
co myślicie o tym żeby nie kupować wózeczka z gondolką tylko spacerówkę
wygodną z całkowicie rozkładanym oparciem i możliwością montażu fotelika na
stelażu. Czy takiemu maleństwu wygodnie by było ?
Czytałam gdzieś że jeżeli dziecko przychodzi na świat w ciepłym okresie to
gondolka nie jest aż tak ważna. I może to dobry sposób na zaoszczędzenie
kilkuset złotych ?
Obserwuj wątek
    • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 19:29
      nie. nigdy dziecku nie będzie tak wygodnie w żadnej spacerówce jak w gondoli.
      • hannah.10 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 19:56
        A ja uwazam ze mozna. Pod warunkiem ze jest to spacerowka dobrze zabudowana, tak
        jak np. Peg Perego Culla albo Maclaren XLR.
        Spacerowka culli krotko mowiac rozni sie tym od gondoli ze ma podnozek i boczki
        przy oparciu.
        Oczywiscie godnolka to jest najlepsze wyjscie, ale napewno nie mozna mowic ze
        tylko w niej bedzie dziecku wygodnie.
        Dla przykladu. Czym rozni sie wersja gleboka od spacerowej w Graco Quattro, poza
        tym ze buda sie przeklada? Pomijam oczywiscie ta mini wkladke do ktorej nie
        miesci sie miesieczne dziecko.
        Gondolka to tylko poczatek tego super komfortu dla dziecka, wazny jest tez
        stelaz i jego amortyzacja.

O jaka konkretnie ci spacerowke chodzi? masz jakies typy?
        • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:11
          nie napisałam że tylko w gondoli będzie dziecku wygodnie, ale najwygodniej. Peg
          perego o którym piszesz jest normalną spacerówką ani gorszą ani lepszą od
          innych. Natomiast żadna spacerówka nie ma takich wymiarów jak gonodola. A to że
          jest mniej lub bardziej zabudowana to dziecku będzie cieplej lub chłodniej.
          Natomiast błagam: dajcie sobie spokój z tym maclarenem. To jest wózek typu
          parasolka, dobry dla dziecka które już siedzi. Owszem jest rozkładany, ale nie
          nadaje się dla noworodka. Nawet maclaren pisze na swojej stronie że oparcie
          rozkłada się prawie na płasko, a jak wiadomo "prawie" robi wielką różnicę.
          • hannah.10 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:18
            Ale zauwaz ze ktos (chyba madry) wymysil specjalne wkladki dla noworodkow oraz
            miekkie gondole. Miedzy innymi w macu mozna taka zamontowac.
            Z tymi wymiaramy gondoli nie rozumiem. To gondola ma byc mniejsza czy wieksza
            niz spacerowka?
            Po drugie w gondolce glownie chyba chodzi o cieplo? W zabudowanej spacerowce
            bedzie dziecku tak samo cieplo jak w gondoli.
            Bo tak naprawde czym sie rozni gondola od spacerowki rozlozonej na plasko??
            Przeciez popularny jak nie wiem co w polsce Tako'wy-czolg to nic innego jak
            spacerowka z miekka gondolka.. Dlaczego tyle ludzi nimi jezdzi w takim razie?
            • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:56
              Jeśli nie rozumiesz czy gondola ma być większa czy mniejsza od spacerówki to nie
              powinnaś zabierać głosu. Oczywiście gondola ma być większa od spacerówki. A ktoś
              mądry wymyślił miękkie gondolki po to żeby zaoszczędzić na kosztach i dać
              możliwość wożenia dziecka w gondoli miękkiej jeśli kogoś nie stać na
              pełnowymiarową (tak samo jak są koła zapasowe do samochodu dojazdowe-tańsze i
              zwykłe-droższe). Tak samo mądre Chicco wymyśliło plastikowe gondolki bo łatwiej
              jest zrobić odlew z plastiku niż wykonać porządnie na płycie. Tak samo mądry
              Maclaren wymyślił wózki, które w Stanach wycofano ze sprzedaży bo obcinały palce.
        • loulla Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:12
          też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem i myslę o wózku Jane
          Slalom, mam rodzic na początku marca i pewnie dzidzi długo nie
          pojeździ w gondoli, będzie lato więc nie musi być super szczelna
          gondola a do zimy i tak pewnie się nie zmiesci w gondolę, choć z
          drugiej strony to gondola to zawsze wygoda dla takiego maluszka,
          sama nie wiem jakie sa Wasze doświadczenia w tym temacie??
          • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:17
            wszystkie (bo hannah.10 również, jak się dobrze wczytać w jej posta) piszemy że
            gondola to najwygodniejsze rozwiązanie dla dziecka i tego nie zmieni nikt i nic.
            Inną kwestią jest to czy stać Cię na zakup wózka z gondolą i spacerówką czy nie.
            Jeśli tak, to nie oszczędzaj. Jeśli nie, to oczywiście dziecko wychowa się
            również w spacerówce rozkładanej na płasko, ale odbędzie się to kosztem jego wygody.
            • hannah.10 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:26
              Albo kup jakis tani wozek gleboki, taki najzwyklejszy..
              A pozniej wypasiona spacerowke ;)
              • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:34
                Oczywiście maclarena?
                A tak poważnie- to pamiętaj o tym że w gondoli będziesz wozić dziecko przez pół
                roku, przez kolejne półtora albo dłużej w spacerówce. Ale pamiętaj również że
                żaden maclaren nie pojedzie w śniegu lub błocie tak jak spacerówka z wózka
                uniwersalnego na dużych kołach.
    • annulka79 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:25
      Gondolka jest najwygodniejszym rozwiązaniem, bardziej osłania, ale jest przecież
      wiele wózków z miekką gondolą (nosidłem) wkładanym do rozłożonej na płasko
      spacerówki.

Myślę, że jeśli wózek rozkłada się całkowicie na płasko to spokojnie mozna wozić
      w nim takiego malucha chociażby w dodatkowym miekkim nosidle. Dodatkowo
      wybierałabym wózeczek z możliwością zamontowania siedziska tyłem do kierunku
      jazdy abyś mogła widzieć dziecko.

Kilkaset złotych to spory wydatek a wiem że pomysł kupna używanej gondolki nie
      do wszystkich przemawia.
      Napisz co jeszcze jest dla Ciebie ważne (czy będziesz wnosić wózek, pakować do
      małego bagażnika, jeździć po wertepach...), ile możesz przeznaczyć na "pojazd".
      Jest wiele nowych zestawów spacerówka + gondola w przystępnych cenach.
      • klaudi007 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 23:22
        Dziękuje za szczere odpowiedzi i tak myśle to może żeczywiście warto kupić
        chociażby używaną gondolkę i nie martwić się o to ze dziecko za długo śpi w mało
        wygodnej spacerówce...

Szczerze przyznam że jestem kompletnie zagubiona jeśli chodzi o ten ważny zakup
        choć dzidzia ma sie pojawić dopiero w maju wole teraz się zorientować na
        spokojnie...
        Jedną rzecze jakiej jestem pewna jest to że stelaż musi być stabilny dobrze
        amortyzowany i mieć duże kółka choć z drugiej strony zależy mi na lekkości na
        razie mieszkamy w domu ale planujemy przeprowadzke do miasta (mieszkanie w
        bloku) i małych wymiarach po złożeniu (niestety oboje jeździmy sedanami bez
        szans na zmianę na kombi) no i oczywiście to na co każdej mamie zależy trwałość.
        Licze sie z tym że wózek za 600zł raczej by sie nie spisał więc myślę że tak do
        1300 - 1500 ale już raczej pełen zestaw z fotelikiem gondolką
        Z góry dziękuje za zainteresowanie i dobre rady doświadczonych szczególnie
        annulkce79 pozdrawiam :)
        • annulka79 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 09:36
          Witam!
          Wybrałabym wózeczek 3w1. Ja też rodziłam w maju i do spacerówki przesiedliśmy
          się w listopadzie a jak mały zaczął chodzić dokupiliśmy lekką parasolkę do
          samochodu. Myślę, że to dobre rozwiązanie.
          W tej cenie można kupić nowy zestaw 3w1:
          www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=184&products_id=1094&%3CosCsid%3E
          Jedo Fyn: świetna gondolka, spacerówka rozkładana na płasko montowana w obu
          kierunkach, pompowane koła i dobra amortyzacja. Dodatkowo skrętne przednie koła
          z możliwością zablokowania do jazdy na wprost (super sprawa). Waga nie taka znów
          malutka (ok.14-15 kg wersja głeboka, 13 spacerowa) ale też nie duża. Fotelik
          Maxi cosi Citi jest wygodny dla dziecka i bezpieczny.
          Praktycznie ten sam wózek tylko podwozie bez obrotowych kół i cięższy to Bartatina:
          www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=184&products_id=1033&%3CosCsid%3E
          Ale oczywiście wśród używanych będzie dużo większy wybór, a podane wyżej
          wózeczki będą miały dużo niższe ceny.
          Obejrzyj Quinny Speedi, X-lander, może Bolder SD (ten ma 4 koła, przednie obrotowe)

Co do wymiarów po złożeniu to bagażniki sedanów czasem są całkiem spore (np.taka
          Astra II dorównuje spokojnie niektórym kombi :) więc nie martw sie na zapas
          tylko w sklepie poproś o "przymiarkę".

Na pewno nie kupowałabym używanego fotelika, no chyba, że od kogoś kogo znam.

No i waga. Wszystkie wózki o których Ci napisałam nie są jakoś przeraźliwie
          ciężkie, ale do noszenia po piętrach też nie specjalnie się nadają. Najlżejszy
          jest chyba Speedi i da się go wciągać po schodach. Może jednak nie będziesz
          miała takiej potrzeby (wózek będzie np. zostawał na dole przypięty do
          kaloryfera, albo stelaż w bagażniku)

Leciutkim wielofunkcyjnym wózkiem jest Jane Nomad (stelaż 6,5 kg, wersja głeboka
          ok.10, spacerówka ok.9kg):
          www.allegro.pl/item816760186_wozek_jane_nomad_gondola_capazo_gratisy_stan_bdb.html
          Ale chyba namieszałam? ;)
          • kiniak22 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 10:03
            ja bym kupila jednak gondolke, w lecie jest cieplo, mozesz wlozyc do
            niej niemowle i nie musisz przypinac, dziecko ma wieksza swobode
            ruchu, poza tym to pora idealna do dluuugich spacerow wiec moim
            zdaniem lepiej sie sprawdzi gondolka
            osobiscie moja druga core wozilam w spacerowce rozkladanej na
            plasko, ale wtedy bez pasow ani rusz, z tym ze to byl juz sierpien,
            cora nie lubila w wozku jezdzic wiec i na sapcery za duzo nie
            chodzilysmy a na wiosne juz siedziala wiec gondolka byla w jej
            przypadku zbyteczna, ale pierwsza core urodzilam w zimie od wiosny
            do jesieni robilysmy regularne kilometrowe spacery i nie wyobrazam
            sobie tego bez gondolki, ale nie znaczy ze sie nie mozna bez niej
            obejsc :P musisz przemyslec sama co bedzie dla was najlepszym
            rozwiazaniem :)
          • klaudi007 Re: Wózeczek bez gondolki ? 21.11.09, 00:14
            nie namieszałaś tylko mi bardzo pomogłaś !!! :) Takie 3 w 1 będzie chyba
            najlepszym rozwiązaniem jednak przemyślałam poczytałam i sie zdecydowałam że i
            mi i dziecku będzie wygodniej z gondolką. Ten Bolder SD mi się bardzo spodobał
            eh tylko cena trochę dużo (patrze na wersję z fotelikiem) X-lander też jest
            fajny ale niestety nie ma spacerówki tyłem do kierunku jazdy a zależy mi na tym
            (bo na początku chciałabym mieć malucha na oku:)) No ale początkowe obeznanie
            już mam wiem czego chce może uda mi sie namówić chłopaka na tego Boldera SD na
            szczęście do maja jeszcze dużo czasu:)
            Ale dziękuje Ci bardzo Anulko pomogłaś mi bardzo
            pozdrawiam cieplutko :)
            • annulka79 Re: Wózeczek bez gondolki ? 21.11.09, 18:12
              Bardzo się cieszę, ze pomogłam :)

Pooglądaj sobie najlepiej wózeczki w internecie a potem sklepie będziesz
              wiedziała o co pytać (sprzedawcy czasem posiadają wiedzę choć niestety też
              zadziwiają niewiedzą :).
              Na żywo będziesz mogła sprawdzić jak wózek się składa, prowadzi, mieści w
              bagażniku itp... można wtedy porównać modele które nam się podobają bo na żywo
              czasem robią zupełnie inne wrażenie niż na zdjeciach.

Potem kupisz wybrany-oglądany tam gdzie będzie miał lepszą cenę (kiedy pojawi
              się kolekcja 2010 to na 2009 będą promocje), czasem w sklepach można dostać
              rabat jeśli się o to zapyta.

Przed Tobą faktycznie jeszcze sporo czasu, ale minie szybciutko!

Pozdrawiam serdecznie:)
    • zabka11 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:34
      A ja się nie zgodze, że gondola jest dla dziecka najwygodniejsza, bo
      moim zdaniem liczy się o wiele bardziej dobry stelaż i konkretne
      amortyzatory, które dadzą wózkowi "miękkość", a sprawą drugorzędną
      będzie dla noworodka czy nawet półroczniaka(w lecie) czy jeździ w
      gondoli czy rozłożonej spacerówce. I tak dla przykładu....choć
      jestem przeciwniczką wożenia noworodków w fotelikach samochodowych
      wpiętych w stelaż (i mam tu na myśli długie parkowe spacerki, a nie
      zakupy w hipermarkecie), to wolałabym wozić dziecko w foteliku, ale
      na amortyzowanym stelażu z pompowanymi kołami, niż w cudnej gondolce
      na plastikowym, trzeszczącym stelażu np. Chicco Trio For Me z
      maleńkimi kółeczkami. Grunt to porządny stelaż, a jak masz kasę na
      gondolkę to czemu nie, zresztą wiele gondolek można dokupić
      używanych, w b.dobrym stanie, za połowę ceny. Np. do x-landera czy
      do Quinny Speedy. A jak jednak zrezygnujesz z gondolki, to
      spacerówki mają też dodatkowe wkładki dla noworodków, z
      usztywnieniami na główkę.
      Pozdrawiam
      • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:47
        Oczywiście że sprawa stelaża jest bardzo ważna, ale dziewczyna zadała konkretne
        pytanie. I odpowiedź na to pytanie jest taka , że najwygodniej jest w gondoli. A
        jeśli chodzi o wożenie dziecka w foteliku, to każdy pediatra powie Ci że możesz
        wozić dziecko ale maksymalnie 2 godziny.
        A ona nie ma do wyboru dobry stelaż bez gondoli czy zły stelaż z gondolą.
        Najlepszym wyjściem jest dobry stelaż z gondolą i spacerówką plus później wózek
        -parasolka.
      • emma6666 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:48
        nie wyobrażam sobie wożenia noworodka w spacerówce.
        sama kupiłam nową spacerówkę i oddzielnie używaną gondolę na allegro.
        zapłaciłam połowę ceny nowej a była w stanie idealnym, gondola jest używana
        krótko, nie ma kontaktu np z chodnikiem więc łatwo trafić na egzemplarz bez
        śladów używania.
      • hannah.10 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 20:53
        zabka11- dziekuje ci za ten post. hehe. bo juz myslalam ze tylko ja jestem taka
        zla matka ze raz woze dziecko w raz gondoli a raz w spacerowce.
        Agatek72- Czy ja gdzies napisalam ze maclaren jest wypasiony? Sory ale zamiast
        czepiac sie ludzi, zajmnij sie dzieckiem ;) albo napisz konkretnie co jest
        takiego w rozlozonej na plasko spacerowce?!

Lepiej kupic gondole na byle jakim stelazu, czy spacerowke z dobra amortyzacja?
        Watpie zebys powozila 6 miesieczne dziecko w gondoli np windoo.
        • vaneska_0 He heh:) agatek72 masz pms? 19.11.09, 23:25
          bo strasznie problemowa jesteś.
          Twoje idiotyczne wypowiedzi na tym forum nic nie wnoszą. Zajmij sie dzieckiem
          zamiast przesiadywac na forum.
          • agatek72 Re: He heh:) agatek72 masz pms? 20.11.09, 11:42
            Pms to widzę u ciebie. Jakie moje idiotyczne wypowiedzi masz na myśli?
        • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 11:43
          Tutaj polecałaś maclarena dziewczynie dla noworodka
          "A ja uwazam ze mozna. Pod warunkiem ze jest to spacerowka dobrze zabudowana, tak
          jak np. Peg Perego Culla albo Maclaren XLR. "
          • hannah.10 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 11:59
            Pomylily cie sie osoby chyba agatek, bo cytujesz mnie.
            Jesli nie rozumiesz slowa zabudowana od slowa wypasiona to twoj
            problem, nie moj.
            Nie polecalam, a dawalam przyklad spacerowki ktora jest zabudowa. A
            to tez roznica.
            Ktore twoje wypowiedzi so idiotyczne? Hmm wszystkie.

Sa spacerowki, oparcie, siedzonko, podnozek I pseudo budka.. Oraz
            spacerowki ktore maja oparcie z boczkami, rozkladane na plasko,
            dobrze dopasowana do oparcia duza bude I amortyzatory!. Wiec jest
            roznica.
            Jesli bys mi 3 miesiace temu napisala ze przez wozenie dziecka w
            spacerowce ucierpi jego wygoda i comfort to, poczulabym sie jak
            najgorsza matka na swiecie bo robie krzywde swojemu dziecku I
            kupilabym gondolko w 5 minut, wydajac na to cala zaoszczedzona kase.
            • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 12:20
              Zacznij czytać ze zrozumieniem a unikniemy problemów. W dwóch postach zgadzamy się że najwygodniej dziecku jest w gondoli. Więc jeśli mój post jest idiotyczny to twój niestety też.
              Napisałam również że można wychować dziecko w spacerówce i będzie to wychowanie kosztem jego wygody, natomiast nigdzie nie napisałam że matka która to zrobi jest wyrodną matką.
              I jeszcze jedno. Napisałam również że jeśli dziewczynę stać na gondolę to niech ją kupi i się nie zastanawia.Jeśli zakup gondoli to jest dla kogoś wydatek wszystkich zaoszczędzonych pieniędzy to jak najbardziej polecam zakup tańszego wózka, a pieniądze lepiej przeznaczyć na ciepłe buty dla dziecka. Natomiast takie przerzucanie się słowami "wszystkie twoje wypowiedzi są idiotyczne" nie wiem czemu mają służyć.
    • witaszyca1980 Re: Wózeczek bez gondolki ? 19.11.09, 23:50
      Tak jak już napisały dziewczyny - musisz wiedzieć czego oczekujesz od wózka. My
      mieszkamy na trzecim pietrze w bloku bez windy więc dla nas priorytetem była
      niska waga wózka. Okazało się, że pan w sklepie pokazał nam wózek może nie
      najlżejszy, ale za to z nosidłem zamiast typowej, ciężkiej, gondoli. Dla nas był
      to strzał w 10-tkę - nosidło z młodą nosiłam do domu, a "podwozie" wózka
      zostawiałam w garażu pod blokiem. Aczkolwiek i tak nie kupiliśmy wózka nowego w
      sklepie a używany (po jednym dziecku) na allegro. Młoda urodziła się 25 lutego
      br. a wózkiem jeździmy jeszcze teraz i na wiosnę wymieniamy na lżejszą
      spacerówkę. A wózek którym jeździmy do ABC Desing 4-tec z 2007 roku. Dodatkowym
      plusem tego wózka okazała się być dość szeroka i rozkładana zupełnie na płasko
      spacerówka, bo młoda już w czwartym swoim miesiącu życia nie jeździła w nosidle,
      ale to ze względu na to, że miała założone szelki pavlika na bioderka i się po
      prostu w nosidle nie mieściła na szerokość. Co więcej - potem nastało dość
      ciepłe lato i nie miałabym sumienia wozić jej w cieplejszym i mniej przewiewnym
      nosidle.
      Tak więc podsumowując - moim zdaniem nie ma nic złego w wożeniu
      kilkumiesięcznego niemowlaka w spacerówce, pod warunkiem, że rozkłada się ona na
      płasko. Przetestowałam, dziecko ma się dobrze i uwielbia swój wózek.
      Życzę dobrego wyboru :-)
    • saras-wati Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 08:02
      Co do spacerówek, to zobaczmy, że spacerówka spacerówce nie jest równa. Mam teutonię fun system i miękką gondolę(kupiłam nowy zestaw). Będę w niej wozić noworodka - zastanawiam się wprawdzie, czy nie dokupić sztywnej gondoli - używanej na allegro, ale poprzednim razem miałam wielką gondolę i obiecałam sobie, że nigdy więcej takiego wózka.
      Używane, a nawet nowe teutonie można kupić w atrakcyjnej cenie na allegro np.
      allegro.pl/item822881636_wozek_teutonia_fun_system_fotelik_maxi_cosi_baza.html
      Widziałam też Jane Slalom spacerówkę w bardzo atrakcyjnej cenie(chyba ich ceny ostatnio spadły), do której też można dokupić używaną gondolę lub cały zestaw: np.
      allegro.pl/item819720749_jane_pro_slalom_3_w_1.html
      No i quinny speedi - cały, używany zestaw też można kupić w granicach cen, które podałaś. Tych wózków jest akurat na allegro najwięcej, bo były bardzo popularne swojego czasu:
      allegro.pl/item819487694_quinny_speedi_sx_gondola_stelaz_spacerowka.html
      • nilem Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 18:45
        Też rodzę w marcu i zdecydowałam się zrezygnować z gondoli z kilku powodów - po
        pierwsze, jeśli drugi Dziobak pójdzie w ślady siostry, gondola przyda się na 3
        miesiące max. Po drugie, jestem dziką fanką chust i na samym początku córka była
        i tak głównie noszona (było mi po prostu wygodniej), po trzecie - różnica między
        dziewczynami będzie niewielka, tylko 23 miesiace i chciałabym mieć możliwość
        wrzucenia starszej do wózka 'w razie jakby co'.
        Zaczynam się bardzo powoli rozglądać - wywalę albo oddam wrogowi graco mirage
        (MASAKRA) i kupię porządną spacerówkę.
        • hannah.10 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 19:53
          >nilem< nie pisz tu takich rzeczy, bo cie agatek oskarzy o ograniczanie dziecku
          komfortu i wygody.
          swoja droga tez graco wydalam, tylko ze quatro.

tak, pozwolilam sobie byc niemila, czasami trzeba. ;]

Agatek, czym ty wozisz/wozilas swoje dzieci jesli mozna wiedziec?
          • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 20:37
            Popraw mnie jeśli się mylę. To forum służy wymianie doświadczeń i każdy ma prawo
            do własnego zdania, prawda? Jeśli ja wypowiadam swoje to Ty urządzasz jakieś
            osobiste wycieczki. Po co?
            Jakaś urażona duma za maclarena? Nie każdy musi go kochać. I ja go nie kocham bo
            uważam że jest to przeciętny wózek za nieprzeciętne pieniądze.
            Możesz wiedzieć. Woziłam wózkiem głęboko-spacerowym na miękkim stelażu, na
            pompowanych kołach, a potem wózkiem-parasolką.
          • agatek72 Re: Wózeczek bez gondolki ? 20.11.09, 20:41
            I jeszcze jedno.
            Nie mam zamiaru urządzać świata wg własnego widzimisię. Klaudii007 zapytała o
            zdanie doświadczone mamy i ja swoje wypowiedziałam.
            Nilem z tego co pisze jest doświadczoną mamą i ma własne zdanie i to jest jej
            święte prawo wypowiedzieć to zdanie na forum. A ja mogę się z nim nie zgadzać
            ale szanuję jej zdanie.
    • ichmama Re: Wózeczek bez gondolki ? 21.11.09, 12:53
      Osobiście uważam, że jednak gondola ma więcej zalet niż wad (do których można
      rzeczywiście zaliczyć dodatkowe koszty).
      Swoje pierwsze oba jesienne dzieciaki woziłam w deltimie voyagerze i na pewno
      miały w nim bardzo ciepło i wygodnie. Przy trzecim zdecydowałam się jednak na
      gondolę, bardziej ze względu na własną wygodę (mozna używać zamiennie z
      fotelikiem, wnosić/znosić sam stelaż, łatwiej zazwyczaj zapakowac do samochodu),
      ale też miałam wrażenie, że dziecko ma lepiej. Poza tym zauważcie, że zazwyczaj
      gondola jest wyżej usadowiona na wózku niż spacerówka, więc znowu nam rodzicom
      jest wygodniej nachylać się nad wózkiem.

• ichmama Re: Wózeczek bez gondolki ? 21.11.09, 12:56
        jszcze jedno, wybierając wózek szczególnie przypatrywałam się spacerówce, bo przecież zazwyczaj większość czasu wózkowego dziecko spędza w niej. chyba, że zakładamy, że to nie nasz ostatni pojazd i chcemy sprzedać go po roku-półtora.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka