Dodaj do ulubionych

jestem w kropce:(

15.10.05, 16:07
dziewczyny czy mozecie mi podac jaka jest roznica
miedzy wozkami trojkolowymi i czterokolowymi i na rzecz
krotych bardziej sie sklaniacie (zawsze jakos sadzilam
ze te trojkolowce malo stabilne :))?
Druga rzecz ktora mnie nurtuje to czy zdecydowac sie
na gondole czy raczej wozek z fotelikiem samochodowym
dla maluszka. Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami.
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: jestem w kropce:( 15.10.05, 18:39
      Hej,

Nie miałam wózka trójkołowego, więc na ten temat nie będę się wypowiadać, ale
      zdecydowanie kup gondolę , a nie fotelik samochodowy, zwłascza, że zima przed
      nami. Żaden fotelik nie da takiej ochrony przed wiatrem mrozem i ewentualnymi
      opadami jak gondola. Poza tym niemowlęta powinny leżeć na płasko, a nie w
      pozycji jaką daje fotelik, zwłaszcza, że spacery na ogół trwają ok. 2 godzin, a
      jak pogoda sprzyja nawet dłużej.

Zdecydowanie odradzam fotelik zamiast gondoli. Fotelik służy do wożenia dziecka
      w samochodzie, zastąpienia czasem gondoli fotelikiem w takich sytuacjach jak
      załatwianie spraw urzędowych, zakupów i w innych sytuacjach kiedy fotelik jest
      wygodniejszy dla nas, ale na codzień zdecydowanie gondola.

Pozdrawiam,

A.
    • ramka2 Re: jestem w kropce:( 19.10.05, 14:49
      BŁOGOSŁAWIENI LUDZIE, KTÓRZY MAJĄ TYLKO TAKIE PROBLEMY. JESTEŚ PRÓŻNĄ KOBIETĄ I
      ŻAL MI CIEBIE.
      • winky2 Re: jestem w kropce:( 20.10.05, 16:26
        Nie jest powiedziane, że ma tylko takie problemy. A to jest forum na którym
        dyskutuje się o wózkach a nie o problemach egzystencjonalnych.
    • ajk10 Re: jestem w kropce:( 19.10.05, 15:48
      ja nie korzystałam z trójkołowca osobiście, widział go tylko w akcji i chyba nie zaminiłabym się (mam wózek z duzymi, pompowanymi, nieskrętnymi 4 kołami, świetnie sprawdził się zarówno w mieście jak i w terenie). Osobiście miałam i gondolę i fotelik wpinany na stelaż, ale na spacery uzywałam tylko wózka - chodzi o pozycje dziecka oraz to, że w zimie nia da się go odpowiednio zabezpieczyć a latem w foteliku dziecko się zgrzeje. Natomiast fotelik wpinany na stelaż był błogosławieństwem w sytuacjach: zakupy, transport z parkingu na miejce docelowe, spacer w sytuacji "niezaplanowanej", z tym, że ja miałam do fotelika osobny stelaz, więc nie musiałam z niego wypinać gondoli i specjalnie "przystosowywać" go do fotelika (osobny zestaw stelaz - fotelik był pożyczony, bo oczywiście bezsensem jest specjalne kupowanie dodatkowego stelaża :-))
    • kokons Re: jestem w kropce:( 20.10.05, 18:00
      Mnie rowniez gondola na poczatek wydaje sie byc potrzebna i dlatego ja
      zamierzam kupic trojkolowy wozek Quinny Speedi albo Mutsy z osobna gondola
      spacerowka i wpinanym fotelikiem, ktory raczej bedzie sluzyl dziecku do jazdy w
      samochodzie zgodnie z zasada dla noworodkow nie dluzej niz godzine!
      To co najwazniejsze wydaje mi sie w tradycyjnej gondoli to absolutnie plaskie i
      stabilne podloze jakiego nie uzyskasz w spacerowce a kregoslup dziecka jest u
      noworodka zbyt mieki i delikatny zeby nim szarzowac. Po drugie gondola daje ci
      mozliwosc najlepszego osloniecia dziecka od wiatru czy zimna...no i wygodnie
      sie dziecko w niej doglada jak i z powodu odpowiedniej wyskosci chroni od
      spalin.

Jesli chodzi o roznice w cztero i troj kolowcach dla mnie jest zasadnicza w
      prowadzeniu wozka... mnie sie trojkolowca Quinny (co prawda w sklepie)
      najlepiej prowadzilo a jego przednie obrotowe o 360 stopni kolo jest duzym
      udogodnieniem dla lagodnego prowadzenia. Oczywiscie takie kolaw wiekszosci
      wozkow mozna zablokowac. Nie okrylam faktu niestabilnosci w tym wozku a jedyna
      trudnosc jaka widze to podjazdy stworzone jednak dla czterokolocow i wtedy na
      pewno trzeba bedzie taki wozek ciagnac a nie pchac pod gore.
      Mysle, ze najlepij sie przekonasz jak pojezdzisz takimi wozkami i odkryjesz co
      dla ciebie lepsze.

Zycze dobrych wyborow i polecam ci rowniez do przeanalizowania forum Wozki
      Dzieciece zeby wybrac najodpowiedniejszy dla was wozek.
      Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka