Dodaj do ulubionych

Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow

02.02.07, 21:13
Kto z was uzywa Rodeo ABC Design? Jak sie sprawdza w uzyciu?
Wreszcie znalazlam super lekki wozek na duzych kolach, ktory dobrze sklada
sie do samochodu, jestesmy prawie zdecydowani na kupno...ale
jak srawdzaja sie spacerowki w stylu francuskim, nie rozdkladane na plasko,
tylko zmieniajace pozycje polsiedzaca z pionu do poziomu, tak jak w
fotelikach samochodowych? Czy trojkolowce lekkie nie sa b. wywrotne, czy
zdarzylo sie wam, ze krecace sie dziecko w takim wozku sie wywalilo razem z
nim? A jak z trwaloscia tego wozka, czy jest solidnie zrobiony? Chcielibysmy
go pozniej sprzedac. Jak sie maja te wozki w porownaniu z Implastem Volant
3, czy Deltim lub Romati?
Obserwuj wątek
    • wind33 Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 04.02.07, 13:15
      Przychylam się do pytania.
      Czekam na jakiejś opinie o tym wózku i taka cisza..
      Nikt nie użytkuje tego pojazdu????
      Właśnie weszła nowa kolorystyka - bardzo interesująca.
      W sklepie zachwalają jego lekkość - i faktycznie pod tym względem rewelacja!
      Przekładane siedzisko , obszerna spacerówka- kusi.

allegro.pl/item160755152_abc_design_rodeo_2007_gondola_spacerowka_gratisy.html#photo
    • pchelka831 Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 12.02.07, 10:30
      hej mam ten wózek jest super na razie używamy gondoli jest zwrotny wszędzie się
      zmieści, wjedzie,nie wywraca sie dzidzia go uwielbia bałam się co bedzię ze
      spacerówką ale mała uwielbia spac, bawic sie w foteliku więc myślę ze nie bedzie
      problemu pa jak masz jakieś jeszcze pytania to służe pomocą
      • jojosto Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 06.03.07, 23:17
        mam ten wozek, typ "novus"

ogolnie jestem zadowolona, bardzo latwo sie go prowadzi, jest lekki w obsludze
        feler: jest dosc ciezki (jak na przyklad nie ma w domu windy i trzeba nosic) i
        zlozony (latwo sie sklada) zajmuje dosc duzo miejsca w bagazniku
        i kiepsko zamontowany jest koszyk na zakupy, mozna tam wkladac po 1 drobnej
        rzeczy, bo nie da sie odgiac podnozka i jest malo miejsca, by wlozyc na
        przyklad pelna siatke ;)

no ale to akurat drobnostka ;)
        • jojosto Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 07.03.07, 09:00
          a, i jeszcze by sie przydalo skretne przednie kolo ;)
    • jojosto Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 07.03.07, 09:06
      za szybko poszlo;)
      sprawdza sie swietnie w terenie dzieki duzym kolkom
      • amelani Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 11.03.07, 17:55
        jojosto, ale to przednie koło jest przecież skrętne, a sam wózek niewiarygodnie lekki!!! czy na pewno piszesz o Rodeo?
        • jojosto Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 12.03.07, 21:42
          ech, pisze o ABC Design ale typ novus ;)

sorki, cos sie nie dogadalysmy
          • wojkit Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 09.04.07, 09:15
            Czesc,
            A co powiecie na temat kółek nie pompowanych i tak ogólnie amortyzacji? Nie jest
            za twardy dla dziecka? Też chcę kupić ABC DESIGN Rodeo.
            • dronka Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 10.04.07, 11:22
              wojkit napisał:

> Czesc,
              > A co powiecie na temat kółek nie pompowanych i tak ogólnie amortyzacji? Nie jes
              > t
              > za twardy dla dziecka? Też chcę kupić ABC DESIGN Rodeo.

Kolka sa ok, sprawdzily sie dobrze na sniegu. Co to znaczy "za twardy"? Chodzi
              Ci o siedzisko?
              • pufatek3 ABC DESIGN 10.04.07, 11:34
                He, nie wiem jak sie spisuje RODEO, wyglada ladnie i dobrze ze ma skretne
                przednie kolo, bo ja mam wozek abc design ale typ NOVUS, gdzie nie ma skretnego
                kola i troszke nad tym ubolewam. Co do wywrotnosci, to niestety ale trzy
                kolowce maja to do siebie, ze jak sie dzidzia zbytnio wychyli to wozek leci na
                bok :( Trzeba poprostu uwazac na dzidzie i nie zostawiac sama w wozeczku. Jesli
                chodzi o wage wozka to moj tez wazy tylko 11 kg i w sumie ogolem jest niby
                lekki, ale jednak czasem doskwiera mi ta waga. Mysle, ze jednak te wozeczki
                naleza do jednych z najlzejszych. Co jeszcze.. aha no moglby byc troche szerszy
                w oparciu i siedzisku. Amortyzacja kol rewelacyjna, super sie jezdzi w terenie.
                Moja coreczka uwielbia ten wozek. Pozdrawiam.
              • wojkit Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 10.04.07, 16:52
                Czesc,
                chodzi mi bardzie o samą amortyzację. Przednie koło nie ma wogóle a tył
                delikatną. A jak sprawóje się sztywne siedzisko spacerówki?
                • dronka Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 10.04.07, 17:18
                  wojkit napisał:

> Czesc,
                  > chodzi mi bardzie o samą amortyzację. Przednie koło nie ma wogóle a tył
                  > delikatną.

Nie moglam sie przyzwyczaic na poczatku do tego wozka, ale to wlasnie ze wzgledu
                  na te trzy koła. Wozek mi sie nigdy nie przewrocil, ale ciezko sie wychodzi z
                  autobusu z tymi kolkami (wchodzi zdecydowanie lepiej). Tu sobie pewnie
                  poradzisz, ale jak masz drobna zone, to rzeczywiscie amortyzacja tutaj
                  szwankuje. Ale, jak juz pisalam w warunkach mocno zimowych (ostry snieg na
                  chodnikach) amortyzacja nie nawaliła, a wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że
                  zostala przystosowana do klimatu zimowego - wozek super sie prowadzil.

> A jak sprawóje się sztywne siedzisko spacerówki?

To siedzisko nie jest wcale takie sztywne, mysle, ze w sam raz na słaby jeszcze
                  kregoslup dziecka. Tutaj nie widzę zadnego problemu.
    • wojkit Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 19.04.07, 16:48
      Czesc,

Już kupiłem, ale jak go składałem to sie okazało, że nie działa blokada
      przedniego koła. Czy ktoś z was też miał coś takiego? Czesto to sie zdarza
      • dronka Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 19.04.07, 21:47
        U mnie dziala od poczatku.
    • agus-ka Re: Rodeo ABC Design - wnioski od uzytkownikow 20.04.07, 21:22
      Ja mam wózek abc design, nie wiem niestety jaki to model, bo to jeden z
      pierwszych trójkołówek jakie zostały sprowadzone do Polski jakieś 6-7 lat temu.
      Moja córeczka jako druga wychowuje się w nim. Z gondolą nie było problemów, ze
      spacerówką też nie ma. Materiał jest niesamowicie wytrzymały, rapotem trochę
      wypłowiał na słońcu. Rewelacyjnie się prowadzi, brakuje jedynie skrętnego
      przedniego koła. No i waga tego prototypu jest zabójcza, nie wiem ile ale
      duuuużo....
      Pozdrawiam
      Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka