janiulek 21.04.10, 11:30 podoba mi sie wizualnie ale chcialabym poznac opinie posiadaczki tego wozka :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniatko Re: Implast BOLDER SD 21.04.10, 21:06 Ja też się zakochałam w Bolderach, ale posiedziałam w necie, potem poszłam do dwóch sklepów i zmieniam zdanie. Jak dla mnie za masywny i ciężki. Pojeździłam sobie po sklepie :) W obu sklepach (w tym jeden chwali się, że jest ich przedstawicielem) powiedziano mi, że wózek nie jest warty swojej ceny i że często się psują. Prawdę mówiąc odstraszyło mnie to. Na razie jeszcze nie jestem pewna co ostatecznie kupię (mój obecny typ to Jedo Fyn 4sd), ale z chęcią poczytam opinie użytkowniczek Odpowiedz Link Zgłoś
aniakoles Re: Implast BOLDER SD 21.04.10, 21:44 miałam przez jakiś czas spacerówkę implast bolder ze skrętną przednią osia.wielki minus za krótkie oparcie-ok 45 cm.to był starszy model, może te nowsze mają wyższe oparcie?1,5 rocznemu dziecku głowa wystawała:/ poza tym ok. dobrze się prowadził (jak już odkryłam jak blokować przednią oś;) ) i podbijał. wytrzymały kosz, regulowana wysokość rączki. duży i nieporęczny do wkładania do auta. koleżanka używała tylko gondoli i była zadowolona. ogólnie ok. ale też bym się przymierzyła do jedo fyn gdybym jeszcze miała okazje...albo tylko gondole na początek bym kupiła, a potem wypasiona spacerówkę:) chyba sobie 3 zrobię;) ach ten nałóg... Odpowiedz Link Zgłoś
sim0212 Re: Implast BOLDER SD 22.04.10, 21:37 mnie siie bardzo podobaja boldery a najnowsza kolekcja ecoline jest fantastyczna zobaczcie www.implast.com.pl ale opinie zawsze sa rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
lexi_126 Re: Implast BOLDER SD 24.04.10, 15:46 Jestem szczesliwa posiadaczka tego wozka (bolder 4)od ponad poltora roku. Nic sie przez ten czas nie zmienilo i dalej jestem z niego bardzo zadowolona.Wozek przeszedl swoje,sprawdza sie w kazdym terenie i na kazdym podlozu,ma wspanaila amortyzacje.Gondola jest duza,ma rozkladane oparcie,spacerowka montowana przodem i tylem do kierunku jazdy.Nic nigdy nie zaskrzypilo i sie nie zepsulo.Kupilam ten wozek poniewaz wlasnie naczytalam i nasluchalam sie bardzo dobrych opini o nim a i podobno z serwisem nie ma najmniejszego problemu jakby co,wszystko odbywa sie sprawnie i szybko,ja sama sie o tym nie przekownalam ,bo jak wspomnialam nigdy nie mialam zadnej awari.A poza tym jest naprawde zgrabny i ladny :) Odpowiedz Link Zgłoś
emakowka Re: Implast BOLDER SD 25.04.10, 08:58 Nie jestem posiadaczką Boldera SD,ale moja koleżanka go ma już rok i bardzo sobie chwali! A na stronie producenta www.implast.pl jest już nowa kolekcja Bolderów SD ecoline w pięknych kolorach i podwyższonym oparciem spacerówki do 55cm. Odpowiedz Link Zgłoś
lexi_126 Re: Implast BOLDER SD 25.04.10, 09:16 www.implast.com.pl/ -to jest link do ich strony ,a na you tubie mozna zobaczyc filmiki - www.youtube.com/watch? v=_3jfeMWE9XQ Odpowiedz Link Zgłoś
lexi_126 Re: Implast BOLDER SD 25.04.10, 09:16 www.youtube.com/watch?v=_3jfeMWE9XQ Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: Implast BOLDER SD 27.04.10, 09:26 ja tez sie kiedys przymierzalam do boldera, ale jak poczytalam forum i zobaczylam na zywo to kupilam jedo fyn 4ds :) Odpowiedz Link Zgłoś
tati1977 Re: Implast BOLDER SD - szkoda gadać!!! 28.04.10, 15:44 szkoda gadać! Zaczęło się w trzecim tygodniu użytkowania - wysypało się łożysko w przednim kole, na szczęście sprzedawca był na tyle w porządku że dał nam po prostu ze sklepowego wózka koło a sam wziął to popsute, ale nasza radość nie trwała długo bo po ok. dwóch miesiącach przednie koła zaczęły wibrować na boki że chciało mojego małego wywalić z gondolki i tutaj już niestety musieliśmy stelaż odesłać na naprawę ramach gwarancji do producenta. Nie powiem bo wózek wrócił już po 5 dniach. Kupując wózek kupiliśmy go razem z nosidłem samochodowym i tu nagle ups urwała się rączka że małego obróciło o 180 stopni dobrze że był zapięty bo by mi wypadł, kolejna wycieczka do sprzedawcy który to honorowo zdjął z półki nowiutkie nosidło i nam je wręczył. Żadne z nas nie wpadło na pomysł aby je w sklepie zapiąć na adaptery i już na następny dzień byliśmy z nosidłem z powrotem u sprzedawcy bo wysypał się zaczep mocujący do adaptera sprzedawca zajął się moim nosidłem i już po 10 dniach miałam nosidło z powrotem(w tej chwili w nosidle też jest oberwana rączka ale nie mam już nerwów po raz kolejny go reklamować a mały jest już do niego za duży). Lecz to jeszcze nie koniec mojej przygody z firmą Implast. Wczoraj z samego rana zabrałam wózek, 10 kg dziecko do środka i ruszyłam na spacer aż tu nagle przy próbie pokonania krawężnika stelaż od wózeczka złamał się na pół, tak, tak dobrze czytacie złamał się na pół. Dobrze że mi dziecko nie wypadło na ulicę i pomogli okoliczni ludzie pozbierać to cudo z ulicy. W tej chwili czekam na powrót wózeczka z kolejnej naprawy. Ponadto zupełnie inaczej się prezentuje gondola a inaczej część spacerowa. Teraz plusy i minusy mojego rocznego użytkowania. NA PLUS: -wyjątkowo zwrotny i nie ma obawy że się wywróci -pokrycie łatwe w utrzymaniu czystości -jest stosunkowo lekki -dzieciak jedzie przodem lub tyłem do kierunku jazdy -jak strzeli opona to dokupisz w każdym sklepie rowerowym NA MINUS (pomijając awarie) -szczelina pomiędzy siedziskiem i budą taka że małemu cały czas bokami wieje i wystawia mi ręce na zewnątrz (brakuje jakiegoś rzepa lub zatrzaska) -piankowa rączka jest wyjątkowo podatna na uszkodzenia (a wystarczyło cenę wózka podnieść o 10-15 zł i obszyć to superowo skórą) -w spacerówce na pasach między nóżkami naszych pociech nie ma zabezpieczenia więc w moim przypadku na ptaszku u małego spoczywa ok 3,5 cm parciany pasek -brakuje mi takiej stopki pod nogami żeby dzieciakowi nóżki nie dyndały -na rurce na której zapina się gondolę, spacerówkę lub adaptery brakuje na końcu zabezpieczenia co powoduje że gondola i spacerówka po prostu zsuwają się z rurki i wiszą na jednym zaczepie. Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lexi_126 Re: Implast BOLDER SD - szkoda gadać!!! 28.04.10, 20:12 Nie wiem czy piszemy o tym samym wozku :/ Raczka podatna na uszkodzenia???? No sorry,poltora roku uzytkowania,tluczenia po lasach,,skladania i rozkladania do samochodu ,oprocz tego codzienna jazda po miescie i wozek jest nadal 100% sprawny a raczka nie ma nawet jednej dziurki .Wiem na pewno,ze dla drugiego dziecka w przyszlosci tez chce wozek implast. Fotelika nie mam ,wiec sie nie wypowiem,chociaz wiem,ze to nie implast je robi tylko jakas inna firma. tati1977 napisała: > -w spacerówce na pasach między nóżkami naszych pociech nie ma zabezpieczenia wi > ęc w moim przypadku na ptaszku u małego spoczywa ok 3,5 cm parciany pasek --->tak jak w wielu innych wozkach > -na rurce na której zapina się gondolę, spacerówkę lub adaptery brakuje na końc > u zabezpieczenia co powoduje że gondola i spacerówka po prostu zsuwają się z ru > rki i wiszą na jednym zaczepie. ---> nic w moim wozku sie nie zsuwa,zarowno gondola tak jak i spacerowka sa solidnie przymocowane czterema zaczepami (dwoma z kazdej strony) Odpowiedz Link Zgłoś
tati1977 Re: Implast BOLDER SD - szkoda gadać!!! 01.05.10, 10:50 Każdy ma prawo do swojej opinii. Dostałam swój wózek z reklamacji i puki co jest ok ale zobaczymy dalej. Co do nosidła to jeśli Implast go firmuje swoim logo to jest to automatyczne przejęcie odpowiedzialności za podwykonawcę Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Implast BOLDER SD - szkoda gadać!!! 01.05.10, 12:00 może macie wózki z innych roczników i stąd te różnice Odpowiedz Link Zgłoś