Dodaj do ulubionych

euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 wózek

19.02.07, 12:12
mam chicco ct 0,4 i jest świetny ale potrzebuję taki super lekki wózek
przewozowy na szybkie wypady. no i cena do 150-160 zł góra
www.allegro.pl/item168137873_wozek_spacerowyparasolka_sorento_new_5_5_kg_.html
Obserwuj wątek
    • roksana216 Re: euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 20.02.07, 17:01
      ja tez jestem nim zainteresowana. prosze o opinie nt. tego wozka:)
      • smeagoul kupiłam na allegro 21.02.07, 09:11
        kupiłam w ciemno i jutro powinien już być u mnie. jak przyjdzie to postaram się
        coś o nim napisać.
        choc widziałam go czoraj na żywo jak jechał w nim 2 latek- przyjżałam się i jak
        na taki wózek w tej cenie nie wyglądał źle. podobny bo baby dreams bunny, buggy
        oraz go coneco joker- Poza tym ma ciut większe kółka- przynajmniej mi się tak
        wydawało "na oko" :)
        • czaszka00 Re: kupiłam na allegro 21.02.07, 11:42
          ja kupiłam podobny EUROBABY ORINOKO właśnie przyszedł 1 wrażenie super !!
          teraz arek śpi , ale jak się obudzi to idziemy na spacer wyprubować
          ten wózek też raczej przeznaczam na szybkie wpady , albo jak gdzies trza jechać
          samochodem lub autobusem ;) .... bo wózek głowny to ciężar ok 15 kg (DELTIM
          VOYAGER 005) no i poza tym idzie do serwisu bo sam se skreca
          • smeagoul Re: kupiłam na allegro 24.02.07, 14:33
            Mam przyszedł wczoraj i jest super!!!!
            bardzo się ciesze bo wygląda lepiej niż baby dreams bunny. jest swietnie
            amortyzowany az szok ze w tak tanim wózku jest taka fajna amortyzacja- lepsza
            niż moim chicco CT0,4!
            kółka ma większe niż bynnu co przy naszych chodnikach jest wazne i wogle super!
            jak macie pytania to służę odpowiedzią.
            a dodam ze za jakieś 2 mce- bede chciała sprzedac mój chicco CT 0,4 kolor alsca-
            niebiesko-szary z czerwonymi dodatkami. więc jeśli jest ktoś chętny to wyślę
            fotki- cena hmmm 399zł:)- wózek nie ma jeszcze roku i wygląda jak nówka- nawet
            stelaż nie jest porysowany - może w 2- 3 miejscach ale to jest normalne bo w
            końcu wózek używany.
            • annya11 Re: kupiłam na allegro 24.02.07, 15:05
              Pytanko- jak wygląda możliwość rozłożenia oparcia? Czy kładzie się całkiem
              płasko? Jeśli nie, to ile stopni brakuje do 180? Czy jest on stabilny? Na
              jakiej wysokości są rączki (od ziemi licząć)? Czy trzeba wyciągnąć pałąk aby go
              złożyć? Na zdjęciach nie mogę dostrzec- psy są 3 czy 5 punktowe? Jakie wymiary
              ma siedzisko? Czy kolorystyka jest taka jak na zdjęciu? Czy siedzisko i oparcie
              są usztywniane?
              Ufff, to chyba wszystkie pytania:)
              Dzięki z góry za odpowiedź!!!
              • smeagoul odpowiadam:) 25.02.07, 20:19
                dodam ze to wózek który stosuję jako drugi- więc na dłuższe spacery wolę chicco
                CT 0,4 bo większy i rozkłada się na prawie płasko w euro baby sorento :
                -oparcie rozkłada się ale o jakieś 15-20 cm w dół od pozycji pionoej- to
                niewiele ale jak małemu zdarzy się zasnąć zawsze to lepsze niż w zwykłych laskach.
                - wózek jest dość stabilny i ma spote kółka dziś pojechaliśmy do lasu i radził
                sobie super! a amortyzacja jest świetna- jest super "miękki"
                - co do raczek to ja mam 163 cm wzrostu i jest mi w sam raz
                - odpinam paląk przed złożeniem bo wtedy jest o wiele mniejszy wózek, i chyba
                raczej własnie tak powinno się robić ale pałąk zpina się na super zatrzaski i
                trwa to dosłownie sekundę.
                mój sym ma 17 miesięcy i wystarczają pasy- pałąk przypinam tylko wtedy jak chce
                dopiąć okrycie na nóżki- które mam z innego wózka:)
                - pasy są 5 pubktowe z ochraniaczami i sporą możliwością regulacji
                - siedzisko ma tkie same jak standardowe parasolki tzw. wózki przewozowe- moim
                zdaniem wystarczy.jeśli koniecznie potrzebne Ci wymiary napisz to podam- ale
                jutro bo teraz nie mam go pod ręką.
                - my mamy czerwony kolor i jest super- taki jak na fotce a paląk i czesc oparcia
                pod głową jest taka malinowo- buraczkowa:) i jest z takiego jak by welurku-
                bardzo milusi materiał- super pod główke
                - palak jest ofoliowany by się nie zbrudził
                - siedzisko i oparcie są usztyniane.
                Ogólnie powiem tak- jak na wózek za taką kasę to jest super. I jestem z niego
                bardzo zadowolona.
                jeśli ktoś ma jeszcze pytania - piszcie:)
                -
                • marzena72 daszek 16.03.07, 12:05
                  Czy daszek można odpiąć na stałe lub czy ewntualnie jakoś odwiesić za oparcie
                  (tak jak Chicco Cady)?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
              • smeagoul wymiary siedziska Sroento 27.02.07, 13:32
                wymiary siedziska Sroento:
                głebokość 23 szerokośc 31 wysokość oparcia 51 cm
            • roksana216 Re: kupiłam na allegro 25.02.07, 14:22
              czy wózek nie jest zbyt płytki? :-)
              • roksana216 ???? 26.02.07, 14:10
                up
    • smeagoul Re: euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 26.02.07, 18:03
      nie uważam aby wózek był za płytki- jest taki sam jak inne wózki tego typu np
      meggy, bunny i inne bliżej nieokreślonych producentów.- czyli jak wózki typowo
      przewozowe. mój mały ma 1,5 roku i jest sporym chłopcem i się spoko mieści-
      widziałam tez 2- 3 latka w tym wózku tez było spoko.
      • fiora81 Re: euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 26.02.07, 21:55
        Czy mozna prosic o fotki tego wozka na maila gazetowego.Pozdrawiam
        • fiora81 Re: euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 26.02.07, 21:58
          Chodzi mi o fotki chicco CT 0,4.
          • annya11 chicco 0.4 26.02.07, 22:41
            www.allegro.pl/item168552247_wozek_chicco_ct_0_4_winter_model_2006_spiwor.html
          • smeagoul do fiora81 27.02.07, 13:15
            wyślę fotki ale po południu- bo teraz nie mam jak zrobic. Ale obiecuję - wyślę.
            • smeagoul Re: do fiora81 27.02.07, 13:16
              chyba ze link który podano wyżej wystarczy?????
              • roksana216 Na jaki wzrost 28.02.07, 09:08
                Zamówiłam Sorento na allegro i jestem pełna obaw czy ta parasolka nie będzie
                dla mnie za niska. Mam 170 cm wzrostu, do ilu cm wzrostu jest ten wózeczek.
                Proszę o odpowiedź od użytkowniczek :-)
                • smeagoul Re: Na jaki wzrost 28.02.07, 09:15
                  ja mam 165 cm i jest ok. wyższe z tego typu wózków jest baby dreams bunny.
                • smeagoul Re: Na jaki wzrost 28.02.07, 09:16
                  mój mąż ma 192 cm i też go prowadzi sorento i chicco CT 04 i musi się nachylać
                  ale doslownie troszkę, więc dla ciebie powinien być ok.
                  • apolonina13 Re: Na jaki wzrost 28.02.07, 22:18
                    chciałam kupić bnny i teraz sie zastanwiam czy nie lepiej sorento-też brrałam
                    pod uwage:/
                    • roksana216 juz mam :-) 01.03.07, 10:46
                      Prowadzi się naprawdę "miękko", super, nie jest dla mnie za niski (choc miałam
                      obawy, że jednak będzie), wszystko byłoby Ok gdyby nie materiał , w którego
                      zrobiony jest daszek. Jest tak cienki, że w boku przy rzepach, za pomocą
                      których mocuje się go do rurki pojawiła się dziurka- przetarcie. Nie wiem czy
                      było to od początku bo nie zwróciłam na to uwagi. Polecam ten wózeczek,można go
                      prowadzić nawet jedną ręką
                      • apolonina13 Re: juz mam :-) 01.03.07, 13:11
                        no to teraz zgłupiałam:(
                        nei wiem który kupic:/
                        • roksana216 ja polecam Sorento 01.03.07, 13:14

• roksana216 Re: ja polecam Sorento 01.03.07, 13:17
                            za szybko enter.:-) Najważniejsze wg mnie żeby tego typu wózki były lekkie i
                            dobrze się prowadziły i Sorento spełnia te wymagania. Też miałam dylemat, który
                            wybrać: Chicco Caddy, Bunny czy Sorento. Nie wiem jak się prowadzi Caddy i
                            bunny ale Sorento jest pod tym wzgl. naprawdę fajny.
                            • smeagoul Re: ja polecam Sorento 01.03.07, 13:53
                              popieram-> wozek sorento z euro baby naprawde jest fajny o wiele miększy niż
                              caddy i bunny, lekki i bardzo fajnie sie go prowadzi. do tego cena najniższa-
                              chyba nie ma się nad czym zastanawiać- tez chciałam caddy ale jest cięzszy bo na
                              strinie firmowej jest waga chyba 6,3 kg a mnie zależało na jak najlżejszym.
    • koma.edziecko Re: euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 01.03.07, 14:37
      Chicco Caddy to naprawdę dobry i leciutki wóaek,na stronie musi być błąd on
      waży z daszkiem 5kg nie więcej.
      Ja miałam i Baydreams Buggy i Chicco Caddy i uważam że chicco jest dużo
      lepszy,lżejszy cudnie się prowadzi,ma głebsze sziedzisko i większe kółka, ma
      nisko rączki więc raczej dla niższych mam.
      • badb2 czy Chicco CT 0.6 Caddy ma koszyk 12.03.07, 15:58
        czy Chicco CT 0.6 Caddy posiada jakiś koszyk na zakupy? Będę wdzięczna za odpowiedź.
        • asiulka1976 Re: czy Chicco CT 0.6 Caddy ma koszyk 04.06.07, 15:33
          na allegro nei widzialam kosza :(
    • koma.edziecko Re: euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 12.03.07, 17:25
      Nie caddy nie posiada koszyka,można dokupić na allegro.
      • asiulka1976 Re: euro baby sorento- ma ktoś? polecacie jako 2 04.06.07, 15:33
        euro baby sorento (wymiary dostalam od sprzedjacacego)

wys od podlogi do raczek 105cm
        szer siedziska 30 cm
        dlugosc siedziska 25cm

nadal sie zastanawiam nad kupnem bo wydjae mi sie ze nozki beda "dyndac" synek
        ma 15 mies ale to ma byc wozek rezerwowy w aucie ma jezdzic ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka