Dodaj do ulubionych

Jaki kolor City Mini macie?

18.10.10, 14:19
Długo się zastanawiałam, oglądałam jeden szaro pomaranczowy, ale zupełnie mnie nie przekonał.
Piękny był ten czarno niebieski i ten miałam kupić, ale zdecydowałam się na cały czarny za to z 2011 od agnes i teraz pozostaje mi tylko czekać te 6tyg:D
Zielony wydawał mi się za bardzo wyblakły.
Wózek widziałam w sklepie raz, wsadziłam do niego moją 3,5letnią córeczkę i miałam wątpliwości, małej siedziało się wygodnie, ale wózka nie dało się łatwo prowadzić jedną ręką. Mam nadzieję, że jednak malucha będę mogła wozić jedną ręką. Drugim minusem było plastikowe?? wykończenie rączki i brak regulacji wysokości oraz wg. mnie slaby dostęp do kosza. Za to super łatwo się składa - no i ta buda - extra, całe wykończenie raczej tez ok no i jest naprawdę wygodny nawet dla dużego dziecka. Ciekawe czy to będzie mój ostatni wózek:D
Obserwuj wątek
    • calineczka793 Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 17:19
      Ja mam wersję szarą z pomarańczowymi wstawkami...przez długi okres chorowałam na czarne wózki (miała S4), Mini chciałam czarnego - notabene Elite też;-) Jednak cieszę się, że nie zdecydowałam się na następne czarne wózki - Elite mam w kolorze Sand i jest w sam raz, z Mini wyrzuciłabym te pomarańczowe wózki i był by idealny pod względem kolorystycznym;-)

M
    • calineczka793 Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 17:21
      Didis zamówiłaś już u agnes wózek? Może bym się podłączyła do Twojego zamówienia;-) Mam dwa pałąki, a chciałabym tackę jedną i uchwyt na butelkę;-)

D.
      • didis Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 18:24
        spoko, dzis wiec ustal z agnes:)
        • calineczka793 Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 19:23
          Didis napisałam na prv;-)
      • ollasja Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 18:27
        Napisałam na PRIV :)))
    • saras-wati Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 18:32
      Miałam przez chwilę ten zielono-szary i nie podobał mi się. Teraz zamówiłam ten czerwono-szary. Pewnie też to nie będzie czerwień, bo opis jest crimson-grey. Też chciałam bardzo czarny i to ten z Niemiec, który dodatkowo był na czarnym stelażu i z czarnymi kołami:) Jednak zdecydowałam, że wolę kupić w pl i mieć gwarancję, bo z moim szczęściem z pewnością coś zaraz popsułoby się...

Najbardziej podobały mi się te czarno-niebieskie etc. Z linku, który kiedyś wklejałam.

Pytałaś, jak się prowadził? Jedną ręką nie było lekko, zresztą nawet dwoma nie było łatwo, gdy wpakowałam do kosza 4 butelki wody mineralnej(teutonia z większym załadunkiem płynęła). Kiepsko podbijał. Wykończenie rączki było gumowe, nie plastikowe - takie porządne:)

Tapicerka wg mnie za bardzo ortalionowa, ale dzięki temu pewnie będzie się dobrze czyścić:) Jednak na lato zamówię jakąś bawełnianą wkładkę.

Co do kosza, to faktycznie kiepski dostęp 'od tyłu';), ale on jest tak zawieszony, że bez problemu można wkładać z boku.

Ja też czekam na moje mini:) Mam nadzieję, że będzie pod koniec tygodnia.
      • didis saras zaskakujesz mnie:D 18.10.10, 19:14
        Generalnie jestem trochę zaskoczona - ale miło, bo miałaś mini, sprzedałaś i kupujesz znów:DD:D:
        Czemu jednak zdecydowałaś się ponownie na mini? Co innego jakby był z udogonieniami jakimiś, ale Ty chyba kupujesz ten sam:D Nie bierz tego za krytykę, sama się zastanawiam nad elite, a mam MB i bardzo go lubię i chyba kupiłabym tylko by się upewnić który lepszy, ale mój mąż chyba nie byłby aż tak gotowy na taką akcję:D
        Do mini też zamówiłam tackę i dziś kupiłam Mufke do teutonii, aby miec ciepło w ręce prowadząc wózkiD:
        • saras-wati Re: saras zaskakujesz mnie:D 18.10.10, 19:47
          Hehe, sama siebie zaskakuję;) Nie miałam tylu wózków, co niektóre forumowiczki. Więc wielkiego porównania nie mam. Nie licząc sklepowych przymiarek, ale wiadomo, że nawet w połowie nie to samo, co użytkowanie danego wózka.
          Tak więc po sprzedaniu mini zaczęłam poszukiwania wózka, który będzie mnie zadowalał...niestety byłam trochę ograniczona finansowo i co gorsza wagowo(będę wnosić na 3 piętro), bo gdyby nie to, to na 100% kupiłabym mb swift, w którym się zakochałam.
          Jednak wracając do mini - stwierdziłam, że ma sporo wad, jednak inne wózki mają ich więcej. Do tego doszło zmęczenie zmianami i poszukiwaniem ideału, który nie istnieje. Stwierdziłam, że oprócz wad, miał zalety, więc może warto dać mu szansę?

Didis, a powiedz czy są jakieś zmiany w modelu z 2011? Na pewno były zmiany w 2010(właśnie taki miałam i będę mieć)
    • saras-wati Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 20:00
      ja kupiłam pałąk:)
      • dima1312 Re: Jaki kolor City Mini macie? 18.10.10, 20:32
        ja mam cały czarny mam synka 3,5 i wozek często prowadzę jedną ręką jedzie super!a nowy kosz jest mega pakowny
        • saras-wati didis 18.10.10, 21:18
          no i jeszcze jedno mi się przypomniało, dlaczego kupiłam go ponownie;) Jak już raz zasmakujesz w tej budzie, to inne nie mają szans. Ta buda oprócz tego, że fajnie osłania, to dobrze wygląda:)

no i tym bardziej muszę dać mu szansę, skoro dima pisze, że z 3,5 latkiem jedzie super...może na tamtym etapie(kiedy żałowałam, że maclarena nie kupiłam)nie oceniłam go obiektywnie?

Nie mogę się doczekać, kiedy do mnie dotrze:)
          • dima1312 Re: didis 18.10.10, 22:36
            myślę ze będziesz zadowolona! napisz jak dostaniesz
            • didis Re: didis 18.10.10, 22:52
              Boję się, że mogłam niedokładnie zrozumieć, ale w 2011 jest na 100% wkładka usztywniająca, ogólnie udoskonalenia poszły w kierunku udogodnień dla maluchów :
              The 2011 City Mini Singles have two notable improvements: first, there is back board insert that is now included that makes the seat less slouchy and, second, there are velcro straps on the sides that also help the seat sit more upright.
              Model Elite 2011 nie ma zmian w stosunku do 2010.
              • saras-wati Re: didis 19.10.10, 08:39
                co znaczy 'velcro straps'?

Fajnie, że ma usztywnienie, choć jego brak nie przeszkadzał mi zbytnio i mała całkiem ładnie siedziała. Mogli jeszcze zrobić regulowany podnóżek i zmienić kolory(lubię wózki jednokolorowe;)), oraz by materiał tapicerki był mniej ortalionowy i byłby wózek idealny:)

Dima, no też mam nadzieję, że w końcu będę zadowolona. Napiszę wrażenia:) Didis, też daj znać, jak dotrze Twój:)
                • didis Re: didis 19.10.10, 08:51
                  chyba paski mocujące, ale pewna nie jestem:)
                  • calineczka793 Re: didis 19.10.10, 09:42
                    Didis napisałam info na emaila gazetowego - nie wiem czy dostałaś;-)
    • agnes_nyc calineczka 19.10.10, 10:19
      odpisalam na priv
      • didis Re: calineczka odpisałam 19.10.10, 11:44
        rzadko sprawdzam gazetowego
      • asik_24 Agnes 19.10.10, 12:18
        Pozwoliłam sobie napisać na priv.Zerknij proszę.

• asik_24 Agnes 19.10.10, 12:21
        Pozwoliłam sobie napisać na priv.Zerknij proszę
    • ambree Re: Jaki kolor City Mini macie? 19.10.10, 15:18
      mam zielono-szary...i bardzo mi się podoba:)
    • sprycia1979 Re: Jaki kolor City Mini macie? 02.11.10, 11:16
      czarny-szara wkładka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka