Dodaj do ulubionych

Do użytkowników Teutonii

10.03.07, 09:38
Wczoraj odebrałam wózeczek Teutonie Primus i mam pytanko. Mianowice chodzi o
budkę. Dlaczego ona tak cięzko chodzi? A moze jest gdzies jakis "magiczny
guziczek" którego ja nie znalazłam, który pozwala na lżejsze "manewrowanie"
budką. Poza tym budka miała sie cicho składac. Owszem jest cicha w porównaniu
z budkami w innych wózkach ale nie mozna powiedziec ze jest bezgłośna.

Wiec prosze posiadaczki Teutonii o szybka instrukcje obsługi tej budki:] bo ja
juz nie wiem czy jestem taka tepa czy ta budka po prostu tak ma????

Pozdrawiam wszystki forumowiczki.
Obserwuj wątek
    • maksymalnie_zarobiona Re: Do użytkowników Teutonii 10.03.07, 14:57
      Ja mam teutonię pixxel z kolekcji 2007 i budka składa się zupełnie bezgłośnie. Oglądałam też taką z kolekcji 2006 i budka przy składaniu "terkotała". Pan w sklepie pokazywał mi że można ją też złożyć bezgłośnie - chyba trzeba ją po prostu nacisnąć do dołu i wtedy przesunąć. Sama nie próbowałam bo właśnie przez tą budkę kupiłam nowszą wersję. Może masz właśnie wersję z zeszłego roku? Jakbyś nie dawała rady można zadzwonić do producenta - nr telefonu jest na ich stronie. Jak się zastanawiałam nad wózkiem do do nich dzwoniłam - zawsze bardzo miło i wyczerpująco odpowiadali na pytania.
      • georginka Re: Do użytkowników Teutonii 10.03.07, 17:16
        Mój Primus tez jest niby z kolekcji 2007. Juz nic nie rozumiem;/

Maksymalnie_zarobiona a czy Twoja budka chodzi ciężko czy lekko???? Tzn czy
        musisz wkładac w jej złożenie troche siły czy robisz to zupełnie swobodnie???

A moze inni użytkownicy maja jakies sugestie????

• dzidzia_ch Re: Do użytkowników Teutonii 10.03.07, 19:45
          ja mam teutonie mistral 07
          budka skalda sie bezszelestnie po nacisnieciu w dol
          budka sklada sie lekko ale trzeba ciutenkie wlozyc sily
          mysle ze Twoj wozek jest nowy i budka musi sie "wyrobic" :)!
          ale ogolnie zadowolona jestes?
          • dzidzia_ch ups!mam mistrala 06 :)! 10.03.07, 20:30

• georginka Re: ups!mam mistrala 06 :)! 11.03.07, 09:50
              Ogólenie to wózek jest super!!!!!
              Jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza zrobiła na mnie wrażenie dbałośc o wszystkie
              szczegóły i bardzo przemyślane rozwiązania. Jakośc wykonania jest super.
              Tylko ta budka dała mi do myślenia. Zadzownie jutro do Teutoni i po prostu spytam:]
              Zobaczymy jak sie wózek sprawdzi w praniu. Bo na doświadczenia praktyczne
              jeszcze musze ok miesąca poczekac;/
              • ninotshka Re: ups!mam mistrala 06 :)! 12.03.07, 15:38
                ja mam spirit s3
                a budke lapie za sam srodek,lekko naciskam do dolu i ruszam bezglosnie :)
                sprobuj tak samo!
                ruszanie budki chwytajac ja z boku jak w innych wozkach (na co ja sie tez
                zlapalam) daje efekt ze niby ciezko chodzi, glosno i jakos tak na sile,jakby sie
                miala zaraz polamac czy popsuc
                • elizakonstant Re: ups!mam mistrala 06 :)! 13.03.07, 15:50
                  Witam Ninotshka,

wlasnie sie zastanawiamy nad zakupem Teutonii spirit S3. Czy jestes zadowolona
                  z tego modelu? Czy masz sama spacerowke, czy rowniez gondolke? Prosze o info....
                  Z gory dziekuje
                • dzidzia_ch ninotshka 13.03.07, 16:07
                  ogladnelam Wasz albumik :)!
                  poplakalam ze wzruszenia ogladajac te przepiekne zdjecia usg
                  masz przesliczna corcie :)))!
                  a zestawienie kolorow wozka poprostu bombowe!!!
                  • ninotshka Re: ninotshka 13.03.07, 21:46
                    dzidzia_ch - jest mi bardzo milo :)
                    elizakonstant - wkleje Ci linki gdzie sie wypowiadalam.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=50155289&a=50531969
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=56483805&a=57030320
                    troszke odswieze informacje - w miekkiej gondoli-nosidle nie ma mozliwosci
                    ustawienia dna pochylego, ale ja to omijam i podnosze cale oparcie spacerowki i
                    Stella juz nie lezy calkiem plasko
                    inna wersja to moge malutki zwiniety reczniczek podlozyc pod materacyk ktory
                    jest wystarczajaco sztywny zeby podeprzec prsoto plecki ale jednak miekki zeby
                    dac sie wygiac
                    duzo jezdzimy i Stella spi w wozku wiec materacyk sie przydal jak najbardziej,
                    poza tym w domu zazwyczaj tez lezy i spi w dzien w wozku. w lozeczku tylko w nocy
                    na spacerze wozek sprawuje sie idealnie! po wertepach, dziurach i wogole -
                    jestem ze szczecina a tu chodniki nie sa plaskie,nie ma kostki brukowanej tylko
                    wieelkie nierowne plyty - Stella uwielbia jezdzic w wozku po tych
                    nierownosciach,zasypia od razu!
                    prowadzi sie niesamowicie lekko, nawet 1 reka
                    kol jeszcze ani razu nie mylam po spacerze - jakos blotko samo z nich wypada
                    sklada sie do naszego opla astry bez problemu (zdejmujemy kola)
                    ogolnie podsumowujac jestem bardziej niz zadowolona. mysle ze nie moglam trafic
                    lepiej :) biore oczywiscie pod uwage komfort dziecka, funkcjonalnosc jak i
                    design wozka :) mi sie podoba, jej sie podoba - lepiej byc nie moze
                    jesli masz jakies konkretne pytania to pisz - z checia odpowiem bo to zajebisty
                    wozek ale niestety nie kazdego stac bo jest drogi, a szkoda
                    wiec polecam go z calego serca :)
                    • elizakonstant Re: ninotshka 16.03.07, 09:17
                      Ninotshka, bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz:) Zastanawiam sie wlasnie
                      czy gdybym sie zdecydowala na ten wozek, to czy jest sens kupowania gondoli,
                      poniewaz rodzimy za jakies 3 tygodnie, zaczyna byc cieplo, wiec chyba zostanie
                      przedluzenie siedziska lub miekka gondolka.

Jeszcze raz dziekuje, jakby mi sie cos jeszcze przypomnialo, to sie odezwe.
                      Pozdrawiam
                      Eliza
    • 62028a Re: Do użytkowników Teutonii 14.03.07, 12:29
      Ninotshka,mam pytanie odnośnie wózka spirit s3,taż mam taki,moje obawy dotyczą przedniego koła,które u mnie puka podczas jazdy po nierównum terenie,do tego dochodzi stukanie gondoli w miejscu wpinania w stelaż,więc mała mi się czasami budzi.W opisie teutonia zapewnia przednią i tylną amortyzację a ja tej przedniej jakoś nie czuje,przednie kolo jest bardzo twarde w odróżnieniu do tylnych.Jak jest u Ciebie.
      • ninotshka Re: Do użytkowników Teutonii 14.03.07, 18:22
        powiem Ci szczerze ze nie przyuwazylam nic takiego (tyle ze mieszkam w glosnym
        miescie wiec moglo mi to umknac), ale przyjrze sie blizej podczas najblizszego
        spaceru - mysle ze to bedzie jutro
        a co do gondoli - to ja mam to nosidlo wkladane do spacerowki (chyba ze chodzi
        Ci tez o miejsce wpiecia spacerowki na stelaz)
        a jesli chodzi o kola - to masz na mysli miejsce wpiecia kol czy chodzi o kola
        same w sobie (bo jesli o kola same w sobie to moje sa identyczne, jesli o
        wpiecie to zobacze na spacerze)
        • dzidzia_ch stukot przy gondoli 14.03.07, 18:30
          dziewczyny jesli Wam cos stuka przy gondoli to radze zadzwonic do teutoni i
          spytac
          w moim poprzednim wozku - mutsy - na skutek wadliwego zaczepu gondoli na
          stelazu gondola pod wplywem ciezaru dziecka runela na ziemie
          dlatego jak czytam ze cos jest nie tak z tym mocowaniem to skora mi cierpnie
          dziewczyny w wozku nie ma prawa nic stukac ani trzeszczec!!
          a tym bardziej w teutoni ktora przeciez nie jest tanim wozkiem i ma opinie
          wozkow nieawaryjnych!!!
          korzystajcie z 3 letniej gwarancji,dzwoncie w razie watpliowsci do producenta
          moj mistral ma juz prawie rok i pomimo bardzo intesywnego uzytkowania -
          zrzucania i wciagania po schodach kilka razy dziennie - nadal jest w 100%
          sprawny
    • 62028a Re: Do użytkowników Teutonii 14.03.07, 20:45
      "twarde przednie koło"mam na myśli to,ze nie jest ono tak amortyzowane jak tylne kola.tylna oś sie ugina pod wpływem ucisku,natomiast z przodu jest inaczej.Bede wdzięczna za Twoje uwagi.
      • ninotshka Re: Do użytkowników Teutonii 16.03.07, 16:25
        masz racje - przednie kolo wlasnie nie jest amortyzowane jak te tylnie
        a co do stukania to u mnie nic takiego nie zauwazylam

eliza - jesli zalezy Ci na mniejszym wydatku i na uzywaniu wozka tylko na
        spacery to mozesz kupic przedluzenie siedziska ale plus materacyk - spacerowke
        spokojnie rozkladasz na plask i juz gotowy wozek dla noworodka (ja tak mialam
        zrobic ale zaciazylam wczesniej niz przewidywalam:P i jednak gondola byla niezbedna)
        gondolka - nosidlo przyda sie na pewno jesli zamierzasz duzo podrozowac z
        dzieckiem a chcesz zeby spalo w wozku - my nawet do znajomych na pare godzin
        bierzemy gondolke bo u ludzi bezdzieciowych to najlepsze miejsce do lezakowania
        dla dziecka
        kolejny plus nosidla - jest spiworkiem na nozki na zime w nastepnym sezonie
        (czyli mysle ze wydatek w miare sie oplaca jak na rzecz 2 w 1)
        jakbys potrzebowala jakichs fotek to pisz smialo - moge pokombinowac i wkleic co
        chcesz - tyle ze bez przedluzenia siedziska bo nie posiadam :)
        • elizakonstant Re: Do użytkowników Teutonii 20.03.07, 09:41
          dzieki Ninotshka za rady,

zamowilismy jednak Tetonie z przedluzeniem siedziska :) Mysle, ze dla nas
          bedzie to optymalne rozwiazanie. Teraz czekamy na wozek i narodziny Naszej
          Coroci - a to juz niebawem :)

POstaram sie napisac pare slow o tym jak sprawuje sie wozek jak sie troche
          ogarniemy z dzidzia :)

Eliza
          • ninotshka Re: Do użytkowników Teutonii 20.03.07, 12:04
            zycze szczesliwego rozwiazania :)
            • elizakonstant Re: Do użytkowników Teutonii 17.04.07, 08:34
              No więc od 1 kwietnia mamy już na świecie naszą Córkę Lenkę :) no i wózek
              Teutonia Spirit S3... Póki co - rewelacja - leciutki, bardzo zwrotny, a
              przedłużenie siedziska moim zdaniem na taką porę roku 100 razy lepsze niż
              gondola... Fakt, że po dołożeniu materacyka Alvi siedzisko wcale nie jest takie
              głębokie, ale i szans na wypadnięcie dziecka nie widzę.
              Odnośnie budki - hmmm, to też jakoś ciężko u mnie się składa i rozkłada, ale to
              przecież nówka sztuka i liczę, że sie troszkę wyrobi, kółka nie skrzypią więc
              jest elegancko :)
              Gorąco polecam wózeczek.

z pozdrowieniami
              Eliza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka