Dodaj do ulubionych

Wózek TINY WORLD ?

18.03.11, 14:25
Witam, szukalam w temacie ale nie znalazlam.
Mam pytanie - uzywala ktoras z was wozka TINY WORLD? Szukam dobrego i taniego wozka i wlasnie taki znalazlam na allegro: allegro.pl/tiny-world-easy-way-4w1-angielski-hit-promocja-i1493223919.html .W sumie taki sam jak CLIPPER, tylko inny kolor. Ale czemu cena taka niska? Pomoze ktos? Nie mam zbyt fuzo funduszy i wlasnie chcialam kupic cos takiego, ale nie chce brac w ciemno, bo to jednak jest wydatek ponad 1000zl.
Obserwuj wątek
    • twitti Re: Wózek TINY WORLD ? 18.03.11, 14:31
      wyglada fajnie:)
      • monisia6623 Re: Wózek TINY WORLD ? 18.03.11, 18:44
        O, wlasnie zalozylam osobny temat o tym wozku, nie wiedzialam ze juz o tym jest.
        No wlasnie ja tez sie przymierzam do zakupu, bo z tego co widze to wydaje mi sie najrozsadniejszy wybor. Przylaczam sie do pytania - czy juz ktoras z was go uzywala?
    • simimi Re: Wózek TINY WORLD ? 18.03.11, 22:22
      Ewidentna podróbka Quinny Buzz 3.
      • wiki-9999 Re: Wózek TINY WORLD ? 19.03.11, 11:33
        simmi, mylisz się. Równie dobrze możesz napisać, że Quinny Buzz 3 jest podróbką Tiny Worlda. To tak nie działa. Jest jeden producent, następnie od producenta wózki kupuje importer i sprzedaje pod swoją marką. Tak samo jest z Clipperem, to również ten sam identyczny wózek od tego samego producenta, ale sprzedawanych pod marką Clipper w swoich kolorach. Ot cała filozofia. A z tego co widzę, to rzeczywiscie TinyWorldy są z całej tej trójki najtańsze.
        • majkusia08 Re: Wózek TINY WORLD ? 19.03.11, 11:44
          A Mikrus i Mutsy to też ta sama firma? :)
          To są ewidentne podróby.
          • wiki-9999 Re: Wózek TINY WORLD ? 19.03.11, 13:51
            Ajaj, mało się znacie. Trochę się na tym znam akurat, bo mąż kiedyś importował Quady. To się odbywa tak: jest jeden producent i o ile nie ma importera na wyłączność, to importerów może być kilka. Importer jedzie do fabryki, negocuje ile sztuk i po jakiej cenie mają dla niego wyprodukować. Importer podaje producentowi wytyczne, takie jak kolor czy logo na towarze i pudełku, po czym podpisuje kontrakt i czeka kilka tygodni/miesięcy na dostawę. Następnie importer sprzedaje towar pod własną marką. Tak jest praktycznie z każdym towarem, który jest sprzedawany na eksport i nie ma zastrzeżonego jednego tylko importera.
            • simimi Re: Wózek TINY WORLD ? 19.03.11, 21:33
              Jednak się mylisz. Tiny World to podróbka Quinny Buzz, bo to nie ten sam wóżek, rozwiązania są identyczne, design podobny, ale różni się od Buzza 3.
              Rozumiem co znaczy kontrakt importerski, dlatego rozumiem, dlaczego wózki Peg Perego w BG nazywają się Mamas&Papas. Jednak przypadek Tiny World to podróbka.
              • wiki-9999 Re: Wózek TINY WORLD ? 20.03.11, 10:56
                Quinny Buzz to już bardziej podróbka Clippera jeśli mamy rozmawiać w taki sposób. Coś czuję, że chyba masz jakiś interes w reklamowaniu Buzza. Z całym szacunkiem, ale wydaje mi się, że któryś z importerów Buzza Cię wynajął żeby pisać takie głuoty...
                • majkusia08 Re: Wózek TINY WORLD ? 20.03.11, 21:11
                  Prędzej Ty masz interes w tym aby reklamować Tiny World.
                  Dalsza dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu.
                  EOT
                  • wiki-9999 Re: Wózek TINY WORLD ? 20.03.11, 23:53
                    Niby jaki miałabym mieć interes? Niech każdy kupuje co chce, co mi do tego. Wkurzyło mnie tylko Wasze podejście, że wszystko co tańsze to musi być od razu podróbka. Nie rozumiem po prostu takiego podejścia..
                    • majkusia08 Wiki-9999, 22.03.11, 12:34
                      wysłałam maila do Quinny z zapytaniem czy są producentem Tiny World i Pani Mariola Kowalska odpisała mi,że nic z tą firmą nie mają wspólnego.
                      Tak więc bzdury piszesz.
                • simimi Re: Wózek TINY WORLD ? 21.03.11, 10:09
                  wiki-9999 napisała:

> Coś czuję, że chyba masz jakiś interes w reklamowaniu Buzza. Z całym szacunk
                  > iem, ale wydaje mi się, że któryś z importerów Buzza Cię wynajął żeby pisać tak
                  > ie głuoty...

Wiesz, szacunku w tym co napisałaś nie było, wprost przeciwnie. Jestem po prostu mamą, która przy dwójce dzieci przetestowała kilkanaście wózków, bo to lubię i się wózkami interesuję, więc proszę nie obrażaj. Ja nawet nie chcę sugerować jaki wózek Ty mogłabyś tutaj reklamować, bo dyskutować na forum to nie znaczy obrzucać błotem.
                  • iv.ziecik Re: Wózek TINY WORLD ? 05.03.12, 10:40
                    ble ble ble i nic konkretnego na temat wózka;
                    ja właśnie taki sobie kupiłam w czerwcu 2011, jeżdżę nim już (a właściwie to moja córcia) ponad 8 m-cy, sprawuję się dobrze, nic się nie popsuło, jest lekki, składa się bardzo szybko, fajne ma to, ze podgłówek w gondolo można podnosić i opuszczać z zewnątrz bez budzenia malca.
                    • Gość: monika Re: Wózek TINY WORLD ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.14, 12:16
                      Witam a czy spacerówka sie rozkłada czy siedzenie jest typu kubełkowego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka