18_lipcowa1 26.05.12, 13:47 Chodzi mi o to czy moze ulepszyli spacerówkę i dziecko moze siedziec normalnie czy nadal tylko półleżąco i nie da rady naciagnąc tego paska wyzej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 26.05.12, 14:12 coś ulepszyli, ale szału się nie spodziewaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 26.05.12, 14:15 sylki napisała: > coś ulepszyli, ale szału się nie spodziewaj :D tzn ogólnie co do wózka? Przyznam, ze byłam zadowolona z niego, z gondoli, z prowadzenia, z tej dużej budki ale do szału doprowadziła mnie ta spacerówka i ten nieszczęsny pasek i półleżące dziecko, myślałam ze jesli to naprawili to kupie dla drugiego malucha ten model 2012 a jak nie taki to jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 28.05.12, 09:12 Tak ogólnie co do wózka :) Moja siostra zadowolona, ale mnie by parę rzeczy doprowadzało do szału...choć póki co serwis nadal jest na wysokim poziomie...Lipcowa najlepiej jak sama sprawdzisz w sklepie :) Ach, tak mi się przypomniało, a ten x-move, obracane siedzisko ma, dużą budkę oraz oparcie regulujesz jedną ręką...jego minus to waga niestety Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 28.05.12, 09:37 sylki napisała: > Tak ogólnie co do wózka :) > Moja siostra zadowolona, ale mnie by parę rzeczy doprowadzało do szału...choć p > óki co serwis nadal jest na wysokim poziomie...Lipcowa najlepiej jak sama spraw > dzisz w sklepie :) > Ach, tak mi się przypomniało, a ten x-move, obracane siedzisko ma, dużą budkę o > raz oparcie regulujesz jedną ręką...jego minus to waga niestety No wlasnie. Przy 1 dziecku miałam XA, był super , wadą była wtedy waga- teraz juz nie oraz to nieszczęsne siedzenie. Z tego co widze wiele dzieci w xlanderach ma poduchy pod plecami. Sprzedałam toto i kupilam normalną spacerówkę, na zimę jeszcze pożyczylam traktora od kolezanki ale teraz chcialabym dluzej pojedzic takim traktorem, zwlaszcza ze waga juz nie stanowi a xlander ponoc daje rade w terenie. prowadzil sie zawsze super, mial spory kosz na zakupy, naciągana mocno buda to wg mnie rewelacja , wiec gdyby tylko siedzenie nie było takie połleżace + wszystkie bajery ktore ma xmove to bym brała. Jade dzis oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
tereferefretka Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 28.05.12, 10:04 zależy co rozumiesz przez "daje radę w terenie" bo one nie maja amortyzacji, tylko pompowane kola, nie wiem czy niekiedy nie byloby bardziej komfortowo na kolach z pianki a z amortyzacja jak na przyklad w teutonii. mnie x-landery nie przekonują, ale jeśli byłaś zadowoloną użytkowniczką, to czemu nie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 28.05.12, 13:53 to że daje radę w lesie i na plaży na przykład tereferefretka napisała: > zależy co rozumiesz przez "daje radę w terenie" Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 28.05.12, 10:23 Właśnie, co masz na myśli pisząc teren? Nie wyobrażam sobie jazdy nim w terenie, bo jest po prostu twardy, ręce mnie bolały :D Odpowiedz Link Zgłoś
tereferefretka Re: X Lander 2012, czy nadal beznadziejna spaceró 28.05.12, 12:11 no opcje są dwie, albo ręce bolą, dzieckiem telepie, albo rączka dostaje strasznego luzu, do tego stopnia, że chcąc podbić wózek pod krawężnik, masz wrażenie, że się raczka złamie. to w modelu 2010/11 ale mam wrazenie ze w tej kwestii niczego nie zmienią, no chyba, że x-move, ale to jak na x-landera wozek drogi, i diabelsko cięzki, jak dla mnie-nieproporcjonalny, cienkie rurki stelaża, ogromne kola, ledy mnie akurat nie kręcą, wiec chyba bym postawila na cos innego ale jedno jest pewne, używanego x-landera sprzedaje się od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 wrażenia 28.05.12, 13:56 No wiec jest bardzo zgrabny, na pewno lepiej zbudowany niz xa zwrotny swietnie sie składa, na płasko dosc budka sie mniej zaciąga buuuuu i spacerówka jest mniejsza ale ponoc to norma przy spacerówkach ktore mozna zakładac przodem i tyłem do rodzica odchudzony o 2 kg troche za duzo tych gadzertów typu szmaty w wozku, jakies podkładki ,nakładki- ja to sie zdejmie to od razu wiecej luzu mały spioworek, no ale ja takie duzy ciepły to mam i tak osobno ogolnie mutsy przy nim to traktor, bo jeszscze mutsy mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tereferefretka Re: wrażenia 28.05.12, 16:34 z dwojga zlego, bierz x-landera, ja mutsy odradzam, ale naprawde sporo osob mimo mojego ględzenia że to nie jest fajny wózek się nie posłuchało i potem było zgrzytanie zębami, że beznadziejne siedzisko, daszek jak dziób pingwina, i ciezki tylem do k.jazdy nie da sie dziecka podbic pod kraweznik.. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: wrażenia 28.05.12, 16:55 czemu złego? to naprawde fajny wozek a polecisz jeszcze jakis? Odpowiedz Link Zgłoś
tereferefretka Re: wrażenia 28.05.12, 18:12 ja nie mowie, ze nie fajny, z reszta fajne to co sie komu podoba, mi x-landery nie przypadly do gustu, chociaz x-move sie nie zarzekam, na żywo nie widziałam,z opisow jedynie co w sumie mi przeszkadza to spora waga spacerowki. moje dziecko juz nie w tym rozmiarze, wiec nie przetestuje. mutsy naprawde nie polecam, powiem tak, szalu nie ma,cena wysoka, stelaze sie bardzo rysuja, od naprawde delikatnego i cierpliwego podejscia do tego sprzetu, te pseudo felgi sie psuja(nie wiem jaki model sobie upolowalas, ja mialam urbanridera) guziczki nie odskakuja przy montowaniu kolek, a niestety ze wzgledu na gabaryty trzeba bylo je sciagac do bagaznika. z tego co moge Ci jeszcze polecic, no to może trójkolowiec którys skoro zalezy Ci na jeździe po lesie i plaży. dziewczyny polecają easywalkery, mi wizualnie one tez w miare podchodza, nie testowalam, ale warto opinii moze poszukac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 aha i odpowiem sobie sama 28.05.12, 15:58 spacerówka teraz ma normalną pozycję, gdyz rozkłada się na taki jakby automat a nie naciąga na pasek wsadziłam tam moją 2,5 latkę, wprawdzie drobną ale młoda spokojnie sie miesciła i dobrze jej sie lezało Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: aha i odpowiem sobie sama 28.05.12, 16:18 to super, niepotrzebne części tych kolorowych szmatek możesz wyciągnąć z wózka i też będzie git :) Próbowałam znaleźć jakiś filmik jak się rozkłada opracie bom bardzo ciekawa, ale cóż, będę musiała się pofatygować do sklepu...ech Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: aha i odpowiem sobie sama 28.05.12, 16:56 sylki napisała: > to super, niepotrzebne części tych kolorowych szmatek możesz wyciągnąć z wózka > i też będzie git :) > Próbowałam znaleźć jakiś filmik jak się rozkłada opracie bom bardzo ciekawa, al > e cóż, będę musiała się pofatygować do sklepu...ech z tyłu zwykły plastikowy przycisk zdaje sie ze podnosisz placem do gory w sie rozkłada Odpowiedz Link Zgłoś