Dodaj do ulubionych

Pierwsze wrażenia z Maclarena :)

09.05.07, 20:03
Od 2 godzin mamy Techno XT :)
Ponieważ mnóstwo dziewczyn sie nad nim zastanawia, naszlo mnie zeby oisac
pierwsze wrazenia z posiadania owego :)
Faktycznie składa się i rozkłada jedną ręką w 5 sekund :)
Ma fajne dośc miekkie siedzisko i MEGA budke :)Moje dziecko pierwsze co to
obczaiło jak się rozkłada ten "przeciwsłoneczny" kawałek :)
Zaskakujaca amortyzacja jak na parasolke, spodziewalam sie raczej sztywnych
osi tymczasem wyraźnie sie ugina.
Bardzo fajna sprawa - regulacja wysokosci zamocowania pasów barkowych i
odleglosci pasa krokowego od zgiecia siedziska - dzieki temu moje dziecko juz
nie zjezdza.
Rozkladanie oparcia i podnozka wymagalo paru prób, ale w 10 minut opanowane :)
Dziecko poki co zachwycone i nie zauwazylam zeby brak pałąka byl dla niej
problemem :) a tego sie balam.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona :)

Mamom które się jeszcze zastanawiaja - serdecznie polecam !!!

Koma - dzięki :)

Pozdrawiam,
Mariola
Obserwuj wątek
    • mamula_to_ja Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 09.05.07, 20:14
      Ja na swoj jeszcze czekam-pewnie jutro bede miała.Oby.Ha! Nasze córeczki są w
      tym samym wieku (i maja takie samo imię)więc cieszę sie strasznie z tej
      regulacji pasów.Skoro Twoja Hania nie zjezdza i moja nie będzie :-) To bardzo
      przydatna sprawa :-)
      • abraj Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 09.05.07, 20:31
        A ja dziś testowałam xlr :)
        Wrażenia podobne :)
        i dodam, że naprawdę świetnie się podbija, da się prowadzić jedną ręką, ma
        superowe okrycie na nóżki, rozkłada się naprawdę na płasko, ma mięciutki
        materacyk i wygodne siedzisko - synek nie spał i siedział zadowolony. Super
        buda przydała się na dzisiejszy wiatr. Folia przeciwdeszczowa też parę minut
        była w użyciu. Pakowny kosz /żadne zakupy, tylko same nasze niezbędne rzeczy,
        hehehe/.
    • koma.edziecko Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 09.05.07, 20:40
      Cieszę się że jesteś zadowolona, on ma tak siedzisko wyprofilowane że zapada
      się leciutko w kierunku oparcia dzięki temu dziecko się nie zsuwa.
    • nat_bad Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 09.05.07, 20:49
      baaardzo dobrze,że naszła Cię ochota, aby podzielić się wrażeniami. To ja
      poproszę o więcej, jak będziesz już po spacerku, albo po prostu zauważysz coś
      ciekawego;-)
      • gonia101 Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 09.05.07, 21:38
        Też mam xlr i jestem MEGA zadowolona!!! Prowadzi się super i jak do tej pory
        nie zauważyłam żadnych minusów, a muszę dodać, że już kilka wózków
        przetestowałam :-)

pozdr
        • nat_bad Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 09.05.07, 23:16
          Mnie chyba najbardziej martwi w maclarenie amortyzacja. Teraz jeździmy volantem
          3, więc wiadomo - pompowane koła, świetna amortyzacja i cały czas obawiam się
          tego "szoku" po przesiadce do maclarena;-)
          • mamula_to_ja Dzis mam nadzieje Ci opowiem... 10.05.07, 08:01
            Bo u nas właśnie taka przesiadka następuje :-) Z Volanta 3 na maclarena:-)
            • nat_bad fajnie się składa, czekam na relację w takim razie 10.05.07, 22:17
              chociaż amortyzacji Volanta nic nie pobije. No, w każdym razie raczej nie
              parasolka;-). A pozbywasz się volanta czy zostawiasz?
              Ja raczej się nie pozbędę...

• havena Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 10.05.07, 11:09
            Oj, obawiam sie, ze bedziesz w szoku :-)
            Mamy Maclaerna Techno XLR. Wozek jest naprawde wygodny, dobrze skreca. Jezdzi
            najlepiej po asfalcie :-) Ale radzi sobie dobrze po ubitej ziemi i trawie.
            Dziecko jest zadowolone i siedzi wygodnie. Budka jest wspaniala! Ale bardzo sie
            czuje roznice po przesiadce z Emmaljungi. Maclarena bierzemy wiec tylko do
            samochodu na wyjazdy. Maz zabiera dziecko na spacery po okolicy wylacznie w
            Emmaljundze. Bardzo sie ciesze, ze jej nie sprzedalam, bo nosilam sie z tym
            zamiarem. Maclaren, choc to naprawde dobry wozek, jest jedynie parasolka.
            Aha - kolka mi piszcza. W instrukcji pisza, ze nalezy je potraktowac wd40.
            Ale generalnie jestem bardzo zadowolona z zakupu i uwazam, ze to bardzo dobry
            wybor - jako drugi wozek.

Pozdr.
            Havena
            • mamula_to_ja Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 10.05.07, 11:16
              No ja nie planuje podrozy terenowych w tym wozku.Mieszkam w Warszawie-ja nie mam
              samochodu (maz ma ale jezdzi nim do pracy wiec ja go nie uzywam)i podrozuje z
              Hanka tramwajami,autobusami. Ja wlasnie chcialam cos lekkiego i nie
              terenowego:-) A jak samochodem jedziemy cala rodzinka to przyda sie cos co sie
              tam dobrze zmiesci razem z zakupami np:-)
              • havena Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 10.05.07, 12:43
                W takim razie bedziesz zadowolona:-)
                Ja chce wziac Maclarena na wakacje nad morze i troche sie boje... Ale Emmaljunga
                zajmuje wieksza czesc bagaznika i nie da rady jej zabrac.

Pozdr.
                Havena
                • sadaga Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 10.05.07, 13:09
                  ja też mam zamiar xlr zabrać nad morze. Myśle ze będzie ok. A po plaży nie będę
                  go ciagnęła :-) Pozdr.
    • dziubekl Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 09.05.07, 22:53
      z przyjemnością czytam ten wątek :) do mnie xlr ma dotrzec jutro i mam
      nadzieje, że dołączę do grona zadowolonych użytkowniczek ;)
      • tinaga Re: To i ja się podzielę: 10.05.07, 06:41
        Od wczoraj jesteśmy użytkowniczkami XLR, wrażenia takie jak wasze, zero przesady i jeszcze ten kolor Coffee Brown, piękny!!! Jeszcze nie byłyśmy na spacerze bo wczoraj pogoda straszna szalała, ale może dziś nam się uda.
        Dodam jeszcze,(może niektóre panie mnie przeklną) że moja mała ma 4,5 miesięca i będzie to nasz jedyny wózek. Mała wczoraj była zachwycona, narazie będziemy jeździć z zagłówkiem, nie jest on już konieczny, ale małej się podobało.
        • agular Re: To i ja się podzielę: 10.05.07, 08:53
          tinaga mam nadzieję że nikt Cię nie będzie krytykował wkońcu to Twoje dziecko
          i Ty decydujesz...u mnie na koszyku w Maclarenie techno xt jest ze jest on od 6
          miesiąca a pytam z ciekawosci a nie z chęci dogadania :) od jakiego wieku jest
          tam napisane na xlr? Dodam że koleżanka woziła od 6 miesiąca swoją córenię w
          xt.
          Życzę Wam udanych spacerków i napewno będziecie zadowolone :)
          • abraj dodam... 10.05.07, 11:02
            xlr jest niby od urodzenia - po to ta wkładka dla noworodka
            mój syn ma teraz 7,5 mca
            xlr to nasz dodatkowy wózek - do samochodu i takie tam :)
            w tej chwili - chwilowo:) jedyny, bo sprzedałam właśnie spacerówkę na
            pompowanych kołach (nie odpowiadała mi/waga i przede wszystkim
            dziecku/wygoda...), ale zamierzam dokupić 'porządną'- ale lekką! spacerówkę na
            dużych kołach pompowanych lub piankowych, którą pojeździmy jakiś rok, i po
            następnej zimie zdecydujemy czy zostaje dalej :)
            xlr ma amortyzację - ale - hahaaha - nie czarujmy się - dobra ona może jest ale
            moim zdaniem dla dziecka powyżej roku
            super się jedzie po gładkim asfalcie, po kostce jako tako - trochę turkocze/nie
            klekota - ale odebrałam mężowi 'kierownicę', bo wg mnie za szybko wózek
            prowadził :))) - może to szok pospacerówkowy? :)
            nieciekawie jest po wybojach, dołach, krzywo położonych płytach chodnikowych,
            glinie - takie tereny mam koło siebie i nie muszę ich specjalnie szukać, tylko
            to np. moje dojście do 'normalnej' drogi. A xlr i tak ma duże koła jak na
            parasolkę...

• dziubekl Re:no i mam :) 10.05.07, 22:11
        wózek jak marzenie, on nie jeździ, on płynie. mój sceptyczie nastawiony mąż w
        końcu przyznał mi rację i cieszymy sie oboje a właściwie troje, bo mój synuś
        wydawał sie raczej zadowolony ze spacerku ;) jest jednak jedna wada (dla mie to
        jest wada)- niestety jak dziecko jest w pozycji leżącej to nie ma szans
        korzystania z wiekszej kieszeni. dzis miałam tam portfel i klucze (zestaw
        podstawowy:)) i jak Bartek zasnął i opuściłam oparcie do poziomu to niestety
        wisiało mu to nad głową żeby nie powiedzec ze lezało na głowie. kieszenie
        pozostaną niewykorzystane przynajmniej w trakcie snu malucha :( a ja mam
        zagwozdke gdzie nosic w/w rzeczy, bo torebek nie nosze.
    • dyzia81 ciąg dalszy :) 10.05.07, 10:55
      dzisiaj przyszła teściowa :)
      oczywiście nie powiedzieliśmy jej ile zapłaciliśmy ;)
      wózek jej się bardzo podobał, pytała czy sie rozkłada na płasko, troche
      pojezdzila, pochwaliła bude...
      bardzo byla zadowolona :)
      Ja tez jestem :) Pojezdzilismy po domu, przez progi, pocwiczylismy rozkladanie
      i skladanie oparcia, wszystko rewelka ! :)
      Zastanawiam sie nad sprzedaza Playa...

Relacje z prawdziwego "terenowego" spacerku zdam dopiero w niedziele, bo w
      tygodniu wychodze rano a wracam wieczorem i na spacer z mala nie ide :( chyba
      ze tesciowa powie jak jej sie podoba to napisze :)

Pozdrawiam,
      Mariola
    • mamula_to_ja No i ja też mam już moj wozekczek:-) 10.05.07, 14:20
      Ale pada deszcz :-/
      Za to zmontowalam wozek,nauczylam sie rozkladac oparcie,skladac wozek. Mi sie
      podoba bardzo bardzo.:-)
      • sadaga I ja też :-) 10.05.07, 14:36
        Ale go nie widziałam jeszcze, bo jestem w pracy. Przetestuję jak wrócę i dam
        znać co o nim sądzę. Pozdrowionka
    • sadaga Re: Pierwsze wrażenia z Maclarena :) 10.05.07, 19:09
      wózek faktycznie super! Świetnie się prowadzi i podbija. Przetestowałam go też
      po piaszczystym terenie i według mnie naprawdę nieźle! Radzi sobie super. Budka
      po rozłożeniu ogromna! Przydała się juz dzisiaj bo deszcz nas spotkał. fajna
      folia przeciwdeszczowa. Amortyzacja jak na parasolkę bardzo dobra. Siedzisko
      tak wyprofilowane że dziecko się nie zsuwa. ja dodatkowo kupiłam jeszcze torbę
      u banasiewiczów - jest kolorystycznie bardzo dobrze dobrana, a poza tym
      naprawdę ogromna. mieści się wszystko co tylko matce pryjdzie do głowy zeby do
      niej zapakować (a jest tego troche przynajmniej w moim przypadku), ma wiele
      fajnych schowków i rozwiązań. mam też pałąk do wózeczka i pasuje idealnie.
      również polecam!!
      podsumowując - szczerze polecam!!
      • agular uchwyt na napoje 10.05.07, 21:48
        dziewczyny ktore kupilyscie u banasiewicz1 , dostalyscie gratis uchwyt na
        napoje, jak on sie sprawuje bo zastanawiam sie czy go sobie dokupic ?
        • havena Re: uchwyt na napoje 10.05.07, 22:12
          Wedlug mnie to naprawde super sprawa! Przekladam go miedzy dwoma wozkami, bo
          picie na spacerach w gorace dni jest niezbedne ;-) Zaluje, ze nie mam ich
          wiecej. Wprawdzie dostalam tez w komplecie kubek, ale dziecko nie potrafi
          jeszcze pic przez rurke, wiec woze w nim niekapek aventa. Wszyscy jestesmy
          bardzo zadowoleni.
          Aha - folia na wozek jest idealna!

Pozdr.
          Havena

PS. Ale raczki troche za wysokie... Maz ma 180 i tez narzeka.
          • agular Re: uchwyt na napoje 10.05.07, 22:14
            a dobrze trzyma się wózka... nie buja się na boki ?
            • havena Re: uchwyt na napoje 10.05.07, 23:21
              Trzyma sie swietnie. Jest regulacja zapiecia w zaleznosci od grubosci rurki, do
              ktorej mocujesz. A kubek wchodzi 'na wcisk' i siedzi ciasno.

Pozdr.
              Havena
              • mamula_to_ja Mi aventy tam nie wchodzą :-( 11.05.07, 08:54
                Mam widać te wieksze butelki i niekapka i nie da rady ich wcisnąć.Będę musiała
                kupić niekapek "spacerowy"
                • havena Re: Mi aventy tam nie wchodzą :-( 11.05.07, 09:45
                  Ale ja tez kubka (zolty, 200ml) do konca nie wciskam. Mniej wiecej do polowy.
                  Ale trzyma sie genialnie.

Pozdr.
                  Havena
      • dziubekl Re: sadaga 10.05.07, 22:14
        jak montujesz torbe? nie przeszkadza?
        • amelani Re: sadaga 10.05.07, 23:06
          Dziewczyny, a wy generalnie piszecie o wrażeniach z którego modelu: techno xt czy techno xlr?
          • dyzia81 Re: sadaga 11.05.07, 06:54
            ja mam techno xt ale nie wydaje mi sie zeby była wieksza różnica "we
            wrażeniach" :)
            • sadaga Re: sadaga 11.05.07, 10:25
              ja mam xlr, ale też myśle ze xlr od xt aż tak bardzo się nie różni i pewnie
              wrażenia są porównywalne :-)
          • mamula_to_ja Generalnie o XLR ale.. 11.05.07, 08:55
            tak naprawde to wózki (pomijajac spiworek) roznia sie tylko trzema centymatrami
            siedziska.I niczym więcej więc sądze ze wrazenia z prowadzenia obu sa identyczne :-)
        • mamula_to_ja Torbę na rączkach wieszam:-) 11.05.07, 09:07
          Tak jak na starym wózku(VOLANT 3) swietnie tam pasuje. Ja tylko zabrałam te
          ochraniacze pluszowe na pasy i przyczepiłam do torby tam gdzie sa te zaczepy
          metalowe od uchwytu torby.Zeby wiszac na wozku nie rysowała go :-)
        • sadaga Re: sadaga 11.05.07, 10:18
          wieszam ja na rączkach. zupełnie nie przeszkadza. moja jest załadowana a mimo
          to nie przechyla wózka. według mnie jest b. fajna. pozdr.
    • antwa Re: techno XT, XLR a może Quest? 11.05.07, 08:25
      Dziewczyny, ja też planuję kupić maclarena, dlatego bardzo dziękuję za ten
      wątek i prosze jeszcze, żebyście pomogły mi wybrać między modelami wymienionymi
      w tytule. Nasza córeczka ma prawie 14 miesięcy i jeździ w spacerówce Peg Perego
      Centro Completo i choć bardzo jestem zadowolona z tego wózka, to 9kg jego wagi
      + 10 naszej córeczki, to juz za dużo:-( Do tego mam wrażenie, że im cięższe
      dziecko, tym gorzej podbija się ten wózek.
      Zastanawiałam się jeszcze nad jane energy ale chyba Maclareny są lepsze?!
      Proszę doradźcie!!!
      Pozdtrawiam,
      Ania
      • mamula_to_ja Re: techno XT, XLR a może Quest? 11.05.07, 08:58
        Wedlug mnie musisz zastanowic sie ile przeznaczasz pieniedzy. 14 miesiecy to juz
        spora babka wiec i w questie bedzie jej dobrze :-) XT i XLR róznia sie oprocz
        spiworka i pokrywy dwustronnej na oparcie tylno trzema centymetrami
        siedziska(XLR jest szerszy).Jesli chcesz miec do kompletu spiworek kup XLR ale
        mozesz dokupic spiworek uniwersalny :-)
        • antwa Re: jeszcze kilka pytań, nie mogę się zdecydować 12.05.07, 14:18
          jeśli chodzi o pieniądze, to nie są one u nas podstawowym kryterium wyboru.
          Chodzi o to by wózek był lekki, dobrze się podbijał, składał do małych
          rozmiarów i był odpowiedni dla 14 miesięcznego dziecka.
          Questa odrzuciłam ze względu na małą budkę i mniejsze koła. Teraz zastanawiam
          sie nad Maclarenem XT i XLR. Cięzki wybór. XT jest lżejszy ale nie ma pokrowca
          na nóżki i ma węższe siedzisko. Koła i amortyzację maja chyba taką samą?
          Zastanawiam się jeszcze jak w tych wózkach rozkłada się oparcie czy jest
          pozycja leżąca? tzn., czy rozkłada się na płasko?
          W sumie tak sobie myślę, że XLR byłby idealny gdyby nie ta waga:-(
          • koma.edziecko Re: jeszcze kilka pytań, nie mogę się zdecydować 12.05.07, 15:49
            Kup techno, dla takiego dziecka lepszy jest lżejszy wózek.
            W zimę Twój dwulatek i tak będzie wolał chodzić po śniegu niż siedzieć w
            okryciu na nogi.
            Ja tą zimę przejździłam Techno i super się sprawdził,on spełnia Twoje wszystkie
            wymagania,rozkłada się niemal na płasko.
            Zimą dopięłam dół od śpiworka jako materacyk a jak Oliwka zasnęła to jej
            dopinałam górę,bez problemu się mieściła.
            Śpiwór miałam Chicco,myślę że każdy będzie pasował.
            • antwa Re: jeszcze kilka pytań, nie mogę się zdecydować 12.05.07, 17:19
              dzięki za podpowiedź, chyba zdecyduje sie na XT. Co prawda mógłby jeszcze mniej
              ważyć ale chyba już o kilo nie chodzi, najważniejsze, że dobrze będzie się
              podbijał.
          • oska55 Re: jeszcze kilka pytań, nie mogę się zdecydować 13.05.07, 07:32
            Ja właśnie jestem szczęśliwą posiadaczką maclarena HLR, jest super, oglądałam
            wiele wózków ale ten zwrócił moją uwagę. Najlepszym rozwiązaniem jest budka z
            możliwością jej rozpięcia dla ochrony przed deszczem, wiatrem!!!!!!!!!!!!
            Wcześniej miałam inglesinę Max Rain też nie była zła ale do drugiego dziecka
            już się nie nadaje. Polecam maclarena XLR jest wygodny, rozkłada się na płasko,
            nie ma badziewiastego plastiku jak inne wózki.
      • sadaga Re: techno XT, XLR a może Quest? 11.05.07, 10:53
        Zgadzam sie z Mamulą żebyś przemyślała kwestię finansów, tzn. ile mozesz wydać
        na wózek. Xlr jest najdroższy a quest najtańszy. Każądy z nich ma swoje plusy i
        minusy (waga, dodatki). Mam od wczoraj xlr i bardzo mi się podoba. Naprawdę
        fajny wózek! Przetestowałam go w róznym terenie i zdał egzamin. Myślałam ze
        amotryzacja będzie gorsza a jest naprawdę ok. W xt i xlr jest fajna budka,
        która po rozłozeniu robi sie ogromna. Mnie juz wczoraj sie przydała, bo spotkał
        nas nieduży deszcz. Nie musiałam rozkładać foli przeciwdeszczowej (jest
        super!). Jak wiesz xlr ma szersze siedzisko i śpiworek. Poza tym xlr i xt się
        nie różnią. Co do questa to nie ma powiekszanej budki. za to jest lżejszy.
        Musisz się zastanowić co dla Ciebie jest ważniejsze. Aha - w xlr można podnieść
        budkę do góry jak dziecko podrośnie, nie wiem jak to jest w quescie.
        Uważam ze jeśli wybierzesz maca będziesz zadowolona. To wytrzymały wózek.
        Plastików sie nie bój, koleżanki testują te wózki już długo i jest ok.
        Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru wózka!!
        • sadaga Re: techno XT, XLR a może Quest? 11.05.07, 11:12
          zapomniałam napisać o dużym plusie tego wózka - mam 174cm wzrostu i wysokość
          rączek jak dla mnie jest idealna. Aha - pchając wózek nie wchodzisz na jego
          koła. To duża zaleta :-)
    • mamula_to_ja UWAGA-MOJE WRAŻENIA :-) 11.05.07, 09:05
      Wózek jest super-naprawdę dopracowany.Nie ma takich denerwujacych niedorobek ja
      sie czasem przy innych wozkach zdarza. Nie ma szczegolu ktory wypowadza
      uzytkownika z rownowagi:-) Jak obejrzalam wozek po raz pierwszy troche
      zaniepokoilam sie iloscia plastikowych czesci.Ale sadze ze sa dobrze wykonane.
      Powinny dlugo suzyc :-)

Budka w XLR jest przeogromna :) REWELACJA

Wozek prowadzi sie znakomicie.Turkocze na kostce brukowej ale to do przewidzenia
      przy takich kolach.Dla Warszawianek - spokojnie pokonuje skrzyzowanie
      Solidarności/Jana Pawła !!! Rewelka. Po dziurawych chodnikach-daje rade. Jest
      stabilny i łatwo sie podbija! :-)

Dla mnie SUPER!!! Na pewno zda egzamin jako wózek jedyny dla mojej 9cio
      miesiecznej cóeczki!!!

Teraz wady:
      -jak dla mnie za wysoka rączka niestety :-( (Mam 155cm)
      -kiedy załozy sie spiworek,a siedzisko jest wydłuzone,nie da sie zalozyc foli
      deszczowej(tej z kompletu)...no chyba ze gniotac przeogromnie nogi dziecku.
      • havena Re: UWAGA-MOJE WRAŻENIA :-) 11.05.07, 09:44
        > zaniepokoilam sie iloscia plastikowych czesci.

Wlasnie. Mnie tez sie nie bardzo podobaly te plastiki do otwierania budki. Czas
        pokaze, czy sa solidne.

Pozdr.
        Havena
        • agular Re: UWAGA-MOJE WRAŻENIA :-) 11.05.07, 21:32
          kolezanka uzywa xt juz od roku i z plastikami nic się nie dzieje, jedyne co po
          roku daje w kosc to odblaski na końcach szyć się nietety wycierają :( ale
          podobno jest to na gwarancji wiec mozna się domagac "naprawy"
    • akilm Re: Maclaren Quest 13.05.07, 14:32
      Czy jest ktoś kto ma Questa? Jak wrażenia? Wszyscy piszą i zachwalaja xt i xlr,
      a ja kupiłam questa dla roczniaka (dodam, że nie śpi na spacerach) i jestem
      zadowolona? Może ktoś mnie utwierdzi w przekonaniu, że dobrze zrobiłam:) Z
      marketingowego punktu widzenia mam ,,dysonans po dokonaniu zakupu'':))) i
      potrzebuje przeczytać parę pozytywnych opinii o Queście:)
      • sadaga maclaren xlr- jest super!!!! 14.05.07, 09:37
        Przez ten weekend przetestowałam xlr i szczerze go polecam! Spacerowałam po
        różnym terenie w tym po piaszczystych drogach i radzi sobie naprawdę super.
        Podbija sie rewelacyjnie,zwrotny, lekki, materiał wózkeczka boski, dziecko sie
        nie grzeje od niego. Co ciekawe mój synek po raz pierwszy usnął wczoraj w
        wózku!! Do tej pory mu się to nie zdarzało (oczywiście od czasu kiedy zaczął
        aktywniej uczestniczyć w spacerach). Wózek jest naprawdę rewelacyjny :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka