Dodaj do ulubionych

Czarna lista

03.10.06, 01:12
Dziewczyny wiem ze to nie bedzie takie latwe i prosze zastanowcie sie z 5 razy nim napiszecie tutaj nazwe wozka ale proponuje stworzyc taka czarna liste wozkow. Wozkow ktore rozlecialy sie szybciej niz ustawa przewiduje, byly kompletnie niepraktyczne itp. Kazdy wozek ma wady i zalety ale jesli ilosc wad przewyzza zalety to kwalifikuje sie na czarna liste. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • kamyk4 Ramatti Topaz 03.10.06, 01:13
      Tu mam pierwszy wozek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=49413347
      • rafka44 Re: Ramatti Topaz 03.10.06, 18:07
        witam,
        czarna lista mogłaby być. wymieniona nazwa np wózka + opis co sie popsuło i co
        było nie tak. moge umieścić cos takiego na serwerze na swojej stronie. co o tym
        myślicie ?
        pozdrawiam
        • roksanaa22 Re: Ramatti Topaz 15.11.06, 20:35
          arti everflo.bylam zachwycona jestem zalamana.3 razy w reklamacji z powodu
          peknietego stelaza.
      • balbinka_bb wózek 27.11.06, 15:39
        coneco twister- puszczały nity, przy 4 reklamacji wymiana wózka na nowy,po
        dwóch miesiacach zaniosłam nowy do reklamacji(teraz to piąta)-pekły nity.CO
        najśmieszniejsze reklamacja jest ważna do końcamarca czyli nie mam jeszcze
        roku Porażka
    • koma.edziecko Re: Czarna lista 16.11.06, 14:47
      Ja też Arti Travel Everflo.
      Trzy razy w naprawie,kółka odpadały,puścił nit w stelarzu,stelarz koszmarnie
      się rysuje pałąk też raz mi się złamał,wymienili na taki co nawet obsługa
      sklepu nie potrafiła go wpiąć,w końcu wzięłi nowy z wózka z wystawy,pałąki juz
      w sklepie wyglądają jakby były rok używane tak ta guma się rysuje.
      W torbie popękała cerata i urawał się rzep ale to do przeżycia.
    • koma.edziecko Re: Czarna lista 16.11.06, 14:48
      A dodam że wózka używam jako jeden z wielu więc nie jest intensywnie użytkowany
      i mam porównanie z unnymi firmami bo już miałam 15 wózków.
      • roksanaa22 Re: Czarna lista 20.11.06, 20:23
        podbijam,to cenny watek
      • dorianne.gray Re: Czarna lista 01.01.07, 22:15
        koma.edziecko napisała:

> A dodam że wózka używam jako jeden z wielu więc nie jest intensywnie
        użytkowany
        >
        > i mam porównanie z unnymi firmami bo już miałam 15 wózków.
        >

Ile???????????
        Rany boskie, ale DLACZEGO? Przy dwójce dzieci 15 wózków? Kolekcjonujesz je,
        takie hobby czy masz wyjątkowy talent do kupowania bylejakich wózków, które
        błyskawicznie się rozwalają i trzeba kupować następne?
        Tak pytam z ciekawości...
        • koma.edziecko Re: Czarna lista 02.01.07, 10:06
          Po prostu bardzo lubię wózki dziecięce i już.
          Kupuję raczej firmowe,żaden oprócz Arti Travel się nie psuł,tylko z tym jednym
          miałam problemy.Średnio miałam w domu 3-4 sztuki i wszystkie używałam.
          Teraz sprzedałam trzy wózki które miałam w domu i kupiłam 16sty Maclarena
          Techno XT suuuper wózeczek,polecam ;-)
          • dorianne.gray Re: Czarna lista 02.01.07, 15:20
            Haha, wariatka ;))) Czyli HOBBY!

Pozdrawiam! :)
    • lik33 Re: Czarna lista 29.11.06, 21:09
      Ja na pewno nie polecam wózka MUTSY. Mam go 4 miesiące a już dwa razy był w
      reklamacji (dystrybutor firma MIKO z Poznania). Najgorsze jest to, że kiedy
      wózk wrócił z tzw. naprawy okazało się, że zgłoszone usterki nie zostały
      naprawione. Efekt - wózek spowrotem powędrował do reklamacji. Usterka: przednie
      koła skrętne blokują się przy manewrach skrętu (pryczyną jest prawdopodobnie
      złe wywarzenie wózka, zbyt słabo obciążony przód co powoduje, że kółka źle się
      trzymają podłoża przy manewrach skrętu, co w efekcie zamiast ułątwiać jazdę
      znacznie ją utrudnia.
      Firma, która rozprowadza wózki w Polsce i jednocześnie realizuje reklamacje nie
      jest godna polecenia (delikatnie mówiąc). Podsumowując: jeśli ktoś upatrzył
      sobie ten wózek (zresztą tak jak ja) radzę trzy razy sę zastanowić. Wózek
      powiedziałabym bardzo drogi (ja płaciłam 2,5 tys)jak na tą jakość!!!
      • smewa Re: Czarna lista 31.12.06, 19:52
        Podbijam temat to bardzo przydatny watek
      • twojahanus Myślałam o Mutsym 02.01.07, 21:12
        W sierpniu spodizewam się Dzidzi. Myślałam o zakupię Mutsy- mówisz, ze taki
        szit?? To dobra firma, moze Twój był ferelny, Dziewczyny na forum, sobie go
        chwalą. A jaki miałaś model??
        • szalaput3 Re: Myślałam o Mutsym 03.01.07, 19:06
          nie wszystkie Mutsy sa wadliwe np Urban Rider jest podobno najmniej awaryjny
          teraz bym taki właśnie kupiła
          ja mam Mutsy 4 Rider- jest trochę sztywny(odpada kołysanie dziecka)ale dla mnie
          się podoba i dobrze się sprawuje i myślę że każdy model nie tylko Mutsy może
          się trafić felerny.A ocena to indywidualna sprawa
        • adus1000 To dobrze myślałaś:) 10.01.07, 23:24
          Ja uważam,że mutsy to najlepszy wózek,jedyna jego wada to to,że jest ciężki,ale
          reszta bez porównania z innymi wózkami.Naprawdę polecam!
        • alcarin Re: Myślałam o Mutsym 11.01.07, 12:11
          Dziewczyny, jesli juz wpisujecie tu jakis wozek, to precyzujcie np. na jakim
          stelazu i z jaka gondola. Np. rozne stelaze mozna wybrac do bebeconforta i
          mutsy. Ja mam mutsy Urban Rider z klasyczna materialowa gondola i naprawde moge
          o nim powiedziec tylko DOBRE rzeczy. Prowadzi sie super, jest stabilny, nie
          skrzypi, nic sie w nim nie telepie, material sie nie przebarwia, nie plowieje,
          gondola wbrew obiegowym opiniom nie jest taka mala (moja corka jezdzila w niej
          wlasciwie do konca 8 miesiaca, a jest dosc dluga osobka. Fakt, w ostatnim tyg.
          miescila sie na wcisk (w grubym kombinezonie), ale i tak dziecko nie pojezdzi
          dluzej w zadnej innej gondoli, bo chce siadac). O ile wiem do mutsy jest kilka
          stelazy i 2 gondole - materialowa i Joey - plastikowa. Takze precyzujmy co
          krytykujemy :)
    • twojahanus Bebe Comfort Everest 02.01.07, 21:10
      Trójkołowy. Nie dość ze kolumbryna, cięzka i nie do podniesienia, to po 10
      miesiącach użytkowania stelaż kolumbryny na spacerze mi się złamał, tak że
      ledwo doszłam z 10 miesięcznym dzieckiem do domu, prowadząc kolumbrynę. MOja
      koleżanka też miała jakiś wózek BC- nie pamiętam mogelu i rówież stelaż się
      złamał
      • rennie78 Re: Bebe Comfort Everest 20.03.07, 13:08
        twojahanus napisała:

> Trójkołowy. Nie dość ze kolumbryna, cięzka i nie do podniesienia, to po 10
        > miesiącach użytkowania stelaż kolumbryny na spacerze mi się złamał, tak że
        > ledwo doszłam z 10 miesięcznym dzieckiem do domu, prowadząc kolumbrynę. MOja
        > koleżanka też miała jakiś wózek BC- nie pamiętam mogelu i rówież stelaż się
        > złamał

Identyczny model identyczna sytuacja :(((
        • dyzurna up 24.06.07, 12:37

• neptunka Re: Czarna lista 11.01.07, 12:02
      ADBOR
      nasz model Ring Max
      Od nowości ściągał na bok
      cały jakis krzywy, jakby po pijanemu ktoś go składał
      po 10 m-cach normalnego użytkowania całkiem starła się nam końcówka ośki i koło
      nie ma sie czego trzymać
      skrzypi, trzeszczy
      NIE POLECAM!!!!
      • aurinko Re: Czarna lista 11.01.07, 12:18
        neptunka napisała:

> ADBOR
        > nasz model Ring Max
        > Od nowości ściągał na bok
        > cały jakis krzywy, jakby po pijanemu ktoś go składał
        > po 10 m-cach normalnego użytkowania całkiem starła się nam końcówka ośki i
        koło
        >
        > nie ma sie czego trzymać
        > skrzypi, trzeszczy
        > NIE POLECAM!!!!

Jak od nowości ściągał to trzeba było oddać do reklamacji. Kiedyś tak miałam z
        innym wózkiem i miałam wymieniony na nowy ze względu na wadę konstrukcji.
        Na czas rozpatrzenia reklamacji dostałam wózek zastępczy.
        • neptunka Re: Czarna lista 11.01.07, 13:46
          Wiem, ale to u nas był duży problem, bo dziecko spędzało całe dnie na dworze -
          tylko tam spało, w domu nie potrafiło zmrużyć oka, za to drzeć sie z powodu
          niewyspania i złości potrafiło aż nadto
          MUSIAŁAM jeździć tym wózkiem, a hurtownia, w której go kupiłam, jak się
          okazało, chwilę później zwinęła interes

ale - choc mam wiele zarzutów do wózka, firma właśnie zadeklarowała, że przyśle
          mi pomimo upływu gwarancji nowe "podwozie"
          • asiakal Re: Czarna lista 28.02.07, 16:36
            Dobry temat, więc podbijam :-)
            • dzidzia_ch mutsy urban raider 28.02.07, 21:03
              puscily zaczepy mocujace gondole na stelazu
              gondola z 4,5 miesieczna Ola runela na plytki na balkonie
              tego co poczulam widzac moje malenkie dziecko lezace buzia na plytach nie da
              sie opisac
              w pierwszej chwili pomyslalam ze ona...
              od tego monetu zaczela sie nasza gehenna w drodze po lekarzach
              na szczescie wszystko jest juz ok
              dlatego bsolutnie nie polecam wozka mutsy!!!
              • opium74 Re: mutsy urban raider 28.02.07, 21:11
                mam nadzieje że zbierałaś rachunki za prywatne wizyty itd? Bo po takim numerze
                to się odszkodowanie nalezy moim zdaniem.
                • dzidzia_ch Re: mutsy urban raider 28.02.07, 21:29
                  nie chce miec z ta firma i z firma sprowadzajaca wozki nic wspolnego...
                  chce zapomniec o tym co sie stalo
                  • wind33 Re: mutsy urban raider 01.03.07, 12:35
                    Współczuje ci tych przejść ....
                    Jeżeli chodzi o firmę Miko z Poznania, to dzwoniłam do nich 3 razy z pytaniami
                    odnośnie nowośći Casuala ( co? Kiedy?)i powiem szczerze, że ton i sposób
                    odpowiedzi pozostawiał wiele do życzenia....
                    Na zasadzie : Masz babo interenet??? Jak nie ma na stronie - to nie ma!A my nie
                    wiemy !
                    Fachowość w każdym calu ...:-(
        • olek771 Re: Czarna lista 10.03.07, 16:18
          A ja jeżdżę Adborem Ring Maxem od ponad pół roku i uważam, że to najlepszy
          wózek, jaki udało mi się znaleźć (mielismy przed nim 3 inne). Dobra
          amortyzacja, obszerny, wygodny (synek ma 14 miesięcy, jest sporym dzieckiem, a
          caly czas może wygodnie spać na spacerze).Nic nie ściąga na bok, koła trzymają
          się dobrze.Może faktycznie trafiłaś na jakiś felerny egzemplarz?
          • margarita30 Re: Czarna lista 11.03.07, 10:37
            to chyba nie jedyny felerny egzemplarz w przyrodzie, bo od mojego
            adbora odpadały kółka w czasie jazdy,sciągał na lewo a po przełożeniu
            rączki wogóle nie dalo się go prowadzić tak silnie sciągał w
            drugą stronę, potem w kółkach się cos połamało i na wymianę czekałam 2 miesiące,
            za te cenę nie spodziewałam się cudu techniki,ale odpadające kółka to lekka przesada.
        • abbara74 Re: ADBOR Ring Max to tragedia 12.03.07, 21:48
          Jak w temacie
          Pozdrawiam
          Aga
    • martak123 Re: Czarna lista 03.03.07, 08:41
      czy wiecie cos na temat wózka Mikrus alu sprint
      • joasia81 Mam Mikrus Alu Sprint jest ok. 24.06.07, 13:05
        Co chcesz wiedzieć, właśnie chce go sprzedać mam cały zastaw. ( Przenosimy sie
        na parasolkę)

Pozdrowienia
    • monika.gil Re: Czarna lista 08.03.07, 22:51
      Witam,
      Wózek polski RETRUS EXLUSIVE, porażka. Sciągał mi na lewą stronę. Jeżdzę nim 8
      miesięcy i teraz ściąga różnie: raz na lewo raz na prawo. To wózek
      wielofunkcyjny ale właśnie rozglądam sie za spacerówką, stąd moja wizyta na
      forum...Przekładana rączka w spacerówce powoduje że pcha sie go jak zardzewiałe
      taczki, dostaję wręcz czasami furii na spacerach i po prostu go kopię z nerwów.
      Jak kupię spacerówkę to na własny koszt odeślę go do producenta niech se go w
      d... wsadzi. Mówię wam aż się zdenerwowałam, jak codzień.Po za tym jest
      strzasznie ciężki do mojego samochodu ledwo wchodzi, no i trzeba zdjąć koła.
      KOSZMAR!!!
      Zrobiłam błąd, bo bez pytania o opinię poszłam i kupiłam, bo wydawało mi się że
      polskie niczym nie odbiegają od markowych...jak bardzo się myliłam. A nie mogę
      go zareklamować bo cóż aż wstyd się przyznać kupiłam na stadionie...więc
      napisałam do producenta, nawet nie raczył odpisać że mu przykro. Nic powoli
      koszmar mam za sobą już niedługo spacerówka...:) tylko jeszcze nie wiem jaka:)
      Wiem też że kolejny polski szajc: TUTEK, koleżanka ma go. Wózek ten ma zwyczaj
      gubić koła.....:)kiedyś kólko uciekło jej na ruchliwą ulicę...gdyby nie życzliwy
      pan to pewnie wracałaby z wózkiem na plecach...
      • dronka Re: Czarna lista 19.03.07, 21:22
        monika.gil napisała:

> Wiem też że kolejny polski szajc: TUTEK, koleżanka ma go. Wózek ten ma zwyczaj
        > gubić koła.....:)kiedyś kólko uciekło jej na ruchliwą ulicę...gdyby nie życzliw
        > y
        > pan to pewnie wracałaby z wózkiem na plecach...

Potwierdzam. Nam po 2 tygodniach odpadło kółko. Była zima, ledwo dotarłam do
        domu z płaczącym niemowlakiem i rozwalonym wózkiem. Kółko się dało naprawić, ale
        co z tego jak co jakiś czas ciągle odpadało na spacerach.
    • emwu55 Re: Czarna lista 13.03.07, 14:33
      Chicco Ponee XS - bardzo go chciałam ale przestałam. Za niski (albo ja za
      wysoka), za wąski, wpada w każdą dziurkę i nie może wyjechać, koszmarnie się
      podbija, mała budka, małe okrycie na nogi wogóle do bani. Nie wiem co mnie
      opętało, żeby go kupić. Chociaż słyszałam o zadowolonych mamach. Może ktoś go
      ode mnie kupi. Jeszzzcze na warancji do lipca.
      • saha_ra Re: Czarna lista 19.03.07, 13:59
        dziewczyny czy któraś z was ma zastrzeżenia do wózków Jędroch (np.Tino)? Bo
        ogólnie się tu polskim wózeczkom straszliwie obrywa. Pewnie zasłużenie, ale po
        prostu aż strach teraz kupować coś rodzimej produkcji.....
        • fiamma75 Do sah_ra 20.03.07, 11:29
          Używam Bartatiny Plus i jestem bardzo zadowolona. Uważam, że to był trafny
          wybór :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka