Dodaj do ulubionych

PP Atlantico

07.01.07, 20:25
Zastanawiamy się nad kupnem tego wózka ale mam wątpliwosci ponieważ jest na
piankowych kółkach. A więc pytanie do uzytkowniczek: czy Atlantico radzi
sobie po pierwsze na wyboistych chodnikach, po drugie w tzw. terenie (na
leśnych ściezkach, piaszczystych drogach)Chciałabym kupic wózek który długo
posłuży a lubimy spacery...
Obserwuj wątek
    • muress Re: PP Atlantico 08.01.07, 06:38
      atlantico jest swietnym wózkiem spacerowym na tereny miejskie (np. nierówny
      chodnik jeszcze będzie ok). Ja mieszkam pod miastem, spaceruje po błocie,
      wertepach i piasku i własnie z tego powodu pozbyłam się atlantico i przesiadłam
      (tzn dziecko przesiadło ;-)) na at4. Więc na wyboiste drogi nie polecam...Ale
      chyba kazdy lepiej amortyzowany wózek będzie cieższy niż atlantico. Bodaj tylko
      maclaren 3kołowiec miał podobną wagę, ale nie wiem, jak z jego amortyzacją (no
      koła miał większe na pewno). Trudno znaleźć wózek lekki i dobrze (naprawdę
      dobrze) amortyzowany (przynajmniej parę miesięcy temu, jak szukałam). Niedawno
      coronella ogłaszała się tu o sprzedaży swojego wózka sprowadzonego z Niemiec
      (neidostępnego w Polsce), który miał te obie cechy -moze to byłoby idealne
      rozwiązanie? Po opisie coronelli, bardzo mi sie podobał, ale coż - ja już nie
      bede zmieniać.
      • amaf Re: PP Atlantico 08.01.07, 07:53
        Dziękuję za wiadomosci. Przynajmniej wiem ze dla nas Atlantico odpada. Ja
        szukam wózka , który byłby przedewszystkim obszerny i wygodny dla dziecka no i
        sprawdzał sie w takich warunkach jak opisałam. Widziałam AT4, super wózek tylko
        drogi:( my musimy zdecydować się na cos tańszego.
        • porto.sa A może coś takiego 08.01.07, 08:20
          Ja mam jestem zadowolona, takie same parametry jak PPatlantico( wzorowany na
          nim), tylko polski i ma wybór kół : pompowane ,piankowe itp. zobacz w linku
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=155346576
          • sarna73 Re: A może coś takiego 08.01.07, 09:45
            a ile czasu masz ten wozek? bo wiele osob nie poleca arti ze wzgledu na
            awaryjnosc
            • porto.sa Re: A może coś takiego 08.01.07, 10:03
              Mam go pół roku i wcale nie oszczędzam,jeżdżę po wertepach,pakuję w bagażnik do
              samochodu,swego czasu woziłam dwoje naraz( w wakacje nad jeziorem) i nic się nie
              dzieje chociaż po takim obciążeniu mogło-może taki egzemplarz. Ale nie polecają
              everflo Travel a nie Atlantica -na temat Atlantica czytałam pozytywne opinie.Też
              miałam zamiar kupić PPAtlantico ale jeżyłam się na te kółeczka (za aktywna
              jestem)i bałam się je pogubić na leśnych wybojach.
              • amaf Re: A może coś takiego 08.01.07, 12:45
                dla mnie to cena dużo bardziej przystępna a i te gumowe kółka fajne. Tylko
                pytanie czy ten wózek po pół roku ci sie nie rozklekotał? I na jak długo ma
                gwarancję? pozdrawiam
                • porto.sa Re: A może coś takiego 08.01.07, 13:35
                  właśnie się nie rozklekotał ( nie tak jak Graco-który kiedyś miałam i szybko się
                  pozbywałam)Gwarancję ma na rok czasu.Ja osobiście mam kółka piankowe grube
                  (przednie skrętne)( PP-06B)i na nich widać ,że używany ale to normalne,możesz
                  wybrać pompowane koła będziesz miała jeszcze lepszą amortyzację.Obejrzyj go
                  sobie bo to kwestia oczekiwań co do wózka -ja jestem zadowolona( to mój 3 wózek:
                  po Deltimie i Chicco)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka