mamaly 07.02.10, 16:04 Chciałabym wymienić mojego Slaloma na Baby Joggera City Elite. Piszcie co Was w tym wózku wkurzało, denerwowało :) Zalety znam, czy ten wózek ma wady ? Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 07.02.10, 19:32 Ja przeczytalam o tym wozku wiele opinii na zagranicznych forach i jedyne co znalazlam, to ze to szeroki wozek, wiec niezbyt wygodny w wyprawach na zakupy miedzy wieszakami. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 07.02.10, 20:40 ja wymieniłam Slaloma na BJ Classic. Jedyne co i przeszkadza (na razie), to terkoczące przednie koło (na nierównościach). Więcej na tę chwilę nie pamiętam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 07.02.10, 22:01 No ja właśnie też chciałabym wymienić Slaloma :) . Szerokość mi nie przeszkadza, bo na zakupy czy do samochodu to mam PP Si, a to terkotanie to mogłabyś dokładniej opisać, czy to jest dźwięk czy raczej latanie koła (wpadanie w wibracje ???? ). Czy ktoś mógłby mi jeszcze potwierdzić , czy Elite też tak ma ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 07.02.10, 23:30 asik a ten wózek jest ciężki?Jaka jest twoja subiektywna opinia, bo wage tech znam, ale ja nigdy nie wiiem czy to co podaja to sam stelaż czy z siedziskiem. No i z tego co wiem to siedzonko usadowione tylko w jednym kierunku, czyli przodem do kierunku jazdy a tyłem do mamy. Ja szukam wózka dla maluszka i to będzie pewnie problem na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 08.02.10, 13:39 To jeszcze mam pytanie. Czy w tym wózku można zdjąć tapicerkę do prania ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 00:01 dziewczyny ja zastanawiam się nad baby jogger Summit xc wygląda jak Elite tylko ma tylnie koła 16 tylko zastanawia mnie ten materiał czy on jest taki szeleszczący ortalion? i czy ma zaślepke za plecami ? Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 10:05 Dima, zdaje sie, ze szukamy podobnego wozka. To znaczy wszystkie drogi prowadza do Boba, ale ze jest raczej trudnodostepny, to zgodzimy sie na jakies zastepstwo. Co do Summita, to radze poczytac opinie, bo raczej nie sa szokujaco pochlebne. Duzo lepsze ma BJ City Classic, choc tylne kola to tylko 12". Jesli mieszkasz w UK, to Kiddicare sprzedaje czerwone po 150 funtow (a przynajmniej wczoraj sprzedawal ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 12:16 zurek a co czytałaś na temat Summita? dlaczego zły? jakoś uparłam się na tylne koła większe... jest w Polsce firma ktora jest przedstawicielem na Polske minm. firmy BOB, dzwoniłam do nich ale sprowadzają tylko przyczepki, babka ma dowiedzieć się czy mogliby przesłać razem z dostawą wozek...zastanawia mnie jedno, czy BOB ma za pleckami jakąś zaślepkę aby nie wiało na dziecko lezące??? Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 12:59 Czytalam miedzy innymi, ze jest jakis blad fabryczny przy przednim kole. W kilku opiniach powtorzylo sie, ze trzeba bylo zamowic drugie kolko i wtedy jest juz ok. Jednak dla osoby spoza USA moze to byc problem. Inna opinia, ktora mnie nieco zniechecila, to ze latwiej sie manewruje City Classic (no i jest lzejszy). Gdyby nie to, ze obawiam sie wlasnie problemow z gwarancja i ewentualnym odsylaniem wozka za ocean, kupilabym Boba. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 13:43 A powiedzcie mi dziewczynki, czy baby jogger ma jakąś blokadę po złożeniu ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 13:47 nie wiem jak Elite, ale Classic nie ma blokady. A tapicerka ściąga się do prania:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 13:51 A czy ktoś podróżował z tym cudem samolotem ? Bo ja bym chciała go sobie kupić podczas wizyty w UK, no i wracałabym z nim samolotem, ale jak nie ma blokady to chyba trochę kicha ???? A. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 14:19 dziewczyny ja wczoraj w nocy ślęczałam na internecie i oglądałam chyba wszystkie mozliwe zdjęcia dotyczące Baby Joggerow i BOBA sama juz nic nie wiem! jest nowy koloe B.J. blue ice na 2010 wycofali się z koloru black i royal, Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 14:23 Jesli nie ma blokady, to moze wykorzystac patent ze starych Buzzow i kupic taki pasek (albo odpiac od torby podroznej), ktory moznaby przeplesc przez przednie kolka i raczke (na raczce moze sobie wisiec, gdy nie jest potrzebny) i zaczepic. Wtedy wozek sie nie rozlozy (tyle ze wtedy jednoreczny proces skladania nie jest juz wielkim ulatwieniem). BTW zdaje sie, ze Bob tez ma pasek z rzepem w ramach blokady. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 14:33 pasek rzepem jest w BJ Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 15:43 a jak z podbijaniem? czy koła mają amortyzację? pytam o model elite Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 17:22 Pasek by mi wystarczył :) Generalnie poza jednorazową wyprawą samolotem ta blokada nie byłaby mi specjalnie potrzebna. Do samochodu i tak używam obecnie Peg Perego SI, BJ to byłby wózek na codzienne spacery, składany sporadycznie. A wiecie może gdzie można go kupić w UK z wysyłką za granicę. w Kiddicare obecnie nie mają, do bambinodirect napisałam maila z pytaniem o wysyłkę, ale mi wogóle nie odpowiedzieli :( a ja bym chciała wózek już !!!!! a do UK się wybieram dopiero w kwietniu. Choruję na tę budkę. A. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 17:28 wiem, że człowiek w gorącej wodzie kąpany, ale na Allegro jest dobra oferta BJ Elite (czarny, wg mnie super, ale to moja opinia), dopłacasz za przesyłkę lotniczą i masz wózio za 2 tygodnie. Mnie budka w Classicu nie podobała się cholernie(chodzi o kształt oczywiście), ale jak tak sie jej przyjrzałam...to kupiłam. Chociaż wtedy nie było Elite w TAKIEJ cenie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 18:01 Znam tę ofertę z allegro. Ale oni wysyłają tylko do Polski (i jeszcze kilku ościennych) ale nie do Niemiec, a ja tu potrzebuję. Niby na miejscu też mogę kupić, ale kosztuje prawie 600 euro a to zdecydowanie za dużo. W classicu jak dla mnie odpada buda i nieregulowany podnóżek. Moja córka podciąga sobie kolana pod brodę :) i lubi podnóżek w pozycji poziomej. A tak ogólnie zadowolona jesteś z tego classica ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 18:49 a wiesz gdzie w Niemczech mozna kupić B.J. SUMMITA? jednak chyba jego kupię ze względu na te tylnie koła... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 19:56 W De widziałam tylko city Elite i citi mini. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 20:46 sprawdzałam na O-baby.de ale nie mają jeszcze nowej kolekcji, dziewczyny czy on ma amortyzowane koła? Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 21:43 Co do elite to mogę napewno powiedzieć że jest to niezwyły wózek. Wczoraj byliśmy u znajomych pod Warszawą i w te zaspy poszliśmy na spacer a wzięłam ze sobą elite. Mój prawie czterolatek zmęczył się spacerkiem i bardzo zazdrościł młodszemu bratu jazdy w wózku więc posadziłam go na górze na przyborniku w którym jest taka metalow rurka więc mocno trzyma, rączkę wózka wzięłam pionowo do góry więc była ona dla niego oparciem a ja trzymając ją asekurowałam też synka (ale już wykombinowałam ż e doczepię tam pasy żeby miał bezpieczniej). i powiem Wam że przy prawie dwulatku w środku i prawie czterolatku na górze wózek nadal świetnie się prowadził i dzielnie walczył ze śniegami. Byłam w szoku i poczułam się jakbym odkryła ten wózek na nowo:) Oczywiście pstryknęłam fotkę ;) Ale jest jedna rzecz ktoórej nie lubię w bj - ich oryginalna folia - jest beznadziejna! Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 21:57 no w końcu dołączyłaś! masz B.J. więc mozesz udzielić fajnych porad,ja cały czas zastanawiam się nad dwoma modelami czyli elite i sSummitem uczciwie to Summit xc bardziej mi odpowiada ze względu na koła większe z tyłu tylko te kolory... czy czerwień w B.J. jest ładna? i dalej nie wiem czy za plecami po rozłozeniu jest jakiś materiał lub siatka? Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 22:02 Nie wiem jak Summit, ale widzialam filmik o Elite i on ma podnoszona oslonke, wiec jak jest goraco, to robisz dziecku przewiew, a jak zimno, to zaslaniasz. Zdaje sie, ze na youtube widzialam pare filmow instruktazowych. Wyczytalam tez, ze te wozki nie maja amortyzacji, ale podobno wystarczaja pompowane kola. Moze ktos potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Do dima 14.02.10, 22:24 Jutro się zdzwonimy to wszystko Ci powiem co uważam o Twoim dylemacie:) Tak będzie łatwiej bo teraz piszę z ipoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 22:10 Isabel, a gdzie kupowałaś swojego Elite ? Ja bym chciała sobie dokupić tackę, ale folii chyba nie. Już czytałam gdzieś w Twoich wątkach, ze nie jest fajna. Może bym sobie dokupiła inną firmową :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 22:18 Wózek sprowadziłam ze Stanów a tackę dokupiłam potem z UK. Elite ma amortyzację na przednie koło i jeździ bardzo miękko. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 22:34 kupowałaś na allegro, czy sprowadzałaś na własną rękę ? Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 14.02.10, 22:46 Kupiłam przez ebay od oficjalnego dystrybutora bo wtedy na allegro były same starsze roczniki. A w UK też jeszcze nie było 2009. Bardzo łatwo i napewno taniej jest sprowadzić z UK. Ja raz kupiłam mini z UK, sklep się nazywał o ile nie przekręcę nazwy - www.pramworld.uk Napewno jest tańsza wysyłka no i odchodzi problem cła. Tylko, że UK ma często swoją kolorystykę, trochę inną niż wszędzie. Ja chciałam bj mini całe czarne a jak mi przysłali to się okazało, że to czarny z ciemnym szarym bo u nich takie są pod nazwą black... Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 09:08 Podaję jeszcze raz poprawną nazwę sklepu: www.pramworld.co.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 09:14 Sprawdziłam z modelu 2009 sport mają napewno czerwony i chyba to szary (stone) Ale widzę, że to chyba są inne odcienie niż te ze Stanów i Niemiec. Tak jak pisałam wcześniej oni robią swoją kolorystykę: www.pramworld.co.uk/product/5509/Baby_Jogger_City_Elite_2009_Stroller_Red_Sport www.pramworld.co.uk/product/5508/Baby_Jogger_City_Elite_2009_Stroller_Stone_Sport Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 13:32 dziewczyny gdzie jeszcze na terenie europy są B.J. ja tego Summitaxc nie mogę nigdzie zlokalizować... Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 14:40 A moze ktoras z was rozpracowala, czym sie rozni BJ City Classic od City Series? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 14:43 a City series to nie jest po prostu seria wózków city : micro, mini, select i elite ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 14:53 Zdaje sie ze w UK nie. Ja glupieje. Classic: www.mothercare.com/Baby-Jogger-City-Classic-Single/dp/B001PTE1SM/sr=1-3/qid=1266241683/ref=sr_1_3/278-4766841- 4572802?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core Series: www.mothercare.com/Baby-Jogger-City-Single-3-Wheeler/dp/B000Y0ZJGQ/sr=1-5/qid=1266241846/ref=sr_1_5/278-4766841- 4572802?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42805041&mcb=core A to jaki jest w takim razie?: www.boots.com/en/Baby-Jogger-City-Classic-Single-Pushchair-Red_53087/ Albo ten?: www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_555_10751_-1__16143_10001_ Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 15:05 Kupilam tego z linka Kiddicare, mam nadzieje, ze jutro przyjdzie i bedzie idealny ;) Mam tez nadzieje, ze dostane wozek z czarnymi kolami i czarno-czerwonym daszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 15:52 Mnie się wydaje, że ten z kiddicare jest z błyszczącymi felgami i że on jest ze straszej kolekcji (2008 ????), ale mogę się mylić bo nie znam się na BJ-otach. A. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 15:54 Zobaczymy jutro. Moze to rzeczywiscie byc stara wersja, bo cena jest bardziej niz zachecajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 15.02.10, 18:41 Napisz koniecznie wrażenia i wrzuć fotki :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 16.02.10, 13:54 Polecam Kiddicare mieszkajacym w UK. Kupilam wozek wczoraj o 15, a dzis o 10 byl juz u mnie. Zostalam poinformowana mailem o godzinie dostarczenia nawet. Serwis pierwsza klasa, ale do rzeczy... ...pierwsze wrazenie: wozek bez zalozonych kolek jest wielkosci Arii, nawet nieco bardziej plaski i lekki. Z zalozonymi kolkami oczywiscie duzo ciezszy, ale bardzo poreczny i sklada sie tak, ze przednie kolko wpada w przestrzen miedzy raczka a takim dodatkowym palakiem i to blokuje nieco wozek przed rozlozeniem. Skladanie i rozkladanie jedna reka, dziecinnie proste i najwygodniejsze jakie do tej pory widzialam. Wykonanie wozka doskonale poza tym, ze brakuje mi rzepu albo jakiegos mocowania po bokach budki i robia sie tam takie niewielkie szpary. Widac to tylko, gdy budka jest rozlozona tak do polowy. Buda wielka, ladnie zakrywa, ale jak dla mnie, mogliby jeszcze ja przedluzyc tak o 5 cm i bylaby idealna (mam dziecko nienawidzace folii, dlatego buda przeciwdeszczowa to u mnie priorytet). Ladnie widac dziecko przez zupelnie przeswitujace okienka w budce. Brawo za ich idealne usytuowanie. Do tego siatki wentylujace po bokach budy. Wozek baaaaaardzo wysoki. Raczka w najwyzszej pozycji siega mi do biustu, a mam 172 cm wzrostu. W najnizszej dosiega jej moje 20 mies dziecko. Wozek idealny dla dwumetrowych tatusiow. Niziutkie osoby moga go nie polubic. Wozek wyglada na dosc waski, ale ma szeroko rozstawione tylne kolka (71 cm lacznie z wystajacymi nieco kapslami dekoracyjnymi), ktore jednak zdejmuja sie bardzo latwo i intuicyjnie, dobrze widoczny przycisk uwalniajacy. Kolka 12 cali, nie tak szerokie jak tylne w Buzzie, wiec mam nadzieje, ze wozek bedzie magazwrotny. Siedzisko nie bardzo szerokie, 30 cm najweziej, 37 najszerzej, ale za to jest baaaardzo wysokie, mam wrazenie, ze sama siedzialabym tam oparta (55 cm). Oparcie na pasek, rozklada sie jedna reka, sklada dwiema, ale po rozlozeniu tworzy bardzo przytulny jakby hamak. Moje dziecko zachwycone, przesiedzialo tam z 15 minut. Wydaje mi sie, ze podczas spaceru bedzie delikatnie bujac, takze dziecko mi sie ulula pieknie. Podnozek nieregulowany, ale wydaje mi sie, ze malutkie dzieckonie bedzie wcale potrzebowac podnozka, bo nozki beda w dobrej pozycji na siedzisku, a duze dziecko zasnie bez problemu, bo podnozek nie jest pionowy, tylko ladnie nachylony, tak do 45 stopni. do tego ma fajna plastikowa blokade, co dodaje calosci przytulnosci. Wezystkie materialy mozna prac w chlodnej wodzie lub wycierac mokra gabka. Nie suszyc w suszarce. Do kolek pasuje pompka od Buzza, wiec pewnie kazda rowerowa bedzie ok. Mam kolor czerwono-czarny z czarnymi kolami, wyglada bardzo sportowo, co powinno przypasc do gustu mojemu m. Czerwony ma taki klasyczny odcien, nie ciemny, nie jasny. Bardzo ladny, wystarczajaco zywy. Kosz na zakupy nie gigantyczny, ale tez wcale nie tak maly jak sie spodziewalam. Na oko powinna tam wejsc srednia paka pampersow albo z piec litrow soku. Na tyle siedziska jest kieszonka na zamek (niezbyt duza) i wielka kieszen z siatki, moim zdaniem idealna na ubrania, zabawki, raczej nic ciezkiego, ale za to duzego. Wazne: rama ma dozywotnia gwarancje, reszta roczna. Wozek wyglada bardzo porzadnie i solidnie. Przetestuje go w najblizszym czasie w warunkach sniegowych i plazowo-upalnych, dam wtedy znac jak sie spisuje. Pomimo, ze na pudle jest napisane, ze to nie wozek do biegania, to my z nim biegac bedziemy (m przygotowuje sie do maratonu z wozkiem, a tych typowo biegowych nie lubi, bo potem nie moze wejsc do sklepu po picie). Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 16.02.10, 14:26 widzę, że kolejna dołączyła do grona zadowolonych z BJ. PS. Mamy identyczne wózeczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
isabel_o Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 16.02.10, 16:43 A ja od dziś mam Mountain Buggy Urban Jungle :) Może jutro wypróbujemy go na spacerku i zobaczę jak się ma do mojego baby jogger city elite. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 16.02.10, 17:15 No i pierwszy spacer w deszczu za nami. Po pierwsze lekko zjechalam po schodach, po drugie wozek jezdzi jak po masle, w koncu nie meczylam sie z kraweznikami, dziec nie zmokl ani troszke, jedynie dol spoworka byl mokry. Woda nie wsiaka w material tylko splywa wielkimi kroplami. Jedyny minus: musialam ostro kombinowac, zeby sie zmiescic w drzwiach sklepowych, ostatecznie otworzylam drugie skrzydlo, co lacznie nie bylo zbyt wygodne. Zakupilam segregatory, ktorych nie dalam rady wcisnac do kosza i musialy wisiec na raczce. Poza tym kocham juz ten wozek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 16.02.10, 22:31 Zurek napaliłam się na wozek z Kiddicare.uk i bęc! kurcze nie wysyłają do Polski znasz jakieś inne stronki? a moze jednak do nich napisać?? Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 16.02.10, 23:35 Kiddicare juz wyprzedalo te po 150 funtow. Mozliwe, ze na specjalne zyczenie wysla do Polski, ale mysle, ze latwiej bedzie kupic na przyklad na adres jakiegos znajomego w UK, a potem niech znajomy korzystajac z jakiejs firmy transpotrowej przesle do Polski. Jak trzeba bedzie polecic kuriera do Polski, ktory to zrobi za £20, to chetnie podpowiem, bo sama z pewnej firmy korzystam dosc czesto w tym celu i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 17.02.10, 10:06 a mogłabyś podać mi wymiary spacerowki? tzn. jaka jest wysokość oparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 17.02.10, 10:42 No ja mam zarezerwowane bilety do UK, więc lecę bez wózka i wracam z Baby Joggerem :) Miesiąc muszę niestety poczekać :( ale może jakoś przeżyję. A. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 17.02.10, 11:09 Wysokosc oparcia to 55 cm. Samo oparcie ma 30 cm szerokosci, ale jest jeszcze duzo miejsca po bokach, takze razem niemal 40 cm szerokosci do wykorzystania. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Baby Jogger City Classic, juz dostalam ;))))) 18.02.10, 19:43 Zdaje sie, ze odnalazlam w moim BJ blokade, zeby sie nie rozkladal pozlozeniu. Jest taki kawalek plastiku z zaczepem, po prawej stronie pod budka (lekko zakryty). Jak sie go odegnie i zlozy wozek, to pasuje jak ulal do srubki wystajacej z dolnej rurki (a zastanawialam sie ostro, po co to cholerstwo ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
supermania Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 17.02.10, 10:21 Ja się też dopiszę mam City Elite w kolorze Red Sport. Dla mnie wózek idealny, radzi sobie super w tą pogodę. Jedyne co mi się przydażyło to raz zostawiłam wózek na noc w samochodzie bo nie miałam siły wyciągać z bagażnika. Chwycił ostry mróz ze 20stopni, a że samochód na dworze to mi folia w budzie w jednym niejscu pękła:-( Mam nadzieję że ją jakoś zabezpieczę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 17.02.10, 11:07 dziewczyny w dalszym ciągu pilnie potrzebny mi wymiar dł. plecow w B.J. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.siupik Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 18.02.10, 19:37 Szanowne Panie, właczam się do dyskusji - troszkę pod innym kątem. Jestem brand managerem firmy Euro-Trade, która to firma jest dystrybutorem marek Graco i Jane w Polsce. Może nie wszyscy jeszcze wiedza, ale od lutego 2010 - jesteśmy także wyłacznym dystrybutorem Baby Jogger na nasz rynek. Mam nadzieję, że ta wiadomośc was ucieszy - jako że problemy związane z transportem UK-PL wydają się byc przeszłościa, już nie mówiąc o kwestii gwarancji etc. Sprawa jest na tyle świeża, że nie jestem jeszcze w stanie wskazac sklepów partnerskich, w których (na terenie całej Polski) znajdziecie Baby Jogger'a, niemniej - jest to kwestia najbliższych kilku tygodni. Kolekcja 2010 pojawi sie w aktywnej sprzedazy w okolicach kwietnia/maja, zatem - monitorujcie sprawę :) oraz naszą stronę www.dladzieci.euro-trade.pl. Mam nadzieję, że ten szczery przekaz pozwoli niektórym z Was na świadomy wybów BJ - byc moze już w polskim sklepie :) pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 18.02.10, 20:12 > Kolekcja 2010 pojawi sie w aktywnej sprzedazy w okolicach kwietnia/maja, zatem > - monitorujcie sprawę :) oraz naszą stronę www.dladzieci.euro-trade.pl. > Mam nadzieję, że ten szczery przekaz pozwoli niektórym z Was na świadomy wybów > BJ - byc moze już w polskim sklepie :) > pozdrawiam, > > Justyna To miła wiadomość, ale pozostaje mieć jeszcze nadzieję, że cena nie będzie zabijała i nie będzie dwukrotnie wyższa niż w UK czy USA bo wtedy to nawet warto z USA z ryzykiem sprowadzić :). Odnośnie gwarancji to Euro-Trade nie słynie z wysokiej jakości obsługi przy usługach gwarancyjnych. NIESTETY. A przy okazji, kiedy można liczyć nową kolekcję Jane w sklepach ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.siupik Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 18.02.10, 20:50 wiedze, ze mam aktywnego rozmowce, ciesze sie. co do ceny - prosze wierzyc, ze mamy swoje punkty odniesienia - wiemy, ze nie zyjemy w prozni :) co do usług gwarancyjnych - byc moze kazdy popełnia błedy, wazne jest jednak, by czerpac z nich nauke na przyszlosc, czyz nie? caly nasz dzial serwisu robi wszystko, by jakosc uslug zatarla wszelkie dawne animozje :) prosze uprzejmie pamietac, ze czasami zwykłe błedy ludzkie rzutuja na postrzeganie marki (niestety). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 18.02.10, 21:01 Ja osobiście bardzo lubię markę Jane, choć nie tylko. Nowa kolekcja podoba mi się wizualnie, choć nadal uważam, że budka mogłaby być większa (np. rozsuwana jak w nowych x-landerach). Odnośnie obsługi pogwarancyjnej, to cóż, ja nie miałam przyjemności, przytaczam tylko "opinie forumowe". Myślę, że warto o tym wspominać, choćby po to aby sytuacja mogła się poprawić. Cena BJ jest atrakcyjna w Stanach, w UK jest ok, w Polsce to się okaże. Wiem, że ceny są uzależnione od wielu czynników, a Państwo nie prowadzą działalności charytatywnej. A. Odpowiedz Link Zgłoś
polika313 Re: Baby Jogger City Elite - jakie ma wady ? 26.02.10, 13:54 dziewczyny a czy elite nadaje sie dla noworodka z maja, czy jakiś lekki śpiworek lub kocyk wystarczy, obejdzie sie bez nosidła czy gondoli?? nie wytrzęsie dzieciaczka? czy to raczej wózek dla starszaka Odpowiedz Link Zgłoś