Dodaj do ulubionych

jaka emmaljunga????

28.11.05, 21:55
Zwariuję chyba z tymi wózkami; szukam i szukam i nic znaleźć nie mogę. Teraz
zastanawiam się nad emmaljunga (wcześniej na tapecie był quinny 4XL); do
wyboru jest sport stroller i crossway. Wózek ma być duży z pompowanymi kołami
i możliwością montażu spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy. Chyba
obydwa spełniają te warunki a w dodatku cena jest zbliżona. WIĘC
KTÓÓÓÓÓRY?????!!!!!!
Obserwuj wątek
    • madzik10 Re: jaka emmaljunga???? 29.11.05, 13:32
      up
    • lucypearl Re: jaka emmaljunga???? 29.11.05, 19:26
      Witaj,
      Ja wlasnie kupilam crossway. Musisz sie jeszcze zdecydowac, czy wazne dla Ciebie
      jest np. regulowanie zawieszenia - crossway ma 3 poziomy. Niestety nie wiem
      jakie sa zalety sport strollera :)
      Pozdrawiam,
      LP
    • cortinka Re: jaka emmaljunga???? 29.11.05, 21:19
      Też mam Crosswaya i jest super. Classica też sobie kiedyś dokładnie obejrzałam.
      Różnice, które zauważyłam:
      - hamulec (w Classicu jest taki odstający i miałam wrażenie, że cały czas bym
      na niego wchodziła, w Crosswayu jest ok)
      - troszkę inna budka (Crossway ma po obu stronach kieszonki na zamki)
      - koła (Classic pompowane, Crossway piankowe, ale z pompowanymi czasami też
      można dostać)
      - kosz na zakupy (Classic tradycyjny metalowy, Crossway - też metalowy ale po
      bokach jest materiałowa siateczka).
      Cenowo, Classic jest minimalnie tańszy, ale to też zależy gdzie się kupuje.
      Oba mają trójstopniową regulację zawieszenia, możiwośc montowania przodem i
      tyłem do kierunku jazdy. To chyba wszystko, jak sobie coś jeszcze przypomnę to
      dam znać. A gdzie jeszcze są Crosswaye, bo obdzwoniłam mnóstwo sklepów i
      nigdzie nie było. Ale w końcu kupiłam :-) A może myślisz o City Crossie (to
      nowszy model Crosswaya na 2006rok)?.
      PS Też kiedyś zastanwiałam się nad Quinny 4XL, ale go nie kupiłam (na
      szczęście, bo mam Emmaljungę :-) - zbyt dużo osób sprzedaje te wózki po
      zaledwie kilku miesiącach użytkowania i obawiałam się, że coś z nimi nie tak.
      • madzik10 Re: jaka emmaljunga???? 29.11.05, 22:02
        Dzięki dziewczyny!!!
        Tylko jeszcze jedno: storller to będzie classic??? Miesza mi się wszystko.
        Crosswaye wyprzedaje calineczka (www.calineczka.pl/sklep/) a strollera
        znalazłam na allegro. W moim mieście niestety nie mam ich nawet gdzie obejrzeć,
        więc pozostaje sprzedaż internetowa a co za tym idzie muszę zdać się na opis
        sprzedawcy i Waszą nieocenioną pomoc. Rożnica w cenie to prawie 200 zł na
        korzyść strollera, do którego dodatkowo jest dołączona miękka gondolka, torba,
        pokrowiec na nogi i folia przeciwdeszczowa. Z kolei crossway jakoś fajniej
        wygląda. No i dalej nie wiem!!!????:))))))))
        • robertaa Re: jaka emmaljunga???? 30.11.05, 14:04
          strollere są trzy :-)
          -city cross sport stroller
          -cerox sport stroller
          -classic sport stroller

www.emmaljunga.co.uk/product.asp?bvid=4
          www.itc-gdansk.com.pl/index.php?lang=pl&action=prams
          ja użytkuję city cross (nowsza wersja crossweya z gondolką) i jestem bardzo
          zadowolona, wózek praktycznie sam jedzie (tylko sprzatac i gotowac w domu nie
          chce, he he...). Ale trudno doradzac, który masz wybrac, musiałabym oba
          uzytkowac, żeby móc oba oceniac. Wybrałam ten model bo miał to, co
          potrzebowałam najbardziej. I tak chyba należy wybierac, pomysl co dla ciebie
          jest najwazniejsze w wózku a potem zobacz, który z nich bardziej spełania twoje
          warunki.
          życzę udanych zakupów
          • paulkaa1 Re: jaka emmaljunga???? 01.12.05, 11:17
            ja dzis jade do calineczki bo podobno maja nowego crosswaya czyli city cross z
            2006r. Niestety cena zabojcza 2499 pln roznica polega na tym ze w tym nowym
            jest gondola wkladana w stelarz wiec nie trzeba tak jak w crosswayu wkladac
            dziecka do torby a torbe umieszczac na rozlozonym siedzonku. jest super lekki a
            emalungi sa podobno najlepsze.
            Zastanawialam sie nad quinny ale moja kolezanak kupila i po kilku mieisacach
            musiala kupic inny bo ten quinny moze i super wyglada ale jest nieporeczny i
            czasem nie miesci sie do windy albo w sklepie nie mozna z nim wejsc przez drzwi
            bo jest szeroki

pozdr
            paulka
            • robertaa Re: jaka emmaljunga???? 01.12.05, 13:17
              tylko zwróc uwagę, że ta gondolka jest trochę mniejsza niż w pozostałych
              emmmaljungach, zależy jakie masz potrzeby...a jeżleli nie potrzebujesz
              gondolki, to nie musisz jej kupowac. ale wtedy chyba nie ma sensu kupowac city
              cross, wystarczy crossway, różnice między tymi wózkami nie sa jakieś zabójcze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka