zu_zaq 25.05.07, 22:01 użytkowniczki, powiedzcie proszę jak wygląda kwestia wsiadania lub wysiadania z wózkiem trójkołowym z autobusu czy tramwaju. czy jest to trudniejsze niż z wózkiem czterokołowym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariken nie :) 25.05.07, 22:04 staram się jeździć niskopodłogowymi, wtedy nie ma problemu zupełnie :) jeśli jednak jest to normalny tramwaj/autobus zwykle ktoś mi pomaga i łapie za przednie koło :) czasem zjeżdżam po schodkach, jeśli chodnik nie jest bardzo nisko w stosunku do schodków j. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken aha, jeszcze jedno :) 25.05.07, 22:06 jest mi łatwiej o tyle, że skrętne koło pozwala mi zaraz po wjechaniu do autobusu - i szczególnie tramwaju - na skręt i uniknięcie stania na schodach z wózkiem na poziomie podłogi :) z czterokołowcem bez skrętnych kół - zwłaszcza w tłoku - trzeba się nieco bardziej namęczyć Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: trójkołowce 30.05.07, 21:52 sdo takich rzeczy trój kołowiec to mazenie ja sprzedałam trój kołowca i dostałam 4 i jest okropny wole o 10000% trójkołowce i własnie teraz takiego szukam tyle ze sparerówki i ze skretnym kołem Odpowiedz Link Zgłoś
coronella hmm 30.05.07, 22:21 a ja własnie miałam z tym zawsze problem, do tego stopnia, że unikałam autobusów jak mogłam. Nie potrafiłam poradzic sobie w momencie gdy przednie koło było w autobusie, i musiałam podnieśc tylne, zawsze mi wózek chwiał sie na boki, i uciekał. Wsiadanie do autobusów było jedyną rzeczą, której nienawidziłam, gdy jezdziłam trójkołowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: hmm 01.06.07, 14:03 a co mi da blokada????? Mi brakowało drugiego koła, żeby podeprzeć wózek. Na to, żeby koło zablokowac, sama wpadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.p Re: hmm 02.06.07, 22:43 Zablokowane koło nie będzie ci uciekać na bok i łatwiej będzie wózek utrzymać na nim w pionie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuk1 Re: hmm 02.06.07, 22:48 Ja jechałam autobusem raz i wciagalam wozek tylem, bo bus mial chyba ze trzy stopnie, a wniesc bym nie dala rady. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: hmm 02.06.07, 23:10 niestety to nie o to chodzi, z resztą sprawa juz nieaktualna, trójkołowca dawno nie mam i raczej miec juz nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś