Dodaj do ulubionych

Xlander X1

09.12.06, 18:30
Witajcie.
Mamy zamiar kupic ten wozek. Przed zakupem wole sie jednak dowiedziec,czy mial
ktos z Was moze ten model x landera i jak sie sprawdzil? Jakies wady?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • adad05 Re: Xlander X1 10.12.06, 15:34
      Witam niedawno był ten sam wątek poruszany na który dziewczynie odpowiedziałam
      opisując ten model wózka.Napiszę raz jeszcze... posiadam ten wózek, na początku
      miałam gondolę w której jeżdził mój syn do końca 5-tego miesiąca, a po tym
      czasie zmienilismy gondolkę na spacerówkę. Muszę powiedzieć,że jestem bardzo
      zadowolona z tego modelu, mimo iż niektóre osoby twierdzą,że wóżek się żle
      prowadzi bo nie ma skrętnych przednich kół. Ja uważam,że dokonaliśmy dobrego
      wyboru. Wózek jest stabilny i dobrze sie go prowadzi.Jedyne co mogę powiedzieć
      o wadach to to,że gondolka jest nieco maława, koszyk na "zakupy" też jest
      niewielki i spacerówka nie rozkłada się na płasko ( co nam akurat nie
      przeszkadza) i nie ma ona przekładanej rączki więc dziecko jeżdzi tyłem do
      rodzica ( co nam również nie przeszkadza gdyz syn uwielbia podziwiać
      okolice...) Podsumowując wózek się sprawdza pod każdym względem i polecam go
      szczerze.Pozdrawiam
      • patka05 Re: Xlander X1 10.12.06, 17:40
        Też mam ten model, na razie używamy tylko gondolki, bo syn ma dopiero skończone
        4 miesiące. Z wóżka jestem bardzo zadowolona, jest świetny, sprawdza się w
        każdych warunkach terenowych (a trochę podróżowaliśmy z nim). Jedyną jego wadą
        jak dla mnie jest waga, nie jest cięższy od przeciętnego wózka (ok 14 kg z
        gondolką), ale ja mieszkam na 4 piętrze bez windy i ta waga jest dla mnie dużym
        problemem, muszę liczyć na pomoc męża.
    • roksana216 Re: Xlander X1 10.12.06, 18:37
      Ja mam x-landera x-1 wersję spacerową.
      Zalety:
      - super się prowadzi po każdej powierzchni;
      - duże, pomopowane koła;
      - nowoczesny design (ja mam kolor chinese red- super wygląda ten kolorek);
      - dobra amortyzacja
      - świetna folia przeciwdeszczowa (dodatkowo do zakupienia)
      - regulacja wysokości rączki

Wady:
      - paskowa regulacja oparcia (trzeba się schylić, nacisnąć z obu stron taki
      przycisk i trzymając go obsuwać paski);\
      - nie można rozłożyć oparcia do pozycji leżącej;
      - płytka budka, niezbyt dobrze chroni przed wiatrem i słońcem;
      - mały kosz na zakupy;

Ogólnie to ten wózeczek dobrze się sprawuje. Polecam go :)

• asia249 Re: Xlander X1 11.12.06, 19:10
        czy ten wózek można kupic tylko w wersji spacerowej? chce bez gondoli.
        • ratajaga Re: Xlander X1 11.12.06, 23:05
          asia249 napisała:

> czy ten wózek można kupic tylko w wersji spacerowej? chce bez gondoli.

Tak - gondolę kupuję się dodatkowo. Jedyne co to możesz mieć teraz problemy z kolorami, bo z tego co wiem, to wyprzedają to co mają a nowa kolekcja koniec lutego będzie.
          • roksana216 Re: Xlander X1 12.12.06, 11:35
            Jasne, że można kupić wersję spacerową. :-) Ja za swój wózek (bez gondoli)
            zapłaciłam ok. 1100 zł. Torba do wózka kosztuje niecałe 100 zł, folia ok.120 zł
            (jest świetna). Pozdrawiam. Roksana i Dominik
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,34245951,50613478.html
            • adad05 Re: Xlander X1 12.12.06, 13:32
              Jeśli chodzi o folię przeciw deszczową to ja ją dostałam w komplecie tzn.
              folię, pokrowiec na nózki na zimę i moskitierę, wszystko było w zestawie nie
              dokupowałam nic osobno.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka