Dodaj do ulubionych

bebecar stylo at lub vector at - czy maja wady?

21.10.11, 18:33
STYLO AT -chodzi mi o ten ze skrętnymi kołami
VECTOR AT -ten z pompowanymi kołami

mam pytania i prośbę do użytkowniczek :)

napiszcie mi jak się sprawują te wózki, jesteście zadowolone?

interesuje mnie rozstaw tylnych kół w tych wózkach, czy któraś z was mogłaby mi to zmierzyć?

napiszcie mi proszę, czy jak przednimi kołami się skręci i podniesie się je w górę (np. żeby podjechać pod krawężnik) to one się same wyprostują?
Obserwuj wątek
    • gatta28 Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 21.10.11, 23:54
      Magda, ja miałam Vectora AT i byłam bardzo zadowolona. Jedynym minusem była dla mnie waga i dość wąska spacerówka ( siedzisko jest dość szerokie ale ma grube boczki i one zabierają dużo miejsca) - nam posłużyła do około roczku.
      Gondolka była bardzo fajna, gdyby nie przykrycie do niej, które było zapinane na dwa zatrzaski i notorycznie mi się odpinało, co doprowadzało mnie do szału ;) ( ale można do jakoś ścisnąć i pewnie będzie trzymać).
      Wózek - mimo swoich gabarytów - prowadziło się bardzo dobrze. Nie pamiętam też czy ta skrętna oś sama się prostowała ( chyba jednak nie, bo nie chodziła "luźno"), ale w prowadzeniu nie było problemów. Oś można zablokować do jady na wprost, także żadne śniegi nie były przeszkodą.
      Vector jest dość sztywny - na pewno nim nie pobujasz. Jeżeli wolisz wózki do bujania, to Stylo będzie OK.
      Bebecary też trochę skrzypią i silikon trzeba mieć pod ręką :).
      Rozstawu kół niestety nie zmierzę, bo wózek sprzedany, ale był dość szeroki ( przez standardowe drzwi trudno było przejechać - porysowałam sobie dzięki temu stelaż).
      Plus za porządne wykonanie.
      Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam.
      • magda79pn Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 22.10.11, 10:07
        pewnie że pomogłaś :) ja dzieci raczej nie bujałam, ale nie przeszkadzało mi jak wózek podczas jazdy się bujał, spacerówkę z tego wózka zamierzam używać właśnie do około roczku, żeby dziecko mieć odwrócone w swoją stronę, potem kupię sobie jakiegoś joggera ;)
        miałam kiedyś bebecar tracker i on też troszkę trzeszczał (ale naprawdę troszeczkę), miałam też quinny freestyle 4xl i w nim właśnie chyba się ta oś sama prostowała (nie pamiętałam dokładnie w którym, ale skoro piszesz że nie w bebecarze, to na pewno w quinny to było) i było to bardzo wygodne.
        Co do rozstawu kół, to chyba stylo będzie węższy, bo ma te koła równo rozstawione, a vector ma z tyłu szerzej.

dziękuję :)
        • saras-wati Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 22.10.11, 14:31
          Magda, ja z daleka bebecary słyszę...trzeszczą, ale jeśli Ci to nie przeszkadza;)
    • srebrno-listka Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 22.10.11, 12:13
      Koleżanka ma, ogólnie jest zadowolona, ale: bebecary trzeszczą i to od nowości, jak komuś takie rzeczy przeszkadzają, nie będą zadowoleni (ja bym nie chciała trzeszczącego wózka)
      • gatta28 Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 22.10.11, 15:55
        Mój trzeszczał minimalnie - nie było to jakoś mega upierdliwe. zawsze chodziłyśmy na spacery z kuzynką, nasze wózki świetnie się uzupełniały - mój trzeszczał a jej Emma piszczała ;).
        Magda, Vector AT nie ma szerszego rozstawu tylnych kół... No chyba, że było to tak minimalne, że nie zauważyłam. Za to na pewno sam Vector ( bez AT) ma węższy rozstaw.
        • magda79pn Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 22.10.11, 16:48
          chodzi mi o tego vectora na pompowanych kołach

wydawało mi się, że on ma koła podobnie jak tracker którego miałam, z tyłu troszkę szerzej...
          • gatta28 Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 22.10.11, 21:43
            Magda, może tak ,ale naprawdę minimalnie ( choć ja różnicy nie widzę;)). Znalazłam fotki mojego byłego Vectora AT, zobacz:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/ah/qung/BI1Yltca6PMBAvgkcB.jpg
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/ah/qung/cBvFDfSyiDk1KL5QeB.jpg
    • anihania Re: bebecar stylo at lub vector at - czy maja wad 23.10.11, 15:41
      Ja byłam posiadaczką wózka Bebecar Style AT , dodatkowo dokupiłam stelaż Rversus. Ja niestety nie byłam zadowolona z wózka. Był ladny, wysoki, głęboki - jeśli chodzi o walory estetyczne i wygląd to był wg mnie naprawdę ładny. Jest jednak. Po pierwsze wyblakla mi buda (tapicerka czerwono-beżowa), czerwona buda wypłowiała, i to po roku użytkowania. Używałam go jako drugiego wózka, więc wg mnie bardzo szybko straciła kolor. Po drugie ciężko się go podbijało przy wjezdzie na krawężniki.
    • Gość: Paula problem z tylną osią IP: *.icpnet.pl 11.06.14, 23:27
      ja posiadam Vector AT. Mam z nim ogromny problem. tylna oś jest krzywa (koła ścierają się do środka) w związku z tym wózek się bardzo ciężko prowadzi. Dodam że jeździ i jeździło w nim tylko dziecko, nigdy nie przewoził on żadnych dodatkowych ciężarów (jedynie kilka zakupów od czasu do czasu). Kupując go czytałam same dobre opinie o wózku oraz o renomowanej firmie BEBECAR która do tanich nie należy a tu taki defekt (Szwagierka mająca Sojana 3w1 za niecałe 1500 zł nie ma z nim żadnych problemów) Czuję się rozczarowana ponieważ myślałam że wózek z górnej półki nie byle jakiej firmy tylko renomowanej portugalskiej firmy BEBECAR będzie mi służył a niestety się pomyliłam. Czy komuś to się zdarzyło? Pytam ponieważ chcę sprzedać wózek a z tym defektem nikt go ode mnie nie kupi.
      Bardzo proszę o odpowiedź
      • Gość: Paula problem z tylną osią Bebecar Vector AT IP: *.icpnet.pl 11.06.14, 23:30
        j.w
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka