Dodaj do ulubionych

PP Atlanitico czy Centro?

16.05.06, 18:53
witam :)
juz czytalam wszystkie mozliwe watki, w ktorych pojawil sie ten nowy model PP.
minal juz jakis czas wiec pomyslalam, ze jest wiecej urzytkownikow Centro i co
za tym idzie- wiecej opinii na ten temat.
jesli macie jeszcze cierpliwosc to prosze o jakies porownamia. poza
oczywistym, ze Atlantico juz nie produkuja :)

z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • polajnaw Re: PP Atlanitico czy Centro? 17.05.06, 09:06
      atlantico juz nie produkuja ale jest jeszcze w sprzedazy np. w sklepach
      internetowych,sama go uzywam i polecag goraco jest naprawde super,jedyna wada
      jest to ze nie sklada sie jeszcze w pol czyli w samochodzie zajmuje sporo
      miejsca no i nie ma przekladanej raczki.
      • kropka.kreska Re: PP Atlanitico czy Centro? 17.05.06, 14:02
        ja widziałam w sklepie oba wózki i zdecydowanie bardziej spodobało mi się
        atlantico...jest jakieś takie bardziej zabudowane po bokach i o wiele łatwiej
        się podbijają przednie kółka, no i jak sprzedawca zlozyl centro to potem trzech
        nie moglo sobie poradzic z rozlozeniem go :)))
        zanim zobaczylam oba na zywo to bylam baardzo zainteresowana centro a teraz
        zupelnie nie...jesli chodzi o atlantico to zostaly juz tylko dwa kolory i to
        brzydkie niestety :(((
        • sdec Re: PP Atlanitico czy Centro? 17.05.06, 14:19
          Właśnie mam też ren sam dylemat, Centro wg mnie źle się podbija, a Atlantico ma
          słabe kolory. Co sądzicie o Black Sable? Jak wygląda w realu? Safari widziałam,
          ale nie przypadł mi do gustu. Może ktoś zna sklep, gdzie są inne kolory.
          • oljot Re: PP Atlanitico czy Centro? 17.05.06, 15:33
            Ja z kolei mialam(mam?) dylemat centro czy A3.One sa do siebie bardzo
            podobne.Centro tanszy pon 100.Ale jestem juz prawie zdecydowana na A3.Widzialm
            w sklepie jak sie rozklada,mozna przekladac budke,b.łatwo,jest dosc duzy i
            lekki.Nie uzyskalam informacji czy w centro mozna przekladac bude,no i centro
            jest mniejszy i węższy od A3,dziecko ma ciasniej.Atlantico tez bralam pod uwage
            ale zrezygnowalam:
            -nie produkuja tych wozkow,w razie awarii" nie wymienia na inny
            -pozostaly nedzne kolory
            -sprzedaja wozki z ekspozycji sklepowych,czesto sa rozklekotane
            -cięższy prawie 1 kg,co dla mnie ma duze znaczenie
            No i A3 wyglada troche nowoczesniej,jest b.zaokraglony,jesli mozna tak
            powiedziec:)
            • sdec Re: PP Atlanitico czy Centro? 17.05.06, 16:15
              Tylko A3 ma gorsze opinie niż Atlantico, czy Pliko. Nie testowałam A3, więc nie
              będę się wypowiadać, ale Atlantico jest leciutki do prowadzania w porównaniu do
              Centro - to testowałam, ma lepszą amortyzację. Mogłam też przecież zobaczyć i
              A3. Nie wiem czemu go nie zobaczyłam?
    • inspiracja1 Re: PP Atlanitico czy Centro? 18.05.06, 05:51
      czyli wchodzi jeszcze w gre a3.w sumie nie pamietam czy cos oprocz malych kolek
      mnie do niego zniechecilo. chyba wymiary bo mimo iz podajecie, ze jest szerszy
      od centro to na stronie podaja zupelnie cos innego - jest szerszy o prawie 4cm
      i dluzszy o 10. ktos moze mierzyl siedzisko w rzeczywistosci?
      co do atlantico, to tez myslalam o problemach modelu nie produkowanego
      (wymiana, kolory itp.)

powiedzcie mi jeszcze prosze, czy rzeczywiscie a3 ma lepsze amortyzatory i
      lepiej sie podbija niz centro (mimo roznicy wielkosci kolek i niby takiej samej
      amortyzacji)?

co do koloru to w sumie nie ma roznicy miedzy cenrto a a3.

troche inaczej zaczynam patrzec na a3, ale te male kolka...
      • adanko77 Re: PP Atlanitico czy Centro? 18.05.06, 10:59
        jakie male kolka?? a3 ma srednice 19,5 a atlantico 20. Moze pomylilas z pliko,
        ktory ma sr.16
        • oljot Re: PP Atlanitico czy Centro? 18.05.06, 12:28
          A3 ma kolka 19,a atlantico 20.ma szersze siedzisko niż centro,35cm i troche
          wezsze niz Atlantico.
          • inspiracja1 Re: PP Atlanitico czy Centro? 18.05.06, 13:26
            dziewczyny, przepraszam. wszystko co wiem na temat tych wozkow to forum i
            oficjalna strona, na ktorej podaja: a3 srednica kol 17cm
            www.pegperego.it/showPage.php?template=products&id=582&masterPage=misure_passeggini.html&search=A9

a centro z przodu 19,3, z tylu 20,5. nie rozumiem rozbieznosci.
            www.pegperego.it/showPage.php?template=products&id=2232&masterPage=misure_passeggini.html&search=C8

a co do wymiarow to tak jak pisalam - centro jest wiekszy. (szerszy o 3,7;
            nizszy o 3; dluzszy o 10,5). pewnie w rzeczywistosci wymiary wewnetrzne
            siedziska sa na odwrot, jak piszecie.
            niestety nie mam mozliwosci porownac wozkow w rzeczywistosci. dlatego was o to
            prosze. dzieki za podpowiedzi i sprostowania. moze racja, ze a3 jest lepszy,
            jak kolka to prawie to samo, a reszta niewiele sie rozni.

dzieki wielkie :))
            • oljot Re: PP Atlanitico czy Centro? 18.05.06, 14:21
              1.Ja nie twierdze,że atlantico jest gorsze od A3,moze jest i lepsze ale z
              roznych wzgledow zrezygnowalam.
              2.Jesli chodzi o centro to bylam zdecydowana w 90proc,ma nowoczesniejsza linie
              niz a3,ale zrezygnowalam wlasnie chociazby dlatego ze jest wezszy.Te
              wymiary,ktore podajesz sa zewnetrzne,ja tez myslalam,ze skoro wozek jest caly
              szrszy to i wewnątrz tak bedzie.Jedna z mam kupila ten wozek i na prosbe paru
              osob mierzyla go w srodku,wyszlo ze jest wezszy niz a3,no i z ta buda,nie wiem
              czy sie przeklada.
              3.Co do kolek to zglupialam,faktycznie podaja ze 17,ale w kazdym sklepie jest
              19,co prawda nie mierzylam ich centymetrem ale wygladaly na spore,na pewno
              wieksze niz plico.Moze ktoras mama zmierzy te kolka i bedzie wiadomo:)
              To na razie tyle,jak cos nowego sie dowiem to napisze.Za pare tyg bede kupowac
              ten wozek i tez nie chce sie naciac.
            • adanko77 Re: PP Atlanitico czy Centro? 18.05.06, 17:04
              na stronie producenta jest blad jesli chodzi o rozmiar kol w a3-pisalam kiedys
              do nich, odpowiedzieli ze przepraszaja i ze poprawia pomylke-jak dotad widac
              tego nie zrobili
              • inspiracja1 :) 18.05.06, 20:45
                czyli dobre wiadomosci - podsumowujac a3 jest lepsze od centro...
                moge zaczac rozmawiac z tesciowa-sponsorem. to juz postanowione, nie mam wiecej
                sily aby godzinami robic analizy porownawcze wozkow. jedyne co mi zostalo to
                decyzja czy kupowac uzywana gondole do pp (ok.300zl) czy kupic uzywany wozek dla
                noworodka, z miekkim zawieszenim i wszystkimi zaletami pmpowanych kol
                (ok.300-400zl; pierwsze miesiace spedze u rodzicow na bezdrozach. logiczne jest
                kupienie drugiego wozka ale ... :)

dzieki dziewczyny za pomoc. wozek to ostatnia czesc wyprawki, ktorej mi brakuje.
                teraz bedzie wszystko pozalatwiane :)
                • tesca Re: :) 19.05.06, 08:57
                  A jaki kolorek bardziej wam sie podoba ? Bo ja nie wiem co wybrać. mi podoba
                  siwe anice ale ponoc w rzeczywistosci jest bardzo żarówiasty. Czy ktoś go
                  widział ?
                  • oljot Re: A3 19.05.06, 11:37
                    Jak ogladalam w sklepie byly 2 kolory:anice i bluvela.Mnie osobiscie podoba sie
                    rubino,ale anice tez jest b.ładny(podoba sie mojemu mezowi).Ja wiem czy
                    żarówiasty?Ma ładne,nasycone kolory,wyglada b.czysto, ale daleko mu do
                    żarówy.Wybrałabym go ale biale wstawki mnie zniechecily,myśle ze szybko sie
                    pobrudzi.Z kolei bluvela jak dla mnie wyglada na jakis taki brudny,jak
                    używany,granat z czerwonym a własciwie z bordowym..jakis taki
                    ciemny,szary.No ,ale to tylko moja opinia,a rubino widzialam na ulicy,jest
                    fajny,tym bardziej ze dla chłopca:))
                    • tesca Re: A3 19.05.06, 12:22
                      bluveli nie widzialam nigdzie w sklepach interentowych a jaki to kolorek? A
                      widziałas może również toffe ? bo mojemu mężowi on sie podoba a ja boje sie ze
                      jest za ciemny
                      • oljot Re: A3 19.05.06, 14:06
                        www.baby.com.pl/katalog.php?grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100819%2F4171454&grupa_rek[1]=&ngrp=&sortuj=kod#4171454

calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_31_121_246
                        W swiecie dziecka i w calineczce np. Na zywo nie widzialam toffe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka