Dodaj do ulubionych

Teutonia BeYou - prośba o opinie

07.10.11, 16:15
Witam,
rozważam zakup wózka głęboko-spacerowego Teutonia BeYou. Użytkowniczki tegoż "pojazdu" bardzo proszę o wszelkie opinie - dobre i złe - na temat tego wózka:)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • djulliet Re: Teutonia BeYou - prośba o opinie 09.10.11, 19:10
      Ja użytkuję BeYou od miesiąca zaledwie, więc moja opinia może nie będzie bardzo miarodajna, dodatkowo nie mam porównania z innymi wózkami w terenie, ale na gorąco spostrzeżenia:)
      solidne wykonanie, dobre jakościowo materiały, tu nie mam nic do zarzucenia
      gondola Fashion- dół super, budka mogłaby być bardziej jak w Emmaljungach osłonięta/ciepła, ale może jakoś damy radę :D Spacerówki jeszcze nie używałam bo mały ma dopiero skończony miesiąc.
      Amortyzacja- na początku wózek wydał mi się twardy, ale po kilku spacerach po wybojach wyrobiło się i teraz jestem zadowolona, po płaskim , kostce , alejkach w parku można go jedną ręką prowadzić, super zwrotny i zgrabny, rozstaw kół też ok, wjeżdża w wąskie przejścia. Przednie kółka dają radę nawet na kamykach, nie stają dęba, chyba że wjadę w jakiś duży kamień. Na błocie się nie ślizga, śniegu jeszcze nie testowaliśmy. Przekładana rączka- fajna sprawa, czasami na większych dziurach wjeżdżam dużymi kołami do przodu.
      Hamulec ręczny- nie wyobrażam sobie jazdy bez tego ustrojstwa, zwłaszcza z górki :D
      Wózek niestety jest dosyć ciężki, w całości dla mnie nie do wniesienia na piętro. Można zjeżdżać na tylnych kołach po schodach w dół a na górę przynajmniej u mnie wózek schodek po schodku "wchodzi" przodem ale niestety to też trochę siły kosztuje. Ja docelowo zostawiać go będę w wózkowni. To tak na szybko, jak coś Cię konkretnie interesuje to pisz :)
      • sarna3 Re: Teutonia BeYou - prośba o opinie 10.10.11, 10:36
        Bardzo dziękuję za opinie:) Również biorę pod uwagę zakup gondoli fashion. W tym wózku podoba mi się właśnie to, że ma przekładaną rączkę. Nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o wózki, bo to będzie moje pierwsze dziecko, ale tak analizuje, co może być wygodne.
        Dzidziuś ma przyjść na świat na koniec marca, wiec pewnie zimę już będziemy jeździć w spacerówce, choć kto wie.
        Mogę wiedzieć gdzie kupowałaś wózek. Mnie w W-wie w sklepie internetowym cały komplet - wózek z gondolą, spacerówka, fotelik z mocowaniem do auta, adaptery + akcesoria do wózka wycenili na prawie 6 tys.

Biorę jeszcze pod uwagę wózek Maxi Cosi Mura 4. Cieszy się dobrymi opiniami, lecz nie bardzo przekonuje mnie mała budka w spacerówce.
        • djulliet Re: Teutonia BeYou - prośba o opinie 10.10.11, 11:12
          Rączka to jak dla mnie raczej dodatek był,nie korzysta się z tego cały czas :)
          dla mnie najważniejsze było że się składa do małych rozmiarów (mamy nieduży bagażnik w aucie)i ma wyższe oparcie w spacerówce w porównaniu z Cosmo (choć Cosmo jest lżejsze :)) Wózek w takiej konfiguracji jak piszesz (wzięłam sporo akcesoriów), kupowałam w sklepie Piotruś Pan, akurat online ale oni chyba są z Warszawy. Cena była sporo niższa
          Mura jest cięższa niż BeYou, spacerówka faktycznie nie przekonuje, no i ma teleskopowa rączkę, co wg mnie nie jest wygodne.
      • melania.online Re: Teutonia BeYou - prośba o opinie 17.10.11, 13:30
        Mam ogromną prośbę, czy mogłabyś zmierzyć to oparcie w swojej spacerówce? W pozycji podniesionej. Czy długo czekałaś na zamówienie? Zaczynam rozważać beyou samą spacerówkę.
    • saras-wati a moze mylo 10.10.11, 12:58
      Miałam teutonię, wprawdzie fun system i lubiłam ten wózek, ale teraz mam m&p mylo:) moze on Ci się spodoba? cudowna gondola, bardzo kompaktowy stelaż, piękna spacerówka i materiały najwyższej jakości:) no i najlepsze, bo chyba teraz jest promocja:D
      • pyszne-lato Re: a moze mylo 13.10.11, 13:46
        Potwierdzam, w sklepie Piotruś Pan mają najlepsze ceny na Teutonię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka