Dodaj do ulubionych

Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBECAR

08.12.05, 22:26
Dokładnie chodzi mi o wózki Bebe Confort na stelażu Trophy ze spacerówką
Opera i BEBECAR M-City. Doznania estetyczne pomińmy,bo gusta nie podlegają
dyskusji. Oba modele są porównywalne pod względem ich funkcjonalności. Jedyną
dostrzegalną różnicą jest wielkość spacerówki i sposób jej rozkładania.
Proszę wszystkie posiadaczki wyżej wymienionych modeli o przedstawienie
konkretnych wad i zalet podczas ich użytkowania.Wasze wypowiedzi będą miały
wpływ na podjęcie ostatecznej decyzji o zakupie wózka.Proszę o szczere opinie.
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • giersza Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 09.12.05, 12:13
      Przyłączam się do prośby koleżanki. Spodziewam się córeczki Oli w marcu i mam
      dokładnie taki sam problem z wyborem wózka. Proszę o opinie !!!!!
      • kaka_h Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 09.12.05, 18:39
        Nie jestem posiadaczką zadnego z tych wózków, ale moja kolezanka ma bebe
        comfort (ja mam Quinny speedi). Napewno gondola jest dosyć duza, większa od
        mojej. Widac ze jej dziecko - a jest wielkoscią takie same (7mcy)- ma swobode w
        gondoli nawet w grubyn śpiworze i tym orginalnym od spacerówki razem. W moim
        wózku dziecko ledwo sie mieści w samym śpiworze.
        Jeśli chodzi o spacerówkę to rzeczywiście nie jest duża (woziła w spacerówce
        pod koniec lata). Moja jest duza ale stanowczo nie nadaje sie na lato, jest
        mało zabudowana.
        Jeszcze jedno.
        Moja inna kolezanka tez miala wózek bebecomfort ale kiedy jej dziecko mało
        trochę ponad rok kupiła spacerówke Quiniego bo jej była juz za mała.
        • antwa Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 09.12.05, 18:58
          Bardzo dziękuję Tobie za wypowiedź.Miło,że napisałaś,bo bardzo zależy mi na
          opiniach dotyczących tych wózków a niestety wątek nie cieszy sie
          zainteresowaniem:-(( Czuję się jak w potrzasku.Powoli wybór idealnego
          (lekkiego,małego po złożeniu,z możliwością zamontowania spacerówki przodem i
          tyłem do kierunku jazdy) wózka spędza mi sen z oczu.
          Jeśli posiadasz takie informacje,to napisz mi proszę jaką gondolkę miała Twoja
          koleżanka (Prelude czy Windoo)
          Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie,
          Ania
          • mamajedrusia tylko bebecar 09.12.05, 20:33
            ja miałam bebecar tylko , że tracker a nie m-city. różnica jest tylko w wadze i
            kołach. w moim wóżku są pompowane i większe. Zdecydowanie polecam bebecar ,
            gondola jest duża , spacerówka rónież i naprawdę pojemny kosz na zakupy. Też
            zastanawiałm się nad bebeconfort ale odpadł ponieważ spacerówka jest mniejsza i
            nie ma rozkładanego podnóżka co bardzo jest funkcjonalne jak dziecko jest
            mniejsze. Wóżek sprawdził mi się naprawde w ekstremalnych warunkach , jestem
            bardzo zadowolona. Sczerze polecam
          • kaka_h Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 09.12.05, 20:36
            Z tego co pamiętam to prelude bo ta windoo jest taka zwężana (jak w Quinim) co
            nie jest dobrym rozwiązaniem.
            Naprawdę trzeba się dobrze zastanowić nad zakupem wózka, zeby potem nie
            żałować - tak jak ja. I nie słuchać się tych sprzedawców w sklepach tylko
            rozsądnie samemu przemyśleć. Napewno ważne jest żeby gondola i spacerówka była
            duza. I żeby spacerówka była dobrze chroniła dziecko przed zimnem i wiatrem.
            Sama też zastanawiam się nad zakupem spacerówki na zimę bo maja się nie nadaje.
            Myślę o Teutoni Mistral.
            • mama-igorka Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 09.12.05, 23:24
              Kaka-h, jeżdżę Teutonią Mistral i uważam ją za wózek świetny.
              • antwa Re: proszę o więcej informacji o Teutoni Mistral 10.12.05, 21:59
                Odwiedziłam stronę Teutoni. Muszę powiedzieć,że ten wózek również mi się
                podoba. Czy można go używać od samych narodzin? Czy wózek ma możliwosć
                zamontowania spacerówki przodem i tylem do kierunku jazdy? Czy można na stelażu
                zamontować fotelik samochodowy? Ile waży stelaż z gondolką i stelaż ze
                spacerówką. Jak duże są koła? Czy amortyzacja wózka jest dobra?
                Jeśli możesz to proszę udziel mi odpowiedzi w miarę możliwości.
                Może to będzie optymalny wybór.
                Pozdrawiam Ania
                • ajk10 Re: proszę o więcej informacji o Teutoni Mistral 11.12.05, 23:22
                  uzyj wyszukiwarki - o Teutonii na tym forum już dużo pisałyśmy.
                  Krótkie podsumowanie: jest świetna.
                  Napisze o Teutonii Mistral, któej używam: ma przekładana rączkę, duże pompowane koła, można dokupić wkład dla noworodka nakładany na spacerówkę. Fotelika nie można montowć, bo to spacerówka i nie z zdejmuje się ze stalaża. mortyzacja b. dobra. Wózek jest ciężki.
                  Są też Teutonie z podobnym stelażem do Mistrala, ale z osobną gondolą - poszukaj na stronie albo napisz do producenta
                  • mama-igorka Re: proszę o więcej informacji o Teutoni Mistral 12.12.05, 13:35
                    ja używam Mistrala od narodzin do dzisiaj, miałam wkład, który wkłada się do
                    spacerówki, która rozkłada się na płasko. Po wyjęciu stelaża z wkładu, powstał
                    zimowy śpiworek do spacerówki, genialne rozwiązanie. Szczerze polecam.
                    • antwa Re: do mamy Igorka informacjie o Teutoni Mistral 12.12.05, 14:32
                      Dzięki za odpowiedź,jeszcze jedno pytanko,znasz może wagę tego wózka?
                      Pozdrawiam
                      • mama-igorka Re: do mamy Igorka informacjie o Teutoni Mistral 12.12.05, 17:24
                        jest dośc ciężki, przez to że ma naprawdę duże pompowane koła. Waży chyba ok.15
                        kg, nie wazyłam go. Ale jest dobrze wyważony i nie czuć jego wagi prz jeździe.
                        Odradzam go jeżeli gdzies musisz go wnosić.
    • anna-pia Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 09.12.05, 23:35
      Odradzam Bebe Confort Opera - siedzisko jest płytkie, roczne dziecko wystaje, a
      potem jest tylko gorzej. Gondola świetna, ale posłuży niezbyt długo, a to
      siedzisko nie nadaje się na nasz klimat - dziecku wieje ze wszystkich stron,
      porażka.
    • antwa Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 10.12.05, 16:43
      Same złe opinie o wózkach BebeConfort:-( Strasznie podoba mi się ten wózek ale
      z tego co piszecie wynika,że jest on mało funkcjonalny. Obawiam sie,że to
      starcie wygra wózek BEBECAR. Mam nadzieję,że model M -City sprawdzi sie na
      naszych polskich drogach...!
      Pozdrawiam,
      czekam na dalsze opinie,
      Ania
      • ptaszek76 Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 11.12.05, 23:46
        Ja posiadałam wózek bebe confort z fotelikiem, gondola (prelude) i siedziskiem
        opera. I byłam bardzo zadowolona. Mały ma 2 i 4 miesiace i jest wysokim
        chłopakiem a jeszcze latek tego roku bez problemu siedział w operze. Zaleta
        jest to ze siedzisko spacerowe moze być tyłem lub przodem do kieunku jazdy oi
        montaz jest badrzo prosty. Z możliwości montowania fotelika na stelaz tez byłam
        bardzo zadowolona. Porównywałam montowanie bebecar i bebeconfort i fotelik na
        bebe confort był bardziej stabilny. Nie miałam pompowanych kół bo obojętnie
        jaki wózek trzeba co jakiś czas pompować. Na pewno jeszcze raz kupiłabym
        bebeconfort. - teraz ma parasolkę allegro plus. Odpowiem na pytanie tutaj albo
        na priv.
        Magda
    • kalawela Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 10.12.05, 19:41
      Witam
      Bardzo interesujący wątek, ale takie ostateczne starcia mogą wyeliminować oba
      wózki:-( Ja będę ciocią :-)więc dokładnie śledzę wszystkie wypowiedzi i cieszę
      się, że znalazły się osoby, które podzieliły się swoim doświadczeniem.To
      dobrze, że są takie fora, gdzie można poradzić się w doborze np.:wózka. Mam
      nadzieję, że doświadczone mamy, a może i tatusiowie rozwieją Wasze obawy, a
      opienie pomogą w wyborze najlepszego pojazdu dla maleństwa. Ja mam tylko jedną
      małą uwagę, myśl... Nie ma rzeczy ani ludzi idealnych i trzeba o tym pamiętać!!!
      Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco i z góry dziękuję za następne wypowiedzi:-)
      • antwa Re: Ostateczne starcie Bebe Confort kontra BEBEC 16.12.05, 10:13
        Chyba miałaś rację!!! Starcie to wyeliminowało oba wózki!!!
        BebeConfort ma bardzo wąska gondolę i spacerówkę,a do tego jest zbyt odkrytym
        wózkiem. Widziałam na ulicy kobie,która prowadziła taki wózek o tej porze roku.
        Widok był przerażający!!! Gdyby nie spiwór,to z pewnością po spacerze w takim
        wózku dziecko byłoby chore.
        Jeśli chodzi o BEBECAR,to przerażają mnie opinie pojawiające się na forum.
        Wiele osób pisze otwarcie o dużej awaryjności tych wózków. Nie wyobrażm sobie
        zapłacić za wózek tak dużo pieniędzy i słuchać podczas spacerów skrzypienia kół.
        Dziękuję za Wasze wypowiedzi.
        Pozdrawiam
        Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka