Dodaj do ulubionych

Ostatni raz do tego podchodzę :-)

08.02.11, 22:34
Już chyba czwarty raz zakładam wątek w tej sprawie, ale obiecuje tym razem kupić wózek ;-)
Potrzebna jest mała zgrabna spacerówka dla mało wózkowego dwulatka. Tzn. będzie używać niania (też nie codziennie), ale my to raczej nie, może od czasu do czasu. Ze względu na zaawansowany wiek klienta i przewidywaną intensywność użytkowania :-) nie chcę wydać za wiele. Chyba że jakieś cudowne właściwości wózka mnie przekonają do większego wydatku.

W grze są:
- Graco Mirage
- Chicco Simplicity
- Espiro Magic
Wiem, że żaden z nich nie jest wózkiem bardzo wysokiej jakości, ale to dla mnie OK przy tych założeniach. Zależy mi na pełnej rączce i małych wymiarach zarówno po złożeniu jak i w stanie rozłożonym. Nie parasolka.

Odpadły z podobnych:
- Aria (za duża po złożeniu)
- BJ City Mini (za duży w stanie rozłożonym - wózek mi stoi w pokoju dziecka)

Wadą Espiro jest to, że nie jest pod fotelik.
Czy Simplicity jest pod fotelik?
Chciałam go dziś obejrzeć w Arkadii, ale akurat nie mają.

I co radzicie?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 08.02.11, 22:48
      Zamiast magica polecam taki (niestety magic jest bardzo awaryjny i często opada, wiele negatywnych opinii, nie ryzykowałabym): allegro.pl/ultralekki-wozek-vivi-2010-swiateczna-promocja-i1438297607.html
      Moja szwagierka używa intensywnie ponad rok i wszystko ok.
      Zdecydowanie najmniejszy po złożeniu, a po rozłożeniu bardzo wygodny dla dziecka (oparcie rozkładane do poziomu).
      • froobek Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 08.02.11, 22:53
        Dzięki, przyjrzę się, pełna rączka to raczej mus u nas.

> Zamiast magica polecam taki (niestety magic jest bardzo awaryjny i często opada, wiele negatywnych opinii, nie ryzykowałabym)

Na forum negatywne, w realu pozytywne...

• magda19lenka Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 08.02.11, 23:03
          weź pod uwagę, że magic bardzo opada, a że ogółem jest to raczej niski wózek to może być problem, na spacerach widzę dużo mam - nie mówiąc już o ojcach którzy strasznie się garbią przy tym wózku.
          Ja go brałam pod uwagę, ale doszliśmy z mężem do wniosku że jest dla nas za niski (ja 170cm mąż 180)
          Plus że składa się do bardzoooo małych rozmiarów. Gdyby miał regulowaną rączkę byłby fajniejszy:)
          • froobek Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 08.02.11, 23:14
            Tak, dzięki, wiem o tym, ale my jesteśmy niżsi i jest OK.

W zasadzie moim faworytem jest Graco Mirage...
            • froobek Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 08.02.11, 23:15
              No tak, niania jest trochę wyższa ode mnie, ale od męża to nie...
              Zapytam ją, ile ma wzrostu.
              • saras-wati Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 09.02.11, 10:55
                z tych, które wymieniłaś, to też kupiłabym graco. Miałam graco, tylko model mojo przy pierwszym dziecku i właściwie to był wózek, którym przejeździłam do końca wózkowania. Trochę narzekałam na niego, ale nie znałam wtedy forum i męczyłam się z nim wszystkie lata. Jednak jeżeli to ma być wózek wg ww. kryteriów, to chyba będzie dobrze:)
        • afroddytta Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 09.02.11, 09:48
          Ja przeciw samemu wózkowi nic nie mam, bo mam identyczny już 3lata, ale pod inną marką (Titanium baby spider) i wszystko w nim ok (przyjaciółka tak samo), ale niestety poleciłam innej przyjaciółce i ona kupiła magica, bo łatwiej dostępny i po 2-3 mies. rączki miała przy ziemi, wózek wyrzuciła. Niestety to nie jest pojedynczy przypadek, dlatego pod tą marką bym nie kupiła, bo bałabym się , że też trafię na taki egzemplarz :(
    • saras-wati Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 09.02.11, 10:53
      a zooper twist? dobra jakość w niskiej cenie?
      • froobek Re: Ostatni raz do tego podchodzę :-) 09.02.11, 11:02
        Pamiętam, że tez go z jakiegoś powodu odrzuciłam. Chyba nie było gdzie obejrzeć w Wawie. Wrócę do temaru :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka