Dodaj do ulubionych

spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7-mc

07.03.13, 12:57
dziewczyny, blagam pomozcie, musze szybko kupic wozek dla swojej corki. wyrosla z gondoli (jane capazo) no i przelozylam mloda do nomada. no i nie jest dobrze. po pierwsze mala w niej tonie, zsuwa sie itd no i chyba niezbyt dobrze reaguje na to ze mnie nie widzi. no i postanowilam (nawet namowilam juz meza) ze kupie spacerowke na ten okres przejsciowy ktora bedzie miala opcje obracanego siedziska. no i wlasnie mam dylemat, nie mam funduszu na nowy wozek, kupuje na ebay gdzie dostene sa mamas and papas,boogaboo, icoo ale tych malo, i moze jakies inne ale w sumie to nie wiem czego szukac. generalnie musze miec wozek z 1 raczka ktory sie fajnie prowadzi (tak jak moj nomad:)) wygodny dla malej z rozkladanym siedziskiem, dosc spora buda no i koniecznie z siedziskiem przodem do rodzica. . aha mieszkamy w miescie gdzie chodniki sa proste ale korzystamy duzo z parkow i placow zabaw. czesto prowadze wozek 1 reka z racji trzymania drugego dziecka lub np rozmowy przez tel jak mala spi. napalilam sie juz na m&p sole ale czy bede zadowolona? bo przeczytalam kilka opinii ze przodem do rodzica to ona sie kiepsko prowadzi i podbija
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 13:30
      Zobacz Bugaboo cameleon lub starszy frog,może też Joolz day lub Bloom, Quinny Buzz, z m&P to Mylo.
      • dask77 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 14:58
        dzieki, zatem nie sola, zaraz poszukam Twoich typow.
      • dask77 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 15:36
        no niestety zaden z Twoich typow: odpadaja kubelkowe siedziska , no i za duze kola- nie wejde z nimi do autobusu tak swobodnie jak moim nomadem.
        • annulka79 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 16:39
          dask77 napisała:

> no niestety zaden z Twoich typow: odpadaja kubelkowe siedziska , no i za duze
          > kola- nie wejde z nimi do autobusu tak swobodnie jak moim nomadem.

A dlaczego duże koła miałyby powodować ze nie wejdziesz wózkiem swobodnie do autobusu? Jeździłam w autobusie z Buzzem i nie widzę problemu, jedo fyn też swobodnie się daje przestawiać. Lepiej było z parasolkami ale nie tego przecież szukasz. No chyba że o wagę Ci chodzi, albo rozstaw kół.

Kubełkowe siedziska (dobrze wyprofilowane, a takie były proponowane) nadają się jak najbardziej. Szczególnie ze piszesz ze dziecko sie zsuwa.
          • dask77 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 17:15
            mieszkam w Londynie i jezdze czesto autobusem, owszem mozna wejsc tylnymi drzwiami, ale ja szczegolnie tego nie lube, a moj nomad wchodzi przednimi- chodzi wlasnie o rozstaw kol.
            poza tym nie jestem fanka siedzisk kubelkowych, zal mi dzieci w nich spiacych, moze sie myle ale jak dla mnie dziecko musi miec mozliwosc wyciagniecia w wozku. poza tym chyba wymienione wozki no moze oprocz bugaboo nie naleza do lekkich, wymieniony przez Ciebie Jedo Fyn jest ciezszy dwukrotnie od mojego Nomada.
          • dask77 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 17:28
            annulka79 napisała:

> dask77 napisała:
            >
            > > no niestety zaden z Twoich typow: odpadaja kubelkowe siedziska , no i za
            > duze
            > > kola- nie wejde z nimi do autobusu tak swobodnie jak moim nomadem.
            >
            > A dlaczego duże koła miałyby powodować ze nie wejdziesz wózkiem swobodnie do au
            > tobusu? Jeździłam w autobusie z Buzzem i nie widzę problemu, jedo fyn też swobo
            > dnie się daje przestawiać. Lepiej było z parasolkami ale nie tego przecież szuk
            > asz. No chyba że o wagę Ci chodzi, albo rozstaw kół.
            >
            > Kubełkowe siedziska (dobrze wyprofilowane, a takie były proponowane) nadają się
            > jak najbardziej. Szczególnie ze piszesz ze dziecko sie zsuwa.

moja coreczka skonczyla dzis 7 mcy i jeszcze sama nie siedzi-dlatego sie zzsuwa, poza tym jest drobna (szczupla i dluga, waga 7800) , mysle ze dla niej kubelkowe siedzisko niebyloby zbyt przyjemne nawet gdyby nie spala.
            • annulka79 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 18:46
              Fyna absolutnie nie proponowałam. Napisałam jedynie jako przykład, że wózkiem z dużymi kolami wygodnie się manewruje również w autobusie.

Co do siedzisk kubełkowych to takie zdanie jak Ty mają osoby które ich nie używały. Jednak nic na siłę ;)

No jeśli dziecko nie siedzi to powinno leżeć, posadzone oczywiście ze się zsunie.
              Zobacz Mamas&Papas (Mylo, sola), może nie podbijają sie jakoś super z dzieckiem siedzącym tyłem ale dotyczy to raczej cięższych dzieci. Przy Twojej kruszynce będzie ok. Mają fajną budę i ładnie wyprofilowane siedzisko.
              • dask77 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 19:05
                annulka79 napisała:

> Fyna absolutnie nie proponowałam. Napisałam jedynie jako przykład, że wózkiem z
                > dużymi kolami wygodnie się manewruje również w autobusie.
                >
                > Co do siedzisk kubełkowych to takie zdanie jak Ty mają osoby które ich nie używ
                > ały. Jednak nic na siłę ;)
                >
                > No jeśli dziecko nie siedzi to powinno leżeć, posadzone oczywiście ze się zsuni
                > e.
                > Zobacz Mamas&Papas (Mylo, sola), może nie podbijają sie jakoś super z dzieckiem
                > siedzącym tyłem ale dotyczy to raczej cięższych dzieci. Przy Twojej kruszynce
                > będzie ok. Mają fajną budę i ładnie wyprofilowane siedzisko.
                dzeki, no wlasnie o to pytalam, bo ta sola chodzi mi po glowie, tylko balam sie o te jazde przodem a w zasadzie to jedyny powod dlaczego kupuje nowy wozek.
              • afroddytta Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 19:06
                Trudno znaleźć wózek w wadze Nomada, bo jest bardzo lekki, ale jeśli nie zamierzasz wózka nosić tylko wjeżdżać nim do autobusu to nie powinien to być problem, bo proponowane wózki nie są ciężkie, ale wygodne bp mają spore pompowane koła i ogólnie są dobrej jakości i dobrze się prowadzą. Co do rozstawu tylnych kół to nie znam szczegółów.
                Co do siedziska kubełkowego to użytkowniczki wielokrotnie pisały, że takie właśnie siedziska są wygodniejsze dla dzieci jeszcze nie siedzących, ogólnie nie są to "złe i niezalecane siedziska" jeśli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych są równie dobre jak tradycyjne, a nawet w niektórych schorzeniach bioderek zalecane, przeważnie też są mniejsze i przytulniejsze i często np. w joolz bloom lepiej wyprofilowane. Sama woziłam swoje dzieci (od 6 mies. do nawet 3lat) równocześnie w wózku tradycyjnym i kubełku (w sensie na zmianę) i żadne nie widziało różnicy, tak samo i długo spali, a kiedy byli młodsi zdecydowanie chętniej leżeli poziomo w kubełku ( w tradycyjnym wózku nie chcieli leżeć, tylko podczas spania dało się ich położyć). Teraz dla czwartego dziecka kupuję właśnie cameleona aby móc go wozić po gondolce najpierw w przytulniejszym i mniejszym kubełku, bo spacerówkę mam bardzo obszerną i starszak pewnie będzie z niej jeszcze korzystał.
                • dask77 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 20:06
                  hmm, moze rzeczywiscie ten kubelek nie taki straszny jak mi sie wydaje. nie wiem czy bede miala szanse sie przekonac bo to juz moj naprawde ostatni zakup wozkowy.
                  waga wozka ma dla mnie znaczenie, bo sporadycznie korzystam z metra, a wejscie do domu mam ze stopniami wiec przenosze go codziennie i nawet moj nomad wydaje mi sie czasami ciezki jak go nosze z dzieckiem.
                  no ale boje sie czy ta sola jest solidnym wozkiem, bo niestety nie wydaje sie taka:( dlatego szukam ewentualnie innych propozycji.
                  • afroddytta Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 07.03.13, 20:25
                    Jak masz kilka schodków do domu (ja mam też z 8) to przy takim wózku z dużymi pompowanymi kołami spokojnie możesz go wciągać na tylnych kołach, ja tak np. robię z UJ, Speedi, Easywalkerem, nigdy ich nie nosiłam. Nomad, szczególnie jesli masz pianowe koła to faktycznie do wciągania się nie nadaje.
    • famidyna Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 13.03.13, 11:08
      kurcze, zmartwiłam się...my też będziemy mieć podobny problem, bo Alicja to kruszyna, a mamy taki sam zestaw - jeszcze jeździ w gondolce capazo, ale właśnie boję się przeniesienia do nomada, bo specjalnie wybieraliśmy wózek z fajnym, szerokim siedzeniem, no i jeszcze nie wiem jak z jazdą przodem, bo jej nie przekładaliśmy jeszcze do spacerówki

myślałam na początek o wkładce redukcyjnej, tylko nie za bardzo wiem gdzie taką zdobyć???

niekubełkowe, rozkładane na płasko i węższe niż w nomadzie siedzenie jest w jane muum, no i co najważniejsze - jest przekładane przód-tył
      -
      Alicja, październik 2012
      • thea19 a od qiunny? 13.03.13, 13:18
        jak nie ma oryginalnej to moze ta bedzie pasowac
        • famidyna Re: a od qiunny? 13.03.13, 13:50
          taka? muszę sprawdzić wymiary i nie wiem jak z pasami kurcze https://nokautimg2.pl/p-ec-e4-ece436281cbd08ebd46dedc56bfedd8e500x500/wkladka-redukcyjna-do-quinny-speedi-sx.jpg
          Alicja, październik 2012
          • thea19 Re: a od qiunny? 13.03.13, 14:14
            ta
            ona wyglada na uniwersalna
      • Gość: Hannah Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- IP: 78.10.141.* 16.02.17, 16:06
        Witam,
        ja właśnie teraz mam taki sam problem.
        Poszukuję spacerówki przodem do rodzica dla mojej 6-cio miesięcznej córeczki, która już się zbuntowała i za nic nie chce leżeć w gondolce....
        Szukam spacerówki, która spełni poniższe wymagania:
        - przodem do rodzica
        - duże koła/ pompowane koła (amortyzacja)
        - duża budka
        - rozkładana do spania
        I to w sumie na tyle. Ważne dla mnie, aby córce było wygodnie, żeby jej nie wytelepało na naszych chodnikach... inne rzeczy, czyli waga, rozmiary, składanie, kosz nie są dla mnie istotne.
        Chętnie kupię używany, ale nowy też wchodzi w grę jak najbardziej, tylko żeby cena mnie nie zabiła ;)
        Czy mogłabym prosić o pomoc bardziej doświadczone ode mnie osoby? Będę ogromnie wdzięczna, bo już mi mózg paruje od czytania o tych wózkach...
    • Gość: MamaKaroli Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- IP: *.internetia.net.pl 20.02.17, 20:20
      Skończcie już z tą nachalną reklamą, czy ten wózek aż tak źle się sprzedaje?

... dziś na zakupach spotkałam panią z wózkiem Anex, poprosiła o pomoc "utorowaniu" drogi bo wózkiem ciężko manewrować, na pytanie czy jest zadowolona odpowiedziała że absolutnie nie i nie poleca. Dziecko 9 miesięcy wisiało na pasach i opierało się o pałąk żeby nie wyjechać z siedziska! Tak, wspomniałam o utwardzeniu amortyzatorów ale pani ze śmiechem odpowiedziała, że tak jest właśnie na utwardzonych (rady w necie czytała) ... siedzisko niby duże ale było jakby za dzieckiem i ponoć głębiej malucha posadzić się nie da (bez śpiworka, w polarze bo kurtkę miał ściągniętą). Gondola miała krzywe dno, oparcie krzywe, "super" materacyk musieli wymienić i wtedy mały dopiero spokojnie spał ale podnoszonego oparcia i tak nie wykorzystali bo dziecko się zsuwało na bok. Ciężki. Czarny stelaż szybko sie rysuje, podobnie jak dno gondoli. Aktualnie zamówiła nową spacerówkę a ten idzie na sprzedaż póki się nie złamał...

Tyle opinii od spotkanej użytkowniczki :/
      • kola004 Re: spacerowka przodem do rodzica dla drobnego 7- 22.02.17, 18:26
        A może spacerówka Joolz Quadro Wam przypadnie do gustu? Ja słyszałam same pochlebne opinie na jej temat od znajomych użytkowników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka