Dodaj do ulubionych

Czy ten wózek jest taki brzydki?

20.11.06, 22:46
To odnośnie tego, rozbudowanego wątku:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=48036071&v=2&s=0
A tu zdjęcia, uważacie, że to brzydki wózek? Mam go od kilku dni, i jego najwiekszą zaletą (jedną z wieeeelu), jak dla mnie, jest uroda. Uważam, że jest piekny

img296.imageshack.us/img296/390/dscf3848vh2.jpg
img516.imageshack.us/img516/5276/dscf3846ga7.jpg
To jest bugaboo cameleon
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 21.11.06, 09:26
      wszstko kwestia gustu.ja bym go nie kupila za 600 zl,a co dopiera za taka
      kase.ale najwarzniejsze ze ty jestes z niego zadowolona i dzidzi jest wygodnie-
      bo chyba jest??
    • w-ella Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 21.11.06, 09:48
      ja też uważałam że jest brzydki oglądając go tylko na zdjęciach w necie, ale po
      zobaczeniu go na żywo zmieniłam zdanie - jest super,
      widziałam wersję - gondola w kolorze pomarańczowo-czarnym, zrobił na mnie
      wrażenie, a w necie wyglądał tragicznie
    • koma.edziecko Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 21.11.06, 10:18
      Na zdjęciach okropny w rzeczywistości nawet mi się podoba,u mnie w okolicy
      kilka bugaboo jeździ więc sobie mogłam go obejrzeć.
      Nie podoba mi się gondolka od niego kojarzy mi się z trumienką brrr.
      • kraxa wcale nie jest brzydki 21.11.06, 10:23
        A juz szczegolnie jak sie ma ciekawe zestawienie kolorow tkanin. Jest
        funkcjonalny, tylko cholera ta chemia w nim ;-(
        • hillary23 Re: wcale nie jest brzydki 21.11.06, 10:33
          widziałam go na zywo z gondolą i nie bardzo mi sie podoba, troche mi sie
          kojarzy z balkonikiem dla starszych ludzi - chodzi o te koła oczywiście, ale
          kwestia gustu.
      • patatajowa Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 21.11.06, 12:52
        No jest niestety,moim zdaniem fatalny wygląd, jak tu już ktoś napisał-gondolka
        jak trumienka a stelaż jak balkonik dla starszych osób.Praktyczny- być może -ale
        cięzko to ocenić po zdjeciu tylko ;)))
    • pajda Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 21.11.06, 10:53
      a mi się baaardzo podoba i w wersji spacerowej i z gondolą. Sama nawet rozważam
      zakup, ale jeszcze sie waham - wiadomo - jego cena ....
      • coronella Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 21.11.06, 11:09
        warty jej :)
        • kaliaa Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 22.11.06, 10:08
          wozek jest super, niepowtarzalny, ma w sobie to "cos" co mnie zauroczylo. Juz
          pstanowilsmy z malzem ze nasze nastepne dziecko bedzie wlasnie bugaboo jezdic :)

coronella kupilas nowy czy uzywany? A co zrobilas z hartanem?
    • anna-pia IMO okropny 22.11.06, 11:21
      a widziałam tez na zywo
      zakładam, że skoro kupiłaś, to wygodny nie tylko dla ciebie, ale i dla dziecka,
      ale mi się nie podoba - to jest kwestia gustu, a gusty są różne
      Imo to nie jest wózek na polskie warunki klimatyczne - za płytki, a te kółeczka
      - koszmar
      ale pewnie jest idealny na zakupy

cieszę się, że ci się podoba :)
      • malena_b Re: IMO okropny 22.11.06, 11:55
        To najbrzydszy wózek jaki kiedykolwiek widziałam.
        Choćby nie wiem jakie miał inne zalety nie chciałabym go nawet za darmo.
        No ale każdy ma inny gust.
    • efka30 Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 22.11.06, 14:00
      Baaardzo mi się nie podoba.Zarówno wygląd/rzeczywiście jak trumienka/,jak i
      cena/to trochę przesada-oczywiście według mnie/ a juz najbardziej to, że ma
      szkodliwe substancje w składzie.Może i dziecko ma wygodnie,ale czy będzie
      zdrowe???
      Wózek za 3000 można kupic-zdrowia nie...
      Kółka przednie-malutkie-wg mnie za male na nasze warunki klimatyczne/snieg a
      raczej nieodśnieżane drogi,kostka brukowa/Miałam Peg-Perego średnica kół duzo
      większa i koszmar jazdy zimą,tutaj w ogóle sobie tego nie wyobrażam.
      Ja bym na pewno nie kupiła!!!!!!!!
    • dido_dido Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 22.11.06, 15:13
      Jak tak bardzo chcesz wiedzieć to dla mnie on jest okropnie brzydki :)
      Ale jakie to ma znaczenie skoro Tobie się podoba i na dodatek fajnie Ci się go
      używa?
      Nie wszyscy (na szczęście) muszą jeździć quinny speedy ;)
    • miska77 rzecz gustu... 22.11.06, 15:14
      mi osobiscie ten wozek sie nie podoba.

E.K.
    • pinik Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 22.11.06, 15:18
      Dziewczyny dobre macie skojarzenia: balkonik i trumienka. Ja jeszcze mialam
      kiedys: wozek inwalidzki.
      Ale od kilku lat juz mi sie podoba. A teraz do poprostu nawet baaaaaardzo!
      Mam juz dwa (cameleona i froga) i uwazam, ze to najlepsze wozki, jakie od lat
      byly na rynku (a mialam ich kilkadziesiat.. takie dziwne hobby...).
      Wozek jest wart swej ceny! Naprawde!
    • coronella kaliaa 22.11.06, 15:19
      kupilam uzywany ale w idealnym stanie. Hartan aktualnie stoi w pokoju gotowy do sprzedania.

A odnosnie innch postów- co ma wspólnego wózek ze zdrowiem mojego dziecka????
      Kółka z przodu małe, ale amortyzowane lepiej niz jakikolwiek inny wozek. Poza tym ten wózek ma przekładaną rączkę (niezależnie od przekładanego siedziska), więc i w zime damy sobie rade.
      • kraxa ten wozek akurat ma duzo wspolnego 22.11.06, 15:49
        Bo w niemieckim tescie konsumenckim wykryto w nim ordynarne, szkodliwe
        chemikalia- tego sie po bugaboo nie spodziewalam. Rozumiem, ze w tanich
        wozkach, chlamie jakims- ale w bugaboo, szczegolnie biorac pod uwage cene??? I
        nie zrozum mnie zle- ja ten wozek mialam upatrzony, bylam zdecydowana do czasu
        zapoznaia sie z wynikami tego testu- i zmienilam zdanie, WYLACZNIE z tego
        powodu.
        • coronella Re: ten wozek akurat ma duzo wspolnego 22.11.06, 15:54
          ale za co mam miec ci za zle?? ty go nie kupilas, a ja kupilam, i z pewnościa zdania nie zmienie. Moja sprawa. A szkodliwe substancje, hmmm, gdybym miala sie przejmować ta cała chemią, jaka nas otacza, to ani zjeść bym nic nie mogła, ani wyjśc na dwór, tylko zamknąć sie w komorze tlenowej a jeśc to już nie wiem co.
          • kraxa odpowiedzialam na Twoje pytanie 22.11.06, 16:00
            "Co ma wspolnego" i tyle. Chcialam podkreslic tylko, ze nie zaliczam sie
            do "przeciwniczek" tego wozka, ktorych jest sporo- szczegolnie wsrod tych,
            ktore go na zywo nie widzialy ;-) Ale jesli nie przeszkadza Ci, ze ten wozek
            moze wydzielac akotworcze substancje w kontakcie z dzieckiem, to istotnie Twoja
            sprawa i nic wiecej mi juz do tego
            • aqua.27 Re: 24.11.06, 07:49
              wybór wózka to m.in. kwestia gustu
              a przecież powszechnie wiadomo, że de gustibus non disputandum est :)
              coronella, nie przejmuj się :)
              • coronella Re: 24.11.06, 08:19
                ?????? alez ja sie niczym nie przejmuje!!! A wręcz przeciwnie! Jestem dumna z mojego brzydala, bo długo na niego czekałam!!
                Mój post był troche zadziorny! :) U wcale nie miałam na celu przejmowania sie opiniami.
                A teraz pytanie: ile z was, które uważaja bugaboo za taki koszmar, miało z nim kontakt namacalny? dotkneło, podniosło, przejechało sie? Stawiam, że żadna :)
                Mnie tez on kiedyś nie nie podobał. Ale przyszedł czas na bugaboo, i nim, niestety, zakończe chyba etap wózkowy w moim życiu :(
                • patatajowa Re: 24.11.06, 10:20
                  > A teraz pytanie: ile z was, które uważaja bugaboo za taki koszmar, miało z nim
                  > kontakt namacalny? dotkneło, podniosło, przejechało sie? Stawiam, że żadna :)<
                  Ale żeby ocenic jego wygląd nie trzeba miec namacalnego kontaktu ;))Mozna to
                  zrobic po zdjęciu.I o to pytałaś. A faktycznie co do oceny wygody,
                  funkcjonalnośći i komfortu jazdy to trzeba zobaczyć. miłego użytkowania życzę
                  • coronella Re: 24.11.06, 13:10
                    no masz racje :)) Ale ja, broń Boże, nie pisałam tego złosliwie, sama ten wózek uważałam kiedys za szczyt brzydoty! Teraz juz jego "urokł" przygasł wśród całej tej mnogości wzorów, kolorów i modeli.
                • dido_dido Miałam kontakt namacalny :) 24.11.06, 19:13
                  Coronella,
                  Miałam dziś kontakt namacalny z bugaboo! Obejrzałam go sobie w świecie dziecka
                  na Tragówku. Dotknęłam i przejechałam się.
                  I zdania nie zmieniłam. Jest koszmarnie brzydki :)
                • monika_wroclaw Re: 24.11.06, 22:01
                  coronella napisała:

>
                  > Mnie tez on kiedyś nie nie podobał. Ale przyszedł czas na bugaboo, i nim,
                  niest
                  > ety, zakończe chyba etap wózkowy w moim życiu :(

A dlaczego??

Twój synek dopiero ma 16 m-cy... :-)

Sądząc po tym "niestety" i smutnej buźce to chyba chciałabyś mieć jeszcze
                  jakieś inne wózki, więc dlaczego nie...??
                  • coronella Re: 24.11.06, 22:51
                    bo moj synek jest nóżkowy, a nie wózkowy :( nie lubi jedzic, co nie zawsze mi pasuje, jak musze iść gdzies szybko, coś załatwić. Wtedy mam prawdziwą syrenę, nie dość, że przydką, kolorową, to jeszcze bardzo głośną :))))
    • mamami Re: Czy ten wózek jest taki brzydki? 24.11.06, 21:27
      To jst wózek, obok którego trudno przejść obojętnie. Albo się podoba albo nie,
      mało kto nie ma zdania po zobaczeniu go :)
      Moi znajomi kiedy im go prezentowałam taktownie mówili że jest bardzo
      dziwny :))).
      Ja sama baaardzo długo uważałam go za paskudę pierwszej klasy. Teraz kiedy
      opatrzyły mi się wszystkie "normalne" wózki zatęskniłam za dziwadłem i wybór
      padł na bugaboo.
      Podobnie jak coronella najprawdopodobniej na nim zakończę wariacje wózkowe. Po
      przetestowaniu kilkunastu przeróżnych wózków mówię. " Bugaboo to jest to".
      Po raz pierwszy w życiu mam tylko jeden wózek, czuję się z tym troszkę dziwnie
      ale jeszcze nigdy nie pomyślałam że to był zły wybór.
      Uwielbiam mojego potwora, córa z pewnością też bo przesypia w nim większość
      doby :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka