marzena_gabi 23.06.10, 14:43 czy ktoś może się podzielić opinią o tym wózku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patysia00 Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 23.06.10, 14:51 chciałam kupić ten wózek i bardzo intensywnie się zastanawiałam czy wybrać pipi czy beat'a. No i kupiłam beat'a. Dla mnie beat jest super wózkiem, nie mam z nim żadnego problemu (użytkowany dopiero przez miesiąc), więc pewnie z pipi też problemu nie będzie. Widziałam na żywo ten w klorze różowym/czerwonym i wyglądał bardzo fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 23.06.10, 22:11 Ja też bardzo sie zastanawiałam nad tym wózkiem, i też w końcu kupiłam M&P Beat. Użytkuję go od listopada i jestem mega zadowolona, pisałam już zresztą o tym kilka razy. A właśnie niedawno widziałam dziecko w M&P pipi i powiem szczerze że przy Beacie wyglądał bardzo skromnie. Pipi jest przede wszystkim węższy, mniejszy, sporo mniejsza budka, siedziało w nim dziecko sporo młodsze od mojego 2,5 latka i odniosłam takie wrażenie że jest mu ciasno, to bardzo skromny wózeczek, porównując do naszego. Tak wiec szczerze to bardzo sie ucieszyłam ze go jednak nie kupiłam. Ale to jest tylko moje zdanie, zależy co sie komu podoba i na co zwraca uwagę. Kolory ma np. zdecydowanie ładniejsze, nasz Beat jest czarny. Mam nadzieję ze pomogłam. Pozdrawiam. Misiowamama. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 23.06.10, 22:55 dzięki piękne :) pomogłyście i to bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 23.06.10, 23:01 Ja mam pipi i wystarczy, ze wpiszesz ta nazwe w wyszukiwarke i wyskoczy Ci watek o tym :) to jest moim zdaniem zupelnie inny wozek niz beat, chodzi o przeznaczenie. Pipi to taka przewozowka szybka, "ostatnia" parasolka. Beat jest masywniejszy. Ja nie chcialam juz jednak miec kolejnego wozka wazacego 7 kg. Wykonanie jest bardzo dobre, wozek chodzi lekko. Ja polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 23.06.10, 23:07 mi chodzi właśnie o taki ostatni wózek :) mam już jeden ciężki ale ogromnie jestem z niego zadowolona, potrzebuję czasem lekkiego wózka, bo ciężko poruszać się bez niego w ogóle :) mała ma 1 i 9 miesięcy jest szczupła :) więc wydaje mi się że będzie ten wózek dla niej oki :) Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 24.06.10, 22:31 Moja mała ma 1,5 roku i też właśnie kupiłam ten wózek z myślą, że innego już nie będę kupować (na zimę zostawiłam sobie sprinta). Właśnie wszystko zależy od tego do czego Ci wózek. Jak ja idę na spacer to łazimy z 3 godziny, mała chodzi na nóżkach, wsiada do wózka, jeździmy autobusami na małe zakupy, po różnym terenie (chociaż na piaski się nie za bardzo nadaje;)). Mi zależało na dużej budce i na większym siedzeniu (córka waży 12kg, ale jest wysoka), bo w sprincie właśnie miała duże, szerokie oparcie i chciałam żeby było jej wygodnie. No i też myślałam o chłodniejszych dniach.. jak będzie trzeba ubrać grubą kurtkę, albo kombinezon... Myślisz, że zmieści Ci się wtedy dziecko?:) I pamiętaj, że córcia rośnie... Wiesz, jak chcesz wózek, który wozisz w aucie a wózek chcesz żeby dziecko tylko przewieść to pewnie, ale nie wiem czy tak do jazdy będzie wygodny. Ale to tylko takie tam moje przemyślenia:P Ja też mam czarny kolor, ale to i dobrze, przynajmniej brudu tak nie widać:P A i waga też nie jest taka straszna... Ja wnoszę wózek (złożony) w jednej ręce, pod pachą mam dziecko i czasami do tego reklamówkę z małymi zakupami na drugie piętro:P Znoszę małą i rozłożony wózek na dół bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 09:33 dzięki :) chyba jednak daruję sobie Pipi właśnie ze względu że trochę wąski jest :) w tej samej wadze wózka jest bobo confort Viva i nad nim się zastanawiam, widziałam go na żywo i mała nie chciała z niego wysiąść :) jakoś nie lubię kupować wózków wirtualnie nie widząc ich na żywo :) dziękuję za wszelkie opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 09:35 w sumie wózek potrzebny mi na wyprawy, gdzie ciężko mi się dostać moim głównym wózkiem... czyli wszelkiego rodzaju schody, gdzie nie ma windy, podjazdów a ludzie na widok wózka uciekają gdzie pieprz rośnie :D do samochodu wózka nie potrzebuję, bo nie mam samochodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
majkusia08 Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 11:07 Moja siostra miała Bebe Confort Viva i jak widziałam jak męczy się z tym wózkiem to było mi jej żal :( Beznadziejnie się podbija,jest sztywny.Nie ma żadnej amortyzacji. Kupiła Mamas&Papas Ziko Frankie i jest nim zachwycona :) Ja poszłam w jej ślady i również kupiłam Ziko :) Idealnie się podbija,rewelacyjna amortyzacja.Wysokie oparcie.Jestem baaardzo zadowolona. Dla starszego syna miałam spacerówkę Chicco Ct 01 no i siostra ten BC Viva i kolejny raz kupiłabym M&P Ziko jako parasolkę. Ten wózek waży 8,5 kg ale nie narzekam :) Zobacz ten M&P Ollie: www.allegro.pl/item1082123581_peg_perego_mp_spacerowka_ollie_zielona.html Oczywiście to nie ja jestem sprzedającą. Podobny jest do Ziko. Pozdrawiam serdecznie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 13:19 hmmm to teraz dałaś mi do myślenia :) wózek fajny zalinkowany :) żeby jeszcze na żywo go zobaczyć..... dzięki :) wszelkie sugestie nadal miło widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 13:20 powiedz mi gdzie można takiego Ziko kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
majkusia08 Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 13:39 Siostra kupiła mi go w Anglii ale widziałam go też na Allegro. Ten M&P Ollie jest bardzo podobny do Ziko. Tu masz link do Ziko: www.allegro.pl/item1044858225_wozek_spacerowka_ziko_frankie_mamas_papas_uk.html Musiałabyś pilnować aukcje,może się pojawi. Pozdrawiam serdecznie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 14:37 tylko, ze ollie ma zle opinie, wiec ja bym sobie darowala. Ziko podobno lepszy. Z tym, ze ja bym wolala zdecydowanie kupic wozek M&P niz jakis viva cos tam, bo to prawdopodobnie szmelc totalny, a te wozki M&P sa bardzo porzadnie wykonane. Ja bylam w ciezkim szoku, jak mi Pipi przyszedl do domu (bo tez nie spodziewalam sie za wiele), ale wygladal o niebo lepiej niz duzo drozsze spacerowki, ktore ogladalam na zywo. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 15:59 no teraz to już mam totalny mętlik :) Ziko itp.... dobra ostatecznie: potrzebuję wózka dla 22 miesięcznej dziewczynki, szczupłej, acz wysokiej :) wiadomo że dziecko rośnie :) na zimę mamy nasz duży wózek, potrzebuję na letnie wypady :) nie do samochodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
majkusia08 Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 16:26 Jak masz wózek to poczekaj może wkrótce pojawi się Ziko na Allegro :) Zapomniałam dopisać,że ten wózek bardzo dobrze prowadzi się jedną ręką :) Pozdrawiam serdecznie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 25.06.10, 16:37 fajny ten Ziko z linku, i cena piękna :) to by mi odpowiadało :) więc będę polowała :) dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 28.06.10, 12:20 tak, tylko takimi wózkami (nie wiem jaki szeroko koła ma ziko) ciężko podjechać pod schody:) Beat mi haczy tymi wewnętrznymi kołami o schody i ciężko mi zjechać/wjechać po schodach.Co innego jak podjazdy są całe, a co innego jak mają tylko wybetonowane na koła, a pomiędzy kołami są schody. Odpowiedz Link Zgłoś
majkusia08 Re: Pipi Buggy MAMAS PAPAS 28.06.10, 23:07 Wiesz,wózek waży 8,5 kg moja córka 14 kg i naprawdę nie mam problemu aby wziąść wózek na biodro i po schodach. Nie piszę tu o wejściu na 10 piętro ale na 1 czy 2 śmiało go wnoszę. Po schodach to idealnie mi się zjeżdżało Mutsy 4Rider na pompowanych kołach :) Miałam Mutsy Transporter,który ma piankowe koła i nawet z jednego stopnia nim nie zjechałam,bo bałam się,że się rozleci ale i mimo szczególnej dbałości stelaż się złamał. Na podjazdach,które są na schodach też Ziko sobie radzi. Pozdrawiam wesoło :) Monika Odpowiedz Link Zgłoś