Dodaj do ulubionych

hauck MALIBU

19.01.12, 09:57
Kupiłam wczoraj hauck Malibu. W sklepie wydawał mi się jakiś masywniejsze. Kiedy wyjęłam go w domu z pudełka, wyglądał jak wózek dla lalek! Przyzwyczajona jestem do X-Landera XA, to solidny, masywny wózek i dobrze wykonany! A Malibu przy nim wygląda... no cóż, trochę dziecinnie, aby nie powiedzieć-tandetnie... Kupiłam go jako drugi wózek, do samolotu, pociągu, abym mogła się sama przemieszczać z dzieckiem... nie to co z mega ciężkim X-Landerem!
Malibu jest leciutki, zwrotny, ma amortyzowane 4 koła, prowadzi się lekko! Wiem, że albo waga wózka- albo "konkretne" materiały jego wykonania... Po kilku manewrach w domu jestem bardzo zadowolona, jest szeroki, wiec grubo ubrane dziecko ma sporo miejsca, zmieści sie jeszcze śpiworek! Buda ma wstawione okienko, które kończy się przed zgięciem materiału- kiedy buda jest złożona- co zapobiegnie popękaniu okienka- nie to co w Landerze.. W ogóle sam wózek łatwo się składa i rozkłada.

Czy ktoś z Was ma ten wózek? Jak jest z jego awaryjnością? jak z kołami? jest obawa, że "zostawię " je w mieście? jak z serwisem?
czy ktoś ma namiar na serwis w Polsce?
Obserwuj wątek
    • tereferefretka Re: hauck MALIBU 19.01.12, 10:07
      hmm. nie wiem w jakim sklepie go kupilas,ale u mnie sprzedaja je np na hali w realu, dla mnie to nie najlepsza rekomendacja,bo ja supermarketowych sprzetow (z wyjatkiem wanienek) sie nie tykam, jesli chodzi o fotki to wyglada nie najgorzej, ostatnio na all poszedl jeden za 180zl,dodam tylko,ze byl nowy.
      na zywo wyglada plastikowo, ale pewnie dzieki temu jest lekki, namiaru na serwis nie mam,wiec nie pomoge, a kola, no jesli dziecko nie wykracza poza dopuszczalna wage,mysle ze nie powinnas ich gubic,chociaz nierownych chodnikow to ten wozek na pewno nie bedzie lubil. pod tym wzgledem nie ma porownania do x-landera bo to dwa zupelnie rozne wozki.
      • sylki Re: hauck MALIBU 19.01.12, 12:08
        W Realu Haucka widziałam, ale nie ten model, ogólenie firma srednio polecana przez samych sprzedawców, ale to akurat nie jest wyznacznik solidności bądź jej braku.
        Sama bym go nie kupiła, wolałabym zdecydowanie coś innego :)

Z tym pozostawieniem na mieście, nie mam pojęcia, bo to różnie bywa ;)
        • tereferefretka Re: hauck MALIBU 19.01.12, 12:32
          no sylki,nas dzieli ladnych pare km, u mnie w realu jest akurat malibu,zestaw z fotelikiem i gondola, fotelik cuuudo, jak kazdy tego typu.
          i o dziwo juz dokladnie nie pamietam,ale cena chyba 1600, 1800 cos takiego. jak za taki pllastik, w zyciu bym nie dala.
          • sylki Re: hauck MALIBU 19.01.12, 13:08
            Nie, no u nas w Realu Huck jakiś jest, ale konkretnie Malibu nie widziałam, za to cudne Baby Ace w Tesco było ;)
            • tereferefretka Re: hauck MALIBU 19.01.12, 13:27
              u mnie w tesco chyba tez kiedys byl, na pewno jest graco mosaic za 899zl hahah smiech na sali :D

nie straszymy, ja poprostu watpie w jego amortyzacje,a sa parasolki,ktore jednak amortyzacje maja,i pomimo ze maja raczki rogi lepiej sie je prowadzi niz nie jeden wozek z pelna raczka,ot taki paradoks,
              zycze zeby wozek sie sprawowal dobrze, nie podnosilam go,wiec nie wiem ille wazy, ale mnie by odstraszyly kolka, bo sa plastikowo-plastikowe (jesli sie myle to sorry), ale wozek typu parasolka majacy piankowe kola, sprawowalby sie lepiej, ja tak mysle, choc mam nadzieje,ze milo sie rozczarujesz.
              • rozamunda_1 Re: hauck MALIBU 19.01.12, 13:40
                koła są piankowe, z takiej gęstej pianki, przypominają gumowe w dotyku, i nie są dziwnie lekkie... producent podaje, że niby imitują pompowane ;)
                czas pokarze!
                napisze jak się sprawuje. Pierwszy większy test w sobotę.
          • rozamunda_1 Re: hauck MALIBU 19.01.12, 13:16
            trochę mnie straszycie... przekonała mnie do niego waga. Wolałam go od wózków typu parasolka! bo są sztywne bez amortyzacji, mają rączkę typu rogi przez co źle się prowadzi- a waga porównywalna...
            eh, zobaczymy. Ma to być nasz wózek tylko wyjazdowy... Córeczka ma już rok, zaraz zacznie sama chodzić... może wózek trochę wytrzyma...
            • sylki Re: hauck MALIBU 19.01.12, 14:01
              Nie, nie absolutnie cię nie straszę :)
              Po prostu wózek wizualnie do mnie nie przemawia, choć znalazłam go w kolorze brązowym z turkusem bodajże i wyglądał całkiem fajnie :)
    • mala_malgo wklej fotki wózka - proszę 20.01.12, 13:18
      Interesowałam się nim w zeszłym roku, ale ten używany, który był na All był bardzo zniszczony. Na fotkach bardzo mi się podobał, ale niestety nie wiem jak wygląda na żywo.
      • sylki Re: wklej fotki wózka - proszę 20.01.12, 13:19
        Może w Tesco są, w gazetce jest odpowiednik malibu ale 3 kołowy
        • mala_malgo Re: wklej fotki wózka - proszę 20.01.12, 15:07
          Jesli o Tesco chodzi to w moim są 2 rodzaje wózków Hauck:
          1. Sport 11 (zwykła, prosta, lekka spacerówka - na oko dość tandetna - to moje zdanie)
          2. Citi ( 3 kołowa spacerówka, też wydaje się być lekka i niezbyt mocna)
          Obydwa wózki nie mają wiele wspólnego z modelem Malibu !
          Myślę, że cena też o czymś świadczy, skoro 1. na All stoi za 175zł. a 2. niewiele więcej ...
          Malibu wydaje się być solidniejszy, jest też droższy i chyba lepszej jakości. Kiedyś czytałam, że koła są wykonane ze specyficznej pianki i zachowują się jak pompowane ... Nie macałam więc trudno stwierdzic, ale czytałam opinie, że ich nie słychać na kostce, a to już mogłoby przemawiać na + i świadczyć o jakości ... Poza tym Maliby to inny design niż te 2 modele z Tesco - nie ma co porównywać.
          • sylki Re: wklej fotki wózka - proszę 20.01.12, 16:30
            Naprawdę myślisz ze city to niższa półka cenowa :D
            W necie stoi za 550 zł, allegro rządzi się innymi prawami, poza tym na all malibu jest za 1200 z fotelikiem (o zgrozo) i gondolą, sama cena mówi wiele ;)

Oczywiście nie przekreśla to jego funkcjonalności, ale też i cudów się nie spodziewam.
            Tylko, że ja mam inne wymagania, lekko spaczona jestem :)

Wózkomania
            • tereferefretka Re: wklej fotki wózka - proszę 20.01.12, 17:10
              hehe o jakich tu polkach cenowych w ogole dyskusja...
              sorry,ale jesli wozki sa sprzedawane w tesco i real, to 1.nigdy bym go nie kupila(ja mam przeswiadczenie,ze te rzeczy sa niepelnowartosciowe,a mam powody,by tak twierdzic..)
              2.jesli wozki sa sprzedawane w supermarkecie to zapewniam cie,ze jada na tym samym" wozku" jezli chodzi o jakosc, cena to juz inna kwestia-kogos kto bedzie gotow tyle zaplacic, i stad masz te 3 rodzaje,tani,sredni i malibu najdrozszy.(a czy najlepszy-nie wiem nie mialam okazji sprawdzic. ale juz calkiem odrebna kwestia jest to,ze ludzie korzystajacy z tych zestawowych fotelikow,to dla mnie zwykli idioci. tyle..

ja sie spierac co do stosunku jakosc=cena nie mam zamiaru, bo nie celuje ani w wozki typu malibu ani w firme hauck.
              • walker85 Re: wklej fotki wózka - proszę 20.01.12, 17:16
                A ja mam koleżankę, która jeździ tym wózkiem. Nie narzeka, mnie on jednak przeraża :) I nawet gdyby go sprzedawali w renomowanych sklepach nie chciałabym, bo moich zdaniem jest brzydki. Ale odnośnie pytania, jej córka ma rok i od pół roku nim zasuwa i nic się nie dzieje więc bez obaw. I kupiła go w necie za niecałe 400 zł.
                • rozamunda_1 Re: wklej fotki wózka - proszę 23.01.12, 12:14
                  Moje Malibu zostało dość dobrze przetestowane!!

Sprawdził się! Jest mały i lekki! sprawdził się na lotnisku! Po wyjęciu przednich kół i spakowaniu do torby- niosłam na jednym ramieniu! Nie jestem zbyt duża i silna... Bez problemu wsiadłam do autobusu. Koła nie terkoczą, płynnie się prowadzi. W Londynie, w mieście też bez problemów- tam co prawda są inne chodniki, ale jak wszędzie bywają nierówności no i krawężniki! Wózek amortyzowany. Dziecko może sie w nim wyspać. Ma okienko w budzie- widać co dziecko robi. Tapicerka wygląda na łatwą do czyszczenia. Mój wózek jest czarny.. Jedynie nie podoba mi się wygląd budy. Od góry jest czarna a od spodu biała pikowana... wygląda trochę... no nie wiem, tanio. ale to kwestia gustu. W sumie sam wózek nie jest jakoś super drogi...
                  Nie jest to mercedes, ale nie oczekiwałam tego od niego. Dla mnie jest jako wózek do podróżowania. Na co dzień mam X-Landera XA. Przy nim Malibu wygląda filigranowo... Hehe ale się sprawdził.
      • rozamunda_1 Re: wklej fotki wózka - proszę 23.01.12, 12:19
        jest taki, tylko ma całe czarne siedzisko.
        https://www.hauck.de/collection2012//malibu.49.1.7.6_info.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka