Dodaj do ulubionych

Doraździe wygodną spacerówkę-pilne

05.02.07, 17:13
...bo mi dziecko wyrosło z gondoli i potrzebuję szybko większego wózka.

Mój 6-miesięczny synek bowiem ewidentnie wyrósł już ze swojej gondolki i mam
nielada problem. Mamy Volanta. Dziś zamontowałam na stelażu spacerówkę. I
stwierdzam, że zupełnie ten wózek nie nadaje się dla półrocznego dziecka. Syn
jeszcze nie siedzi pewnie, a ortopeda zabronił nam go sadzać zanim sam nie
usiądzie. Ponadto synek lubi spać na spacerkach i jak już poogląda wszystkie
drzewa i ptaszki, zasypia. Oczywiście na leżąco.
Ja natomiast, jak tylko rozłożyłam tę spacerówkę na leżąco to się załamałam.
Pomijając fakt, że prezentuje się ładnie tylko w pozycji siedzącej, to
oparcie jest niewygodne dla leżącego dziecka, nie ma też śpiworka i chyba
będę musiała ją spakować i synka nadal wciskać w ciasną gondolkę, dopóki nie
zakupię innego wózka.

Mam zatem pytanie, do tych dziewczyn, które mają już pewną orientację w
spacerówkach. Potrzebna mi spacerówka wygodna do spania, ciepła, taka na
każde warunki i pogodę. Czy możecie mi polecić jakąś firmę i model? Bo ja się
zupełnie nie orientuję i nawet nie wiem gdzie szukać.
Obserwuj wątek
    • dzidzia_ch Re: Doraździe wygodną spacerówkę-pilne 05.02.07, 17:43
      a ile pieniazkow chcecie przeznaczyc?
      ja mialam ten sam problem z 5 miesieczna ola ktora wyrosla mi z gondoli mutsy
      po dlugich poszukiwaniach kupilismy teutonie mistral - rozkladane na plasko
      oparcie,przekladana raczka,duze kola,super sie sklada i jest w miare lekki
      a jak chcesz jeszcze cos lzejszego ale na mniejszych kolach to super spacerowka
      to peg perego atlantico - mozna kupic uzywana albo upolowac jeszcze nowy
      fajny tez jest jane carrera
    • himilke Re: Doraździe wygodną spacerówkę-pilne 05.02.07, 19:17
      Hej Nati, to ja z sierpniowek.Mam Jane Carrere i bardzo bardzo polecam ten wozek
      choc kosztuje jakis 1000 zl- ale jesli schowasz dla nastepnego maluszka to sie
      zamortyzuje koszt...Ogladalam wnikliwie wszystkie wozki i to byl w moim wypadku
      przymyslany wybor. Rozklada sie na plasko, jest mieciutka, ma dolaczona do wozka
      poduszeczke i taka wkladke po obu stronach glowki.Jest to jedyna spacerowka w
      ktorej dziecko swobodnie zmiescilam w kombinezonie i jeszcze zostaje miejsce. Ma
      duze kola i "alu felgi" i bardzo dobre zawieszenie- u nas wszystkie ulice
      wykladane kamienna plytka i trzesie niemilosiernie a w tym wozku o wiele jest
      lepiej niz bylo w gondoli Chicco. Oprocz tego jest lekka i, choc jest to jeden z
      szerszych wozkow i ma laczona raczke, sklada sie w parasolke. Mamy tez do niej
      spiworek. Mozesz zobaczyc zdjecia w sierpniowej galerii, bo oststnio wklejalam
      ze spaceru.
      • nati_28 Himilke 05.02.07, 23:22
        Witaj Himilke,
        Dzięki za porady. Zaraz poszukam w internecie zdjęć tego wózka. A do galerii
        nie wejdę niestety, bo jeszcze nie starałam się o hasło, gdyż "słyszałam", że
        to problem.

Pozdrawiam, Iza
        • nati_28 Re: Himilke 05.02.07, 23:30
          Czy wózek, o którym piszesz to Jane Carrera Pro? A jeśli tak, to czy ma on w
          standarcie śpiworek/ocieplacz na nóżki?
          • himilke Re: Himilke 06.02.07, 00:13
            Tak, to jest carrera pro .No wlasnie jest problem, spiworek trzeba dokupic i
            jest drogi.Ale pasuje tez kazdy spiworek z dziurami na pasy pieciopunktowe a
            tych jest pelno na allegro. Ja kupowalam wozek w Niemczech przez internet i
            wyszlo mi 200 euro plus 60 spiworek, a w Polsce sam wozek kosztuje 1000 zl i
            cos.Na poczatku chcialam kupic Inglesine Zippy, dlatego,ze ma okrycie na nozki w
            standarcie i tez sie sklada jak parasolka ale jest dosc waska, ma znacznie
            mniejsze kolka no i nie podoba mi sie tak jak carrera,choc to bylby moj drugi
            wybor.Gdybys chciala cos wiecej wiedziec albo zdjecie to moge Ci zawsze wyslac
            na maila gazetowego.
            • nati_28 Re: Himilke 06.02.07, 09:02
              Dzięki za info. Wyślij proszę na maila gazetowego. Dla mnie najważniejsze jest,
              aby wózek po całkowitym rozłożeniu na płasko, do spania, był wygodny dla
              dziecka i bezpieczny dla kręgosłupa, zeby podstawa (oparcie) oprócz tego, ze
              wygodne było odpowiednio sztywne. Istotna jest też amortyzacja. Chciałabym aby
              synek, gdy śpi, czuł się w tym wózku jak w gondoli, bezpiecznie, ciepło,
              wygodnie.
              A sklep, w którym kupowałaś możesz podać? Tzn. stronkę. I jak jest z dostawą,
              terminem dostawy i kosztami przesyłki.

Pozdrawiam, Iza
              • ma_ti Re: Himilke 06.02.07, 10:43
                Ja też z sierpniówek. Poszukuję spacerówki dużej, wygodnej by mały zmieścił się
                w śpiworku. Ma być na dużych kołach. Czy te które polacacie nadają się także
                dla wysokich rodziców.
                • himilke Re: 06.02.07, 12:02
                  Ja mam 180 cm wzrostu i moj poprzedni wozek chicco prowadzilam ze zgietymi
                  plecami, co bylo glownym powodem nienawisci do niego. Carrera ma regulowana
                  raczke ale mi jest wygodnie nawet z raczka w tej srodkowej pozycji a jak ktos
                  jest wyzszy to moze jeszcze podniesc.Kola 19,5 cm.
              • himilke Re: Himilke 06.02.07, 13:18
                Napiaslam Ci maila (z mojego innego adresu, wiec nie mysl, ze to spam!)
                • nati_28 Re: Himilke 06.02.07, 13:49
                  OK
    • misiakot Re: Doraździe wygodną spacerówkę-pilne 06.02.07, 08:38
      Ja też mam chetkę na Carrera. Ale co lepsze: Pro czy C?
      • monika_wroclaw Re: Doraździe wygodną spacerówkę-pilne 06.02.07, 10:49
        misiakot napisała:

> Ja też mam chetkę na Carrera. Ale co lepsze: Pro czy C?

Carrera C to starszy model już nieprodukowany od 2005, ale jeszcze można go
        kupić, różnice są spore: Carrera pro ma koła o średnicy 195mm, a carrera c
        160mm, zdecydowanie większe siedzisko jest w carrera pro, budka naciąga się aż
        do pałąka, w carrera c tego nie było.

Carrera pro z 2005 roku miała mniejsze kółka - 180mm, inne siedzisko i budkę,
        ja piszę o modelu z 2006, bo taki właśnie mam.

pozdrawiam
        • monika_wroclaw Carrera Pro 06.02.07, 10:52
          Jeszcze dodam, że jest to chyba największy wózek spacerowy składany w
          parasolkę, moja córka ma już ponad 2 lata i wygodnie się w nim mieści w
          kombinezonie.
    • alcarin Re: Doraździe wygodną spacerówkę-pilne 06.02.07, 10:55
      Ostatnio zastanawialam sie nad zmiana spacerowki, ale zrezygnowalam - mimo to
      mam kilka typow wygodnych, obszernych w srodku i rozkladanych na plasko
      spacerowek: emmaljunga cerox, teutonia mistral, PegPerego AT4 lub GT3 (zalezy
      ile chcesz kol) i ewentualnie Jane Nomad. Wszystkie te wozki ogladalam na zywo
      (procz teutonii, ale ja poleca tak wiele osob i jej wymiary mowia same za
      siebie) i wkladalam do nich 8-9 mies. dziecko. Mala byla wrecz rozwalona w tych
      wozkach, rece miala rozlozone szeroko na boki, bylo widac , ze jejst jej w nich
      wygodnie. Co do spiwrkow - chyba zaden wozek nie ma spiworka w standardzie. maja
      ewentualnie oslone na nozki, ale to nie to samo. ja dokupilam sobie uniwersalny
      spiworek w Swiecie Dziecka za 90zl. Jest swietny.
      • dzidzia_ch teutonia mistral 06.02.07, 12:02
        mistral spelnia wszystkie te warunki i ma regulowana raczke
        ja mam 158cm a moj Maz ponad 180cm i obojgu sie nam jezdzi fantastycznie
    • koma.edziecko Re: Doraździe wygodną spacerówkę-pilne 06.02.07, 15:20
      Peg Perego Atlantico,rewelacyjna lekka spacerówka z szerokim siedziskiem i
      dopinanym na suwak okryciem na nogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka