Dodaj do ulubionych

xt vs. zooper waltz

06.04.13, 10:35
ja wiem, ze porównanie może niezbyt trafne, ale mam akurat możliwość kupienia któregoś z nich, a i po wielu rozterkach spacerówkowych zostały mi już wreszcie tylko te dwa wózki. maca mogę kupić w okazyjnej cenie 500zł, niemal nówkę. nie do końca może odpowiada tym wszyskim cechom, których poszukiwałam i znalazłam w waltzu, ale widzę, że dla wielu osób inne wózki pod względem jakości na przedbiegach z macami przegrywają. i też wiele osób mówi "bierz xt w ciemno, nie pożałujesz".

zooper to wydatek ponad 700zł, ale zalet ma wiele - podobno daje radę na wertepach, wygodny i szeroki, fajna buda i kosz, jakość niezła. taki porządniejszy mi się od maclarena wydaje, bardziej konkretny.

a zależy mi przede wszystkim na dość pojemnym koszu, obszernej budzie za którą można dziecię schować, wygodzie malucha - by mi się w zimie w kombinezonie mieścił do końca wózkowania (teraz ma 14mies.) - i mojej - potrzebuję czegoś na wertepy, lekkiego w podbijaniu. czy mac poradzi sobie w terenie? nie muszę nosić, w samochodzie też na miejscu mi szczególnie nie zależy więc gabaryty i waga obojętne.

proszę o podpowiedzi, muszę się decydować w miarę szybko.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: xt vs. zooper waltz 06.04.13, 20:03
      Xt to niestety kiepsko skonstruowany wózek w kontekście 3 kołowca tzn. kiepsko wyważony itd. i nie prowadzi się komfortowo (w przeciwieństwie do dobrych 3kołowców), więc jeśli x-lander to XA, nie XT.
      • majkusia08 Re: xt vs. zooper waltz 06.04.13, 22:43
        Ona pisała o Maclarenie XT :)
        • afroddytta Re: xt vs. zooper waltz 07.04.13, 17:43
          Tak mi coś nie pasowało, ale zbyt zmęczona byłam ;)
    • 18lipcowa3 Re: xt vs. zooper waltz 07.04.13, 17:28
      miałam zoopera hulę, on sie różni od waltza rączką chyba i sposobem składania, bo chyba się składa w kostkę prawda? a nie parasolkę?
      i używałam ponad dwa lata bite, wszędzie dosłownie, moja córka była z tych dużo jeżdzących
      i naprawdę wózek dał radę, jest super ta buda, duże siedzisko, naprawdę solidny jest, a przy tym lekki, ładny
      stoi na strychu teraz i spokojnie by posłużył kolejnemu dziecku ale jednak wolę pełną rączkę dlatego druga córa będzie miała właśnie waltza albo bolero

maclaren wg mnie jest przereklamowany i to mocno
      • 18lipcowa3 Re: xt vs. zooper waltz 07.04.13, 17:31
        moja córka jezdzila nim od ok 7 miesiecy do równych 3 lat
        miesciła sie w kombinezonie i jeszcze śpiwór był nałożony na siedzisko
        w wieku 3 lat jak ostatni raz nim jechała to miała ok 13-14 kg i 98 cm wzrostu
        aha i nadal sie do niego mieści, ma 3,5 roku ;-)
        • ann.ada Re: xt vs. zooper waltz 07.04.13, 22:19
          a tak, o maclarenie pisałam ;) rozdarta byłam wewnętrznie, bo tak wiele osób poleca, ale robiąc rachunek sumienia to faktycznie waltz jest dla mnie ideałem. w sumie nie wiem dlaczego się wahałam ;) mac poszedł i widzę jednak, że dobrze :) dziękuję za cenne opinie, postanowione - zamawiam zoopera i kropka. podzielę się może swymi odczuciami jak już trochę pojeździmy, może komuś się przyda.

pozdrawiam :)
          • m.ag.da Re: xt vs. zooper waltz 28.09.13, 00:25
            zastanawiam się nad zakupem zoopera waltz i chciałam znać opinie jak się sprawuje? Ciężko go dostać, praktycznie tylko używane gdzieś w sieci są ogłoszenia.Gdzie można zamówić nowy?
            Pozdrawiam
            • blueaha Re: xt vs. zooper waltz 28.09.13, 20:40
              możesz zadzwonić do Fartlandii w Białymstoku- oni byli głównym dystrybutorem tej marki.
              ja tylko dodam, ze mialam w tym samym czasie maclarena questa i zoopera twista no i zooper wygrał zdecydowanie, został z nami do konca wózkowania/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka