Dodaj do ulubionych

nomad/slalom babaryty

05.03.10, 14:22
ktory wiekszy po zlozeniu ,ktory ciezszy,zestawce mi to jakos:)/aga
Obserwuj wątek
    • lamciad Re: nomad/slalom babaryty 05.03.10, 14:35
      wiekszy(o to wystajace przednie)koło i cięzszy jest Slalom
      • agula82 Re: nomad/slalom babaryty 05.03.10, 18:16
        a duzo wiekszy,tzn jakas spektakularna to roznica jest? i czy mozesz podeslac
        jakies zdjecie swojego 2 latka.

/aga
        • lamciad Re: agula82 05.03.10, 23:23
          napisałam na priva
    • annulka79 Re: nomad/slalom babaryty 05.03.10, 19:05
      Nomad:
      wymiary złożonego wg producenta 90 x 61 x 40
      faktyczna waga całej spacerówki to ponad 9 kg (6,5 to sam stelaż)

Slalom:
      wymiary złożonego wg producenta 101 x 61 x 51 (różnicę w zasadzie robi dość
      mocno wystające przednie koło)
      waży ok. kilograma więcej niż Nomad
      • annulka79 Re: nomad/slalom babaryty 05.03.10, 19:07
        Siedzisko, tak na wygląd przynajmniej, mają takie samo - przestronne i wygodne.
      • mamaly Re: nomad/slalom babaryty 05.03.10, 19:31
        > Slalom:
        > wymiary złożonego wg producenta 101 x 61 x 51 (różnicę w zasadzie robi dość
        > mocno wystające przednie koło)
        > waży ok. kilograma więcej niż Nomad

Ja bym powiedziała, że waży ok. 3 kg więcej.

A.
        • annulka79 Re: nomad/slalom babaryty 05.03.10, 20:03
          Powtarzam za koleżanką która porównywała wagę tych wózków (waga łazienkowa nie
          przekroczył 11 kg) a że osoba jest dla mnie wiarygodna to wierzę, choć osobiście
          nie ważyłam wiec sprzeczać się nie będę ;)
          • rychu08 Re: nomad/slalom babaryty 06.03.10, 13:20
            Miałam nomada a teraz mam slaloma więc mogę powiedzieć, że slalom
            ciut cięższy chyba ze względu na pompowane koła. Dużej róznicy nie
            odczuwam. Jak go wkładam do bagażnika(honda civic) to tylne koła
            zdejmuje i wtedy leży niżej, tak że nie dotka tym podnóżkiem co
            wystaje do głośników i tak tylna półka nie odstaje. Bardzo lubię
            wózki Jane i mój mały także, ma skończone 2 latka dużo miejsca i
            siedzi w nim "na kozaka".
            • lamciad Re: rychu08 06.03.10, 14:16
              Oooo,a mogłabyś coś wiecej napisac o porównianiu slaloma i nomada?Wiadomo,że
              slalom większy po złożeniu i cięższy,a jakie odczucia w prowadzeniu po
              dołach,korzeniach,piachu,kostce?Lepiej jedzie slalom czy nomad?Który się lepiej
              podbija?
              • agula82 taaaak rychu,pisz wszystko co wiesz,zrob zestawien 06.03.10, 15:35
                ie tych wozkow,bede wdzieczna

/aga
                • rychu08 Re: taaaak rychu,pisz wszystko co wiesz,zrob zest 06.03.10, 22:09
                  Siedziska w tych wózkach są identyczne(jeśli chodzi o wymiary).
                  Natomiast różną się podnóżkiem, tzn. nomad(bez kól Air tylko
                  piankowe) ma naciąganą na rurki stelaża jakby taką gumę do której
                  przypina się podnóżek ruchomy, a slalom ma podnóżek połączony z
                  siedziskiem. W Nomadzie u starszego dziecka (tak było w moim
                  przypadku od napodru bucików dziecka zaczął się przecierać podnóżek
                  na tej gumie i trochę pękać) w Slalomie nic nam się nie ściera i nie
                  pęka bo nie ma tej gumy naciąganej na podnóżek stelaża. Lepiej
                  prowadzi mi się Slaloma przy cięższym dziecku, lepiej manewruje w
                  centrach handlowych, więcej wchodzi do kosza(napcham siatke i
                  wpycham całą) a w Nomadzie pojedyńczo musiałam wkładać rzeczy do
                  kosza. Nie było źle ale w Slalomie jest mi wygodniej. Do autobusu
                  lepiej wchodziło mi się w 4-kołowcu, w 3-kołowcu blokuje pierwsze
                  koło żeby mi nie uciekał wózek na boki. Dla mnie jest super wygodny
                  dla mojego synka również, jeździ w śpiworze tym dłuższym (110cm) i
                  nie zwisa mi jakoś tragicznie ten śpiwór poza podnóżek. Na dniach
                  kupiłam XLR żeby się przesiąść do mniejszej spacerówki ale moje
                  dziecko nie dało się przekonać i dalej jeździmy Slalomem. Wydaje mi
                  się że napisałam co wiedziałam :) Jeśli będziecie miały pytania to
                  chętnie odpowiem.
                  • ivaz Re: taaaak rychu,pisz wszystko co wiesz,zrob zest 06.03.10, 22:55
                    Mamy te same wózki na stanie, ja oba bardzo lubię, ale córka też
                    jednak woli slaloma, xlr mniej
                    • rychu08 Re: taaaak rychu,pisz wszystko co wiesz,zrob zest 06.03.10, 23:14
                      XLR mamy krótko, nie wiem czy te pasy w kroku nie są za blisko
                      oparcia i dlatego sie w nim wścieka. Mam tę wersje z 2009/2010 roku
                      gdzie w jednym miejscu jest pas i nie można go przełożyć dalej(widze
                      że te z 2008 maja dwie dziurki na pas krokowy). Dla mnie XLR jest
                      porażką w moim odczuciu, może dlatego że jestem przyzwyczajona do
                      tych większych wózków, większych siedzeń. Poza tym dziecko wisi mi w
                      tych pasach.Drugi raz bym nie kupiła, ale Slaloma lub Nomada owszem.
                      • lamciad Re: taaaak rychu,pisz wszystko co wiesz,zrob zest 07.03.10, 11:23
                        Masz te same odczucia,co ja.Parasolki owsze,wygodne,bo lekkie,szybko
                        sie składaja i wszędzie da się je uchać,ale kurcze,co to za wózek z
                        takimi kółkami i taką amortyzacją!Przerabiałam sama dwa wózki ala
                        parasolki,do tego chyba wszystkie rodzaje maclarenów
                        kolezanek,coneco i inne tego typu,wniosek mam tylko jeden-wózek
                        powinien miec duze koła,najlepiej pompowane lub piankowe,siedzisko
                        rozkładane na płasko i dużo dużo miejsca,reszta to dla mnie nie
                        wózki.Może powinni wymysleć na nie nazwę "parawózki";-)

A wracając do Jane nomad to ta nowa wersja Unlimit(ma byc w sklepach
                        w kwietniu) wydaje mi sie całkiem niezła.Sporo osób do tej pory
                        narzekało na te przednie kółka,ze je słychac i po sniegu ciężej
                        idą.W tym nowym sa pojedyncze,wiec problem powinien zniknąć.Mam
                        tylko nadzieje,ze sa pompowane.
                        • rychu08 Re: taaaak rychu,pisz wszystko co wiesz,zrob zest 07.03.10, 16:15
                          No właśnie wczoraj napisałam maila do jakiegoś sklepu z wózkami i
                          pytałam o Jane touring bo chyba się skusze na niego albo na Sonic
                          Evo. Babeczka napisała, że przełom kwietnia/maja będą nowe kolory
                          wózków Jane i narazie na stanie za dużo nie mają, na zamówienie mogą
                          ściągnąć.Z drugiej strony tak myślę, że mały będzie miał 2 lata i 5
                          miesięcy i wózek może być nie potrzebny, z drugiej strony on chodzić
                          za bardzo nie chce a jak już to swoimi ścieżkami.
                          • agula82 rychu,pytanie: 08.03.10, 09:07
                            czy slalopm po zlozeniu jest taki sam jak nomad(pomijajac wystajace kolko i czy
                            technika skladania jest taka sama?
                            • rychu08 Re: rychu,pytanie: 08.03.10, 16:17
                              Technika składania ta sama, jakby się przypatrzeć to koło nie
                              wystaje ale ten podnóżek tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka