Dodaj do ulubionych

Mutsy czy X-Lander XA

04.11.06, 19:01
Bardzo proszę o radę użytkowników dotyczącą kupna wózeczka, chciałabym poznać
wszystkie ich wady i zalety. Zastanawiam się nad dwoma: Mutsy na stelażu
Urban Rider i X-Lander XA.
Obserwuj wątek
    • ewuniaa10 Re: Mutsy czy X-Lander XA 06.11.06, 08:09
      Nie jestem użytkownikiem ale też zainteresowały mnie te dwa wózeczki i
      przestudiowałam dokładnie plusy i minusy w necie i w sklepach:) Jeśli nie jest
      ważna dla Ciebie kasa to wybrałabym mutsy. Fajnie się prowadzi jest lżejszy,
      mniejszy po złożeniu. Możliwośc montowania spacerówki w obie strony ale jest
      droższy od Xlandera o ponad 1000 złoty. Xlandera też spoko się prowadzi i ma
      większą spacerówkę ale niestety montowaną tylko przodem do jazdy (według mnie
      to jedyny minus tego wózeczka).
      Udanych zakupów. pozdrawiam
    • kjamroz3 Re: Mutsy czy X-Lander XA 07.11.06, 09:08
      witam posiadam mutsy na stelażu urban 4rider natomiast sąsiadka X-Lander XA
      niestety nie wypowiem sie pochlebnie o jej wózku jeżdzę swoim 3,5 m-ca (tak jak
      ona)i oto moje porównanie
      mutsy nie skrzypi( X-Lander XA-potwornie)
      w moim wykonczenia sa dopracowane w kazdym niemal szczegole natomiast w X-
      Lander niestety nie (fotelik niewygodny. okrycie na nózki cieniutkie, pianka z
      raczki sie zdarla raczka sie chwygina jakby sie miala złamacjest zle wywazony
      moim zdaniem a pozatym porównujac z mutsy tragicznie sie prowadzi) i jezeli dla
      Pani cena nie gra roli to polecam jednak Mutsy i gwarantuje ze bedzie Pani
      usatysfakcjonowana)
      pozdrawiam i życzę trafnego wyboru
      • mamuska19731 Re: Mutsy czy X-Lander XA 07.11.06, 10:07
        Dziękuję, raczej zdecyduję się na Mutsy, możliwość montowania spacerówki w obie
        strony przeważyła szalę..., a po za tym fotelik który rozkłada się do pozycji
        leżącej ma ogromne zalety. Szkoda tylko, że taki drogi ten wózeczek :-(
        • kjamroz3 Re: Mutsy czy X-Lander XA 07.11.06, 12:00
          fotelika używam nie tylko do samochodu mianowicie mój synek bardzo lubi w nim
          leżeć na codzień ponieważ gdy jest rozłożony bardzo przyjemnie się kołysze jest
          tez niezastąpiony jako gondola gdy wyjezdzamy i teraz pewnie bym wogóle jej nie
          kupowala poniewaz sam fotel ma duzo miejsca a takze ocieplany pokrowiec na
          nóżki, tak samo zreszta jak i spacerówka
          w x-landerze tego nie ma, przykrycia na nóżki sa bardzo cieniutkie a fotelik do
          tego wózka nie posiada wogóle.zadowolenia z mutsy życze
          pozdrawiam
          • viki333 Re: Mutsy czy X-Lander XA 07.11.06, 17:56
            Miałam ten sam dylemat co Ty i wybraliśmy Mutsy .... nie żałujemy. Wózek super
            się prowadzi, moim zdaniem ma wygodniejsza dla dziecka gondolkę /X Lander ma
            taka lekko w kształcie ósemki/. Wykończenie Mutsy bez porównania lepsze no i
            oczywiście spacerówka montowana w obie strony. Jedyna wadę Mutsy jaką moge
            zauwazyć w porównaniu do X Landera to cena.
            • mysz1978 Re: Mutsy czy X-Lander XA 09.11.06, 19:39
              Wczoraj bylam z mezem w sklepie z wozkami i po obejrzneiu wszystkich (i
              zaskoczeniu meza wiadomosciami o wozkach z tego forum ;)))) Zdecydowalismy sie
              wstepnie na X-landera XA. Bardzo maz sie zachwycil wozkiem Mutsy (ja zreszta
              tez) jednak uznalismy ze okolo 2400zl za wozek to za duzo. Jeszcze przeciez
              dochodzi cena fotelika do samochodu. Kurcze - za te pieniadze mozna kupic
              samochod, ktory jeszcze calkiem dlugo pojezdzi :))))))

No, ale poniewaz Maluszek urodzi sie w maju wiec jeszcze jest sporo czasu do
              namyslu i niewykluczone ze zdanie zmienimy.
              • sasunia73 Re: Mutsy czy X-Lander XA 09.11.06, 21:23
                Jeśli maluszek urodzi sie w maju to w zupełności wystardzy mu sama spacerówka
                Mutsy, tym bardziej że jest możliwość przekładania siedziska i fotelik
                samochodowy który do złudzenia przypomina wygodną gondolkę i wtedy cena
                wózeczka się zminiejsza. Ja kupię właśnie taką opcję ,a maluszka spodziewam się
                w lutym.
                • adad05 Re:Z całym szacunkiem....ale 10.11.06, 10:59
                  Z całym szacunkiem , ale jak widzę rodziców spacerujących po parku własnie w ów
                  foteliku "samochodowym" a nie w normalnej gondoli gdzie dziecko może sobie
                  wyprostować nóżki to mam ochote podejść i powiedzieć co o tym pomyśle sądzę.
                  Nie zastanawiacie się jak dziecku -Waszemu dziecku musi być niewygodnie w
                  takiej pozycji na spacerze, który np.trwa dwie godziny? Wiele razy widziałam
                  takie maleństwa "poskręcne" w baaardzo wygodnych fotelikach jak sama nazwa
                  wskazuje samochodowych... Nie przeczę,że jest to rozwiązanie super ale np. na
                  wypad do sklepu nie jest wówczas konieczne przekładanie malca do wózka i przy
                  tym budzenie go, ale podkreślam na wypad do sklepu ale nie na spacer-
                  zlitujcie się! Pozdrawiam
                  • kjamroz3 Re:Z całym szacunkiem....ale 10.11.06, 14:40
                    Tak może powiedzieć tylko osoba która tego folela nie widziała i nie użytkowała
                    fotel jest jednym z najwygodniejszych na rynku i nielicznym z rozkładanych
                    zupełnie na płasko więc sama obserwacja z boku nie wiele daje(mój
                    czteromisięczny mały właśnie w nim śpi już czwartą godzinę i nie narzeka na
                    brak miejsca)mamy również zwykłą gondolę jednak rzadko ją użytkuję mówimy
                    oczywiście o fotelu play mutsy a nie o maxi cosi. A więc powtarzam jeszcze raz
                    fotel ten może z powodzeniem zastąpić gondolę na jakieś 5 miesięcy,teraz myślę
                    że tak naprawdę to nie było sensu kupowania gondolki.Z resztą każdy zrobi jak
                    uważa...
                    • monikn78 Re:bezpieczeństwo a fotelik play 11.11.06, 14:27
                      wszystkie foteliki z rozkładanym oparciem (mutsy, jane itp) bardzo źle wypadają
                      w testach bezpieczeństwa (np. fotelik.info). może jest to wygodne i praktyczne
                      rozwiązanie, ale jednak kwestia bezpieczeństwa, w przypadku fotelika, powinna
                      być czynnikiem decydującym w jego wyborze.
                      • kjamroz3 Re:bezpieczeństwo a fotelik play 11.11.06, 17:30
                        nie zauważyłam aby ktoś pytał czy fotelik jest bezpieczny tylko czy wygodny i
                        chodzi tu o podróż wózkiem a nie samochodem więc po co te uwagi
                        o bezpieczenstwie fotelikow mozna sie wypowiedziec na innym forum
                        • monikn78 Re:bezpieczeństwo a fotelik play 11.11.06, 18:18
                          po to by osoba rozważająca zakup wózka z tym fotelikiem nie musiała szukać tej
                          informacji w innych wypowiedziach. poza tym uważam to za dość istotne kryterium
                          przy zakupie fotelika. wiele z was zachwala ten fotelik jako znakomity wybór,
                          ja się z tym nie zgadzam i stąd moja wypowiedź.
                    • patatajowa Re:Z całym szacunkiem....ale 11.11.06, 21:43
                      Ja też tak mówię.A foteli widzialam i zamierzałam kupić właśnie ze wzgledu na
                      opcję rozłożena na płasko.Nie przeczę ze jest obszerny(jak na fotelik)i prawie
                      płaski ale na litość boską nie na spacer!!!!Dzieci nie tylko leżą na plecach,
                      śpią na boczku i na brzuszku też i jak to zapewnić w foteliku?Jak opatulić w
                      zimie kocykiem?Co z uwierającymi pasami?Bo w takim razie dziecko musi być w nim
                      cały czas zapięte a wtedy swobode ruchu ma znacznie ograniczoną??Przecież ty też
                      nie przesypiasz całej nocy czy choćby drzemki bez ruchu??A tak jest w foteliku.
    • mindsailor mam mutsego i polecam:) 11.11.06, 19:58
      bardzo porządny, starannie wykonany i wygodny wózek. bardzo lekko się prowadzi,
      sprawdza się na każdej nawierzchni. ma dużą gondolę, a spacerówka jest dobrze
      zabudowana i ciepła. nie skrzypi, łatwo się składa i rozkłada.
      ja jestenm z tego zakupu baaaardzo zadowolona i szczerze polecam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka