Dodaj do ulubionych

Vela easy drive

26.05.11, 22:12
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy....Jestem w trakcie kupna wózka dla półrocznej córeczki...I w sumie to zdecydowałam się juz na vela easy drive peg perego. Interesuje mnie kolor java ale nie widziałam go na żywo i boję się jaki jest w rzeczywistości...Czy któras z Was ma może ten wózeczek w tym kolorze lub widziała u kogoś? Czy to jest szary czy srebrny?Świecący czy matowy.....Prosze o informacje....Z góry slicznie dziękuje....
Obserwuj wątek
    • tempera_tura Re: Vela easy drive 30.05.11, 13:10
      Ja mam taki kolor. Jest szary lekko błyszczący (naprawde lekko) nie jest to nachalne. Gdybym decydowałam jeszcze raz wziełabym ten geranium, jest sliczny i wcale nie jest czerwony tylko taki bordowo malinowy. Widziałam na zywo. Java elegancka i bezpieczna le lekko smutna.
      • aga7-77 Re: Vela easy drive 30.05.11, 17:25
        Javy niestety nie widziałam, ale popieram jeśli chodzi o kolor geranium - właśnie kupiłam PP wprawdzie Si, ale właśnie kolor geranium. Chciałam kupić beżowy, ale któraś z dziewczyn na forum tak zachwalała ten kolor, że się zdecydowałam zamówić go w ciemno i .... zakochałam się w tym kolorze:)
        Faktycznie jest to taki bordowo-malinowy kolor, wózeczek wygląda bardzo elegancko i wiele osób zwraca na niego uwagę, a córeczce bardzo w nim do twarzy:)
        Osobiście z całego serca mogę polecić właśnie kolor geranium - jest super!
        • aleget Re: Vela easy drive 30.05.11, 20:40
          Kochane bardzo Wam dziękuję za cenne rady...A skoro macie ten wózeczek to czy mogłybyście napisac jak wam sie sprawuje?czy ma jakieś minusy?Z góry ślicznie dziękuję
          • aga7-77 Re: Vela easy drive 30.05.11, 21:18
            Niestety dokładnie o Veli nic Ci nie powiem, bo ja mam PP Si, ale ogólnie o wózkach Peg Perego mogę Ci napisać, że mają one tzw. luz technologiczny, który niektórym może przeszkadzać. Jest to po prostu taki luźny stelaż do którego trzeba się przyzwyczaić, szczególnie jeśli ktoś miał wcześniej wózek na pompowanych kołach. Mnie akurat ten luz w stelażu nie przeszkadza, wózeczkiem jeździ się super, fajnie wygląda i jestem z niego bardzo zadowolona. Myślę, że PP to bardzo dobra firma i w razie "awarii" wózka mają ponoć super serwis.
            • duraczek Re: mamas&papas tour/cruise 30.05.11, 21:52
              a ja bym wzięła tour bo:
              a) dzieci robią się z wiekiem coraz większe i potrzebują przestrzeni :)
              b) bo spacerówkę rozkładaną na płasko łatwiej sprzedać.

Dziś wchodziłam na stronę - różnica 0,3 kg to mało a w tour masz amortyzacje.
              Mi podoba się cruise ale to 170zl wiecej i 0,9kg dodatkowo.

Nie wiem czemu ale zatrzymałam wzrok dziś na wózkuActive New 2011, Espiro - w pierwszej chwili myślałam że to Maclarena nowego za 4 stówki kupię :)
              • duraczek Re: mamas&papas tour/cruise 31.05.11, 10:19
                ten mój post miał się pojawić w innym wątku :/
                • saras-wati Re: mamas&papas tour/cruise 31.05.11, 10:26
                  czyżby w moim:)? co do tour, to nie rozkłada się na płasko...jest węższy od cruise...
        • tempera_tura Re: Vela easy drive 02.06.11, 12:27
          Ja jestem bardzo zadowolona a mam Arię czyli identycznie jak w Veli tylko stelaż inny. System pasów super i to że można rozlóżyc do pionu. Kółka mnie denerwują bo małe i podwójne wiec Vela ID to teraz moje marzenie.
          Zastanawia mnie tylko w Veli brak podnóżka (porównaj na zdjeciach z Arią). Mój syn od kiedy dorósł trzyma na nim stopy a w Veli jest tylko takie "nie wiadomo co"
          • aleget Re: Vela easy drive 02.06.11, 16:08
            Szczerze mówiąc to nie zwróciłam na to uwagi, że vela nie ma podnóżka.....Powiem tak....żeby wózek wszystko miał...to jest bardzo drogi.....a na taki nas nie stac.....Dziękuję bardzo za wszystkie informacje....
          • groniek1977 Re: Vela easy drive 03.06.11, 13:48
            > Zastanawia mnie tylko w Veli brak podnóżka (porównaj na zdjeciach z Arią). Mój
            > syn od kiedy dorósł trzyma na nim stopy a w Veli jest tylko takie "nie wiadomo
            > co"

Rozumiem,że chodzi Ci o ten dolny podnóżek? W trójkołowej veli jest szeroki i wygodny, w 4-kołowej faktycznie węższy,ale dziecko na pewno nie ma większego problemu z trzymaniem na nim nóg. Mnie tam bardzej podoba się ta trójkołowa, również ze względu na ten podnóżek :)
            Dla mnie to absolutnie udoskonalona wersja arii i ciekawa jestem czy tak jak jakiś czas temu aria teraz velka bedzie hiciorem.

P.S.
            Och jak ja żałuje,że rok temu nie było jej na naszym rynku....
    • aleget Re: Vela easy drive 03.06.11, 13:55
      Kochane dzisiaj dotarł do mnie wózeczek, w związku z tym chciałabym sie podzielić swoimi odczuciami....Jest poprostu super.....kolor zdecydowanie lepszy niż na obrazkach w google....Bałam sie, że bedzie świecący.....ale to taki dziwny odcień beżu....Pozatym super buda...lepsza nawet niz sie spodziewałam...jak sie zaciągnie to naprawde nie świeci w oczka...no i świetne rozwiązanie z tymi pasami...dziecko nie jest takie uwięzione...Testowałam na sparze dzisiaj i jak narazie mała jest zachwycona....Jedyny minus to cieżko sie go składa i rozkłada...ale być moze jeszcze nie mam takiej wprawy...takze polecam i dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz za pomoc...każda informacja była dla mnie cenne pozdrawiam
      • gaga-sie Re: Vela easy drive 04.06.11, 00:03
        Jaka jest realna waga wózka? Mogłabyś go zważyć? Poza tym pytania: czy rączka jest regulowana? Jakie są wymiary wózka- dł. oparcia, siedziska i szer. siedziska. Acha, co jest w standardowym wyposażeniu ( folia itp.) ?
        • gaga-sie Re: Vela easy drive 04.06.11, 00:06
          aaa, doczytałam-folia i okrycie na nóżki w standardzie:)
        • aleget Re: Vela easy drive 04.06.11, 08:19
          Witam wszędzie podaja, że wózek waży ok.6,5kg , a to nie prawda jest cieższy...na opakowaniu pisze 7,200 ale wydaje mi sie, że wiecej waży..niestety nie mam wagi w domku...Rączka nie jest regulowana.....w standardowym wyposażeniu jest folia i osłonka na nogi...a wymiary ...dł oparcia 45, szerokość siedziska 31....Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka