Dodaj do ulubionych

Dlaczego maclareny są takie modne ?

23.04.07, 12:12
Modne, albo popularne, jak kto woli. No właśnie dlaczego ???
Czy to nie jest efekt jakiegoś trendu, chwilowego "zauroczenia", jak to było
w przypadku innych wózków, po którym niedługo nie będzie śladu a każdy
zacznie się zastanawiać co w tym maclarenie właściwie takiego specjalnego
było ? Czy nie ma innych wózków, ładniejszych, bardziej funkcjonalnych,
tańszych w tej kategorii ? Co malaren w sobie ma czego nie mają inne? Czy
naprawdę maclareny charakteryzuje lepsza jakość czy wyłącznie
marka "Maclaren"?
Hę? to pytałam ja ;-)
Obserwuj wątek
    • havena Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 23.04.07, 12:23
      Pojdz do sklepu, wsadz dziecko do maclarena, przejedz sie kawalek. Potem wsadz
      malucha np. do PP Uno i przespaceruj sie. Poczuj roznice;-)
      Wg mnie to najlepsza parasolka, jaka widzialam. Ale wciaz tylko parasolka ;-)

Pozdr.
      Havena
    • bonnie75 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 23.04.07, 12:37
      Sie przespacereowalam. Roznicy nie poczulam. Moze maluch poczul?? :-)
      • coronella Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 23.04.07, 14:23
        tez zadawałam sobie to pytanie, zanim kupiłam pierwszego swojego maclarena, mam go z resztą do dzisiaj, "obsługuje" drugie dziecko. Po drodze miałam jeszcze inne modele, i za kazdym razem mówiłam to samo- to najlepszy wózek w swojej kategorii. I nie dlatego, że nazywa sie Maclaren. Nie dlatego, że jest modny, po prostu jest bardzo dobry.
        • agular Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 23.04.07, 15:31
          ja mam Maclarena i kupiłam go po spacerówce baby deams Starlet...róznica
          niesamowita i żałuję że przez kilka miesięcy męczyłam się z baby
          dramsem...Maclaren zwrotny, leciutki, szersze siedzisko, nie wiszą nogi jak
          dziecię śpi , budka ,rączki regulowane...wszystko z czego korzystam na
          codzień ! Producent pomyslał o wielu szczegółach...sama na początku
          zastanawiałam się co "ludzie w tym widzą" ale postanowiłam sama sprawdzić i już
          wiem :)
          Wiem że jest tu wiele zwolenniczek PP3 i może dla dzieci poniżej 12 miesiecy
          faktycznie Pliko jest lepszy ale jesli ma to być parasolka to naprawdę jest
          super!
    • martinidryx2 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 23.04.07, 21:28
      No właśnie też się zastanawiałam, gdzie nie zapytasz radzą maclarena;-)
      swoją drogą nie wiem, wizualnie to z pewnością żadne cudo nie jest, taki szary,
      szary i jeszcze raz szary wózek, na dodatek "krucho" wygląda. Wygląd to rzecz
      jasna nie priorytet, ale no cóż nie przyciąga. Z drugiej strony jest chyba
      funkcjonalny, sądząc po opinii ludzi z forum (mama nadzieję, że obiektywnych)to
      po prostu porządny wózek, dobry dla dziecka. Sama się nad nim zastanawiam...
      Choć może jest trochę przereklamowany, czort wie...

• agular Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 09:02
        martinidryx2 może masz jakąś koleżankę która uzywa tego wózka to mogłabyś
        przetestować ...ja najpierw tak zrobiłam bo też wydawał się przereklamowany i
        nie wart ceny, ale taka opinia utrzymywała się dopóki nie pojezdziłam nim
        trochę i wtedy już byłam pewna że to naprawdę świetny wózek i warto troszkę
        kasy wydac.
        • agular Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 09:03
          a że drogi...no cóż ja też wolałabym żeby był tańszy :(
          • dzidzia_ch Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 09:16
            nie wszytskie sa szare!
            moj techno xlr jest czekoladowo-rozwy :)))!
            poprostu cudo :))))!
            • gonia101 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 11:41
              Ja też podpisuję się pod tym, że maclaren jest po prostu the best!!!
              Przetestowałąm już rózne wózki, ale ten jest najlepszy. Super się prowadzi,
              podbija pod krawężniki, lekko składa, ma dużą budkę, łatwo zapinane pasy i dla
              mnie jest naj!!! Z czystym sumieniem polecam go wszystkim!!! Ja mam granatowego
              xlr (ma bardzo fajny, długi ocieplacz na nogi).

pozdr
            • havena Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 11:57
              > nie wszytskie sa szare!

Ja zamawiam jasny (bezowo-czerwony);-)

Pozdr.
              Havena
              • dzidzia_ch do havena 24.04.07, 12:33
                awidzialas ten kolorek na zywo?
                na stronie wyglada jak czerwony a w rzeczywistosci to malinowy roz!!!
                zreszta jak dla mnie niezby ladny...
                wahalam sie miedzy wlasnie bezowo-rozowym a czekoladowo-rozowym ale w sklepie
                odrazu wybralam czekoladowo-rozowy
                aha dla chlopca nie za bardzo nadaje sie ten bezowo-rozowy - no chyba ze masz
                dziewuszke :)!
                • havena Re: do havena 24.04.07, 12:45
                  > awidzialas ten kolorek na zywo?

Niestety nie, zaryzykowalam... Ale inne mi sie w ogole nie podobaly, uwielbiam
                  jasne wozki!
                  Na szczescie mam dziewczynke;-)

Pozdr.
                  Havena
              • martinidryx2 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 12:38
                No dobrze, bije się w piersi ;-)- są dwa wyjątki od wszechobecnej w maclarenach
                szarości - i to chyba tylko w xlr - beżowo-czerwony i brązowo-różowy. Tak
                naprawdę kolory nie mają jakiegoś większego znaczenia, ważne żeby był
                komfortowy dla dziecka, choć miło jest popatrzeć na coś mniej szaroburego,
                zwłaszcza w deszczowy dzień;-) No właśnie i jeśli chodzi o komfort, w zakresie
                amortyzacji np., to nie ma się co oszukiwać, kiepska jest, jak we wszystkich
                chyba parasolkach(może ktoś zna dobrą?), więc pewnie tego nie powinnam się za
                bardzo czepiać;-)

Nie testowałam niestety maclarena w warunkach "polowych"- jedynie w sklepie i
                bez dziecka, dlatego nie jestem w stanie stwierdzić czy sprawdza się na dłuższą
                metę (a wątpliwości może mieć każdy) tym bardziej że ostatnio przypuszczono
                jakiś "szturm" na te maclareny - stąd też się zastanawiałam, jak autorka wątku,
                nad tym czy nie jest to chwilowa moda ;-)

• pannamarianna22 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 12:46
                  A Maclaren 4 Seasons? Przecież on nie jest szary, ma piękne kolorki. Jest taki
                  w Polsce?
                  • martinidryx2 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 13:02
                    W Polsce takich nie spotkałam, u nas najpopularniejszy jest chyba techno i do
                    techno w gruncie rzeczy odnosiłam swoje uwagi. 4 seasons rzeczywiście bardziej
                    rzuca się w oczy ;-)
                • martinidryx2 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 12:47
                  No proszę, i na dodatek nie beżowo-czerwony, tylko różowy. Nie chcę powileać
                  stereotypów, ale mimo wszystko mojego faceta do różu nie załaduję;-)czyli
                  zostaje szarość.
                  • bagnarola Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 27.04.07, 11:07
                    nieprawda, ja wybralam dla mojego chlopca granatowo - blekitny. piekny :) model
                    xlr
    • akilm Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 12:02
      Czy maclaren jest odpowiedni dla rocznego dziecka??? Zastanawiam się nad kupnem
      buggstera...który jest lepszy?
      • martinidryx2 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 13:06
        jasne, że maclaren;-)
        żartowałam - niestety nie wiem, ale wyszukiwarka mówi wiele dobrego na temat m.
        • bagnarola Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 27.04.07, 11:09
          mi polecili maclarena dla dziecka ponizej roku, bo jest jedna z nielicznych
          parasolek, ktore maja wzmocnienie na plecy, co jest wazne u maluszkow.
          wiekszosc parsaolek nie ma takiego wzmocnienia. do tej pory w ogole nie bralam
          tego pod uwage.
    • coronella Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 14:19
      maclaren to ie ostatni krzyk mody, jestem na forum juz kilka lat, i co jakiś czas temat tych wózków wraca. I zawsze są niezmiennie chwalone.
    • akilm Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 20:12
      Muszę się pochwalić :))) zostałam szczęśliwą posiadaczką maclarena quset sport.
      No i...jest SUPER!!! :) wart swojej ceny (zapłaciłam za niego 580 zł) Więc
      chyba znowu nie tak dużo?
    • mamami Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 22:36
      Maclaren jest firmą która pierwsza wprowadziła wózek "parasolkę" na światowy
      rynek. produkują tego typu wózki juz wiele, wiele lat. Nie wiem czy wiecie ale
      Maclaren ma też całą serię wózków dla dzieci z porażeniem mózgowym, zresztą są
      one dokładnie tak samo rewelacyjne jak te dla małych dzieci. Jest to firma
      która specjalizuje sie w tego typu wózkach, dlatego jest niezmiennie chwalona.
      Maclareny nie sa piękne bo ich głównym zadaniem jest funkcjonalnośc, nie udało
      mi sie nigdy wypróbowac żadnej innej parasolki która tak łatwo podjeżdzałaby
      pod krawężniki i nie wchodziłabym na koła. Questa kupiłam dla 8 miesieczniaka i
      był to jedyny wózek w którym nie zjeżdzał z siedziska. Na dodatek woziłam w nim
      miesięczną córkę, kiedy to tak pokombinowałam że sprzedałam wszystkie inne
      wózki a nowy nie zdązył dotrzeć :) i o dziwo ona również spała sobie w nim
      zupełnie wygodnie, mimo że tak niewiele sie rozkłada oparcie. widaomo że to
      było awaryjne kilka dni ale dało sie. teraz mam BC allegro plus i mam go
      serdecznie dośc, na pewno zamienię na jakiegoś maclarena :)
      • nat_bad Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 24.04.07, 23:54
        Widzę, że podniesiono zarzut przeciętności i szarości wobec M. , a dyskusję
        zdominowała kwestia kolorystyki;-)
        Mamami, dla mnie też liczy się funkcjonalność i komfort dziecka - kolor i
        wygląd w gruncie rzeczy nie zajmują w mojej hierarchii zbyt wysokiej pozycji
        (aczkolwiek też lubię weselsze barwy ;-)
        Tak naprawdę to ja poważnie myślę o maclarenie (chyba techno xlr), a tu
        chciałam jedynie zweryfikować moje odczucia odnośnie tego wózka, stąd wątek.
        Coronella, nie ma obawy, archiwum przejrzałam;-), wiem, że o maclarenach się
        mówi/-ło (wyszukiwarka wypluła, zwłaszcza rok 2006/7, wcześniej sporadycznie;
        dlatego stwierdziłam, może to subiektywne odczucie, że ostatnio mówi się
        szczególnie dużo).
        Nietrudno przy tym zauważyć,że recenzje forumowiczów w genialnej większości są
        dobre.
        Maclaren sprawia wrażenie przemyślanego wózka, jedyne co mnie martwi to
        amortyzacja (i cena,zwłaszcza xlr, bom nie krezus-zdarza się;) no ale to chyba
        słaby punkt wszelakich parasolek....

A w ogóle jest tu ktoś kto nie lubi maclarenów?? ;-)))
        • martinidryx2 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 00:05
          Nat_bad, ja przecież to samo pisałam - wiadomo co jest tutaj najważniejsze -
          dziecko, nie kolor tapicerki, to tylko taki wątek poboczny.
          Widzę, że też się zastanawiasz nad maclarenem (i też późną nocą)...

• patrycja.malicka Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 00:06
          Same wózki są super, gorzej serwis jak coś się dzieje...
          • nat_bad Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 00:25
            A miałaś jakieś nieprzyjemne doświadczenia? czy maclareny często się psują?

tak, zastanawiam się, martni;-)
            • patrycja.malicka Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 09:03
              Sam wózek nie, ale fluorescencyjny pasek po 10 miesiącach się wytarł oraz
              poszycie. Zgłosi to, a oni przysłali mi z 2003/2004 roku, a wózek mam 2006.
              jestem wściekła i oddałam. Czekam na swoje i dalej działam.
              • nat_bad Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 09:50
                Hmm... Dość szybko muszę przyznać te paski się wycierają, odnośnie poszycia -
                chodzi o tę część do siedzenia dla dziecka, tak? a reszta tapicerki? To
                przykre, zwłaszcza jak na wózek o takiej renomie;-)
                • patrycja.malicka Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 10:02
                  trochę się mechaci.
    • martinidryx2 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 13:09
      A właśnie, jak zwolennicy maclarenów zapatrują się na kwestię użycia w Queście
      ftalanów (odnośnie atku trujące wózki)..
      Czy firma ciesząca się taką popularnością może sobie pozwolić na taką wpadkę i
      bazując na osiągniętej już pozycji na rynku potaniać w ten sposób produkcję. To
      co w końcu jest na czele - dziecko czy kasa?
      I znowu mnie zjecie.
      • ewa-krystyna Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 13:20
        martinidryx2 napisała:

> A właśnie, jak zwolennicy maclarenów zapatrują się na kwestię użycia w Queście
        > ftalanów (odnośnie atku trujące wózki)..
        > Czy firma ciesząca się taką popularnością może sobie pozwolić na taką wpadkę i
        > bazując na osiągniętej już pozycji na rynku potaniać w ten sposób produkcję. To
        >
        > co w końcu jest na czele - dziecko czy kasa?
        > I znowu mnie zjecie.

wiesz jesli chodzi o watek o trujacych wozkach,to wydaje mi sie cala ta nagonka
        troche naciagana i jest rzecza bardzo dziwna,ze wspomniane firmy nie wydal
        nigdzie zadnego sprostowania ( bynajmniej nie mialam okazji przeczytac takowego)
        wiec jesli faktycznie by w tym bylo ciut prawdy to firmy by wydaly natychmiast
        jakies oswiadczenia.... a swoja droga dziwne,ze jeszcze nikt sie nie wzial za
        badanie pieluch jednorazowego uzytku i ich szkodliwym dzialaniem na zdrowie
        maluchow....
        • akilm Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 13:25
          O ile dobrze pamiętam to badania zostały przeprowadzone w Niemczech??? A na
          liście ,,trujących wózków'' chyba nie ma żadnego niemieckiego?
          • wawaga1 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 13:34
            akilm napisała:

> O ile dobrze pamiętam to badania zostały przeprowadzone w Niemczech??? A na
            > liście ,,trujących wózków'' chyba nie ma żadnego niemieckiego?

Niestety nie jest tak jak myslicie...wcale Niemcy nie spreparowali tych badan na
            swoją korzysc...na liscie trujących sa dwa niemieckie wózki : Hauck jet6h i Herlag.
        • wawaga1 Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 13:44
          ewa-krystyna napisała:

>
          > wiesz jesli chodzi o watek o trujacych wozkach,to wydaje mi sie cala ta nagonka
          > troche naciagana i jest rzecza bardzo dziwna,ze wspomniane firmy nie wydal
          > nigdzie zadnego sprostowania ( bynajmniej nie mialam okazji przeczytac takowego
          > )
          > wiec jesli faktycznie by w tym bylo ciut prawdy to firmy by wydaly natychmiast
          > jakies oswiadczenia....

Niektorzy chcac uspokoic wlasne sumienia wolą sobie wmawiac ze to jakas nagonka
          i naciąganie... Niestety zadna firma badajaca produkty nie wydałaby fałszywych
          wyników wobec tak poteznych firm jak te o ktorych byla tam mowa, bo nie
          wypłaciliby sie z odszkodowaniami!! Te ftalany sa faktycznie używane...
          A co do ewentualnych oswiadczen...przypadkiem natknęlam sie na jakies proby
          tłumaczenia sie przez firme chicco... mozliwe ze i inne firmy tez cos wydały...
          Choc moim zdaniem lepiej jest dla nich milczec...bo niby co mieliby ci napisac w
          tym oswiadczeniu? Że nie stosują ftalanów skoro zostało udowodnione ze stosują?
          Albo maja cie za to przeprosic bo nie wiedzieli? Doskonale przeciez wiedzieli...
          Lepiej w ich sytuacji nabrac wody w usta i przeczekac az sprawa sama
          ucichnie...bo jakiekolwiek ruszanie tematu sprawiłoby ze jeszcze wiecej osob sie
          o tym dowie co oznaczałoby dla nich ogromne straty!
      • coronella Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 27.04.07, 13:10
        ja nie mam zdania nt szkodliwych substancji, w kazdym razie nie przejęłam sie tym tak bardzo. Na liście, oprócz questa, którego bardzo długo mam, jest tez bugaboo, którym jezdze obecnie. Są to ogromne firmy, i ja myśle, że gdyby rzeczywiście ich sprzęt zagrażał dzieciom, posypały by sie odszkodowania, wnioski do sądów, skargi, zrobiło by sie głosno. Tak jak jest głosno za kazdym razem, gdy np wykryje sie salmonelle w kaszkach, czy inne szkodliwe związki.
        Patrze na ten artykuł z duuużym dystansem.
        • havena Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 27.04.07, 16:57
          Są to ogromne firmy, i ja myśle, że gdyby rzeczywi
          > ście ich sprzęt zagrażał dzieciom, posypały by sie odszkodowania, wnioski do są
          > dów, skargi, zrobiło by sie głosno.

A moze kazdy mysli tak samo jak Ty i dlatego tak cicho? ;-)

Pozdr.
          Havena
          • coronella Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 27.04.07, 22:07
            nie sądze.
    • nat_bad Re: Dlaczego maclareny są takie modne ? 25.04.07, 14:06
      Ja też już zapoznałam się z wątkiem na temat trujących wózków...i nie wygląda
      to dla mnie różowo...

W sprawie manipulowania wynikami testu, to myślę, że nie wszędzie należy
      doszukiwać się spiskowej teorii dziejów - wiem w jakim państwie mieszkamy, ale
      czy wyniki wszystkich testów konsumenckich muszą być sponsorowane?;-)

Pytanie martinidry nie jest bynajmniej błahe - firma, która zdobyła zaufanie
      klientów, wypromowała swoją markę, teraz zaczyna stosować subst. szkodliwe do
      produkcji wózków dziecięcych /Questa/. I nie jest to jakaś tania, pierwsza,
      lepsza firma. Przyznacie, że to chyba może być niepokojące.
      Powinni zdobyć się jednak na słowo komentarza do wyników tego testu. Choćby
      przez szacunek dla klientów (i potencjalnych klientów), którzy się zapoznali z
      tymi badaniami. Milczenie oznacza zgodę ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka