Dodaj do ulubionych

Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie!

18.10.10, 15:17
Witam!
Byłam już zdecydowana na Si, ale czekając na dostawę kolekcji 2011 oglądałam wózki dalej i w oko wpadł mi jeszcze Unlimit :D
Teraz jestem w kropce ... Si czy Unlimit???

Córa pod koniec stycznia skończy 2 latka, ale należy do drobnych dzieci. Bardzo lubi wózki - jak mama:D Często zdarza jej się zasnąć na spacerze. Chciałabym żeby wózek był dobrze zabudowany na zimę.
Może ktoś kto ma Unlimit mógłby mi podać jeszcze realne wymiary siedziska (powierzchnię do spania)?
Proszę doradźcie co kupić bo zwariuję!
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 16:06
      Ja rozumiem, że akurat te dwa wpadły Ci w oko :) ale to dwa zupełnie rózne wózki, ciężko tak jednoznacznie odpowiedzieć który :)
      Jak chcesz wózka wygodnego dla dziecka, fajnego do spania, ale nie zależy Ci na wadze czy wielkości po złożeniu to kup Unlimita.
      Jeżeli waga i wielkość ma znaczenie to kup Si.

A.
      • marcia19 Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 17:20
        No właśnie nie zależy mi na lekości, bo dawałam radę nawet z Mutsiakiem na III pietro :D
        Teraz często zostawiam wózek na półpiętrze przypięty zabezpieczeniem rowerowym. W naszej kamiennicy nie ma nikogo kto by chciał cokolwiek uszkodzić (mieszka tylko 6 rodzin), również nikt obcy się nie kręci, więc o wózek jestem spokojna.
        Co do wielkości po złożeniu - wiadomo, że fajnie jak jest jak najmniejszy, ale zależy mi na fajnym prowadzeniu ikomforcie dla córci.
        Myślę, że Unlimit ma większe koła, więc być może lepiej pokona śniegi w zimie?
        Tylko nie wiem, czy budka naciąga się trochę bardziej w stronę pałąka? Czy jest tak płytka jak w Nomadzie?
        • mamaly Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 17:34
          Na zimę zdecydowanie lepszy bedzie Unlimit, budka się bardziej naciaga niż w nomadzie, poszukaj zdjęć Slaloma R , dziewczyny zamieszczały na forum, on ma takie samo siedzisko jak Unlimit. O ile dobrze pamiętam Sylki zamieszczała zdjęcia Slaloma R.

A.
          • marcia19 Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 18:17
            Ok, dzięki :)
            Poszukam...
            Ciekawe czy gdzieś w okolicach Katowic można go zobaczyć na żywo.
            Boję się, że siedzisko będzie małe i 2-latka będzie poprostu śmiesznie w nim wyglądała:(
    • saras-wati Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 18:24
      Widzę, że nie tylko ja mam te dylematy, tylko ja szukam dla 10-miesięczniaka:)...Unlimit jest dosyć wąski...warto, byś go zobaczyła i przymierzyła małą. Budę ponoć można głębiej naciągnąć, tylko nie wiem, co znaczy 'głębiej';)

Ja dla dwulatka kupiłabym chyba si, ale to dlatego, że bardziej mi się podoba, a to czynnik subiektywny;)

Ja po wielu zmaganiach ze sobą i wózkami zdecydowałam się na bj city mini...nie wiem czy będę zadowolona...
      • m_aw Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 18:47
        Jane Unlimit oglądałam i mojej dwulatki (aktualnie 2,5 roku) bym raczej nie wsadziła, a już na pewno nie w kombinezonie :) W SI jeździła spokojnie. Siedzisko jest bardzo wygodne i szerokie.
        Kolejnym + na rzecz SI jest amortyzacja. Unlimit jest twardy jak kamień przy SI.
        Ale jest inny problem: SI po śniegu czy roztopach nie przejedziesz.
        Także może zmianę wózka z mutsiaka przełóż na wiosnę :)
        • marcia19 Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 18:53
          Problem jest taki, że Mutsiaka sprzedałam w maju :-( Teraz żałuję ...
          W międzyczasie jeździliśmy Concordem Neo (sprzedany) i teraz mamy Cybexa Callisto - niestety rączka jest dla mnie za wysoko :-(
          Oglądałam w galerii Sylki Slaloma R i tam siedzisko wydaje się całkiem ok. Na kilku zdjęciach była w nim dość duża dziewczynka ... Hmmm... Jestem w kropce :-(
          Wózek muszę wybrać w tym tygodniu - póki mąż jest na "tak", bo w każdej chwili może mu się odwidzieć ;P
        • mamaly Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 18.10.10, 18:56
          > Ale jest inny problem: SI po śniegu czy roztopach nie przejedziesz.
          > Także może zmianę wózka z mutsiaka przełóż na wiosnę :)

:D Po roztopach, takich mniej więcej do kostek to nawet daje radę. Ponieważ ma pojedyncze kółeczka to tnie roztopy i jedzie, na podwójnych kołkach śnieg/roztopy zatrzymują się pomiędzy kołami i zapychają, w Si tego nie ma, Po śniegu , szczególnie świeżym i wysokim nie daje rady, zakopuje się.

A.
    • marcia19 Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 19.10.10, 09:44
      Dalej się zastanawiam :-(
      Byłam już skłonna kupić Si, ale boję się, że w zimie nie przejadę, a Roksanka na nóżkach lubi chodzić, ale nie za dużo. Zaraz woła na ręce :/
      Doszłam do wniosku, że może dobrze by było kupić teraz Unlimit, a na wiosnę go sprzedać i kupić Si.
      Co o tym myślicie? Dostanę za niego jeszcze dobre pieniądze, czy to się raczej nie opłaca?
      • saras-wati Re: Jane Unlimit czy Peg Perego Si? Pomóżcie! 19.10.10, 09:55
        na nowym wózku sporo stracisz...chyba, że masz zmysł handlowca;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka