Dodaj do ulubionych

Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki?

28.01.12, 16:53
Witam
Pomóżcie mi dobrać odpowiedni wózek, myślę, że wielofunkcyjny miejski.
Musi mieć rozstaw kół- szerokość do 58-57 cm (winda ma 60)

Potrzebuję też łatwo zamontować fotelik i gondolę z rączką do przenoszenia.

Mam kilka typów spełniających te kryteria (3w1):

-Jane solo, carrera
-x-lander xgo
-chicco trio enjoy, living,
-hauck shopper, malibu
i droższe:
-peg perego pliko p3
-teutonia fun system,
- bebe confort loola (niestety jest prawie na styk do windy)

Proszę o opinie użytkowniczek wózków typu parasolka 3w1 dla noworodka.
Wolałabym najlepszy z tych tańszych do miasta, pod miastem mam wózek na dużych kołach.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 28.01.12, 17:09
      Koleżanka miała to chicco, to po prostu masakra. Ogólnie parasolki chicco raczej nie cieszą się dobrą opinią. Xgo był na forum opisywany, też nie ma dobrych opinii. Miałam wózek, innego typu, ale firmy hauck i nie polecam.
      Z tych wszystkich wymienionych ja bym zdecydowanie teutonię wybrała, ale ja parasolek w ogóle nie trawię :)
      • mar-ta29 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 28.01.12, 17:47
        Ja lubie parasolki- ale miałam dla dziecka od 8 miesiąca - bebe confort,
        A teraz potrzebuję dla noworodka wybrać najlepszą.
    • annulka79 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 28.01.12, 18:40
      Z tych wybrałabym zdecydowanie Teutonie fun system fajna i siedzisko w obie strony, ma coprawda niezbyt wysokie oparcie ale dla maluszka super. Zamontyjesz hondolkę, bezpieczne foteliki (Teutonia, Maxi Cosi) W sumie Jane też nie jest złym pomysłem (np. gondolka transporter dość spora).

Popatrz jeszcze Na Cybex Callisto. to parasolka z pełną rączką, amortyzowana na 4 koła (ale wiadomo parasolka więc cudów w tej kwestii się nie doszukuj). Waga spacerówki to ponoć 8 kg (nie ważyłam ale podnosiłam i to prawdopodobna waga) zamontujesz gondolkę i fotelik samochodowy na te same adaptery (Cybex aton lub Maxi Cosi).

Może Bebe Confort ELEA (na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach). Ma nawet amortyzację i kółka nieco większe. Wygodne siedzisko w obie strony.

X-lander xgo niby parasolka ale cieżka i baaardzo nieporeczna, chicco trio enjoy i living niedrogie ale mało solidne i nie chodzi mi tu o wygląd czy wrażenie, Hauck to samo (taka jakość marketowa nieco). Loole kiedyś chciałam kupić, na szczęście nie kupiłam a koleżanka tak i nienawidziła szczerze.

• berciunia1 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 28.01.12, 18:47
        miałam chicco ct 01 i enjoy evolution i nie narzekałam- do miasta fajny,
        w komplecie fotelik 3 * dość obszerna gondola w porównaniu np do quinny
        lekki, dobrze się podbija.
        • tereferefretka Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 28.01.12, 21:14
          ja bym rozwazyla callisto, super sprawa, i fajnie z gondolka wyglada ;)

co do looli,ja bym jej tak nie skreslala,kazdy lubi co innego,powozilam nia synka znajomej,i oni uzywali cale 2.5roku, z gondola windoo, fotelikiem creatis,i spacerowka,wtedy to bylo siedzisko opera (od innego modelu), co kto lubi...
          • mar-ta29 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 29.01.12, 08:55
            Popatrzyłam i poczytałam na forum o cybex callisto i wizualnie ok ale pojedyncze kola wydają sie mało solidne,opisywane na forum awarie , ceny kosmiczne za wymianę kół...

A jednak solidność, w miarę amortyzacja , podwójne koła,
            nie musi być specjalnie lekki, ani siedzisko przekładane,
            musi mieć szer do 58cm i łatwo, szybko wypinany fotelik i gondolę.

Czy któraś mama jeździła w zimie z samym fotelikiem dla ok4 miesiecznego dziecka?
            • emakowka Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 29.01.12, 10:29
              Hauck shopper też sobie odpuść-miałam go kiedyś strasznie sztywny,zero amortyzacji i zero podbijania spacer z nim to istna męka, bardzo szybko się go pozbyłam. Jedyny plus tego wózka to duży kosz na zakupy.
              • gaga-sie Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 29.01.12, 22:35
                No, w końcu to był shopper;-)
            • thea19 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 12:18
              planujesz wozic dziecko na spacery w foteliku samochodowym zima? pojezdzij tak sama w ciasnej taczce ze 2h na mrozie. nawet latem to idiotyczny pomysl. fotelik sluzy do wozenia dziecka autem, ew na szybkie zakupy, czy do lekarza.
              ps parasolki zima na nieodsniezonych chodnikach to porazka.
              • mar-ta29 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 13:29
                thea19 napisała:

> planujesz wozic dziecko na spacery w foteliku samochodowym zima? pojezdzij tak
                > sama w ciasnej taczce ze 2h na mrozie. nawet latem to idiotyczny pomysl. foteli
                > k sluzy do wozenia dziecka autem, ew na szybkie zakupy, czy do lekarza.
                > ps parasolki zima na nieodsniezonych chodnikach to porazka.

Muszę zaprowadzić/odebrać dzieci do/z przedszkola do którego nie da się wjechać.
                Rozważam opcję 3w1 z łatwo montowanym fotelikiem i gondolą przenośną.
                Nie znam się na chustach i nie wiem czy to by było wygodne w pomocy w szatni dzieciom.
                Na dłuższe spacery czy zakupy oczywiście, ze gondola.

Parasolkę jak najbardziej używam już 4 zimę i nie ma problemu...

Pytałam o noworodka w gondoli na stelażu parasolki?
                I pytam się o fotelik zimą na ok 10-15 min drogi?
                • afroddytta Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 14:20
                  Pewnie, że dasz radę z tym fotelikiem na te kilkanaście minut, bo dlaczego by nie, przecież czasami dziecko dłużej w samochodzie jedzie itd. Odpowiednio go ubierzesz plus, gorąco polecam śpiworek do fotelika, bardzo wygodna sprawa, na miejscu rozpinasz cały i mały się nie grzeje.
                  • annulka79 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 16:12
                    afroddytta napisała:

> Pewnie, że dasz radę z tym fotelikiem na te kilkanaście minut, bo dlaczego by n
                    > ie, przecież czasami dziecko dłużej w samochodzie jedzie itd. Odpowiednio go ub
                    > ierzesz plus, gorąco polecam śpiworek do fotelika, bardzo wygodna sprawa, na mi
                    > ejscu rozpinasz cały i mały się nie grzeje.

Właśnie chcialam to samo napisać :)
                    Również polecam śpiworek do fotelika. dziecku nic sie nie stanie przez parę minut, śpiworek a poza tym foteliki mają jeszcze niewielką budkę/daszek. Mozna dokupić nawet folię przeciwdeszczową na fotelik.
                    • m_aw Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 16:34
                      Ja mam i'coo Pii gondola + spacerowka + fotelik maxi cosi.
                      Naprawdę moge polecic ten wózek. Nie ma dużej amortyzacji, ale na miejskie chodniki jest naprawdę ok.
                      Gondola bardzo duża. Spacerowka w dwie strony montowana. Super buda.
                      Składa sie do małych rozmiarów.

Jeśli masz pytania, chętnie odpowiem :)
                    • afroddytta Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 20:06
                      Ja mam folię na fotelik, przydaje się jak pada deszcz czy śnieg lu w dużym wietrze, za te 10-15zł warto mieć. Mam fotelik x-c i trzymam folię w tym schowku w foteliku.
                      • mar-ta29 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 20:40
                        Dzięki za rady :-)
                        Jeszcze tylko dobrać wózek...
                        boję się trochę tych kół pojedyn czych w polecanych modelach...
                        Proszę o więcej opinii o wózkach
              • tereferefretka Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 30.01.12, 21:40
                thea, ja sie niestety z toba zgodzic nie moge.
                jak do tej pory,(a mam 2 dzieci) moje,juz jedno niewozkowe,drugie juz tez prawie nie.
                moje dzieci nie znosily gondoli,jedna urodzona latem(w czerwcu) zanosila sie od placzu i wygladala jak burak,jak ja kladlam w gondoli,i do 7.mca nie bylo innej opcji niz fotelik+ stelaz...
                druga urodzona w marcu, podobnie, spacery od malego albo w cabriofix albo w kubelku spacerowki...
                ot,moje dzieci wolaly jezdzic w taczce,opatulone. kazde dziecko jest inne, nie ma co sugerowac dziewczynie,bo to wszystko wyjdzie w praniu.. dziec moze akurat to polubic...
                • mar-ta29 Re: x-lander xgo 07.02.12, 13:44
                  Może macie nowe opinie ,doświadczenia co do tego wózka 3w1 ?

wątek przyszpilony-jest mocno podzielony co do opinii.
                  • tereferefretka Re: x-lander xgo 09.02.12, 09:25
                    x-go w ogole bym sobie odpuscila,
                    ciezki, siedzisko ma krotkie oparcie, misiunia z foromowej wozkomanii go miala,nie poleca ;)
                    on tez ma pojedyncze kolka,wiec jesli juz mialabym wybierac,ja bralabym callisto, duzo dziewczyn uzywa nie bylo chyba tak zle z tymi kolami,poza tym,od czego jest gwarancja...

ja chcialam go kupic dla swojej wlasnie z gondolka od urodzenia,ale niestety nie mialabym co ze starszakiem zrobic,wtedy jeszcze niechodzacym.
                    na pewno bralabym cos co ma pelna raczke, z podwojnymi szlag czlowieka trafia, chcesz sie w glowe podrapac i wozek zjezdza z chodnika ;p
    • variuss Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 08.02.12, 12:41
      z wymienionych - jane solo, ma genialny system mocowania
      gondolkę bez probelmu kupisz używana
      spacerówki nowe sa w dobrej cenie, wózek jest fajny do miesta i nie tylko, teutonia Fun jest super ale nie jako wózek dodatkowy- jest spora po złozeniu i ciezka, średnio sie nadaje do czestego wozenia w aucie( wkładanie i wyciaganie jej z bagaznika jest mało komfortowe)

na 2 miescu brałabym PP Pliko P3, Plico Easy Drive lub Pliko Swith
      na 3 miescu ( bo cieższa) inglesinę Zippy, Zippy Free, Otutto
      • mar-ta29 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 09.02.12, 10:41
        Własnie na obecną chwilę jane solo mam na 1 miejscu,
        Może jeszcze jakieś opinie? Propozycje? :-)
        • magdziii Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 09.02.12, 22:22
          Ja mam Jane Solo, ale tylko jako spacerówkę, więc nie wypowiem się o gondoli. Mogę tylko pochwalić wersję spacerową, jestem bardzo zadowolona:) Wcześniej miałam Jane Aniversario, ale pojedyncze koła i hamulec ręczny to była porażka. Dla drugiego dziecka kupiłam Solo i jest super. podwójne koła świetnie się sprawdzają, oparcie prawie na płasko, budkę można opuścić po sam pałąk, nawet gdy jest opuszczone oparcie. Składa się do małych rozmiarów.Jedyne co to koszyk na zakupy ma kiepskie zaczepy, przy większych zakupach się rozpinają. Ale wymieniliśmy na takie plastikowe zaciski i jest git:)
    • basias78 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 15.02.12, 19:23
      polecam wózek najlepiej polski, cena dostępna i przedwszystkim wilofunkcyjny, mnie taki najlepiej służył, duże pompowane koła, super się prowadzi, lekki aluminiowy, i ma kilka funkcji m.in. kołyski :-), do konstrukcji można założyć fotelik samochodowy z innej firmy za pomoca specjalnych adapterów, więc jeśli ma się już fotelik to można go wykorzystać, a jeśli nie to można kupić fotelik w zestawie, jesli chodzi o konkretny model to zależy od upodobań ale generlnie bebetto spisał sie na medal :-), bebetto aquarius troche drozszy ale za to świetny i bardzo nowoczesny, a do niego podobny a btańszy jest bebetto solaris, najlepiej pooglądac na internecie na stronie producenta albo w jakim sklepie internetowym, na allegro tez są. Powodzenia !!!
    • olis9 Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 15.02.12, 20:02
      Gorąco polecam BABYAS - rozstaw 58 cm.
      • afroddytta Re: Wąski miejski wózek wielofunkcyjny - jaki? 15.02.12, 20:10
        Rety, albo napiszcie wprost, że to reklama, albo się trochę wysilcie z tymi postami. Po takim szczerym poście, nikt na pewno tym wózkiem się nie zainteresuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka