sabola 13.11.06, 22:42 Bardzo proszę o poinie na temat wózka Mikado ox-ford. Zastanawiam się nad kupnem tego wózka dlatego bardzo mnie inetresują wszelkie opinie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annalalik Re: MIKADO- OX-FORD co sądzicie?? 14.11.06, 08:02 Tu znajdziesz opinie glinki.com/?l=8ntct2 Ja go kupiłam, ale narazie wózek czeka na pasażera. Moje opinie nt tego wozka znajdziesz w linku, ktory podkleiłam wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Jadę go zobaczyć:) 14.11.06, 11:02 Właśnie się wybieram do sklepu go zobaczyć. Jak byłam ostatnio to robili remont schodów w sklepie na Powstanców Śl. i nie widziałam(miałam pecha:) ). Jak wrócę to napiszę swoją opinię:) Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Byłam, widziałam... 14.11.06, 16:36 I już nie jestem taka pewna co do jego zakupu:) Znalazłam jedyny minus tego wózka: plastikowe podwójne kolka z przodu. Obok stał Voliant 3 z pompowanymi kołkami przednimi i amortyzacja bez porównania. Także jeszcze się zastanowię. Odpowiedz Link Zgłoś
a.filipowska Re: Byłam, widziałam... 14.11.06, 18:12 Ja też się napaliłam na ten wózek przez zdjęcia w internecie. Dziś byliśmy z mężem obejżeć go w sklepie i oboje jesteśmy rozczarowani. Nie podoba nam się tapicerka i to że nie można idealnie dopasować do niej fotelika samochodowego, jest brzydko zespawany, wszędzie widać zgrubienia, mimo skrętnych kół ciężko mu idzie obrót w miejscu. Z drugiej strony za 950zł takie wyposażenie nie jest złe, ale jakością daleko mu do np. x-landera. Odpowiedz Link Zgłoś
30mama do filipowska 14.11.06, 18:53 A nie wydaje ci się, że przez te plastikowe koła z przodu bez amortyzacji jest on trochę sztywny? Może bym tak nie myślała ale stał tam też Voliant3 i jak "pojeżdziłam" mikado a pózniej voliantem to stwierdziłam ze nie ma porównania. Wcześniej myślałam ze mikado ma przednie koła kałczukowe lub piankowe-a te nie są złe,ale plastikowe są tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sabola Re: MIKADO- OX-FORD co sądzicie?? 15.11.06, 15:13 A co sądzicie o spacerówce bo jaka oglądałam ten wózek to tkanina na oparciu jakoś dziwnie się układała i miałam wrażenie że robi się tam zrubienie albo jakaś rurka tam przechodzi i nie wiem czy nie uwierałoby to dziecka w główkę. A może to był mamkament wózka które akurat oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Re: MIKADO- OX-FORD co sądzicie?? 15.11.06, 15:47 Jakoś nie zwróciłam na to uwagi. Wydawało mi się, że oparcie jest w porządku-takie miękkie. Jak już pisałam dla mnie największą wadą są podwójne plastikowe kołka. Odpowiedz Link Zgłoś
elwiraalfa Re: MIKADO- OX-FORD co sądzicie?? 24.11.06, 23:35 Mikado Ox-Ford ma również podwozie czterokołowe ze wszystkimi kołami pompowanymi. Myślałam o tej wersji wózka. Z tego co wiem bardzo dobrze sprzedaje się w Norwegii. Podaję stronę gdzie można zobaczyć ten wózek w różnych kolorach. www.mammarazzi.nu Ponoć jeszcze jest ciekawie opisany na szwedzkiej stronie ale jeszcze nie znam adresu. Czesi też się nimi interesują. Sama jeszcze nie jestem do końca zdecydowana ale problemem dla mnie jest kolorystyka. Mogliby ją trochę zmodyfikować a wtedy pewnie już bym się nie wahała. Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: MIKADO- OX-FORD co sądzicie?? 25.11.06, 14:36 Te 4kołowce sa na paskach wiec wozek ma bardzo miękkie zawieszenie - wg mnie az za bardzo. Co do kolorów to oni ponoć co 6 tygodni zmieniaja kolorystyke. Zostawiaja te najbardziej chodliwe kolorki a reszte zmieniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kkah Re: MIKADO- OX-FORD co sądzicie?? 26.11.06, 22:15 Mikado ma wózki czterokołowe nie tylko na paskach, widziałam też w innych wersjach zawieszenia. A paski naprawdę nie są za miękkie, genialnie amortyzują wózek, szczególnie na dużych dziurach, dziecko praktycznie nie odczuwa twardego podłoża, zamiast wstrząsów - przyjemne bujanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: MIKADO- OX-FORD co sądzicie?? 26.11.06, 22:45 No tego nie wiedzialam ze sa tez inne niz na paskach, widzialam tylko paskowe. No i naprawde mialam wrazenie ze jest "zbyt miekki" - zaden inny wozek nie byl tak bardzo mięciutki - no chyba ze paski byly za mało napięte. Ja juz mam 3 kolowca ale z ciekawosci ogladałam te 4. Odpowiedz Link Zgłoś