Dodaj do ulubionych

Baby Design Lupo

08.09.13, 19:54
Hej, pod koniec listopada ma urodzić się moje drugie dziecko. Byłam zdecydowana na wózek Maxi Cosi Mura 4 plus.
Dzisiaj byliśmy w Smyku ostatecznie obejrzeć ten wózek i rzucił mi się w oczy wózek Baby Design Lupo. I powiem szczerze, że pozytywnie mnie ten wózek zaskoczył! Ma dużo fajnych rozwiązań (odpinany z jednej strony pałąk, duży kosz, pseudo skórzana rączka, rozkładana buda). I sama nie wiem jak to się stało, ale spodobał mi się ten wózek :P Wiem, że to inna klasa wózków niż maxi cosi, ale zaczęłam się zastanawiać...
Cena nie jest dla mnie najważniejszym kryterium, ważne, żeby wózek sprawdził się w praktyce.
Zależy mi na wózku na max 1,5 roku (tak, żeby dziecko przejeździło min 2 zimy). Boję się, żeby Baby Design nie okazał się chińską tandetą (najczęstsza wymieniania wada to skrzypiący stelaż i amortyzatory).
Wiem, że Murę sprzedałabym potem bez problemu, za przyzwoite pieniądze, a nie jestem pewna, czy Lupo będzie w ogóle nadawał się do sprzedaży po takim czasie.
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • kamijka88 Re: Baby Design Lupo 07.10.13, 13:49
      Kupiłam ten wózek, chociaż jeszcze go nie użytkujemy :) Też zastanawiałam się m.in. nad murą, ale spojrz sobie na gondolkę, która z przodu jest dość odkryta, w zimę maluszkowi może zawiewać. A Lupo poużytkujemy - zobaczymy, jest dość lekki, łatwy w obsłudze tzn. łatwo się składa i jest też dość stabilny, w sklepie poprzymierzaliśmy się i popodnosiliśmy sobie kilka wózków to np. x lander x move cały "chodził" w każdą stronę. Swoją drogą jestem ciekawa opinii rodziców już użytkujących Lupo
      • qnna Re: Baby Design Lupo 20.02.14, 21:04
        Jak ktoś używa proszę o opinie o tym wózku :)
        • Gość: gościu Re: Baby Design Lupo IP: 94.124.23.* 24.02.14, 14:47
          Mieliśmy ten sam dylemat, ale kupiliśmy jednak Murę 4 Plus ze względu na opinie iż po 2-3 tygodnia zaczyna wszystko skrzypieć, chińszczyzna typowa.
          • Gość: retra Re: Baby Design Lupo IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.14, 17:02
            Nieprawda ... Lupo to bardzo dobry model uzywamy i zdaje egzamin
            • Gość: gościu Re: Baby Design Lupo IP: 94.124.23.* 03.03.14, 14:11
              Jeżeli taki dobry to proszę popytać o reklamacje: z jakich powodów i po jakim czasie zgłaszne. Nas to przekonało, że w tym przypadku dobra cena nie idzie z dobrą jakością w parze. Oczywiście wygląd z daleka i funkcje jak z wózka z wyższej półki, ale jakość materiałów słabiutka....

Oczywiście trzymam kciuki, aby zakupiony wózek nie miał tych objawów o których piszą inni użytkownicy.
              • Gość: mamaras Re: Baby Design Lupo IP: *.echostar.pl 08.05.14, 10:06
                Witam z wózka byłam zadowolona, nic mi nie skrzypialo. Super się prowadziło ze względu na duże koła i świetna amortyzację, bardzo zwrotny ,pojemny kosz, łatwo złożyć i rozłożyć, spacerówka montowana tyłem lub przodem do kierunku jazdy , gondola super zabudowana. Sprzedaliśmy po roku zamieniając na parasolke.
                • Gość: ekierka Re: Baby Design Lupo IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 12:18
                  Pewnie niestety dużo waży, ale jak piszesz, że z drugiej strony tyle zalet to chyba warto się zainteresować. ;) Też potrzebuję wózka tego typu
                  • Gość: lupek Re: Baby Design Lupo IP: *.multi-ip.pl 17.07.14, 13:08
                    Użytkujemy i jesteśmy zadowoleni. Wszystko ma się w jak najlepszym porządku, poza tym, że dość łatwo łapie brud i ciężko go zmyć tzn. i tak zostaje plama od wody. Ale ogólnie zwrotny, świetnie się prowadzi. Zajmuje dość dużo miejsca w aucie, ale kupiliśmy parasolkę na wyjazdy. Jak dla mnie ocena: 8,5 /10
                • Gość: ela Re: Baby Design Lupo IP: *.centertel.pl 26.03.15, 18:04
                  A ja mam Baby Design Lupo Comfort i jestem bardzo zadowolona. Nie jest to górna półka ale swietnie się prowadzi co na naszych chodnikach jest dość istotne. Niestety kola czasem skrzypią ale wystarczy naoliwić. Syn ma trochę ponad rok i przymierzam sie do mniejszej spacerówki, zeby się zapakować na wakacje, ale jak oglądam te małe kółeczka to jestem przerazona i nie wiem czy jeszcze nie zostanę przy tym co mam.
                  • Gość: Anna12 Re: Baby Design Lupo IP: *.centertel.pl 18.05.15, 13:35
                    Ja za pół roku rodzę i choruję na ten wózek www.zabawkismyka.pl/Wozek-2w1-Baby-Design-Husky-Gondola-Gleboko-Spacerowy-09-Bez,p,2723 jest piękny LOVE :D i chyba go kupię
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka