marta19861 31.01.07, 10:52 Zastanawiam się na Emmaljungą Smart, Peg Perego Culla i Inglesiną Sofia. Nie mam pojęcia co wybrać. Co poradzicie drogie Forumowiczki? Moje dziecko urodzi się na początku lata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna-pia Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 12:11 Jako fanka Emmaljungi, zawsze optuję za Emmaljungą, ale PP Culla też ma duże koła, a co ważniejsze, ma wersję letnią - a ty rodzisz latem. Zimą gondola już nie będzie potrzebna, tylko zabudowane siedzisko - a takie ma Culla. CO do Culli - zdecydowanie polecam tę wersję - stelaż Classe - ze wzgledu na duże koła (snieg, błoto, chodniki, wyboje - wszystko przejadą) i kosz na zakupy wyłożony materiałem (nic nie wypadnie przez oka siatki). calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_46_66&products_id=4551 Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga69 Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 12:18 Też jestem fanką emmaljungi; już drugie dziecko jeżdzi w tym wózku Wg mnie w gondoli to dasz radę do końca zimy pojeżdzić; gondole są spore, a jak mają podnoszone oparcie to już bajka. No i wózek bardzo wytrzymały; mam go już 4 lata i nic się nie dzieje; ewentualnie trochę budka wyblakła. Babcie są zadowolone, bo wózek praktycznie sam jedzie i nie trzeba używać dużo siły do pchania. Teraz zimą to super. mam na stelażu aluminiowym więc jest lekki. Reasumując to dobra inwestycja:) Odpowiedz Link Zgłoś
marta19861 Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 15:54 Powiem szczerze, że też jestem fanką Emmaljungi, ale do PP Culli przekonuje mnie podwójna tapicerka (ta wersja letnia), podobno wymiary gondoli i jakość prowadzenia wózka są porównywalne. Sofię chyba już ostatecznie odpuszczam jednak. Myślicie, że zimą już przesiądziemy się do spacerówki? Rodzę na poczatku lipca, wg terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 02.02.07, 12:42 Jeśli tak, to na początku grudnia - czyli teoretyczną zimą - twoje dziecko bedzie miało 5 miesięcy. I teraz tak: ja swoje drugie (połowa pażdziernika) od poczatku woziłam wyłącznie w spacerówce Emmaljungi - mam usztywniony wkład dla noworodka. I tak koło 5 mies. wkład zlikwidowałam (tzn. wyjęłam usztywnienie, sama tzw. miękka gondolka została), młody zaczął jeździć w spacerówce (tzn. spacerowej wersji Emmaljungi), ze względu na 2 rzeczy: 1. ciekawość świata, 2. rozpórkę na nózkach. W gondoli w rozpórce by sięnie zmieścił. Nie zyczę nikomu rozpórki, ale też IMO należy wziąc pod uwagę to, że zimą 5-mies. i starsze dziecko może mieć ciasnawo w gondoli. Ja młodego opatulałam kocykami i było OK. Jeśli nie upierasz się przy gondoli, to polecam ci taką opcję. Emmaljunga ma 2 wersje wkładek: miękka mini gondolka - ja mam taką www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=355 sztywna mini gondolka - też się dobrze sprawdza www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=354 a na zimę - śpiwór www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=359 IMO jest bardzo możliwe, że zimą twoje dziecko będzie wolało jeździć w wersji spacerowej - zaznaczam, że cały czas chodzi mi o Emmaljungę, a nie o typową spacerówkę z płytkim siedziskiem i niewielkimi kołami Odpowiedz Link Zgłoś
atena.an Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 19:49 ja mam Peg Perego Enfant, choc zastanawiałam się nad PRAMETTE. Poniewaz moje dziecko jest z pazdziernika to wybrałam wozek z gondolka, bo ciepljsza. Na lato mysle ze Pramette bo ma miekka i lekka gondolke. Wózek jast na bazie Pliko P3, lest lekki, bardzo łatwo go złożyc i rozłożyć, jednym ruchem. Osobiście polecam, nawet na śniegu i nierównościach daje sobie radę bez angażowania pokładów energii mamy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pocholita Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 02.02.07, 13:10 Ja mam Emmaljungę ale koleżanka ma PP i nie zauważyłam specjalnych różnic. Natomiast jeśli planujesz drugie dziecko w krótkim czasie to Emmaljunga jest zdecydowanie lepsza, gdyż można do niej dokupic siedzisko dla starszego dziecka, które montuje się na spacerówce. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 02.02.07, 13:24 pocholita napisała: > Ja mam Emmaljungę ale koleżanka ma PP i nie zauważyłam specjalnych różnic. > Natomiast jeśli planujesz drugie dziecko w krótkim czasie to Emmaljunga jest > zdecydowanie lepsza, gdyż można do niej dokupic siedzisko dla starszego > dziecka, które montuje się na spacerówce. Albo podstawkę do jeżdżenia :) Między pierwszym a drugim mam 3 lata róznicy i podstawka to było to, jak starsza miała nawet 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
marta19861 Re: Emmaljunga Smart 05.02.07, 15:06 Czy Smart ma podnoszone oparcie wewnątrz gondoli? Odpowiedz Link Zgłoś
ivo_atom Re: Emmaljunga Smart 05.02.07, 21:03 Dzisiaj widziaąłm ta gondolę i ma podnoszone opracie. Odpowiedz Link Zgłoś