liwia_augusta 09.01.10, 17:05 Jakie zdanie macie o wózku Peg-Perego Piko 3 (3w1) gondola, fotelik samochodowy i spacerówka ? Jak się go użytkuje ? Jesteście zadowoleni ? A jak nie Peg-Perego, to który wózek w tym typie ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurekgirl Re: Peg-Perego Piko 3 - opinie 09.01.10, 20:57 Na poczatku, gdy dziecko jest lekkie nie czuc wcale amortyzacji, lepiej gdy dziecko jest ciezsze, ale wtedy nieco gorzej sie podbija. Generalnie wozek uwazam za dobry dla osoby, ktora nie ma wiecej niz 172 wzrostu. Ja mam tyle i dalo rade prowadzic z wyciagnietymi raczkami. Tatus ma 188 cm i kopal rame, co doprowadzalo go do szalu. Najbardziej lubilam go uzywac jako travel system, czyli bralam wozek i wpinalam fotelik. Mialam wtedy dziecko wysoko i ladnie sie prowadzil. Dla mnie minusem bylo to, ze jak mala wyrosla z gondoli, to jej nie widzialam, bo siedziala przodem do swiata. Wymienilam wtedy P3 na Switcha i juz bylam szczesliwa, choc Switch jest ciezszy, gorzej sie podbija, ale tez ma wyzsze raczki. Jesli masz konkretne pytania, chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Peg-Perego Piko 3 - opinie 09.01.10, 21:05 jest to jeden z wózków, nad którym się zastanawiam (tylko w opcji spacerówki) ale w zasadzie już coraz mniej. Komentarze na forum są bezlitosne- beznadziejne podbijanie a przez to mało komfortowe prowadzenie na naszych fantastycznych chodnikach, czy po 'wiejskich' drogach. Poza tym wózek ideał ale jak w ogóle lubię Peg Perego. To, że dziecko jedzie przodem do świata mi w ogóle nie przeszkadza, syn tak jeździł w Peg Perego Atlantico i był szczęśliwy, że patrzy na samochody a nie na mnie;-) Dla mnie alternatywą jest PP Aria lub Maclaren Techno xlr. Odpowiedz Link Zgłoś
dakonom polecam 09.01.10, 22:47 uzywalismy bardzo dlugo najpierw my potem poszedl do niani podbijanie specjalnie nam nie przeszkadzalo przez dwa lata jezdzila nim nasz niania (maly chodzil do niej do 3 lat i 7m-cy) jak nam go oddala bo szedl do przedszkola zlamal obojczyk i nadal go nim wozilismy (co prawda za duzy juz byl ale dalismy rade) my mielismy u siebie maclarena techno xt podbija sie lepiej ale jest jakis mniej stabilny i mniej zabudowany, i ma beznadziejny koszyk teraz dla drugiego syna kupilam pliko switch 3w1 plus baze do samochodu jestem suuuuuuper zadowolona troche ciezszy niz p3 ale daje rade no i spacerowka jest swietna juz nie moge sie doczekac az zaczniemy nia jezdzic na razie maly ma 2,5mca zalety wozka: dosyc duza gondola z regulowanym oparciem, raczka do noszenia maly po zlozeniu lekki stelaz swietna torba do wozka z przewijakiem wszystko montowane na click fotelik primo viaggio swietny, mocno zabudowany, super wykonczony z regulacja wysokosci ochrony bocznej glowki no i ma 5 punktowe pasy!!! my uzywamy go z baza gleboka gondola i duza budka (z wersja letnia) do niej przez co dziecku nie wieje, pokrowiec przyczepia sie do gondoli na zamek duzy kosz na zakupy spacerowka w dwie strony (switch)z cieplutkim pokrowcem na nogi przyczepianym na zamek obszerna spacerowka zdejmowany palak do spacerowki dopinana folia przeciwdeszczowa duza budka do spacerowki z mozliwoscia przerobienia na letnia siedzisko spacerowe rozklada sie na plasko pasy maja mozliwosc jakby odpiecia od siedziska przez co dziecko nie jest uwiazane tapicerka dobrej jakosci, latwo sie czysci i przede wszystkim niezastapiony serwis Akord!!!! bezkonfliktowi, bezproblemowi zawsze pomocni SUPER wady: podbijanie z ciezszym dzieckiem (chociaz wtedy naciskam na podest i nie ma problemu) koszyk w switchu sie przeciera POLECAM goraco w razie pytan pisz na dagmara(malpka)akonom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: Peg-Perego Piko 3 - opinie 10.01.10, 21:23 Dla mnie pliko byłoby ideałem gdybym mieszkała w cywilizowanym mieście, gdzie wszędzie są podjazdy i chodniki w dobrym stanie. Niestety jest wprost przeciwnie. Spędzam na spacerach czasami całe dnie,więc wtedy podbijanie i małe kółka dają się we znaki. Ale wózek jest poza ty napradę przemyślany, dopracowany, ma rewelacyjną!!! budkę, wygodny dla dziecka,świetne pasy, akcesoria... Jak wyjeżdżam do innego miasta-wprost kocham ten wózek. (używam spacerówkę) Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Peg-Perego Piko 3 - opinie 10.01.10, 21:31 Ja też się zastanawiałam nad tym wózkiem, z tymze tylko w wersji spacerowej ale to podbijanie go zdyskwalifikowało, wybreałam maclarena xlr, poza tym wózek świetny, super naciągana budka,ładny Odpowiedz Link Zgłoś
vanillafields Re: Peg-Perego Piko 3 - opinie 10.01.10, 22:01 Kupilam P3 spacerowke tylko jak coreczka miala 8 miesiecy, jezdzimy niecaly miesiac.. I baaaardzo polecam. Mala jest drobniutka, z podbijaniem nie mam problemow (jeszcze?), ale mieszkam tez poza Polska, i z reguly sa obnizane krawezniki. Po wertepach nie chodze, mam inny wozek na to, Pliko by sobie nie poradzil niestety. Ale np na alejki po parku i do samochodu wspanialy, mala siedzi jak krolowa, lubi podniesiony podnozek, no i buda jest super, coreczka nie znosi slonca w oczy. Ale jako jedyny wozek to raczej nie, chyba ze sie nie chodzi na wielogodzinne spacery lub chodzi tylko po centrach sklepowych.. Odpowiedz Link Zgłoś