Dodaj do ulubionych

X lander xa

07.02.07, 16:50
kupiłam X LANDERA XA LEMON i... NIE POLECAM!!!!
spośród wszystkich wózków podobał mi się najbardziej, wydawał mi się taki
nowoczesny, zgrabny...
nie wiem jak będzie ze spacerówką ale gondola jest tragiczna- bo bardzo malutka
mój synek miał po porodzie 56 cm, dziś ma 4 miesiace i ledwo się miesci!!!
Obserwuj wątek
    • yodogimi Re: X lander xa 07.02.07, 18:25
      ja też mam x-landera xa i u mnie się sprawdza. Jeżeli chodzi o wymiary, to
      każde dziecko jest inne, ale Twój syn jest chyba dość duży jak na swój wiek,
      może stąd dyskomfort. Moja córka po urodzeniu miała 52 cm wzrostu, teraz ma 4
      miesiące i 2 tygodnie oraz 64 cm wzrostu. Cały czas mieści się swobodnie w
      gondoli x-landera i to opatulona na zimowy sposób (w kombinezonie i pod
      kocem).Zaznaczam, że jest przy tym kluską, ma ponad 8 kg.
    • ilonaa76 Re: X lander xa 08.02.07, 10:15
      wlasnie slyszalam ze gondola jest mala:( a zamierzalam ten wozek kupic:( i teraz
      to juz sama nie wiem...
      • gerka Re: X lander xa 08.02.07, 15:57
        Ja tez mam X-landera i jestem zadowolona synek /3,5 miesiąca/ do maluszków nie
        należy ma 73 cm i 7600g ale mieści się bez problemu ubrany w kombinezon i
        opatulony kocami albo w spiworku.
    • buska_77 Re: X lander xa 08.02.07, 17:49
      Ja tez mam ten wozek i nie uwazam,zeby gondola byla mala :)
      • mysz1978 Re: X lander xa 08.02.07, 20:41
        No w sumie to jak jest zima a dziecko ma juz kilka meisiecy to moze byc ciezko
        sie zmiescic w gondoli... Ja na szczescie tego problemu miec nie bede, bo rodze
        w maju, Maluszek pojezdzi w gondoli do pazdziernika mniej wiecej, a potem w
        wersji spacerowej :)
    • basia_x Re: X lander xa 11.02.07, 12:19
      Witam
      tez zamierzam kupic ten wozek, ostatnio mialam okazje dokladnie go ogladnac , zaniepokoiła mnie jedna rzecz , czy budka jest dobrze przypięta do reszty gondoli czy nie ma tam szpar?? Czy nie wlatuje tam po wiatr ??
      Bardzo była bym wdzięczna za dopowiedz .
      basiax
      • edytajak Re: X lander xa 11.02.07, 18:35
        W budce nie ma żadnych szpar jeśli chodzi o gondole jest super. Moja córka
        urodzila się 57 cm i bez problemu się w niej mieściła do momentu aż zaczęła
        siadać i nie chciala już jeżdzić w gondoli miał wtedy 6 miesięcy a tak wogole
        to nie polecasz tego wózka a sprawdziłaś długość innych gondoli zadna róznica
        no może Roan ma większą jeśli chodzi o długość o jakieś 4 cm, straszna różnica.
        Ja jestem mega ale to mega zadowolona z tego wózka z czystym sumieniem polecam
        go każdej mamie jako głęboki bo jako spacerówka sprawdza się do pewnego momentu
        potem i tak trzeba zmienić na coś lżejszego. My spocerówką jeździmy jakieś dwa
        miesiące i na wiosnę chcę coś mniejszego.
        • silje78 Re: X lander xa 11.02.07, 19:35
          ja odradzam dla sierpniowo-jesiennych maluszków. nie ze względu na długość, a
          szerokość gondoli. szerokość (w miejscu zwężenia) 27cm - większość gondol 33-
          34cm. to już spora różnica.
          • ad57 Silje78 11.02.07, 22:17
            nie wiem jakim cudem w Ciebie w najwęższym miejscu jest 27cm!mam tą samą gondole i u mnie w najwęższym miejscu jest 33cm na 100%.

Uważam że wózek ten nie nadaje się dla dzieci rodzonych np.w sierpniu czy wrześniu ponieważ faktycznie może byc problem zmieścić w tą gondolkę dziecko w kombinezonie przykryte grubym kocykiem.U mnie nie bedzie takiego problemu ponieważ termin mam na 5 marca.
            • silje78 Re: Silje78 12.02.07, 10:31
              mierzone dwie gondole quinny i x-lander (obydwie takie same). w miejscy
              zwężenia równiutko 27cm. wiem, że jest nowa gondola x-landera, która jest nieco
              szersza. może tą masz.
              • ad57 Re: Silje78 12.02.07, 22:18
                nie wiem czy jest ona nowa kupiona we wrzesniu,a były wczesniej jeszcze starsze?
                • silje78 Re: Silje78 13.02.07, 19:06
                  kształtem oraz wielkością takie same jak quinny. te nowe weszły w okolicy
                  wakacji (może wcześniej) i miały być nieco szersze.
    • kroplarosy Re: X lander xa 12.02.07, 10:12
      Czy do wózka x-lander pasuje tylko gondola x-lander? Moze pasuje inna? Np. od
      Quinny, choć pewnie rozmiarami jest taka sama.....
      • ad57 Re: X lander xa 12.02.07, 22:21
        > Czy do wózka x-lander pasuje tylko gondola x-lander?

Pasuje napewno od Quinny i na odwrót czyli na stelaż Quinny pasuje gondola X-Landera.
        • anggie2 Re: X lander xa 15.02.07, 08:43
          DZiewczyny mam pytanie , czy w waszych wózkach tez tak dziwnie lata raczka, jakby byla poluzowana??
          Ogladalam juz w kilku sklepach nowe i mam dziwne wrazenie ze ona jakas rozchybotana jaest- powiedziano mi ze te wózki tak maja.

Ania
    • olka_krakow Re: X lander xa 16.02.07, 12:01
      Bzdura, ja mam nowa powiekszona gondole X-landera i wielkie dziecko. 7 miesiecy,
      75 cm i prawie 12 kilo. W zimowym kombinezonie miesci sie do gondoli i slodko
      spi na spacerach. Do gondoli wkladam spiworek od spacerowki,bo jest cieplejszy
      niz ten od gondoli, a czasami wkladam dodatkowo nieduzy kocyk.
    • gazeta_renia_s Re: X lander xa 16.02.07, 22:33
      A czy w x-landerach jest przekładana rączka? Wydaje mi się, że nie, ale wolę
      się upewnić.
      • olka_krakow Re: X lander xa 17.02.07, 00:44
        Nie, nie przeklada sie.

Spacerowka jest montowana wylacznie przodem do kierunku jazdy.

Mi to akurat nie przeszkadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka