Dodaj do ulubionych

Implast Bolder - wady?

09.01.11, 21:25
Powielam własne pytanie, tym razem o Implast Bolder - znam już w miarę zalety, a chciałabym zapytać użytkowniczki o wady i o to jak wypada w porównaniu z dostępnymi teraz w sklepach X-landerem i Mutsy Transporterem. Przypomnę, że chciałabym kupić wózek w miarę lekki, łatwy w prowadzeniu (nierówne chodniki itp.), który składałby się łatwo i miał dużą gondolę. Z góry dzięki za opinie!
Obserwuj wątek
    • m_a_m_m_a Re: Implast Bolder - wady? 10.01.11, 13:16
      a o jaki model Ci chodzi?
    • ossala Re: Implast Bolder - wady? 10.01.11, 17:13
      Bolder SD Ecoline.
      • m_a_m_m_a Re: Implast Bolder - wady? 10.01.11, 17:58
        1. kosz - moim zdaniem jest za nisko. obciera wszystkie krawężniki nawet przy minimalnym obciążeniu. spód jest wyszyty kawałkami plastiku, który się oczywiście porwał. przy składaniu ramy, koła się skręcają i "włażą" do kosza. trzeba uważać szczególnie jak są np. mokre.
        2. ochraniacz do gondoli, który jest także ochraniaczem na nóżki do spacerówki. w gondoli jest mocowany do brzegów wózka za pomocą suwaka natomiast do budki za pomocą okropnych rzepów. dla mnie to uciążliwe, bo moje dziecko śpi na spacerze, więc podczas odpinania staje na baczność ;)
        3. poza tym budka razem z tym ochraniaczem bardzo słabo zasłaniają dziecko przed np wiatrem.
        3. nie używałam jeszcze spacerówki, ale ten ochraniacz na nóżki u nas pewnie nie zda egzaminu. tak jak pisałam wcześniej używa się go do osłony gondoli, a po wyjęciu kawałka cienkiego materiału stanowi ochronę na nóżki w spacerówce. nie wiem tylko kiedy miałoby się tego używać ? zimą? chyba mało praktyczne :(

hmm, to chyba tyle - jak na razie :)
        • magdziii Re: Implast Bolder - wady? 10.01.11, 20:25
          1. Koła rzeczywiście wchodzą przy składaniu w koszyk, przez co w taką pogodę koszyk jest notorycznie brudny.
          2. Budka w gondoli głośno się rozkłada.
          3. Mnie nawet nie denerwują te rzepy w ochraniaczu, tylko właśnie to, że jest na zamek. W poprzednim wózku ochraniacz był na gumkę i mogłam schować tetrówkę czy smoczek "w nóżkach" dziecka, i aby wyciągnąć wystarczyło podnieść na chwilkę ochraniacz, a tu muszę odpiąć cały zamek.
          4. Parę razy zacięły mi te zatrzaski do wpinania godoli i fotelika. Mam nadzieję, że to tylko przypadek i nic się nie popsuje.
          To tyle. Ja jestem zadowolona z wózka:)
    • gaga-sie Re: Implast Bolder - wady? 10.01.11, 23:09
      My mamy Boldera SD, użytkujemy go od czerwca. Nie jest to Ecoline, ale konstrukcja ta sama.
      1. Po 3 tygodniach przednie koła rozchybotały się i "tańczą", trzeba je blokować, a więc idea wózka ze skrętnymi kołami odpada. Dodam,że nie da się ich dokręcić, ponieważ są zamocowane nitami.
      2. Wózek jest ciężki i z zablokowanymi kołami jedzie jak czołg. Nie wspomnę o podbijaniu na krawężnikach.
      3. W moim modelu mam zastrzeżenia do szczelności budy ( źle dopasowana-otwory po obydwu stronach)- być może w ecoline już to poprawili.
      4. Zapinanie zatrzasków ( np. torby, osłonki do gondoli) przyprawia o ból głowy.
      5. Fotelik dla noworodka to porażka- w pierwszym okresie używania maluch lezy jakoś powyginany.
    • rogalla Mutsy transporter 10.01.11, 23:58
      Ossala będe sledziła Twój wątek, bo też obecnie szukam wózka idealnego, czyli o podobnych wymaganiach do Twoich :)
      Zastanawiam sie nad Mutsy transporter, ale nie wiem czy gondola nie jest w nim za malutka :/
      Moze dziewczyny które użytkowały się wypowiedzą
      O bolderze, nasłuchałam sie niestety niefajnych rzeczy od znajomych (2 razy mieli go w naprawie) do tego nie prowadziło mi sie go idealnie, więc na pewno odpada.
      • mama1dawidka Re: Mutsy transporter 12.01.11, 21:18
        Hej gondolka mniejwiecej taka jak w quinny dreami prowadzi sie go fajnei ja mialam na pijankowych kóleczkach
        ale szczerze powiedziawszy lepiej mi sie quinny speedi jezdzi niz mutsiakiem ;) i na poczatku przy podbijaniu mialam wrazenie ze sie zaraz polamie :) bo ma raczke regulowana a speedi teleskopową :) o spacerówce si enie wypowiem bo go sie szybko pozbylam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka