Dodaj do ulubionych

Jaka parasolka? Pomóżcie.

03.01.11, 11:03
Dziecko ma teraz rok i waży 10kg. Wózek ma być do sklepów na czas zimy i normalnie na spacery od wiosny. Fajnie żeby starczył już do końca.
Cechy dla mnie ważne:
- budka naciągana do pałąka
- rączki (rączka) nie za wysoko - mam 156cm wzrostu
- dobre podbijanie
Doradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: Jaka parasolka? Pomóżcie. 03.01.11, 11:14
      niedawno miałam podobny dylemat. za radą forumowiczów brałam pod uwagę następujące wózki: baby jogger city mini, peg perego si, maclaren xlr. ewent. zooper waltz, bo najtańszy. ostatecznie zdecydowałam się na si, ale uważam, że mini i xlr też mają dużo zalet.
      • srebrno-listka Re: Jaka parasolka? Pomóżcie. 03.01.11, 11:59
        maclaren xlr ma rączki wysoko (mam 187 c wzrostu i dla mnie jest ok). bj citi mini miał za nisko, dlatego go nie kupiłam. Peg perego dla mnie za bardzo klekocze i sprawia wrażenie, jakby miał się zaraz rozsypać, ale to może moje subiektywne odczucie :D
      • kk7367 do monia 76 03.01.11, 15:27
        Mam pytanie, czy jesteś zadowolona z SI, zastanawiam się właśnie nad tym wózkiem i BJ Mini, dla dziecka 7 miesięcznego. I ma być to wózek do końca okresu wózkowego. Dodam jeszcze, że na wertepy i snieg posiadam Jedo Fyn.
        • monia76 Re: do monia 76 03.01.11, 15:44
          ja też byłam rozdarta między si a mini - to był b. ciężki dylemat, ale po przymierzeniu córki do mini wydał mi się za obszerny i kobylasty dla mojej prawie rocznej córki. xlr też kusił, podobało mi się jego wykonanie i amortyzacja, ale podobnie jak Ty, używamy dużej spacerówki jako podstawowego wózka, więc prasolkę chciałam kupić naprawdę lekką i małą. padło więc na si i jesteśmy b. zadowoleni z wyboru, chociaż w tym wózku przeszkadza mi kilka rzeczy m.in. denerwujący mechanizm rozkładania oparcia do pozycji leżącej (tu mini ma lepsze rozwiązanie). dla nas jest to jednak wózek typowo wyjazdowy - na szybkie zakupy czy wyjazd do teściów, i jako taki sprawdza się świetnie. ma duży kosz, pałąk, który można wypiąć, uchwyt na kubek, świetne rozwiązanie do wieszania torby na rączkach. moja córka go bardzo lubi i chętnie do niego wsiada. ale na wybojach czy śniegu go jeszcze nie testowałam.
          • kk7367 Re: do monia 76 03.01.11, 15:50
            Kurcze, ale mini ma taka fajną budke.... Masz może zdjęcia wózka, chętnie bym zobaczyła, sklepowe jakoś do mnie nie przemawiają. Jeśli masz to bardzo prosze wyslij mi na mail-a gazetowego. Z góry dziekuję. Jak myżlisz. czy SI wystarczy do końca wózkowania?
            • monia76 Re: do monia 76 03.01.11, 16:04
              nie mam niestety zdjęć i nie bardzo mam jak zrobić w najbliższym czasie. jeśli chcesz czekać to mogę spróbować w weekend, ale nie obiecuję, bo mam zaplanowaną imprezę rodzinną. a skąd jesteś? oba wózki mają na ekspozycji w świecie dziecka na targówku w warszawie, można osobiście pomacać i przymierzyć do nich dziecko (spędziliśmy tam pewnie ze dwie godz na zastanawianiu). rozumiem Twoje dylematy, bo mini jest super wózkiem i zrobił na mnie duże wrażenie. gdzieś tam ciągle za mną chodzi, ale moje dziecko i ja wolałyśmy si. poza tym, mini ma szerszy rozstaw tylnich kół i jakoś ciężko mi było nim manewrować, ale może to kwestia przyzwyczajenia. myślę, że si wystarczy do końca, z takim zamiarem kupowałam ten wózek - siedzisko jest dość długie a buda wysoka i głęboko naciągana. generalnie, trudno mi doradzać i jednoznacznie wskazywać, bo si i mini to zupełnie różne wózki, mające rózne rozwiązania. wybór zależy pewnie od osobowości i stylu życia właściela.
              • kk7367 Re: do monia 76 03.01.11, 16:53
                Dzięki wielkie za odpowiedź, nie jestem z Warszawy, ale pewnie bede mogła podjechać i zobaczyć wózki. Tylko jak cieplej sie zrobi. a za zdjęcia będę wdzięczna. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka