Dodaj do ulubionych

trójkołowce

25.05.07, 22:01
użytkowniczki, powiedzcie proszę jak wygląda kwestia wsiadania lub wysiadania
z wózkiem trójkołowym z autobusu czy tramwaju. czy jest to trudniejsze niż z
wózkiem czterokołowym.
Obserwuj wątek
    • mariken nie :) 25.05.07, 22:04
      staram się jeździć niskopodłogowymi, wtedy nie ma problemu zupełnie :)
      jeśli jednak jest to normalny tramwaj/autobus zwykle ktoś mi pomaga i łapie za
      przednie koło :)

czasem zjeżdżam po schodkach, jeśli chodnik nie jest bardzo nisko w stosunku do
      schodków

j.
      • mariken aha, jeszcze jedno :) 25.05.07, 22:06
        jest mi łatwiej o tyle, że skrętne koło pozwala mi zaraz po wjechaniu do
        autobusu - i szczególnie tramwaju - na skręt i uniknięcie stania na schodach z
        wózkiem na poziomie podłogi :)
        z czterokołowcem bez skrętnych kół - zwłaszcza w tłoku - trzeba się nieco
        bardziej namęczyć
    • dodkowska Re: trójkołowce 30.05.07, 21:52
      sdo takich rzeczy trój kołowiec to mazenie ja sprzedałam trój kołowca i
      dostałam 4 i jest okropny wole o 10000% trójkołowce i własnie teraz takiego
      szukam tyle ze sparerówki i ze skretnym kołem
    • coronella hmm 30.05.07, 22:21
      a ja własnie miałam z tym zawsze problem, do tego stopnia, że unikałam autobusów jak mogłam.
      Nie potrafiłam poradzic sobie w momencie gdy przednie koło było w autobusie, i musiałam podnieśc tylne, zawsze mi wózek chwiał sie na boki, i uciekał.
      Wsiadanie do autobusów było jedyną rzeczą, której nienawidziłam, gdy jezdziłam trójkołowcami.
      • jarek.p Re: hmm 01.06.07, 13:30
        Od tego jes blokada przedniego koła.

J.
        • coronella Re: hmm 01.06.07, 14:03
          a co mi da blokada????? Mi brakowało drugiego koła, żeby podeprzeć wózek. Na to, żeby koło zablokowac, sama wpadłam.
          • jarek.p Re: hmm 02.06.07, 22:43
            Zablokowane koło nie będzie ci uciekać na bok i łatwiej będzie wózek utrzymać na nim w pionie.

• mamuk1 Re: hmm 02.06.07, 22:48
              Ja jechałam autobusem raz i wciagalam wozek tylem, bo bus mial chyba ze trzy
              stopnie, a wniesc bym nie dala rady.
            • coronella Re: hmm 02.06.07, 23:10
              niestety to nie o to chodzi, z resztą sprawa juz nieaktualna, trójkołowca dawno nie mam i raczej miec juz nie bede.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka