Dodaj do ulubionych

Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...?LEKKI

01.08.07, 22:29
Potrzebuję lekki i praktyczny wózek typu parasolka. Zastanawiam się nad dwoma
wózkami maclaren czy deltim, ale może doradzicie jeszcze coś innego. Mieszkam
na 4 piętrze bez windy i przyznam że bardzo zależy mi tym aby wózek był jak
najlżejszy. Zorientowałam się że maclaren jest leciutki, ale synek skończył
rok i nie wiem czy nie jest aby za malutki na ten wózek.Dużo spacerujemy,więc
zależy nam bardzo na wygodzie dziecka. Poza tym za rok planujemy wyjazd za
granicę i dlatego potrzebny nam naprawdę mały wózek, aby móc zabrać go do
samolotu-maluszek będzie miał wtedy 2 lata. Co kupić?
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 02.08.07, 07:55
      zobacz jeszcze baby dreams bunny.Miałam i polecam:)
      • smeagoul Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 02.08.07, 08:06
        euro baby sorento lub chicco caddy
        oba bardzo fajne!
        • ela-e22 Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 02.08.07, 11:27
          Dla rocznego dziecka te wózki nie nadają się .Poczekaj jeszcze z pół roku.
    • koma.edziecko Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 02.08.07, 11:33
      Jeśli to ma być jedeny wózek dla roczniaka to żaden z nich się nie nadaje, to
      typowe przewozówki dla starszaka, Volo nie ma rozkładanego oparcia, reszta
      lekko pochylane a to za mało.
      Jesli bierzesz pod uwagę Maclarena to może Questa? wazy 5,5kg chociaż ja sądzę
      że ok kilograma więcej rozkłada się do spania i jest dosyć mały po złożeniu.
      Weź też pod uwagę Mutsy easyridera chociaz u mnie się nie sprawdził ale ma
      bardzo duże wygodne siedzonko, Inglesinę Trip lub coś innego z podobnymi
      funkcjami.
      Bez problemu znajdziesz parasolkę ważącą 6-7 kg ale z rozkładanym oparciem i
      podnóżkiem.
      ,
      • agnes281 Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 03.08.07, 12:34
        Mam dokładnie ten sam problem. Po długich namysłach i jeszcze dłuższych
        wyprawach do sklepów, zdecyduję się na Maclarena Quest sport. Mój synek ma też
        roczek, więc wózki typu Maclaren volo, czy Quinny zapp....odpadły ze względu na
        nierozkładane siedzisko. Quest nadaje się już dla 6 miesięcznych dzieci.Jest
        leciutki, wszędzie można nim wjechać, ma super duży kosz na zakupy, fajną
        kolorystykę i łatwo się składa. Myśle,że nie bez powodu Maclareny należą do
        najbardziej popularnych wózków na zachodzie.
    • ewelam Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 02.08.07, 20:41
      Dziękuję za wszystkie rady. Faktycznie może synek jest za mały do
      parasolki.Postanowiłam zatem odłożyć ten zakup na później.Póki co nadal będę
      potrzebować pomocnika przy ztachaniu Quinny speedy z 4 piętra i z powrotem.
    • lubo36 Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 02.08.07, 22:47
      Koma, a czemu mutsy easyrider nie sprawdził ci się? Moja siostra właśnie
      zamierza go kupić dla drobnego 3 latka. Nie jest to dobry wybór, volo będzie
      lepszy?
      • koma.edziecko Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 03.08.07, 17:58
        U mnie Mutsy easyrider się nie sprawdził bo wszędzie w okolicy mam kostkę
        brukową.
        Ten wózek ma baaardzo malutkie kółka do tego ma twarde zawieszenie szczególnie
        z tyłu i prowadząc go na kostce czułam się tak jakbym trzymała w ręku młot
        pneumatyczny, czułam w rękach straszną trzęsawkę, poza tym przez te maleńkie
        kółka stawał mi deba przy najmniejszym nawet progu w wejściu do sklepu a mnie
        to doprowadzało do pasji.
        Siedzisko na bokach i buda są podbite gumą, nieładnie to wygląda i na upały
        kompletnie się nie nadaje, to jedyny wózek w którym Oliwka po spaniu miała całe
        mokre włosy, jesienią i zimą pewnie się sprawdzi ale na czerwcowe upały było do
        niczego.
        Ma też wiele zalet,siedzisko jest bardzo duże i wygodne,świetnie się podbija,
        ma ładny wygląd.
        Sprzedałam go drożej niż zapłaciłam za nowy więc jestem zadowolona że się
        udało, teraz jeżdżę Questem i ten wózek dużo bardziej mi odpowiada.
        • lubo36 Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 03.08.07, 18:38
          Oj bardzo dziękuję za odpowiedź. A volo miałaś, on też ma maleńkie kółka? Czy
          tak samo dobrze się podbija,dziecko waży w końcu ponad 13 kg i ma 98 cm. Może
          to lepszy wybór niż easyrider?
          • koma.edziecko Re: Maclaren Volo, Deltim Delti Duck czy inny...? 03.08.07, 19:56
            Nie miałam, kółka ma podobnej wielkości w sklepie mi się go dobrze podbijało
            ale może go jeszcze przetestuję, cały czas mam na niego ochotę ;-)
          • edik77 volo 03.08.07, 20:48
            Ja mam i questa i volo, jak dla mnie volo jest rewelacyjny, leciusieńki, zwrotny
            i podbija się super.
            • lubo36 Re: volo 03.08.07, 21:17
              Pewnie zakupi volo, chociaż pdoba się jej też techno xt. W planach trzecie
              dziecko więc mógłby być jeszcze później wykorzystany.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka