inga300 20.02.06, 20:01 Witam Tym razem proszę o opinie do tego wózeczka. Poprzednio prosiłam o Deltim fokus a chyba się rozmyśliłam... Z góry dziękukę za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inga300 To ten wózek - proszę o opinie 22.02.06, 12:11 familyshop.com.pl/TOWARY/Emmaljunga/Smart.html Chodzi mi o ten model. Nikt nie ma? Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
niusianiusia Re: To ten wózek - proszę o opinie 23.03.06, 12:05 prawie taki sam jak mój, tylko ja kupowałam półtora roku temu, ale wyglada prawie tak samo. Mój nie ma daszka przy budce. Dla mnie rewelacja. Mogłabym jeszcze z 5 dzieci w tym wózku wychować i nic by mu nie było. Jest bardzo dobrze wyważony i bardzo wygodny do prowadzenia. Maluch, plus zakupy 10 kg i podjazd pod krawężnik prawie bez problemu. Dziury, chodniki, trawnik na działce, nic cie nie rusza, jedzie jak czołg. Do tego super pancerny. Mieszkam na 3 piętrze bez windy. Przez 1,5 roku zjezdzałam nim po schodach,nawet skrzypieć nie zaczął. To takie VOLVO dla malucha, jak mówi mój kolega. Mi polecono i ja pod tym się podpisuję nogami i rękami. Jak kupować tylko Emmaljunga. Trochę mi szkoda, ze mały już wyrósł z niego a na drugie jakoś sie nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
niusianiusia Re: To ten wózek - proszę o opinie 23.03.06, 12:06 po praniu wygląda jak przed praniem. Nic a nic się nie zniszczył. Odpowiedz Link Zgłoś
dszw Re: To ten wózek - proszę o opinie 07.04.06, 19:03 Mam pytanie odnośnie prania czy z godnoli można coś wyjąć bądź też zdjąć aby wyparać? Czy można wyprać środek spacerówki i czy można też wyprać materiał z budki. Zastanawiam się nad jasnym kolorem Smarta dlatego też temat prania jest dla mnie ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
tulka82 Re: To ten wózek - proszę o opinie 08.04.06, 20:13 czesc, ja mam dokladnie ten kolor smarta :) Kupilam pod koniec grudnia 2005 i do dzis jezdze tylko tym cudem. Powiem szczerze, ze marzylam o trojkolowce i przez cala ciaze nie bralam pod uwage emmaljungi!!! Dobrze, ze sie wstrzymalismy z zakupem...synek mierzyl 59cm jak sie urodzil, wiec maz kupil najwieksza gondole. Cala zime maly przejezdzil w kombinezonku, a ze spi z lapkami do gory mial kupe miejsca:) Teraz jezdzi w polarowym pajacu i tez ma miejsce - choc nosi ubranka na 74 i niektore80!!! nie jest upchany jak maluchy w sporo mniejszych gondolach! Wozek spisuje sie na 5. My mieszkamy na 3p, wiec czesto zostawiam kolka i stelaz w aucie (kilka sekund zajmuje zlozenie-serio, nawet mi, a nie jestem wielka baba:)) i wnosimy sama gondole. troche techniki: 1.gondola: ma materacyk, wiec maluchowi cieplo i miekko, do tego jest wyscielana takim jasnym materialem, ktory mozna zdjac(wlasni sprawdzilam) i pewnie wyprac, ja jeszcze niczego nie pralam, choc jezdze 4 m-ce (po miescie, lasach, gorach, plazy, sniegu). Poza tym mozesz podniesc oparcie w gondoli (dwa stopnie), jak juz maly(a) nie chce lezec, a jeszcze nie umie siedziec. A jest tez mala kieszonka w nozkach - na pieluche itp. I mozesz nosic gondole za paski, takie z materialu albo za takie dwia metalowe preciki - wystaja z boku, mi wygodniej za te uchwyty. 2.budka: cicha, szybko mozna ja zdjac/zalozyc. Ma taki maly daszek, slonko nie swieci na buzke. Po bokach sa malutkie gumeczki - mozna jakies zabawki zawiescic, ktore grzechocza zabawiajac dziecko. Raczej nie przemaka - my nie kupilismy folii przeciw deszczowej, a juz kilka razy nas deszczyk zlapal, na sniegu tez nic nie bylo. 3.pokrowiec - swietnie chroni przed opadami i do tego super trzyma temperature. Wiem, ze dziecku bylo cieplo nawet w zimie. Zabezpiecza tez przed wiatrem. 4.kosz na zakupy - wg mnie troche wiejsko wyglada, ale odkad wozi mi pieluch+zgrzewke wody, to wyglad mi nie przeszkadza;) spacerowki nie uzywalismy, ale mysle, ze jest ok. aha, korzystam z adaptera (taki metal wpinany w stelaz) i na to fotelik (romer) - jak dla mnie bomba! Myslalam, ze nie bede dziecka w foteliku wozic, ale w praniu okazalo sie, ze czasem tez musze wejsc do sklepu, banku, na poczte - bo maz wszystkiego nie zalatwi. I jak jade do jakiegos lekarza to nie tacham malego w rekach, tylko myk i wpinam. (a maly juz prawie 7kg+fotelik ze 4 +mje ubranie+torba z pieluchami,spiochami... razem tyle, ze mozna sie spocic nim na druga strone ulicy z tymi tobolami przejdziesz). ehh ale sie napisalam! Powiem szczerze, wozek pierwsza klasa! super amortyzacja - zadna dziura w chodniku ani zaden kraweznik nie zmusza cie do jezdzenia innymi ulicami niz chcesz. My duzo jezdzimy po lasach, gorkach, plazy - tu tez rewelacja, wcale nie czujesz wagi wozka! nie grzeznie w piachu. A przede wszystkim spokojnie spiacy maluszek z usmiechem na buzce, rozwiewa wszelkie watpliwosci - jemu jest wygodnie. ja polecam. pozdrawiam, tulka. ps.jak masz jakies pyt. to pisz - wiem jak to jest, gdy sie wybiera wozek;) Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: To ten wózek - proszę o opinie 08.04.06, 21:38 Ale sie napisalas, ale to wszytsko bardzo wazne, wiec wielkie dzieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dszw Re: NOWA EMMALJUNGA SMART - proszę o opinie 10.04.06, 10:44 Ja mam jeszcze pytanie do Tulki jak myślisz, jak długo maleństwo będziesz mogła wozić w gondoli. Pytam bo jeszcze zastanawiam się nad kupieniem Emmaljungi Ceroxa który nie ma typowej gondoli, jest bardziej ulepszoną spacerówką niż ma Smart z wkładaną do środka mini gondolą. Mini godndola jest o wiele mniejsza niż ta, którą ma Smart a spacerówkę można w razie potrzeby rozłożyć zupełnie na płasko. Ja rodzę pod koniec czerwca więc stale się biję z myślami na co się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
tulka82 Re: NOWA EMMALJUNGA SMART - proszę o opinie 10.04.06, 22:15 czesc, moj maly skonczyl 4 miesiace i poki co lezy w gondoli. Mysle, ze jescze ze 2 mies. w niej pojezdzi, chyba ze wczesnij zacznie siadac, grymasic i nie wystarcza juz zabawki. Teraz mam ten komfort, ze juz kombinezonu czy kocyka nie potrzebuje, wiec maly ma sporo miejsca. Ale Tobie radze pomyslec jeszcze raz, na spokojnie. Popatrz, urodzisz pod koniec czerwca, wiec koniec listopada bobas bedzie mial 5mies. - z siedzeniem w tym wieku kiepsko, a na dworze bedzie jak bedzie -wiatry,moze mroz czy snieg. Wtedy na pewno cieplej bedzie dziecku w duzej gondoli, lepiej osloni. Pytanie czy wygodnie? Radze pojsc do sklepu, wziac spiworek lub kombinezon na 68-74(bo tyle srednio ma 5cio mies maluch) i wladuj go do gondoli. Jesli uznasz, ze zmiesci sie jeszcze kocyk - bierz, zawsze kazdy mies spedzony na plasko to + dla kregoslupa. Jesli kombinezon ledwo upchniesz, a na rozlozonej spacerowce sie zmiesci,i nie boisz sie, ze cos sie stanie z dzieckiem (kregoslup, lub je przewieje) to wez spacerowke. Prawda jednak jest taka, ze z nosidel i mini gondolek to i tak latm malo sie korzysta, a w tradycyjnej gondoli zwyczajnie kladziesz malucha w spiochach i po klopocie (nosidlo bodajze musi byc zamkniete na zamek na gorze - nie wiem jak to sie ma do lata i temperatur, czy nie jest dziecku za goraco?). Ja tez sie bilam z myslami - bo spacerowka mi sie nie podoba. Cerox ładniejszy :) Ustalilismy z mezem, ze najzdrowsza jest duza gondola, jak malemu sie znudzi to zobaczymy jak sie spisuje spacerowka. Najwyzej sprzedamy smarta (chyba bedzie latwiej, skoro uzywamy tylko glebokiego) i kupimy fajna spacerowke - duza, wygodna dla smyka i dla nas. Mam nadzije, ze nie narobilam zmieszania. Spokojnie pomysl sobie i idz do sklepu, obejrzyj, wladuj kombinezon w nosidlo,gondole i porownaj. Ja tez tak zrobilam i w ten sposob odpadla polowa moich faworytow ;( Ale teraz nie upycham malgo noga,a i on nie drze sie na spacerze, bo mu ciasno,niewygodnie,goraco czy zimno. Zycze powodzenia! pozdrawiam, tulka Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: NOWA EMMALJUNGA SMART - proszę o opinie 11.04.06, 19:18 Dziewczyny ale chyba w tej gondoli dziecko, ktore juz siedzi, moze ogladac swiat, bo tam sie podonosi pod pleckami prawda??To jeszcze lepiej i moze jezdzic jeszcze dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś