Dodaj do ulubionych

Do użytkowniczek maclarena mx3

25.04.07, 17:35
Dziewczyny, nie mam możliwości tego obejrzenia wózka na żywo, proszę o
pomocne mi odpowiedzi! -

- czy ta kolorowa wkładka jest 'normalnym siedziskiem', czy też wkładką dla
mniejszych dzieci i wyjmuje się ją, jak dziecko podrośnie?
- czy ta pomarańczowa wkładka to bardzo 'ostry' kolor? a jak się prezentuje w
realu cały szary /storm grey/ - bardzo smutny?
- w jakim wieku i jakich wymiarów :) są Wasze dzieci, które jeżdżą tym
wózkiem i jak oceniacie wygodę dziecka? (w wyszukiwarce znalazłam pozytywne
opinie o wygodzie mamy - lekki, łatwy w prowadzeniu)
- czy ktoś używał uniwersalny śpiworek Maclarena do mx3? - fajny? pasuje do
tego wózka? czy taki grubaśny, że nadaje się tylko na zimę, czy też bardziej
uniwersalny i można go wykorzystać w chłodne dni innych pór roku niż zima,
albo w niepogodę w górach i nad morzem? - mx3 nie ma okrycia na nóżki :(
- na stronie Maclarena znalazłam uniwerslane okrycie na nóżki, prezentowane
bodaj na techno xt - ma ktoś? czy pasuje do mx3?

ufff, chyba tyle :)))
Obserwuj wątek
    • mariken Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 28.04.07, 23:27
      :) mamy mx3 od grudnia, jest super :)
      a co do pytań:
      - kolorowa wkładka (ja mam citrus lime) jest normalnym siedziskiem, można ją
      zdjąć do czyszczenia
      - szary jest ładny, nie widziałam na żywo pomarańczowego, najbardziej podobał
      mi się limonkowy i ten zakupiłam :)
      - moja córka ma teraz 5 mies., jest długa i chuda, ma masę miejsca - spacerówka
      mx3 jest chyba najszersza na rynku :). dobrze zaprojektowane pasy, wygodny
      podnóżek
      - nie mam okrycia na nogi :), ale jeśli pasuje do xt, raczej nie będzie
      pasowało do mx3

ogólnie - warto!!

j.
      • abraj Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 29.04.07, 11:42
        dzięki Mariken
        czytałam Twoje wcześniejsze wypowiedzi o mx3 :)

też mi się podoba lime /widziałam Twoją córunię w nim na fotach :) /, ale w
        tegorocznej kolekcji go zdaje się nie ma :( , a sprzedawcy oferują jeszcze z
        2006 pomarańcz albo cały szary
        miałam kupować z 2006, ale już na dniach ma być 2007 w Pl - to już chyba
        poczekam, jeżeli się zdecyduję...

zastanawiałam się między Jane Slalom Pro a mx3 - waga podobna, a w maclarenie
        lepsza budka /o Slalomie czytałam, że moglaby być głębsza/, osłonka
        przeciwdeszczowa, szersze siedzisko, tańszy, no i o Slalomie gdzieś czytałam o
        kłopotach z przednim kołem, Slalom ma za to fajne kolorki

a jak oceniasz jazdę tym wózkiem po 'bezdrożach'? - nadal stabilny?
        i czy w miarę dobrze idzie po piachu
        i czy łatwo i szybko się składa - tak, żeby chciało mi się go brać do
        samochodu :)
        • amelani Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 29.04.07, 13:18
          Abraj, ja jeszcze nie użytkuję aktywnie, ale kupując wózek (kolekcja 2006 jest na pewno dostępna w całej gamie kolorów w internecie) od razu zakupiłam śpiworek, taki raczej jesienno-zimowy, ale nie grubaśny, wyłącznie (!!!) do MX3 - więc takowy jest dostępny:) To nie okryzie na same nóżki, ale jeszcze chodzi ci o to, by dzidzi nie było zimno to chyba jest ok:)
          My będziemy Małego przesadzać do spacerówki właśnie zimą, więc wolałam zakupić ten śpiworek póki jest dostępny (służę namiarami w razie czego!)
          Pozdrawiam i niedługo będę mogła zdać relację z praktyczne użytkowania wózka;)
          • abraj Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 29.04.07, 23:48
            Amelani!

Podaj proszę namiary na limonkowego mx3 i śpiworek , jeżeli możesz to z cenami -
            jak wolisz, tu lub na pocztę:).

Acha i czy mogłabyś mi wymierzyc śpiworek z długości i szerokości, bo mam
            wielkiego chłopa 7mcznego i nie wiem, czy mi tam wlezie za pół roku :)
            z góry dzięki!

I zdradź, jak się prezentują na żywo kolory, które widziłaś? - który ładny i
            takie tam :)
            • amelani Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 02.05.07, 11:36
              Abraj, napisałam na maila:) Podałam też wymiary śpiworka!
              Pozdrawiam!
        • mariken Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 30.04.07, 20:02
          jeśli chodzi o jazdę po śniegu, piachu - wolę go ciągnąć tyłem niż pchać, jest
          łatwiej
          chociaż zimą po zaspach jeździłam normalnie - szedł jak czołg, hehe
          składa się łatwo, jest lekki i nie zajmuje dużo miejsca :)

zaraz zrobię fotę złożonego i wkleję :)

j.
          • mariken już mam :)) 30.04.07, 20:15
            złożona spacerówka mx3 - stoi sama przy wyprostowanej rączce, opiera się na
            takiej gumowej "łezce" na środku rączki:
            img71.imageshack.us/img71/8960/mx3qn3.jpg
            w razie czego mogę zrobić więcej fotek :)

j.
            • abraj Re: już mam :)) 01.05.07, 01:11
              dzięki Mariken :)
              hihi, faktycznie, składa się jak w harmonijkę :)
              • abraj są... 01.05.07, 12:41
                pojawiły się wszystkie kolorki na Allegro, ale to kolekcja 2006, widać Maclaren
                czyści magazyny przed wypuszczeniem do Polski 2007
    • niemogewtouwierzyc Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 01.05.07, 17:04
      Bardzo mi sie spodobal ten wozek :) zastanawiam sie tylko, czy spacerowka ma
      osobna budke, czy przeklada sie budke z gondoli?
      • mariken Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 01.05.07, 17:25
        ma osobną, ta z gondoli jest jakby cieplejsza, podszyta bawełną :)
        obie są bardzo solidne :)

j.
        • ahimsia Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 11.05.07, 12:13
          Witam!
          Zastanawiam się właśnie czy lepiej kupić Quinny Freestyle czy Maclarena.
          Mam pytanie do użytkowniczek Maclarena - co z amortyzacją - jak sie jeździ w
          trudniejszym terenie? Nie wytrzęsie mi maluszka? Maclaren w przeciwieństwie do
          Freestyla wydaje się być bardzo twardy. Co Wy na to?
          • mariken :))))) 11.05.07, 17:03
            nie jeździłam quinny ale maclarenem po parkowych nie-chodnikach ;-P czyli w
            terenie jeździ się dobrze. wiadomo, lepiej zablokować skrętne koło :).
            z tego co czytałam przed zakupem (zastanawiałam się też nad quinny - różnymi
            modelami) dzieci średnio chcą siedzieć w spacerówce quinny bo jest dość
            zabudowana :)i nic na boki nie widać. maclaren ma baardzo szeroką spacerówkę,
            jest lekki, składa się banalnie łatwo :).

j.
            • ahimsia Re: :))))) 12.05.07, 21:00
              Dzięki mariken :)
              NIe pomyślałabym o tym! No to dla mojego ciekawskiego Tymka chyba maclaren byłby
              lepszy :) Dla mnie też - zwłaszcza jeśli chodzi o jego wagę :)
              • abraj Mariken! 18.05.07, 22:24
                • abraj Re: Mariken! 18.05.07, 22:29
                  za szybko enter :)

Mariken, czy mogłabyś wymierzyć mi wysokośc siedziska w mx3?
                  Tak interesowałam się jego szerokością, że całkiem zapomniałam o wysokości, a
                  tu gdzieś w necie trafiłam na wymiar 40 cm? - aktualnie sprzedałam dotychczsową
                  spacerówkę i chwilowo jeździmy wyłącznie maclarenem xlr, który ma 45 cm
                  wysokości siedziska i to jest minimum uważam, dla obecnych wymiarów mojego
                  synka, już nie mówiąc o przyszłych :)))
                  • mariken już mierzę :) 22.05.07, 19:14
                    w moim 42cm ma ta limonkowa wkładka, ale za nią jest jeszcze fragment szarego
                    oparcia, w sumie koło 50cm to ma razem :)

jesteś z wawy?

j.
                    • abraj Re: już mierzę :) 22.05.07, 22:52
                      Do Warszawy mam 240 km :)
                      hmmm, to uspokoiłaś mnie z tym siedziskiem, widać tylko wymiar wkładki podają
                      za oparcie
                      • abraj jeszcze pytam ... :) 23.05.07, 23:26
                        Mariken, na innym wątku napisałaś - "oparcie ma 50cm - 42cm ma
                        kolorowa wkładka, pod nią jest jeszcze taka jakby zakładka; jest szerokie i
                        długie" - tzn. tą zakładkę się jakoś rozwija, rozkłada?
                        • mariken Re: jeszcze pytam ... :) 23.05.07, 23:31
                          teraz mam oparcie na leżąco, kończy się tam gdzie kolorowa wkładka
                          ale jak wczoraj mierzyłam wysokość siedziska i je podniosłam do pionu, to od
                          góry jest jakby 5-6cm "daszek", który można rozpiąć i przypiąć do budki
                          i wtedy oparcie robi się dłuższe :)

zaraz Ci foty wstawię :)

j.
                          • abraj Re: jeszcze pytam ... :) 23.05.07, 23:40
                            dzięki za cierpliwość :)
                            zamawiam wózek w necie, bez przymierzenia synka i nie chcę, żeby się okazało,
                            że ma koniec oparcia w połowie głowy lub na szyi :)
                          • mariken foty :) 23.05.07, 23:51
                            to przy oparciu w pozycji leżącej dla malucha :)
                            img46.imageshack.us/img46/3619/dscf5439ac8.jpg
                            to już rozłożone dłuższe oparcie
                            img258.imageshack.us/img258/8334/dscf5441ig6.jpg
                            spacerówka w prawie całej okazałości ;)
                            img382.imageshack.us/img382/9406/dscf5444xc4.jpg
                            j.
                            • abraj Re: foty :) 24.05.07, 00:33
                              ale fajny patent:)
                              upewnię się - dobrze się dopatrzyłam, że oparcie można powiększać zarówno w
                              pozycji siedzącej, jak i leżącej? - bo mój synek na spacerach zajmuje się
                              głównie spaniem...
                              śliczna ta limonka :)
                              • mariken zaraz sprawdzę :) nt 24.05.07, 09:11

• abraj Re: zaraz sprawdzę :) nt 25.05.07, 09:56
                                  no i ? ... :))
                                  • mariken Re: zaraz sprawdzę :) nt 25.05.07, 15:26
                                    w leżącej chyba nie bardzo, bo zaczep do tej szarej części jest na budce - tych
                                    plastikowych elementach, które składają i rozkładają ją, ale jak się rozłoży
                                    oparcie, to ono się trzyma też na budce (od dołu są rzepy), więc na dobrą
                                    sprawę oparcie jest dłuższe :)

j.
                                    • abraj Re: zaraz sprawdzę :) nt 25.05.07, 17:15
                                      czyli da się rozłożyć, rozwinąć - bez przyczepienia,
                                      ale czy oceniasz, że to się samo w trakcie jazdy nie pozwija gdzieś pod tą
                                      wkładkę siedziskową? i czy główką dziecka się nie zapadnie jakoś w dół? - tzn.
                                      czy to stabilne jest wtedy pod głową czy wiotkie? - pytam o pozycję leżącą
                                      • abraj Re: zaraz sprawdzę :) nt 25.05.07, 17:18
                                        a rzepy są od tego kolorowego siedziska, czy od tej przedłużonej wkładki? i do
                                        czego się je montuje?
                                        • mariken Re: zaraz sprawdzę :) nt 25.05.07, 18:18
                                          rzep jest na budce od wewnątrz i na końcu siedziska (tego głównego) od spodu
                                          teraz - mam w pozycji leżącej - obie części są połączone
                                          można to przedłużenie (część siedziska, nie kolorowej wkładki) odpiąć i rozłożyć
                                          zaraz zrobię foty :)

oooo w wawie wreszcie leje :DDDD

j.
                                          • mariken foty :)) 25.05.07, 19:33
                                            opuszczone oparcie z odczepioną zakładką
                                            img504.imageshack.us/img504/7343/dscf5454oo4.jpg
                                            zakładka zapięta
                                            img381.imageshack.us/img381/5853/dscf5456co3.jpg
                                            sposób zapinania zakładki
                                            img245.imageshack.us/img245/3695/dscf5458sh4.jpg
                                            odpięta zakładka, odpięty dół budki
                                            img454.imageshack.us/img454/6307/dscf5459la4.jpg
                                            powiem tyle, przy pozycji leżącej nawet długiemu dziecku główka nie spadnie do
                                            tyłu bo tam jest budka :)
                                            w razie czego pisz - mogę zrobić jeszcze sporo fotek :)

joaska
                                            • abraj Re: foty :)) 26.05.07, 19:16
                                              dziękuję bardzo :)
                                              • amelani pierwsze wrażenia 28.05.07, 21:40
                                                witajcie ponownie - już użytkujemy wózek (od tygodnia) i oto parę moich świeżych wrażeń:
                                                - jednak jak dla mnie w wersji gondolowej wózek jest za twardy:/ tzn Małego strasznie w nim telepie - z zazdrością spoglądam czasem na kolumbryniaste Tako czy inne Breakery - oczywiście synek zasypia, ale mnie się serce kraje jak patrzę na to trzęsienie - nie wiem, a może w każdym wózku mniej lub bardziej trzęsie, nie mam w końcu żadnego porównania; liczę, że w spacerówce będzie już lepej, bo dzidziek większy i ja mniej wystrachana pewnie będę... w każdym razie dziwnie brzmi dla mnie opis ze strony producenta "all-terain stroller", bo do tego chyba mu daleko
                                                - wózek rzeczywiście jest lekki i na względnie równej powierzchni prowadzi się super
                                                - po zablokowaniu koła wózek odbija nam na lewo, niespecjalnie da się tak jechać - co prawda i tak zwykle mam odblokowane przednie koło, żeby mieć lepszą skrętność, ale jednak jakieś to bublowate nieco skoro po zblokowaniu zbacza...

Słowem uczucia mieszane, ale jak na wózek nienajtańszy przecież spodziewałam się czegoś lepszego:/ Może z czasem się przekonam...
                                                • abraj a ja ... :) 29.05.07, 22:41
                                                  Kupiłam spacerówkę mx3, czekałam na kolekcję 2007, ale ileż można czekać?
                                                  przecież już prawie czerwiec 2007, a spacerówka jest nam niezbedna, ponieważ
                                                  wożę na długie w tym terenowe spacery 8-miesięczniaka już 3 tydzień w parasolce
                                                  maclarena xlr, który miał być wózkiem na później, a teraz do samochodu.
                                                  Wysłałam zapytanie do sprzedawców na allegro, (którzy bezskutecznie wystawiają
                                                  od dłuższego czasu mx3 do sprzedaży, a bodaj od połowy kwietnia - chyba w tym
                                                  tygodniu dopiero pierwszy wózek się jednemu sprzedał), czy wystawią aukcję z
                                                  niższą ceną - przecież to śmiech na sali sprzedawać zeszłoroczne wózki w cenie
                                                  tegorocznych - pan był zbulwersowany...
                                                  Więc kupiłam na ebay - osoby zalogowane mogą znaleźc w wyszukiwarce aukcje
                                                  zakończone - teraz nowe, z gwarancją, zeszłoroczne (2006) Maclareny mx3 - mx 3
                                                  są teraz sprzedawane za grosze, sprzedający z UK ma cenę coś ponad w
                                                  przliczeniu 800 zł, a sprzedający z Niemiec {posiadacz 'żywego' sklepu) ustawia
                                                  aukcje trzydniowe z licytacją od 1 euro.
                                                  hit - Oferta wygrywająca: EUR 41,50 (Około 158,25 zł), ale tez wózki poszły
                                                  za -w przeliczeniu- dwieście parę złotych
                                                  niestety, ta powyższa to nie moja aukcja :), ja 'przepłaciłam' w ferworze
                                                  licytacji cena doszła do 110 euro... 419 zł
                                                  Można też kupić od niego spacerówkę od ręki, bez licytacji za 179,95 euro -
                                                  Około 686,18 zł, (gondolka do tego wychodzi 100 zł taniej niz w PL)
                                                  Koszty przesyłkii do PL - 30 euro, więc np. przy samej gondoli się nie opłaca,
                                                  ale przy spacerówce - bardzo!:)))
                                                  • abraj Re: a ja ... :) 29.05.07, 22:48
                                                    dodam, że obecnie na allegro maclaren mx3 kosztuje 1220 zł...
                                                  • zara_ka Re: do abraj 30.05.07, 12:17
                                                    Czy możesz podać namiary na tego sprzedawcę z Niemiec (u niego jest najtaniej?)
                                                    bo nie wiem gdzie mam szukać jego aukcji.
                                                    Kupiłaś ten wozek a czy juz go otrzymałaś? (jeżeli tak to napisz jak pierwsze
                                                    wrażenia)
                                                  • abraj Re: do abraj 30.05.07, 14:11
                                                    search.ebay.pl/search/search.dll?sofocus=bs&sbrftog=1&catref=C6&from=R10&satitle=maclaren+mx3&sacat=12081%
                                                    26catref%3DC6&floc=1&sargn=-1%26saslc%
                                                    3D2&sadis=200&fpos=28300&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=1&fs
                                                    oo=1

te z obrazkami to jego aktualne aukcje - licytacje i kup teraz, tam znajdziesz
                                                    nick
                                                    niżej aukcja sprzedawcy z UK

kontakt dobry, dziś zapłaciłam, dopiero czekam na przesyłkę
                                                  • abraj Re: do abraj 30.05.07, 14:14
                                                    cos nie weszło, podaję znowu

search.ebay.pl/search/search.dll?sofocus=bs&sbrftog=1&catref=C6&from=R10&satitle=maclaren+mx3&sacat=12081%
                                                    26catref%3DC6&floc=1&sargn=-1%26saslc%
                                                    3D2&sadis=200&fpos=28300&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=1&fs
                                                    oo=1

jak znów nie wejdzie, to po prostu wpisz w wyszukiwarkę 'maclaren mx3' i
                                                    zaznacz opcję 'cały świat' i się pokażą te aukcje, jego nick
                                                    to 'toysbabyfachmarkt' - wózki nowe, z gwarancją
                                                  • zara_ka Re: do abraj 30.05.07, 18:21
                                                    dzięki
                                                • a_beatle Re: pierwsze wrażenia do MARIKEN 30.05.07, 10:19
                                                  Wybacz, ze znów Ci marudzę;-) Czy też miałaś takie wrażenia z prowadzenia MX3 z
                                                  gondolą jak amelani? Rzeczywiście tak trzęsie? Ja miałam okazję w końcu
                                                  zobaczyć wózek "na żywo". Gondolka mała (ale bez przesady - mniejsze są
                                                  wkłady/nosidełka do spacerówek dla noworodków np. w Deltimie Voyager, a wiele
                                                  osób decyduje się na takie rozwiązanie)i po założeniu na stelaż miałam
                                                  wrażenie, że trochę się chyboce....
                                                  Pozdrawiam
                                                  • amelani Re: pierwsze wrażenia do MARIKEN 30.05.07, 15:54
                                                    To "chybotanie" jako to określiłaś to ma właśnie amortyzować co nieco;) wiesz, odpowiem za Mariken, bo mi kiedyś pisała, że ona tez nie ma innego punktu odniesienia, ale wg niej wcale mocno nie trzęsło.
                                                    Wiesz, ja nie wiem, może tylko z zewnątrz wygląda mi na to, że inne wózki tak nie trzęsą, może jeszcze jestem zbyt przewrażliwiona;)
                                                    W każdym razie do miasta na pewno wózek się nadaje, a i dzieciaczek mi śpi (wręcz zasypia tylko na "wertepach":D ), więc najogorzej nie jest...
                                                  • a_beatle Re: pierwsze wrażenia do MARIKEN 31.05.07, 09:08
                                                    Dzięki:-) Mam nadzieję, że będzie OK, bo już wpłaciliśmy zaliczkę:-)I Tobie
                                                    życzę bezproblemowego użytkowania:-)
                                                    A co do innych wózków, hmm... myślę, że na pewno te "tradycyjne", na
                                                    pompowanych kołach, na paskach itp. są bardziej miękkie, nie da się ukryć. Ale
                                                    za to potężne i ciężkie:-)
                                                    Pozdrawiam
                                                  • abraj Re: pierwsze wrażenia do MARIKEN 31.05.07, 10:31
                                                    a_beatle napisała:
                                                    'A co do innych wózków, hmm... myślę, że na pewno te "tradycyjne", na
                                                    pompowanych kołach, na paskach itp. są bardziej miękkie, nie da się ukryć. Ale
                                                    za to potężne i ciężkie:-)'

Jest trójkołowiec na pompowanych kołach i to lżejszy od mx3 - Jane Slalom
                                                  • magia Re: pierwsze wrażenia do MARIKEN 02.06.07, 14:25
                                                    IMO Jane Slalom jest duzo mniej zgrabny od maclarena. Dla mnie prownywalny z
                                                    wygladu jest tylko Peg Perego.
                                                    Przy okazji abraj, dzieki za linka na ebay, przydal sie :)
                                                  • abraj Magia 02.06.07, 15:01
                                                    Ja wszystkie te wózki widziałam tylko w necie, wszystkie brałam pod uwagę.
                                                    Co do zgrabności :), to własnie mi się mx3 najbardziej spodobał - widziałam go
                                                    na 'żywych' fotach Mariken, Peg Perego tylko na tych z białym tłem, odpadł dla
                                                    mnie ze względu na wagę - obiecałam samej sobie wózek do 10 kg, choć kusiło
                                                    okrycie na nóżki. Co do Slaloma i mx3 to napisałam wyżej czym wygrał mx3,
                                                    dodatkowo Jane ma pompowane koła, a mnie się zdarzyło przepić pompowane koło w
                                                    poprzedniej spacerówce - wjechałam na pinezkę :( i trochę się do takich
                                                    zraziłam, więc tu mx3 też wygrał.
                                                    Acha, trójkołówkę Jane widziałam na żywo tylko jakiś starszy model, a Slaloma
                                                    oglądałam z pasażerką na 'żywych' fotach na blogu Hanti (forum wrześniówek),
                                                    dobrze Cię stamtąd kojarzę ? :)))
                                                    Licytujesz wózek na ebay'u? :)
                                                  • abraj Re: Magia 02.06.07, 15:07
                                                    oczywiście koło przebiłam, a nie przepiłam, hahaha
                                                    fotaski mx3 są też w podpisie Mariken, na fotkach Kalinki
                                                  • magia Re: Magia 02.06.07, 20:43
                                                    Moja sasiadka jedzi czerwonym slalomem, wiec mialam okazje sie na niego
                                                    napatrzec.
                                                    Ja mam Pliko i to byl dotychczas mojpodstawowy wozek. Mx3 kupilam, bo za ta
                                                    cene az zal nie kupic :) Jesli mi nie przypadnie do gustu najwyzej opchne na
                                                    allegro bez strat.
                                                  • abraj Re: Magia 02.06.07, 21:15
                                                    hahaha, bez strat, albo nawet z zarobkiem... :)
                                                    Jaki wzięłaś kolor? ja limonkę, ten kolor za mna łazi, pierwszy wózek miałam
                                                    groszkowy i wiem, że synkowi ładnie w tym koloru, hihi, no i tak fajnie
                                                    wózeczek wygląda na fotach Mariken :). Podobał mi się też pomarańcz, ale bałam
                                                    się, że okaże się za ostry.
                                                  • magia Re: Magia 03.06.07, 00:19
                                                    No tez mam limonke, ale nie jestem do niego przekonana, zalicytowalam w
                                                    ferworze i tak wyslo. Teraz wzielabym ktoryklwiek inny (pomaranczowy, czerwony,
                                                    szary). Probowalam zmienic kolor, ale sprzedajacy nieugiety.
                                                    Coz jesli kolor naPRAWde bedzie tragiczny to nakjwyzej kupie nastepny a ten na
                                                    allegro puszcze :)
                                                  • abraj Re: Magia 03.06.07, 10:16
                                                    Dobry wzięłaś ! :)
                                                    Przekonam Cię - szary smutny, w czerwonym kolorze to najwięcej trójkołówek
                                                    jeździ, a na tle pomarańczu jak by się prezentowała Twoja córa ubrana w róż?
                                                    hihihi
                                                    no i pewnie już patrzysz łaskawszym okiem na wiosenną zieleń :)))
                                                  • magia Re: Magia 03.06.07, 11:52
                                                    Szary lubie, w czerwonym dobrze wygladaja moje dzieci, pomarancz uwielbiam (mam
                                                    Pliko w tym kolorze), a w rozu moja corka nie chodzi (brr):)))
                                                    Chcialam kiedys limonkowego zappa kupic, ale moj syn w nim blado wygladal i
                                                    wzielam czerwien (i slusznie).
                                                    Jak widac nie bez powodu wozki sa w kilku kolorach :)
                                                  • abraj Re: Magia 03.06.07, 23:24
                                                    łoj, nie udało mi się Ciebie pocieszyć, hihi
                                                    ja się juz dwa razy kupując wózek przymierzałam do pomarańczu, kupując
                                                    parasolkę wybrałam pomarańcz... po czym rozmyśliłam się
                                                    teraz, przy mx3 też, jak napisałam w 1 poście tego tematu, przymierzałam się do
                                                    pomarańczu
                                                    może jeszcze kiedys mi się trafi pomarańczowy wózek :)
                                                  • magia Re: Magia 04.06.07, 00:03
                                                    E tam, za te pieniadze to ja naprawde nie bede narzekac na kolor jesli tylko
                                                    bedzie sie dobrze prowadzil. Kolor bedzie wtedy malo istotny.
                                                    Swoja droga zastanawialam sie czy kupic spiworek na zime u tego sprzedawcy, ma
                                                    go za 50€. Ktoras go uzywala, roczniakowi sie przyda jeszcze?
                                                    cgi.ebay.pl/Maclaren-MX3-Footmuff-B-NEW_W0QQitemZ290089297950QQihZ019QQcategoryZ116553QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZV
                                                    iewItem
                                                  • magia ABRAJ odbierz poczte gazetowa n/t 16.06.07, 08:32
                                                    Kajetan (25.11.2004)
                                                    Helena (06.09.2006)
                                                  • abraj Re: ABRAJ odbierz poczte - odpowiedziałam :) 19.06.07, 15:34
    • niemogewtouwierzyc Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 01.06.07, 08:33
      Do glowy przyszlo mi jeszcze jedno pytanie :)
      Czy wozek mozna zlozyc nie wypinajac gondoli i spakowac do bagaznika (takiego
      przecietnej wielkosci), czy raczej wypiecie gondoli jest konieczne?
      Ogladalam go w sklepie ale zupelnie zapomnialam o to spytac...
      • amelani Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 01.06.07, 18:32
        w wersji z gondolą złożyć możesz tylko stelaż, gondola musi być wypięta, ale już w wersji spacerówkowej skladasz wózek razem z siedziskiem:)
    • brukselzanka Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 03.06.07, 20:08
      Od kilku dni mam Maclarena mx3. Jest rewelacyjny! Wprawdzie z zakupieniem go
      bylo troszke zachodu, mieszam za granica i musialam kupic go bez ogladania w
      internecie ale przrosl moje oczekiwania. Jest bardzo lekki, zwrotny i ma bardzo
      estetyczne wzornictwo. Na razie korzystalam tylko z gondoli i Maxi Cosy ale
      mysle, ze i spacerowka sprawdzi sie bez zarzutu. W porownaniu z moja pierwsza
      Inglesina, ktora dostalam w spadku od siostry to prawdziwa rewolucja. Choc
      Inglesina tez ma swoje dobre strony i moj synek uwielbia spac w niej w ciagu
      dnia. W kazdym razie Maclarena z kolekcji 2007 polecam, i to zarowno po miescie
      jak i w terenia. Pokochalam spacery!
      • niemogewtouwierzyc Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 04.06.07, 08:24
        Jak udalo Ci sie na nim zamontowac maxi cosi? Podobno mozna tylko fotelik
        recara, ale w PL nie ma adapterow wiec i z tym problem...
        • brukselzanka Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 09.06.07, 22:24
          Tak, pasuje fotelik recaro Maclaren. Kupilam w zestawie wraz z nakladka.
    • brukselzanka Re: Dziekuje Mariken 03.06.07, 20:10
      Dzieki Mariken za polecenia Maclarena i za bardzo sympatycznego bloga.
      • mariken :DDDD 04.06.07, 01:31
        cieszę się, że wózek Ci się podoba :)
        a bloga muszę uzupełnić - właśnie wróciliśmy z helu i mam sporo rzeczy do
        dopisania :)

joaska
      • gokm Re: Dziekuje Mariken 18.06.07, 17:02
        witam,

Przymierzam sie do kupna Maclarena MX3 na ebay, mieszkam w Brukseli, czy tez
        jestes z Brx 5sugeruje sie twoim nickiem), chcialabym zobaczyc wozek na zywo, a
        tutaj w sklepach nie moglam znalezc tego modelu.
        prosze o odpowiedz na priv
        • brukselzanka Re: 21.06.07, 11:20
          Oczywiscie, chetnie Ci go pokaze. Odpowiedzialam na priv.
          • martynika74 Brukselzanka 24.06.07, 11:56
            Witaj!

Jaki wybrałaś kolor tego maclarena mx3? Ja się zastanawiam nad lime i storm
            grey. Nie wiem jak w realu wygląda lime - czy ta zieleń jest jaskrawa czy
            nazwijmy to "ciepła". Lubię kolor szary, ale może jak na wózek to trochę za
            smutny. Widziałam z pomarańczem, nawet był fajny.
            • happy_baby Re: maclaren mx3 18.10.07, 10:20
              Jeśli chcecie piszcie do mnie na priva, mogę wam wyjaśnić co
              chcecie, doradzić kolory a ceny moge zaproponować dla was dobre, na
              MX3. Wytłumaczę wam też różnicę między modelem 2006-2007. I nie
              jest to jakaś nachalna reklama, sama jestem z Forum lutówek,
              spotykamy się, jeździmy na zloty, dziewczyny mnie znają, od zawsze
              pomagam.
              Pozdrawiam.
              • happy_baby Re: maclaren mx3 18.10.07, 10:30
                a i śpiworki jeśli szukacie oczywiście, mam, do MX3 są inne niż do
                innych Maclarenów. Z kolorów KOLORY MAJĄ TYLKO WKŁADKI reszta wózka
                jest szara grafitowa, dla mnie osobiście piękne są wkładki
                czerwone, a pomarańczowa jest bardziej ceglasta, . zielony to
                zielony groszkowy, jasny pastelowy, a szary to szary grafitowy.
                Pozdr
    • szkocka_kratka Re: Do użytkowniczek maclarena mx3 19.10.07, 10:52
      abraj napisała:

> Dziewczyny, nie mam możliwości tego obejrzenia wózka na żywo,
      proszę o
      > pomocne mi odpowiedzi! -
      >
      > - czy ta kolorowa wkładka jest 'normalnym siedziskiem', czy też
      wkładką dla
      > mniejszych dzieci i wyjmuje się ją, jak dziecko podrośnie?

jeździmy od roku i koleżanka też teraz kupiła wkłądki są i dla
      małego i dla większego, można wyjmować można nie wyjmować

> - czy ta pomarańczowa wkładka to bardzo 'ostry' kolor? a jak się
      prezentuje w

- bardziej stonowana (moja)
      > realu cały szary /storm grey/ - bardzo smutny?

- nie smutny możesz poszalec z ubrankami dla dzicka, zawsze
      PASUJE:))))))

> - w jakim wieku i jakich wymiarów :) są Wasze dzieci, które
      jeżdżą tym
      > wózkiem i jak oceniacie wygodę dziecka? (w wyszukiwarce znalazłam
      pozytywne
      > opinie o wygodzie mamy - lekki, łatwy w prowadzeniu)

dla mnie bomba w prowadzeniu - las, chodniki, zima, rewela, każdy
      się pyta co to za wózek:) ja miałam od urodzenai mała ma teraz 2,5
      roku i czuje się, mówi "jak kulowa", wysoko, fajnie
      koleżanka kupiła dla 10 miesięczniaka

> - czy ktoś używał uniwersalny śpiworek Maclarena do mx3? - fajny?
      pasuje do
      > tego wózka? czy taki grubaśny, że nadaje się tylko na zimę, czy
      też bardziej

- uniwersalny nie pasuje, musisz kupić do MX3 ale warto bo jest
      super cieplutki i przewiewny i się nie brudzi:) kolor i faktura
      jakaś fajna, już jeździmy ze śpiworem jakieś 3 tygodnie

> uniwersalny i można go wykorzystać w chłodne dni innych pór roku
      niż zima,
      > albo w niepogodę w górach i nad morzem? - mx3 nie ma okrycia na
      nóżki :(

właśnie ma okrycie!! i jest fajne, okrycie dokupiłam później na
      allegro

> - na stronie Maclarena znalazłam uniwerslane okrycie na nóżki,
      prezentowane
      > bodaj na techno xt - ma ktoś? czy pasuje do mx3?

nie nie nie nie pasuje
      >
      > ufff, chyba tyle :)))

uff to chyba tyle odpowiedzi ale ja jestem zakochana w MX3:)
      szczerze i z wzajemnością. NIGDY nic sie nie zepsuło, nic nic nic.
      a chicco siostry z pompowanymi kołami już ze 20 razy w serwisie, a
      to dętka, a to amortyzatory, a to cos pęłkło... wiecej w naprawie
      niż w użyciu. U nas nigdy żadnego problemu, nie wiem co to naprawa
      wózka:) a i nie mam cierpliwości do napraw, serwisów itp, za
      nerwowa jestem:) i szkoda mi czasu.
      buźki, mamuśka co lubi szkocję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka